Zomerfeest 2015

02-07-2015 Door Erik Ooms

“30 Zomerfeesten op een rij. Ik ben er trots op dat ik er 23 heb mogen meemaken.” Nabeschouwing 30ste editie Zonnebloem. En foto's!

Zomerfeest van 24 juni 2015
Mooi feest. Mooi weer. Het lijkt elk jaar mooier en groter te worden, ons Zonnebloem Zomerfeest. Dit jaar in het thema Glitter & glamour. Telkens kijken we weer naar dingen die beter kunnen, dat is belangrijk. Maar ook belangrijk is dat we genieten van de fantastische dingen die gebeuren:

• De opening door onze mystery guest: Priscilla Knetemann, alias Charley uit Spangas. Ze had het heel druk met handtekeningen zetten. Niet alleen van jonge fans, maar ook veel oudere wilden met haar op de foto.
  • De penningmeester van de ouderraad: Jan, die nog even in het zonnetje gezet werd. Hij kreeg een mooi Barbecueschort ‘Jan de satéman’. Dit omdat hij al 30 Zomerfeesten als vrijwilliger de lekkerste saté uitserveert.
  • En een eigen Zonnebloemlied als primeur na 30 zomerfeesten. Gemaakt door één van de ouders: Jelle Meinesz. Geweldig gewoon! En het refrein pakt de essentie;

“De Zonnebloem, wat heb je toch veel pit
Het maakt me echt niet uit dat ik er tot 4 uur zit
De Zonnebloem, je bent de leukste school
We maken met plezier de dagen vol”

Als muziek in de oren
Het was een geweldig muzikaal feest. Ik ben trots op onze leerlingen die in slechts enkele weken een nummer instuderen en een geweldige performance geven. En ook trots ben ik op de kinderen die dit jaar samen met de SunflowerPowerBand optraden. Dat ze zich hiervoor durfden op te geven. En de afsluiting van DJ Bas staat me ook nog helder bij. De kinderen bleven dansen. De ouders bleven wat achter, maar dat zal wel valse schaamte zijn geweest ....

Speciaal cadeau
Dit jaar kregen de kinderen de polsbandjes voor spelletjes gratis van de ouderraad. Want wie jarig is, trakteert! Ze genoten ervan. Er waren veel nieuwe dingen, zoals sumoworstelen, een luchtkussen, suikerspin en een heuse fotobooth en wall of fame. Daar kon je je eigen handtekening achterlaten, per groep. Een mooi aandenken aan het leuke schooljaar. Het spookhuis was wederom een groot succes! En wat een werk om dit te maken, maar bij ‘de bouwers’ bleef het plezier voorop staan.

Toegift
Aan alles komt een eind en om 20.00 uur moesten we stoppen. De kinderen wilden doorgaan en uiteindelijk werden er nog drie nummers gedraaid als toegift. De buren kregen weer rust. Althans, na de bijna onmogelijke klus om alles schoon te maken. Wat hebben de opruimers een enorm werk verzet. Alles was met zoveel handen nog verrassend snel weggezet, weggeveegd en schoon gemaakt.

Complimenten
Ik realiseer me goed wat een werk dit allemaal is. En dat dit geweldige Zomerfeest alleen maar te realiseren is dankzij de hulp van veel ouders, stagiaires (die al om 9.00 uur begonnen en nog tussendoor toetsen moesten maken), het team, sponsoren, buurtbewoners en de 8ste groepers. Deze laatsten hebben ’s ochtends alle kramen gesjouwd en in elkaar gezet. En ook andere kinderen die ’s middags nog spontaan kwamen helpen. Een groot compliment ook voor onze ouderraad die wel het meeste werk heeft verzet. Dit team van zo’n tien enthousiaste ouders is al een half jaar van tevoren bezig met alle voorbereidingen. Geweldig, vind ik dat. Kortom, het succes van dit Zomerfeest is te danken aan ieders geweldige inzet. Alle vrijwilligers, bedankt! Samen hebben we een topprestatie neergezet.

Nagenieten: film & foto’s
Moe, maar zeer voldaan stap je daarna op je fiets en geniet je nog lekker na. Wil je straks ook nog nagenieten? Bekijk dan vlak voor de zomervakantie de foto’s op onze website. Er komt dit jaar zelfs een filmpje van het feest, ook weer dankzij de ouderraad en enkele ouders. En de foto’s van de fotobooth, waarin kinderen verkleed op de foto konden als echte filmsterren komen straks ook beschikbaar.

Leukste school
Vooral in de dagen erna, realiseer ik me steeds meer hoe geweldig het was. En hoe trots ik ben op onze ouderraad, kinderen, ouders, stagiaires en ons schoolteam. Dan is het refrein van ons Zonnebloemlied toch echt zoals het is: We maken met plezier de dagen vol. De Zonnebloem, je bent de leukste school!

Iedereen nogmaals bedankt!

Eddy van der Heiden,
Directeur openbare basisschool De Zonnebloem

Klik hier om alle foto's van het zomerfeest te bekijken!