Notenkraker Moves!

20-12-2017 Door Peter van Leeuwen

Een groep enthousiaste leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan een eigen choreografie op een muziekstuk van de Notenkraker met de Notenkraker Moves! Dit is een educatietraject van Holland Dance en De Dutch Don’t Dance Devision.

Notenkraker Moves!
Dinsdag 19 december was de presentatie in de studio van DDDDD. De kinderen hadden hun muziekstuk: From Battle to Party genoemd en zij hadden prachtige kostuums van soldaten (notenkrakers) en muizen.

notenkraker%201.jpg

Naast de Zonnebloem deden 2 groepen 6 mee van de Galvanischool. De leerlingen konden elkaar beoordelen op bijvoorbeeld de aankleding, dans en inleving. Ook kregen zij een juryrapport. Daarin stond over de Zonnebloem: Heel veel zelf gemaakt, echt heel mooi! Zeer divers en een goede interpretatie van de oorlog. Slot had iets strakker op de muziek gekund, maar top gedaan. Met de prachtige kostuums werd het verhaal goed overgebracht. Zeer creatief eind, waardoor goed zichtbaar was dat er goed is samengewerkt.

notenkraker%202.jpg

Een aantal gelukkigen hebben VIP-kaarten gewonnen voor de voorstelling van de Notenkraker op 27 december. Het was weer een mooie ervaring!