Groep 7B

Les over "De verkeersbrigadier" van de wijkagenten
08-11-2017
Nadat we vanochtend eerst wat theorieles kregen van twee wijkagenten in de klas gingen we beginnen aan het echte werk..... Met hesjes aan en het spiegelei in de hand zijn we aan het oefenen gegaan om mensen veilig te kunnen helpen oversteken. Nou, dat was nog niet zo makkelijk, hoor! Op het verkeer letten, je moment kiezen, contact houden met je mede-brigadier en dat allemaal oefenen onder het oog van twee agenten, dat vonden sommigen van ons best spannend en moeilijk. Uiteindelijk vonden de agenten ons allemaal geschikt voor deze taak dus: vind je het leuk en mag je van je ouders, lever de toestemmingsbrief in! Zet 'm op, groepen 7!

verkeer%202.JPG

verkeer%201.JPG

Interview les door de vader van Tieme
26-10-2017
Hallo wij zijn Jolie en Ines, Hieronder zien jullie de foto van de les van de vader van Tieme We hebben een les gehad over interviewen Het was leuk . Bedankt voor de les Fijne dag nog verder Groetjes van Ines en Jolie

journaal.JPG

Bootcampen op de Zonnebloem
28-09-2017
Nadat we vanochtend meester Eddy met z'n allen zingend verwelkomd hadden gingen we aan het bootcampen. Deze activiteit kregen we aangeboden omdat meester Eddy bijna met pensioen is. Nog 1 dagje werken en dan gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. Meester Eddy, we wensen je vele jaren in geluk en gezondheid toe!

bc%204.JPG

bc%202.JPG

Gastles Generation Discover
28-09-2017
Woensdag kwam Marjoke ( de moeder van Wiebe ) ons voorbereiden op ons bezoek aan Genetation Discover, volgende week. We hebben vervoersmiddelen van de toekomst ontworpen die hun energie natuurlijk uit schone brandstoffen halen. Dankjewel Marjoke; we vonden het heel leuk en leerzaam om hiermee bezig te zijn!

G%20D.JPG

Informatie over de kinderboekenmarkt 2017
26-09-2017

kinderboekenweek%202017.png

Kinderboekenmarkt.

Op woensdagmorgen 11 oktober is onze KINDERBOEKENMARKT om 8.45 uur.

De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen boeken verkopen op een kleedje. 's Morgens nemen zij een tas met boeken, kleedje én wisselgeld mee. Deze kinderen moeten om 8.30 aanwezig zijn om hun spullen klaar te leggen, de leerkracht vertelt waar ze dit mogen doen.

De kinderen van groep 1/2 en 2/3 worden zoals gebruikelijk naar de klas gebracht zodat de leerkracht kan controleren of alle kinderen er zijn.
De kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelf naar boven, de ouders wachten op het schoolplein (tussen de hoofdingang en de kleuteringang in).
Om 8.45 uur mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit de klas worden opgehaald en onder begeleiding van een ouder een kijkje nemen op de kinderboekenmarkt. Kinderen die niet worden opgehaald worden opgevangen in school.

Om 9.30 is de kinderboekenmarkt afgelopen en worden de kinderen van groep 1/2 en 2/3  weer naar de klas gebracht en de kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelfstandig naar boven. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 ruimen hun spullen op en gaan naar de klas.

Bij regen gaat het niet door -->

woensdag 11 oktober tussen 7.30 en 8.00 ontvangt u dan een mail.

kasteel.jpg

De dode hoekles
25-09-2017
Eindelijk was het zover....groep 7B kreeg bezoek van een echte vrachtwagenchauffeur die ons alles vertelde over de megagevaarlijke dode hoek!! Leerzaam en maar ook heel leuk!

dode%20hoek_goed!!.jpg

dodehoek_goed!.jpg

Lekker Lezen in de klas
13-09-2017
Ieder week gaan de kinderen in groep 7B ook "Lekker Lezen". Ze mogen dan zitten waar ze willen, in een houding waarbij ze lekker kunnen lezen met een boek van eigen keuze. Met rect dus: even Lekker Lezen!

lekker%20lezen%201.JPG

lekker%20lezen%202.JPG

Kakelend bezoek!
05-09-2017
Vanochtend hebben we wel heel bijzonder bezoek in de klas: de kippen Brownie en Sneeuwvlokje. Tot donderdagmorgen blijven ze in onze klas daarna mogen ze nog in 7A tokken. Dankjewel moeder van Jayden, oma van Jayden en moeder van Britt voor het halen en brengen! Wel gezellig hoor, deze twee meisjes erbij. Nu hopen we met z'n allen dat de dames nog eieren gaan leggen.......

kip.JPG

Wij zijn groep 7B!
31-08-2017
Wij zijn groep 7B en dit hebben we met elkaar afgesproken om er voor iedereen een mooi schooljaar van te maken!

klassenregels.JPG

7B is gestart!
23-08-2017
Ook groep 7B is maandag begonnen aan het schooljaar 2017- 2018. En ... ze zijn supergoed begonnen! Vol energie en enthousiasme zijn ze de afgelopen dagen aan de slag gegaan! Leuk hoor, dat zet direct de toon!

bloem%20raam.JPG