Groep 8 treedt op in Ahoy

16-12-2017 Door Peter van Leeuwen

Afgelopen donderdag 14 december was het dan eindelijk zover. Groep 8b, aangevuld met een paar andere leerlingen, mocht optreden tijdens het Kerstmuziekgala in.........AHOY! Met als eregast koningin Maxima.

Het was een lange weg ernaartoe. Letterlijk en figuurlijk. Het begon allemaal een jaar geleden met een bandje dat gevormd was bij creabizz onder leiding van Jeroen van Leeuwen. De bandcoach. Er werd met de hele groep (toen nog 7b van meester Peter) een filmpje opgenomen in het magazijn en geplaatst op de site van "Meer Muziek in de Klas" . Toen ging het in een sneltreinvaart. We werden uitgenodigd auditie te doen in Dordrecht. Dat leidde er weer toe dat we, inmiddels als groep 8b van juffrouw Marjolein aangevuld met Bodhi en Marek uit groep 8a, een videoclip mochten opnemen en mee mochten doen met de "Lang leve de muziekshow" op tv. Via deze link kun je de uitzending terugzien: Lang Leve de Muziek Show  Die muziekkwis wonnen we en daarom mochten we meedoen met het Kerstmuziekgala. En dat was me wat. Een gigantisch podium. 's Middags moesten de kinderen drie keer repeteren voor een lege zaal. Samen met alle andere winnende scholen. In totaal met 333 kinderen! Het podium met decor was al indrukwekkend.... Maar tijdens de laatste repetitie kwam onverwacht koningin Maxima binnenlopen! Dat maakte pas indruk. Zij nam de tijd om met de kinderen te praten en ze een hart onder de riem te steken.

Om 18.00 uur was het dan eindelijk zover. In kerstoutfit en stijf van de zenuwen betraden ze het podium. De zaal met 8000 mensen was bomvol. Alle mensen hadden een lichtje. Wauw!!! De kinderen vonden het fantastisch dat koningin Maxima in de zaal zat, maar stiekem waren de meesten toch wel vooral onder de indruk dat ze samen met Ronnie Flex op het podium stonden. Dat was pas vet!

Het optreden was een groot succes. De kinderen kunnen terugkijken op een unieke, prachtige ervaring. Bandcoach Jeroen, meester Peter en juf Marjolein zijn supertrots op wat de kinderen hebben gepresteerd We hebben genoten van het plezier dat de kinderen eraan hebben beleefd. 23 December wordt het uitgezonden op tv. Allemaal kijken!!

De zonnebloem band

Van links naar rechts:

Pepijn(gitaar), Luuk (zang),Bodhi(drums), Jeroen (bandcoach), Marek (keyboard), Gideon (gitaar), Eline (gitaar)

kerstgala%202.jpg

kerstgala.jpg