Groep 6A

Bijzonderheden 13 april
13-04-2018

 

Goedemiddag!


Deze week hebben wij weer veel leuke en leerzame dingen gedaan.


Op maandag hebben wij ‘Ren je rot’ met rekenen gedaan. Jullie hebben namelijk geleerd hoe je de oppervlakte moet berekenen. Lengte x breedte. Iedereen maakte een eigen opdracht, waar je de oppervlakte moest berekenen. Daarna gingen wij rennen door de klas om op een andere plek te gaan zitten. Daar gingen jullie de opdracht maken. Op deze manier hebben we de oppervlakte berekenen geoefend. Dit kwam mooi uit, want dit hadden jullie tijdens de Buitlesdag nodig.


Op dinsdag hebben wij weer een spel gedaan. Het ‘Sneeuwballen gevecht’ dit keer. Beetje gek, want er ligt natuurlijk geen sneeuw. Iedereen schreef een themawoord op. De themawoorden hadden wij net gelezen. Nadat het was opgeschreven werd het blaadje tot een propje gevormd. In 10 seconde mochten jullie met het propje gooien. Na 10 seconde pakte ik een propje en jullie moesten mij vertellen wat het themawoord betekende.


Deze week hadden wij ook het dictee van thema 6 na de herhaling en oefening. We schreven het woord met ons lichaam. De dictees zijn goed gemaakt! Jullie mogen trots zijn.


Op dinsdag was de Buitenlesdag. We hebben samen met groep 6b twee activiteiten gedaan: topografie en rekenen. Wat was het leuk om buiten bezig te zijn in het zonnetje en ook nog te leren :)


Woensdag stond juf Jantine voor de klas. Met haar hebben jullie een fantastisch filmpje op genomen voor mij. Op donderdagochtend kreeg ik deze in mijn mail en we bekeken deze samen. Wat lief van jullie!


Donderdag hebben wij geschat hoeveel geld wij gaan ophalen voor de sponsorloop. Hopen dat het lukt! We schatten ongeveer 1200,- opgehaald door groep 6a. We moeten wel nog even aan de bak dus.


Vrijdag zijn wij in debat gegaan. Er waren verschillende stellingen waar wij over gediscussieerd hebben. We luisterde goed naar elkaar en bedachten een tegenargument. Jullie waren erg enthousiast!


Volgende week


Woensdag:
• We gaan van 08:45 tot 12:00 uur naar de tuintjes. We zijn op tijd terug voor de overblijf.


Donderdag:
• Volleybal workshop (10.45 uur/ 11.30 uur) dus geen gym in de middag. Neem wel je sportkleren mee voor buiten.
• Toets: taal thema 6. Je kan oefenen via de instapkaarten. Thema 6 gaat over de aanhalingstekens, persoonsvormen met een d/t/dt, voor- en achtervoegsels, en enkelvoudige- en samengestelde zinnen. Dit alles in het thema lichaamstaal.

Vrijdag:
• Tussentoets: Blits.
• Sponsorloop in de middag (van 14:15 tot 14:45 uur) voor het groene schoolplein. Kom dus in je sportkleren!

 

Een heel fijn weekend!

 

Liefs,
De juffen.

Bijzonderheden 6 april
06-04-2018

Goedemiddag!

Deze week was een korte lesweek. Maandag waren wij natuurlijk nog vrij!


Op dinsdag hebben wij weer hard gewerkt. Wij hebben geleerd hoe je de persoonsvorm in een zin schrijft. Met een D, T of DT. Dit was best lastig, maar als we het niet weten vullen we het werkwoord ‘koken’ in. Hoor je een T? Dan komt er achter de stam (ik-vorm) een T. We blijven hiermee oefenen.


Ook hebben wij de rekentoets besproken. De toets is erg goed gemaakt. Wat goed van jullie! Er waren wel lastige opgaves en deze hebben wij samen doorgenomen.
Op woensdag hebben wij een verhaal geschreven met zoveel mogelijk persoonsvormen met een D, T of DT op het eind. Dit was nog best lastig, omdat wij ook nog eens aan elkaar moesten schrijven. Blijven oefenen en dan gaat het vanzelf beter :)


Op donderdag hebben wij de toets van aardrijkskunde thema 3 gemaakt. De beoordelingen krijgen jullie zo snel mogelijk terug. Daarnaast hebben wij op donderdag een beetje anders gewerkt. Wij kregen in aan het begin van de ochtend uitleg over spelling en verkeer. Daarna mochten jullie zelf bepalen wat je eerst ging maken.


Op vrijdag was de laatste Creabizz van deze periode. Hiermee sluiten wij de Creabizz voor dit jaar af.

Op 20 april is de sponsorloop. De informatie is al eerder naar alle ouders verstuurd. Jullie hebben de brief ook meegekregen en kunnen dus op zoek naar sponsoren. Het zou geweldig zijn als straks heel 6a (+ jullie ouders?) mee rennen.

 

Volgende week:


Maakwerk: Blad rekenen met schaal.
Volgende week hebben wij weer een gewone lesweek. In deze week gaan wij spelling herhalen, een dictee maken en daarna beginnen aan een nieuw thema. Met rekenen zijn wij al begonnen aan een nieuw blok. Dit is een lastig blok over breuken. De breuken worden nu steeds lastiger. Ook dit blijven wij natuurlijk oefenen.
Dinsdag: Buitenlesdag. Op deze dag krijgen jullie, als het droog is, twee lessen buiten. Samen met meester Bas en groep 6b gaan wij naar buiten.

Liefs,
De juffen.

p.s. Lynn is haar boek ‘De Griezelbus’ kwijt. Haar naam staat in het boek. Heeft iemand deze toevallig mee naar huis genomen? Of in zijn of haar la?

Bijzonderheden 29 maart
29-03-2018

Hallo kanjers van groep 6a,


Deze week was een gekke week. We hadden op woensdag de Grote Rekendag. Op donderdag het Paasontbijt en op vrijdag waren wij lekker vrij. Rust lekker even uit en kom weer lekker uitgeslapen op dinsdag naar school.


Deze week hebben wij op dinsdag een respect-recept gemaakt met de klas. Dit was het vervolg van De Vreedzame School les van vorige week. Hierin staat een recept voor een taart, maar wij weten dat er afspraken in verstopt staan.


Op woensdag was de Grote Rekendag. We hebben heel de dag rekent in het thema ‘verhuizen’. We kregen de opdracht van meester Jeroen om onze klas te verhuizen, want wij gaan naar een nieuwe locatie. Dit was natuurlijk niet echt, maar wij hebben geleerd wat er allemaal komt kijken bij verhuizen. Dit is een hele hoop. Ook zijn wij bezig geweest met meten en de oppervlakte berekenen.


Op donderdag was het Paasontbijt. We hebben lekker ontbeten, gedanst, paaseieren gezocht en wij zijn naar buiten geweest. Daarna hebben wij nog hard gewerkt. Jullie mogen trots zijn!


Alle ouders heel erg bedankt voor alle lekkere dingen en de verhuisdozen. Wij zijn jullie dankbaar.


Vrijdag zijn we lekker vrij.

Volgende week:
Maandag: vrij
Donderdag: aardrijkskunde toets thema 3.
Geen maakwerk i.v.m. het Paasweekend.


Let op: Vanaf volgende week is het verplicht om aan elkaar te schrijven bij ons in de klas. We hebben inmiddels alle letters en verbindingen geoefend en jullie zijn er meer dan klaar voor.

Geniet van jullie lange weekend en eet lekker veel eitjes!

Liefs,
De juffen!

Bijzonderheden 23 maart
23-03-2018

Bijzonderheden 23 maart

Hallo kanjers van groep 6a,

Op maandagochtend begonnen wij met de gastles over tuinieren. Wij hebben al hulp voor 18 april en voor 27 juni. Wij zijn alleen nog opzoek naar hulp van een ouders op 23 mei.

Deze week hebben wij weer fantastische spreekbeurten gezien. Jullie kunnen echt al heel goed spreken voor de klas. Onwijs goed van jullie!

Op dinsdag hadden Sophie en Emma samen een circuitje gemaakt voor ons. We deden in groepjes 5 spellen. Deze spellen hadden zij zelf bedacht. Juf Emma en juf Sophie regelden alles!

Op woensdag hebben wij bij rekenen geleerd om een schaal te lezen. Dit is nog best lastig. Wij blijven hier mee oefenen.

Voor op het Paasontbijt hebben we allemaal lekkers. Is er nog iemand die nog producten kan meenemen? Wij hebben nog nodig: 3x bruinbrood en roomkaas light. Wie o wie neemt dit mee?

Op vrijdag hebben wij het gehad over respect, tijdens De Vreedzame School. We hebben het gehad over wat respect precies is en hoe je dat laat zien aan een ander. Je hoeft niet iedereen aardig te vinden, maar je laat wel iedereen in zijn/haar waarde. We zijn erachter gekomen dat je voor iedereen respect moet hebben.

Volgende week:

Toets: Maandag en dinsdag rekentoets blok 4.
Huiswerk: Paas-placemat ontwerpen (A3) voor het Paasontbijt. Je mag een schets maken op een A4, maar dat hoeft niet. Neem deze woensdag al mee, zodat wij het alvast klaar kunnen zetten.

Woensdag is de Grote Rekendag gepland. Die dag gaan wij heel de dag rekenen in het thema: verhuizen.

Op donderdag hebben wij het Paasontbijt. Na het ontbijt hebben wij gewoon les.

Op vrijdag (30-03) zijn wij vrij. Ook zijn wij maandag 2 april vrij in verband met Pasen. Dan even lekker uitrusten en genieten dus!

Fijn weekend!

Liefs,
De juffen

p.s.
Volgende week is de Grote Rekendag. Wij zijn nog opzoek naar verhuisdozen. Zijn er ouders die toevallig nog wat dozen hebben liggen? Wij laten ze heel dus ze komen weer mee terug naar huis na de Grote Rekendag.

Bijzonderheden 16 maart
16-03-2018

Hallo kanjers van groep 6a,

Wij zorgen goed voor onze plantjes. In een pot is zelfs al een plantje te zien! Elke dag geven wij ze wat water, zodat ze goed kunnen groeien. Op maandag hebben Nynke en Emma ook hun zaadjes gepland. Hopelijk komt de rest ook snel uit!

Met juf Jantine hebben jullie opstekers voor een klasgenoot opgeschreven. Iedereen schreef een complimentje op met een bijpassende tekening. Op dinsdagochtend lagen deze op jullie tafel. Wat was dat een fijne manier om de dag te beginnen!

Deze week zijn wij begonnen met het maken van de muurkrant. Leerlingen uit groep 7 maken ook een muurkrant. Zij hebben hun krant aan jullie laten zien, zodat wij extra ideeën op kunnen doen. De krant is het eindproduct van ons project in het thema ‘Geloof’. We hebben eerst een schets gemaakt en daarna zijn wij begonnen aan onze eindversie.

Op donderdag kregen wij een gastles over geld. Het ging over sparen. Waar spaar jij voor? Heb je een spaarpot of een bankrekening? Hoe herken je dat geld echt is? Hoeveel kost een douchebeurt? Op deze vragen gaven wij antwoord. Daarnaast hebben we ook nog een spaarpot gekregen!

Wij zijn met taal begonnen met een nieuw thema. Thema 6 gaat over lichaamstaal. Donderdag hebben wij geleerd wat non-verbale communicatie betekend. Non-verbale communicatie betekent dat je soms geen woorden hoeft te gebruiken. Aan de lichaamstaal van iemand kan je zien wat diegene bedoeld. Denk aan: duim opsteken, glimlachen,

Op vrijdag was er weer Creabizz. We hebben allemaal leuke dingen gedaan. Voorbeelden van Creabizz blok 3 zijn: theater uit de oudheid, spotprenten, typische Haags, democratie, filosoferen, geloofsgebouwen, geloofsdoosjes,

Volgende week:
Toetsen: Woensdag verkeer les 6 t/m 12 & donderdag natuur & techniek thema 3.

Op maandag hebben wij een gastles. Wij krijgen 5 lessen over tuinieren. Vier daarvan gaan wij naar buiten en zijn wij verantwoordelijk voor een stukje tuin. De eerste les, a.s. maandag, zal gewoon in de klas zijn. 

In de klas hangt een lijst voor het paasontbijt. Er zullen dit jaar geen lootjes worden getrokken. Je kan, net als bij het kerstdiner, eten en drinken meenemen. Op de lijst in de klas kunnen jullie je inschrijven. Het paasontbijt is op donderdag 29 maart.

Jullie hebben een brief mee gekregen van 'All 4 Africa'. Jullie kunnen voor Afrika kleding inzamelen. Alle informatie staat in de brief. 

Fijn weekend!

Liefs,
De juffen

p.s.
Wij krijgen dus 5 lessen over tuinieren. Voor 3 van die lessen hebben wij elke keer drie ouders nodig die met ons mee gaan. Wij zijn dan namelijk verantwoordelijk voor een moestuin. Zijn er ouders die mee kunnen/willen van 08:45 uur tot 12:00 uur op de volgende dagen:
- Dag 1: 18 april
- Dag 2: 23 mei
- Dag 3: 27 juni

Alvast bedankt!

Bijzonderheden 9 maart
09-03-2018

Lieve kanjers van groep 6a,

Deze week was het weer even inkomen. Iedereen was lekker uitgerust en kon dus weer hard aan de slag. 

Op maandag zijn wij gestart met het thema 'Geloof'. Wij hebben in groepen onderzoek gedaan op de IPad. Ook staat er op de gang een tafel met boeken uit de bibliotheek. Deze kunnen jullie ook altijd lezen in de klas. Volgende week gaan we weer verder met het project. Het eindresultaat zal een muurkrant zijn. 

Het spellingdictee werd deze week afgenomen. Deze is goed gemaakt. Heel knap van jullie!

Op woensdag en donderdag hebben wij met jullie ouders gepraat op de ouderavonden. Sommige van jullie waren er zelfs bij. Dit hoefde niet, maar mocht wel. Willen jullie de rapporten, met handtekening van jullie ouders, weer meenemen naar school?   

Op vrijdag zijn wij naar het Kinderboeken museum geweest. We gingen met de bus en we waren voor de overblijf weer terug. De tentoonstelling die wij bezochten was Papiria. In deze tentoonstelling waren allemaal grotten en hierin waren opdrachten te vinden. Door middel van spelletjes doen kon je met je slurper items verdienen. Wat was het een leuke ochtend! Liza (moeder van Chiara), Sabine (moeder van Jasper) en Linda (moeder van Donna) bedankt voor het helpen! :)

Op vrijdagmiddag was Emma weer in de klas!  Ze heeft gelijk een verjaardagsballon gemaakt. Daarnaast heeft ze ook haar lades in orde gemaakt! We waren heel blij dat ze er was! :)

Volgende week:

Spreekbeurten van Lynn, Ruben en Rosa.

Toets:

Dinsdag: Nieuwsbegrip

 

Groetjes,

De juffen 

 

p.s. 

Deze week waren wij vergeten te mailen naar jullie ouders dat er een taaltoets was. In alle haast zijn wij dit helemaal vergeten. Sorry hiervoor! 

Bijzonderheden 23 februari
23-02-2018

Hallo kanjers van groep 6a,

Wat hebben jullie hard gewerkt! Daarom hebben jullie een weekje vakantie meer dan verdiend. Rust lekker uit!

Deze week:

We hebben het druk gehad deze week. We hebben bijvoorbeeld met rekenen geleerd hoe je de prijs van een hele taart kan berekenen als je alleen de prijs van 1 stukje weet. Vrijdag hebben wij ons project afgemaakt en de resultaten waren prachtig! Jullie mogen trots zijn op jullie zelf! Daarnaast zijn jullie vrijdag ook nog veranderd van groepjes.

Na de vakantie:

Wij gaan werken met het thema ‘geloof’. Hiervoor moeten jullie een klein onderzoekje doen naar welke geloven er bestaan en wat er allemaal bij hoort. Het huiswerk voor na de vakantie is het maken van een woordweb over ‘geloof’. Welke geloven kennen jullie en wat weten jullie er al allemaal van? Breidt het woordweb zo ver mogelijk uit. Dinsdag gaan we in de klas aan de slag met het woordweb.

Ook gaan wij een zaadje planten. Hiervoor hebben jullie een bloempot nodig. Wij zullen zorgen voor aarde en zaadjes. Let op: neem de bloempot maandag al mee! Iedereen zal verantwoordelijk zijn voor zijn of haar eigen plantje. Hopelijk hebben we straks hele grote planten in het lokaal staan. Tot de meivakantie zullen wij hiervoor zorgen op school. Daarna mag hij mee naar huis.

De spreekbeurten gaan beginnen! Bereid je goed voor. Oefen het thuis, voor je familie, voor je buren, ect. De aandachtspunten staan op het formulier dat jullie mee naar huis hebben genomen. Een PowerPoint mag, maar hoeft niet. Je kan ook een andere creatieve manier bedenken om te presenteren. De presentatie duurt is 5 tot 10 minuten. Succes!

De rapporten gaan maandag mee naar huis. Bespreek deze door met jullie ouders, samen met jullie Ik-mapje (dat vandaag al mee is gegaan). Op woensdag en donderdag zullen er rapportgesprekken plaatsvinden. Deze gesprekken duren 10 minuten. Jullie ouders kunnen zich inschrijven via de link in de eerder verstuurde mail.


Huiswerk:
Maandag- Bloempot meenemen.
Dinsdag- Woordweb over ‘geloof’.

Tot na de vakantie,

De juffen!

P.s.
Ruben is weer een gymshirt kwijt. Zouden jullie willen kijken in jullie tassen of hij daar misschien in zit? Het is maat 146/152. Het is een oranje shirt, met blauwe boord en aan de zijkanten een witte streep. Op de borst staat een blauwe Nederlandse leeuw.

 

Bijzonderheden 16-02-2018
16-02-2018

Hallo kanjers van groep 6a!

Juf Steffanie hier. Ik wilde jullie even laten weten dat ik na de vakantie de hele week op school ben. Ik sta dan vier dagen voor de klas. Het is belangrijk dat huiswerk, wat wordt gemaild, ook naar mij wordt gestuurd.

Na de vakantie beginnen de spreekbeurten. Denk dit weekend alvast na over een onderwerp wat jij interessant vindt en waar jij goed over kan vertellen. Vanaf maandag kan je je in de klas voor een datum kiezen. Zodra je dat hebt gedaan krijg je een blad mee met daarop de datum van je spreekbeurt en de aandachtspunten.

Deze week zijn we druk bezig geweest met de persoonsvorm, het onderwerp en het gezegde. Het gezegde bestaat uit alle werkwoorden (dingen die je kan doen) in een zin. Dit gaat al heel goed!

Daarnaast zijn we deze week begonnen met het uitrekenen van plussommen van rechts naar links. Dit is ook nieuw. Eerder begonnen wij natuurlijk bij de honderdtallen, daarna de tientallen en eenheden. Nu doen wij dat dus andersom. Dit leverde veel verwarring op. Dit is heel goed te begrijpen. De bedoeling hiervan is dat je inzicht krijgt in het onder elkaar optellen. Dit wordt in stapjes aangeboden.

Met natuur zijn we begonnen aan een nieuw thema. Dit thema gaat over zintuigen.

Met spelling hebben we donderdag een leuk wedstrijdje gedaan. Jullie moesten in tweetallen zoveel mogelijk woorden bedenken met de ‘AU’ erin. Daarna woorden met de ‘OU’. Wisten jullie het meeste van de klas? Dan mochten jullie alle woorden proberen op te noemen. Zonder ze op te hebben geschreven natuurlijk. We zijn tot 15 woorden gekomen. Petje af!

Naast dit alles zijn we ook nog druk bezig geweest met ons project over de Olympische Spelen. Vorige week waren we al begonnen met de verdieping in 3 sporten. We hebben groepjes gemaakt en in die groepjes zijn jullie dinsdag begonnen met het maken van een stadion. Het ziet er al heel leuk uit. De hele gang ligt vol met ons werk. Volgende week gaan we hier mee door en maken wij het af.

Volgende week:
De laatste week voor de vakantie!
Huiswerk: Denk na over een onderwerp voor je spreekbeurt. Als je dit doet, kan je je volgende week inschrijven voor een datum. Dit kan vanaf maandag en tot vrijdag.
Dinsdag: Inloopmiddag.
Project: Het moet donderdag af zijn en dan kan het vrijdag mee naar huis.

 

Fijn weekend en tot maandag!

 

Bijzonderheden 9 februari
09-02-2018

Hallo kanjers van groep 6a!

Wat goed dat jullie de bijzonderheden weer lezen met je ouders.

Het eerste stukje zal dus geen nieuws voor jullie zijn, dat hebben jullie zelf meegemaakt.

Deze week

Na het uitzwaaien van de kinderen van de groepen 8 afgelopen maandagochtend, konden de lessen weer beginnen. Gelukkig heeft intussen de hele groep alle cito's afgerond. Nou ja, bijna. Want Emma is nog hard aan het werk om de cito's ook te maken vanuit haar bed. Wat een doorzetter!   Verder hebben we hard gewerkt aan alles , voegwoorden, verleden tijd, grafieken, spelling, breuken, delen en oefenen op de I-pads. Alles is aan bod gekomen. Wel zien we dat het steeds belangrijker wordt om de basis goed te beheersen. Dus kijk af en toe eens naar je instapkaarten voor taal en spelling en zoek op internet een site op om te oefenen met je deelsommen. Deze zijn zo belangrijk bij breuken!

Jullie hebben allemaal onderzoek gedaan naar de Olympische winterspelen, vandaag zijn er groepjes gemaakt. Met dit groepje ga je volgende week een stadion voor jouw sport maken. 

Er is een de klas een goed initiatief gestart door Kyra en Rosa; we hebben een plastic verzamelbak. Ja, ja groep 6a werkt mee aan een beter milieu!

De kleimonsters mogen mee naar huis, omdat ze nogal breekbaar zijn is het misschien handig om ze dinsdag na de inloop (20 februari) mee te laten nemen door papa of mama, maar ze mogen ook even naar boven lopen hoor.

We hebben dinsdag extra buiten gespeeld, omdat de gymjuffen mee op kamp zijn. Donderdag zijn we gaan gymen, het was leuk om te zien dat jullie met iedereen gelijk een spel gingen spelen.

Vermist: Zowel Ruben als Thije missen een gymbroek. kunnen jullie kijken of deze per ongeluk in de verkeerde tas zijn terechtgekomen?

Het gaat om een Paris St. Germain broekje van Thije en een zwarte sportbroek tot boven knieën en zwart/donkergrijs shirt (gladde stof) van Ruben.

Volgende week:

Om het stadion met je groepje te maken heb je natuurlijk materiaal nodig, denk hierbij aan kurken, dopjes, plastic bakjes, aluminium folie, satehprikkers, piepschuim en w.c. rolletjes (laat het die mama van de luizenmoeder maar niet horen). Zorg dat je dit dinsdag bij je hebt!

Donderdag: Lever het maakhuiswerk in. De opdracht is het schrijven van een verslag van jouw olympische sporter. Schrijf dit verslag over een dag uit het leven van deze sporter. Natuurlijk moet deze sporter zijn sport uit oefenen in jullie stadion. Let op je spelling!

O en neem je rapport mee!

Voor nu fijn weekend en tot volgende week.

De juffen

 

Bijzonderheden 2 februari
02-02-2018

Hallo kanjers van groep 6A!

Of eigenlijk: "Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!"

Afgelopen week hebben we dat liedje wel heel vaak gezongen, in de bus, in de klas, op de trap en in het Museum voor Communicatie op de tribune.

In het Museum voor Communicatie hebben we een leuke les gehad over reclame. We waren "de proefkonijnen" dus aan jullie werden tips en tops gevraagd. Aan het einde van de les mochten jullie je eigen reclamefilm maken. We hebben er een paar gezien, de rest hopen we opgestuurd te krijgen. Verder hebben we hard gewerkt aan alle toetsen en aan de monsters. De toetsen zijn nog niet helemaal af, door de griepgolf moeten er nog een aantal van jullie aan de slag! Als alles klaar is kunnen we het eindelijk met jullie bespreken. De monsters zijn heel mooi geworden. Vandaag deden we mee met de warme truiendag in de groep, weer wat energie uitgespaard!

Voor volgend jaar mogen jullie je opgeven om mediator te worden. Een mediator luistert goed naar beide partijen bij een conflict. Een goede mediator stuurt naar een oplossing, maar zegt niet gelijk wat een oplossing kan zijn bij een ruzie of een conflict. Natuurlijk worden jullie eerst getraind, de training bestaat uit een aantal bijeenkomsten.  Jullie kunnen een solliciatiebrief schrijven met daarin de reden(en) waarom jij denkt dat je een goede mediator kan worden.  De brieven kunnen vanaf volgende week worden ingeleverd.

Volgende week

Maandag gaan de groepen 8 op kamp, in de ochtend worden ze uitgezwaaid door jullie (en de rest van de school).

Er is voor volgende week leer- en maakwerk:
Leerwerk: toets geschiedenis ---> op schooltv.nl staan veel filmpjes, o.a. de Gouden Eeuw! Toets op donderdag.
Doewerk: zoek uit welke sporten bij de Olympische Winterspelen horen. Verdiep je in 3 sporten van de Olympische winterspelen, in de ruimte waarin de sport beoefend wordt en wat er allemaal komt kijken bij deze wintersport. Je mag helemaal zelf bedenken hoe je dit kleine vooronderzoekje maakt (dit mag met plaatjes, teksten tekeningen, woordspin etc.).
Lever het volgende week donderdag in. Als we dan genoeg informatie hebben gaan we een Olympisch dorp maken! Dit wordt weer een samenwerkingsopdracht.

Voor nu fijn weekend!

De juffen

Bijzonderheden 26 januari
26-01-2018

Goedemiddag kanjers van groep 6A

 

Eerst even dit: De knijpdingen die jullie meenemen nemen de groep bijna over. Hoe dat komt? Het zijn er soms teveel of ze zijn te groot. Dus eerst even dit:

Beste kinderen en ouders van groep 6a,

Vandaag gaan alle Squeezies die groter zijn dan een knijpballetje mee naar huis. Er is namelijk een afspraak gemaakt, met de kinderen en de ouders, wat betreft een zacht knijpballetje voor de concentratie. Deze kinderen mogen één zacht knijpballetje of een Squeezie (ter grote van een knijpballetje) mee naar school nemen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

 

Afgelopen week

Deze week heeft juf Steffanie samen met jullie hard gewerkt, Juf Jantine was geveld door de griep en juf Steffanie heeft de groep gedraaid en is woensdag extra gekomen. Heel fijn voor jullie! In de groep heerst de griep ook. We hebben nog geen enkele dag iedereen in de groep gehad. We luchten de klas elke dag om de bacterieën te weren.

De sfeer in de groep is prima en ook tijdens de toetsen gaat het goed. Iedereen is geconcentreerd aan het werk en stil, ook als ze eerder klaar zijn. Zo heeft iedereen dus ook de tijd gehad om zijn of haar toets af te ronden. Vandaag is de rekentoets afgemaakt en volgende week gaan we door met de laatste toetsen van Cito.

Op maandag en dinsdag nemen we spelling af.  Ook wordt de leestoets volgende week afgenomen.

Met aardrijkskunde hebben we het over landbouw; veeteelt, tuinbouw en akkerbouw gehad. Is een tomaat nou fruit of groente? Volgende week maandag hebben jullie de laatste les van thema 2 (herhaling) en dan is woensdag de toets.

Bij Met Sprongen Vooruit hebben we het schrapspel gespeeld. Jullie moeten d.m.v. een vaste vraag het juiste getal raden. Zo kun je bijvoorbeeld vragen: Is het deelbaar door 4 ? Als het antwoord nee is, streep dan  alle getallen t/m 100 weg. Uiteindelijk blijft er, na een aantal vragen, 1 getal over.

Met taal hebben we gewerkt aan het opzoeken in een woordenboek, het zelfstandig naamwoord, de persoonsvorm in de verleden tijd en spreekwoorden. Ook hier is volgende week de toets van.
Natuurlijk  was er ook tijd voor cerativiteit;  creabizz, knutselen en muziek. Het liedje Olga zingen jullie uit volle borst mee en jullie hebben  kleimonsters gemaakt. En die zijn super geworden. Nog even drogen en dan kunnen jullie ze verven.

Volgende week

Voor volgende week is er leerwerk.

De toets van taal is dinsdag. 

Thema 4. Met daarin:

- zelfstandig naamwoorden en het meervoud ervan
- het verdelen van een zin in zinsdelen (dit hebben we tussendoor ook geoefend tijdens de lessen)
- het benoemen van de persoonsvorm in de verleden tijd
- plaatsen van komma's
- de woorden uit de lessen

en natuurlijk de spreekwoorden.

Alles is te oefenen via de eerder gestuurde instapkaarten (woordenschat en taal verkennen).

woensdag: aardrijkskunde toets thema 2

Dus dit keer zullen jullie in het weekend aan de slag moeten, maar woensdagmiddag hebben jullie dan huiswerk vrij!

Voor nu fijn weekend, blijf gezond!

De juffen.

Bijzonderheden 19 januari
18-01-2018

Hallo Kanjers van groep 6A !

Een kort maar krachtig berichtje:
De creabizz is begonnen, het was weer genieten voor iedereen.

De toetsperiode van Cito is begonnen. We hebben een gesprekje gehad over de toetsen. Doe je best, meer verwachten we niet. En maak je niet te druk, het laat zien wat je kan of nog moet oefenen. 

Volgende week is er weer maakwerk. ---> Inleverdag is donderdag! 

Even herhalen van de klok, snel rekenen en een som met een staafdiagram, lees goed wat je moet doen.

Voor nu  fijn weekend!

De juffen

 

 

Bijzonderheden 12 januari
12-01-2018

Hallo  kanjers !

Allereerst de beste wensen voor iedereen.

We zijn weer begonnen!  Na een half uur praten over de vakantie van iedereen zijn we fris en uitgeslapen de lesstof weer ingedoken.

Vanaf deze week is juf Steffanie er ook op donderdag en vrijdag, deze klas boft maar met al die tijd voor extra hulp. Het lesgeven en de extra hulp doen we om en om. Tot het blok van juf Steffanie begint. Dan staat de juf elke dag voor de groep en kunnen wij de extra hulp geven.

Bij rekenen is geoefend met digitale tijden en geldrekenen. Bij het optellen van geld hebben we ook met komma's gewerkt. De centen horen er natuurlijk ook bij. Ik wil jullie trouwens vragen om thuis even te oefenen met het klokkijken digitaal en analoog. Ook hebben we grote keersommen besproken, welke stappen zijn dan nodig?
Met taal hebben we veel tijd besteed aan het onderwerp en de persoonsvorm, dit blijft lastig voor sommige kinderen. Geeft niks hoor, dan oefenen we extra.

Elke dag, behalve maandag, is de mogelijkheid om mee te doen met een extra instructie tijdens de inloop. De zelfstandigwerktijd in de ochtend (inloop) wordt door de meeste kinderen goed gebruikt, zij maken hun werk netjes en vragen het als ze iets niet snappen. 

We zijn weer hard aan het werk met concentreren en goed luisteren naar de opdracht, rekenen op een kladblaadje, netjes werken en je werk ook af maken.

Tussendoor ontspannen we met een mooi momentje, een verhaal uit het leesboek, een liedje of een leuke mop. En eten we een lekker stuk fruit. Elke week ontvangen we een doos met fruit. Dit keer zaten er kiwi's en appels in.

Volgende week:

Volgende week start op dinsdag de nieuwe ronde van Creabiz. De kinderen gaan op 3 dinsdagmiddagen een workshop volgen in verschillende groepjes. Ze hebben zich op woensdag al ingeschreven. De kinderen hebben gehoord wat ze nodig hebben voor de creabizz die ze gaan volgen. Maar hier nog een reminder: ga je naar techniek? Neem oude apparaten mee. Ga je naar het proefjeslab? Neem een plasticfles mee (ik denk een limonadefles). Doe je mee met de bootcamp? Doe je sportkleding aan (voor buiten). Ga je iets voor een ander doen? Neem je fiets mee!
 

Donderdag starten we met de toetsen van Cito. Handig om te zorgen voor een goed en vooral leuk leesboek. Je kunt dan lekker lezen als je klaar bent met een toets.
We beginnen eerder dan op de planning staat, omdat we dan de tijd kunnen nemen om dit zonder haast te doen. 

Huiswerk:
1) Volgende week is er maakwerk. We hebben vrijdag een carnavalslied geleerd. In dit lied zitten allemaal spreekwoorden. Opdracht: welke spreekwoorden zitten er in het lied en wat is de betekenis van elk spreekwoord?
Zoek het op, tik het uit of schrijf het op en lever het op donderdag 18 januari in ---> Netjes natuurlijk!

 

2) Oefenen van klokkijken digitaal ---> https://www.rekenen-oefenen.nl/rekenen-groep-6/klokkijken 

Voor nu fijn weekend

De juffen

De laatste bijzonderheden van het jaar
21-12-2017

Hallo kanjers van groep 6A.

Gisteren was het een super gezellig en lekker kerstdiner. We hebben genoten. De kaartjes voor iedereen waren lief en mooi, de optredens waren super en het eten was heerlijk!

Vandaag zijn we naar het bejaardenhuis gegaan om de kaarten weg te brengen. De ouderen en de kinderen vonden het geweldig.

Julius Dr::  Ik vond het heel leuk want ze waren heel enthousiast, we kregen een rondleiding en we gingen zingen voor de mensen. Dat was heel leuk!""

Julius D.:"Ik vond het heel leuk dat we kerstliedjes gingen zingen en dat zij ook mee gingen zingen. Ik zag dat ze blij werden toen we de kaarten gaven."

Imran:" Ik vond het leuk dat je andere mensen blij kon maken, met een leuke kaart en de leuke babbeltjes.

Cas:" Ze waren heel blij met de kaarten en vonden het leuk om te praten. Ze wilden van iedereen weten wat de naam is."

Sophie:"Ik vond het heel leuk want ze waren heel entousiast en superblij met de kaarten. De mevrouw die de rondleiding gaf was heel aardig."

Voor na de vakantie:

Op vrijdag 12 januari: topotoets. De leerbladen zijn vandaag meegegaan. 

Zorg allemaal voor: liniaal, lijmstift, goede pen, vullingen, potlood, kleurpotloden en een gum (Dit hebben we samen opgeschreven).

 

Aan de ouders van deze kanjers:

Dank voor al jullie hulp in de eerste helft van het jaar, voor het luizenpluizen, het wassen, het aankleden van de klas in kerstsfeer en het opruimen, het klaarmaken van de lekkere hapjes, het doen van de boodschappen en het helpen bij de kerststukjes. Dank ook voor de lieve berichtjes en attenties.

Voor allemaal een heel gezond, gezellig en goed 2018 toegewenst en fijne feestdagen. 

Rust lekker uit en tot volgend jaar

 

   

De juffen

 

 

 

 

 

Bijzonderheden 15-12-2017
15-12-2017

Goedemiddag kanjers van groep 6A
De voorbereidingen voor Kerstmis zijn in volle gang.
De kerstkaarten stromen binnen. Let op: dinsdag moeten de kaarten allemaal ingeleverd zijn. In de klas staat de speciale kerstbrievenbus.
De lijst met optredens loopt ook vol, dat wordt een super gezellig kerstdiner.

We zijn ook gestart met het maken van een kerstkaart in de klas. Donderdag gaan we de kaarten brengen bij het verzorgingshuis. We vertrekken om 10.00 uur uit de groep om 27 mensen heel blij te maken. Wie kan er meelopen? We zijn om 12.00 uur weer terug.

Jullie hebben weer hard gewerkt. Zo hebben jullie gekeken naar breuken, minuten en de kosten om iets te laten maken. Stel dat je wasmachine kapot gaat... Wat doe je dan? Je huurt iemand in, je betaalt voorrijkosten en je betaalt een uurloon. Ook de kosten van de materialen komen erbij. Iedereen heeft hard gewerkt, want de sommen moeten gelijk worden uitgerekend en jullie laten ze dan zien op de whitebordjes. Dan kan de juf gelijk extra uitleg geven als iemand dat nodig heeft.
De whitebordjes gebruiken we trouwens vaak. Iedereen kan dan actief meedoen met de lessen.
Ook hebben jullie het dictee van spelling gemaakt. Goed om te zien dat er zoveel goed gaat. Hierbij is de focus heel belangrijk, want foutjes maken mag natuurlijk maar wel zonde als het een slordigheidsfoutje is. Ook letten we op de netheid van het werk, niet netjes? Maak het nog een keer, gum je foutjes uit, gebruik een inktwisser. Hiervoor hebben alle kinderen een goede pen met vulingen nodig, een potlood,  een gum en eventueel een inktwisser nodig. Maar ook kleurpotloden, lijm, een liniaal en een schaar zijn echt nodig op school.

Met rekenen hebben jullie verhaaltjessommen voor elkaar gemaakt, elke dag komen er een paar aan bod.
Uit onze groep hebben Rosa, Brescia, Kyra, Julius Dr en Felix meegedaan aan het optreden met hun band, natuurlijk hebben we de foto's bekeken in de groep. Wat een rocksterren! En we hebben ook echte danseressen, Kyra, Lynn en Areti gaan dinsdag een uitvoering geven in het Zuiderstrandtheater met kinderen uit de andere groepen.

Volgende week
Volgende week hebben we een iets korter weekje.
Op maandag is de toets natuur thema 2, we hebben vandaag een samenvatting gemaakt in de groep. Alles staat ook in de samenvatting die jullie thuis hebben. 
Er is ook maakwerk, tenminste....als je de kaart nog niet hebt ingeleverd.
Dinsdag maken jullie een mooi kerststukje voor op de tafels, vergeet je spullen niet! Oase in een potje, takken en versiering.

Op dinsdag moeten de danseressen van De Notenkraker uiterlijk om 8.15 uur op school zijn, zij verzamelen dan op het schoolplein om met de tram naar het theater te gaan.
Dan nog even over het kerstdiner op woensdag, het wordt smullen met alles wat jullie meenemen voor het diner!
Na de kerstmusical gaan we na schooltijd de tafels. Juf Jantine en juf Jennemiek spelen mee met de musical, gelukkig komt juf Steffanie extra om voor de klas te staan.
Bestek en borden zijn niet nodig, die worden gebracht door Stijn van der Laan (graag op dinsdag meenemen).
Het eten mag gebracht worden vanaf 16:00 uur. Tussen 16:00 u en 16:30 u brengen kinderen van groep 8 het naar het juiste lokaal. Noteer dus duidelijk dat het voor groep 6A is, ook een naam op de onderkant van schaal/ bord/ pan etc. is handig.
Op het schoolplein is glühwein en muziek en om 16:55 uur gaat de bel. De kinderen verzamelen dan bij de voor hun bekende verzamelplaats.
We gaan dan lekker eten, drinken, kijken naar optredens, kerstkaarten openmaken en genieten van de mooie avond.
Om 19:00 uur is het diner voorbij en krijgen jullie alles direct mee. Neem een stevige tas mee waar alles in kan, jullie gaan bij LISA DAK naar buiten.
Op donderdag gaan we om 10.00 uur de kerstkaarten wegbrengen en de groep kerstvrij maken en schoonmaken, is er nog iemand die de moeder van Jasper en mij kan helpen? We hebben gewoon gym. Daarna begint de vakantie.

En op vrijdag is de vakantie dus begonnen, dan zijn we vrij.

Geniet van je weekend! De juffen.

Bijzonderheden 8 december
08-12-2017

Goedemiddag Kanjers,


Sinterklaas is vertrokken en hij heeft het stokje doorgegeven aan de kerstman.

De intocht was een groot feest en ook in de klas wat het ontzettend gezellig! De kinderen hebben allemaal fantastische surprises en mooie gedichten voor elkaar gemaakt.
Gelukkig hebben we de foto's nog. De link stuur ik met de mail, met daarbij de kerstdinerlijst.

De klas ziet er weer heel gezellig uit, de sintknutsels zijn weg, de lampjes hangen en de kerstboom staat. We hebben alvast kerstlampjes gemaakt. Neem een glazenpotje en een kaarsje op batterij mee, dan kunnen we 's ochtends de lampjes aan doen. Op vrijdag hebben we lootjes getrokken voor de kerstkaart. Dit is gelijk het maakhuiswerk, je maakt een kerstkaart voor degene waar je een lootje voor hebt getrokken. De enige voorwaarde is dat de kaart echt zelf gemaakt is. Zet er een mooie kerstgroet op en een top en stop deze in een envelop met de naam erop voor wie de kaart bedoeld is. In de klas komt een kerstbrievenbus, hier kan je de kaart dan instoppen.
Tijdens het kerstdiner kan je een kerstoptreden verzorgen, dit kan van alles zijn als het maar in kerstsfeer is. Denk er even over na en geef het maandag door!
We gaan in de klas ook kerstkaarten maken voor  bewoners van een bejaardenhuis. We moeten nog overleggen hoe de kaarten daar komen, daar hoor je nog meer van.

We hebben extra geoefend met spelling en taal, breuken en onder elkaar aftrekken en optellen. We hebben geleerd hoe een astronaut kan lezen in de ruimte en wat een gilde is.

Op vrijdagmiddag hebben we gespeeld met het Sintcadeautje. Het was een gezellige week!

Komende week

Dinsdag 12 december - geen school i.v.m. staking

Woensdag 13 december is de geschiedenistoets van thema twee. Maandag wordt alle stof nog een keer herhaald.

Wat we verder doen de komende periode:

19 december - Je kerstkaart moet in de brievenbus zitten

- kerststukjes maken (neem die dag een oase, bakje, takken, versiering, kaars en tang mee. Het liefst al de oase op maat gesneden meenemen)

20 december - kerstmusical en kerstdiner . Verzamelen om 16:30 uur op het plein. Eten en drinken kan vanaf 16:00 uur worden afgegeven bij de hoofdingang
21 december - schoonmaken van de klas en om 15:00 uur vakantie vieren!

 

Fijn weekend ! De juffen

bijzonderheden 30-november
30-11-2017

Hallo Kanjers

Een hele goedemiddag aan allemaal.

Wat was het woensdag een rotzooi in ons lokaal!

Rommelpiet had een enorme puinhoop gemaakt in de groep

Het was echt verschrikkelijk, wat een enorme troep.

Maar gelukkig gingen jullie gelijk aan de slag

Om lekker opgeruimd te beginnen aan de nieuwe dag.

Jullie hhadden alles  zo weer op de goede plek

Aan ijver en samenwerken in de klas geen gebrek.

Op het bord had rommelpiet een lange brief geplakt,

Met mooie woorden en aanwijzingen waar de cadeaus konden worden gepakt.

Er was een zak vol met denkspellen voor de hele groep

Er volgde, na het uitpakken, een luid enthousiast geroep.

Nu kan er na het afmaken van de weektaak in spelvorm worden nagedacht

Zo worden de hersenen op een andere manier aan het werken gebracht.

Naast deze mooie start van het Sint feest,

zijn we natuurlijk ook hard aan het werk geweest.

In de groep zijn we weer veel over zelf leren aan het leren:

 na een foutje blijven we gewoon proberen

Na de toetsen kijken jullie zelf eerst even goed,

waarvan je vindt dat je nog meer weten moet

Dan gaan we dat gewoon nog een keer doen met elkaar

Zo weet je steeds meer in de loop van het jaar.

De deelsommen, de keersommen, rekenen met het metriek stelsel

De getallenlijn in sprongen en sommen halen uit een mooi vertelsel.

Samenstellingen en zelfstandig naamwoorden met taal,

met spelling verkleinwoorden en hoe schrijf je de woorden met -lijk allemaal?

De klas is klaar voor het bezoek van de Sint,

we zijn reuze benieuwd wat hij van alle knutsels vindt.

Voor volgende week hieronder een duidelijk plan,

niet meer op rijm, zodat een ieder het volgen kan ;) .

Volgende week
Maandag is een gewone lesdag met gym.

Dinsdag HET SINTFEEST

Alle informatie over Sinterklaas op 5 december:
1. Suprises kunnen maandag vanaf 15:00 uur in de klas gebracht worden ---> tot 16:30 uur
2. Dinsdagochtend is de suprise ook welkom, maar dan tussen 08:00 en 08:15 uur
3. Het sintprogramma start om 08:30 uur buiten... Kom op tijd dus! De ouders mogen allemaal aan de overkant van de straat staan, de kinderen gaan naar de juffen op het       plein.
4. De kinderen zijn vrij om 12:00 uur en de suprises gaan dan gelijk mee naar huis.Het is handig om een vuilniszak mee te nemen!
5. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn gewone lesdagen. Let op de gym is voortaan op donderdag!

Dan nog een oproep voor kerst:

Zo gauw Sinterklaas vertrokken is gaan we de klas in kerstsfeer brengen.

Kan iedereen een klein glazen potje meenemen?

Ouderhulp:

Wie kan er kersttakken halen voor het maken voor de kerststukjes? (dinsdag 19 december)

Wie kan er met ons en de moeder van Donna, helpen met het klaarzetten van de tafels voor het kerstdiner? (12.30-13.30 woensdag 20 dec.)

Wie kan met ons en de moeder van Milaine, helpen met het opruimen na het kerstdiner? (19.00-19.30 woensdag 20 dec.)

Wie kan er met ons en de moeder van Jasper helpen met het opruimen van de kerstspullen?(13.45-14.45 donderdag 21 dec.)

Graag mailen naar ons!

 Voor nu fijn weekend!

De juffen.

nieuws van 24 november
24-11-2017
nieuws

Lieve kanjers van groep 6a,

Deze week liep een beetje anders dan anders: op maandag en dinsdag was juf Jantine ziek, dus juf Steffanie heeft deze dagen helemaal alleen voor de klas gestaan. Woensdag was juf Jantine er weer, maar juf Lara nog ziek. Donderdag juf Jennemiek en vrijdag stond juf Jantine weer voor onze snufferd.
Maar jullie hebben het overleefd!

De laatste boekbesprekingen komen eraan: wat is dit goed gegaan! De juffen zijn super trots op jullie!

Sint is al volop in de klas: slinger, knutsel, pietendans op de wand. Graag willen we cadeaupapier zodat we in de laatste week gezellig op de gang (nep)pakjes kunnen inpakken…
Wat de surprise betreft: ga lekker aan de knutsel en probeer het gedicht zelf te maken. We hebben in de klas geoefend met Sintrijm (gepaard rijm). Natuurlijk kun je een beetje geholpen worden, maar jouw inzet hierin is het allerbelangrijkst.

We zijn vrijdag begonnen met het opschrijven van onze onzekerheden en waar we dan bang voor zijn. Na dit met elkaar gedeeld te hebben (en te merken dat er veel herkenning is), komen we tot de conclusie dat het veelal te maken heeft met angst voor: roddelen, pesten, lelijke dingen zeggen en uitlachen. We zijn tot het inzicht gekomen dat dit ‘maar’ gedachten zijn en niet de realiteit. Door te proberen of te doen, kan je pas zien wat er werkelijk gebeurt en dan in de eigenlijke situatie leren handelen. Ook met deze vaardigheden zijn we flink bezig o.a. in de gymzaal. Vertel er thuis maar eens over…

Woensdag zal de HTR (Haagse Toets Rekenautomatismen) opnieuw afgenomen worden. Na een maand (hopenijk) geoefend te hebben, gaan jullie deze toets opnieuw maken en zelf nakijken: “Ben je gegroeid t.o.v. jezelf?”

Als laatste hebben we besproken dat je iets in je handen mag hebben in de vorm van een zacht knijpballetje, mits dit door ouders is goedgekeurd en bevestigd bij ons.  Fidget cubes e.a. zaken zijn niet toegestaan!

Dit waren de belangrijkste items (vind ik) naast alles wat we nog meer gedaan hebben in de klas:

We zijn met rekenen begonnen met de 2e bloktoets. In deze toets komen onderdelen van de afgelopen lessen langs en moeten kinderen dit zelfstandig op kunnen lossen.
Bij taal hebben geleerd wat het verschil is tussen letterlijk en figuurlijk. Ook hebben we de 3e proef om de persoonsvorm te vinden geleerd: de tijdproef. De kinderen kunnen nu de persoonsvorm op 3 manieren vinden. De vraagproef wordt overigens als fijnste ervaren. Ook het onderwerp kwam langs bij deze les.
Beetje bij beetje wordt werkwoordspelling aangeboden. We hebben dit keer gekeken naar werkwoorden in de verleden tijd met dezelfde klank of met een andere klank.

Spelling ging ook lekker deze week. De categorie s/z is nog even herhaald en er is gekeken naar worden die eindigen op -lijk. Ook hebben we geoefend met de jager- en bakkerregel.

Fijn weekend kanjers 
De juffen.

 

bijzonderheden 17 november
17-11-2017

Hallo Kanjers!

Wat hebben jullie weer hard gewerkt! Vijdagochtend zijn we gestart met een half uur zelfstandig werken aan spelling en taal. De concentratie van iedereen was geweldig.

De Sintliedjes waren erg leuk!  Stuk voor stuk waren ze erg origineel. We hebben ze allemaal gezongen voor de groe,of laten horen en zien op het digibord. De volgende huiswerkopdracht is het maken van een gedicht en een suprise. Dit gaat best wat tijd kosten, dus begin er op tijd mee. 

Vandaag hebben jullie een lootje gekregen en hier staat de uitleg op. Ook heb ik er in de klas uitgebreid over gesproken. Jullie weten dus allemaal wat er verwacht wordt van de surprise en de cadeaus.
De klas is versierd met sinterklaasslingers en zwarte/ bruine pieten en spinnen in hun web.

De gesprekken met jullie ouders zijn ook weer geweest. Allemaal trotse papa's en mama's en juffen.

Met taal hebben we gekeken naar werkwoorden met een andere klank in de verleden tijd: zoek - zocht. De ene keer verandert de klank dus en de andere keer is de klank hetzelfde en gebruik je 't kofschip x' (bellen-belden). Ook is de -c aanbod gekomen, bij spelling, je hoort de -s of de -k, maar je schrijft de -c.
Met rekenen zijn we uiteraard weer gaan trainen en hebben we geoefend met plus en- minsommen. 

De schriften gaan er steeds netter uitzien, wat kunnen jullie keurig werken!

De groepjes zijn weer veranderd, Weer eens met andere kinderen in een groepje, daar leer je van samenwerken!

Voor volgende week:

Geen huiswerk, nou ja op tijd starten aan je surpise en gedicht!

Probeer even tijd te nemen om te oefenen met snel erbij, eraf, keer en minsommen. Het beste is om op interet te zoeken voor een goede pagina automatiseren.

Fijn weekend!

De juffen

Bijzonderheden 10-11-2017
10-11-2017

Hallo kanjers.

Afgelopen week

We hebben deze week de oppervlakte uitgebreid besproken en ook is gekeken naar staaf-en lijngrafieken en  we hebben keersommen onder elkaar geoefend. Met spelling hebben we de lessen herhaald; wanneer schrijf je nu een au en wanneer een ou? En de ei of ij. Ook is er een verder gewerkt aan de werkwoordenspelling, het kofschip-x kan daar goed bij helpen. Lastig, maar iedereen kan dit leren!

Donderdag was de inloopmiddag en zijn er veel ouders langsgeweest, gezellig hoor een klas vol! 'S middags gingen jullie spontaan je laatje opruimen!

Volgende week

Op vrijdag 17 november krijgen jullie de getrokken lootjes mee voor Sinterklaas.
Deze vullen we in de klas in, op de lootjes staat precies wat er verwacht wordt van jullie surprise en cadeautje. Dit wordt ook in de groep besproken met jullie, zodat we de vragen die er zijn kunnen beantwoorden.
Wel is het handig om thuis samen alvast na te denken wat je in kan vullen bij de hobby’s en sport en wat je kan vragen voor het bedrag (€7,50 ).
Zo kunnen jullie de lootjes vlot invullen. Hieronder staan de vragen. Dan kan je er alvast over nadenken.

Hobby’s:
Sport(en) die ik leuk vind:

Films die ik leuk vind:

Boeken/stripboeken waar ik van houd:

Eten en drinken wat ik lekker vind:

Dieren waar ik van houd:

Deze cadeautjes zou ik wel willen hebben:

Op dinsdag en woensdag kunnen jullie ouders langs komen. De afspraken voor de tafeltjesavonden zijn gemaakt, wilen jullie met je papa en mama de ik-boekjes doornemen? Dan gaan we nog een keer samen naar jullie ik-boekje kijken, dus moet het wel weer mee naar school.

Vanaf 27 november gaat het nieuwe gymrooster in, vanaf dan  hebben jullie gym  op donderdagmiddag. De maandag blijft hetzelfde.

Huiswerk

Wat is de opdracht:

Schrijf een eigen tekst (over Sinterklaas) op de melodie van een bekend kinderliedje of verander de tekst van Zie Ginds Komt De Stoomboot.
Het hoeft niet te rijmen, maar dit is natuurlijk wel het leukste.
Je kunt het natuurlijk ook op de computer maken. Dan graag lettergrootte 12 -----------> inleveren op donderdag. De opdracht is ook meegegaan op papier.

 

Voor nu fijn weekiend!

De juffen

bijzonderheden 3-11
03-11-2017

Hallo Kanjers van groep 6!

Jullie hebben fantastische groene schoolpleinen ontworpen, deze hangen achterin de klas. Ik ben benieuwd wat de mensen van het Waterschap ervan vinden.

De tempotoets rekenen is afgenomen en we besteden in de klas nu elke dag aandacht aan het temporekenen, met behulp van sprongen vooruit en Rekentuin. Over een maand doen jullie dezelfde toets nog een keer om eens te kijken of al dat extra oefenen heeft geholpen (dat denken we eigenlijk wel!)

Sinds afgelopen maandag hebben we elke dag 4 iPads in de klas, Superhandig natuurlijk! De hele dag worden ze gebruikt. Mits er internet is.

Want dat was wel heel raar voor jullie, kan er een muziekje op bij het knutselen? Kan ik op de I-pad, kan ik mijn boekbespreking houden? Nee, helaas dat kon allemaal niet. Als het internet plat ligt kunnen we op school niks meer met de computers. De wegwerkers bleken per ongeluk de kabel te hebben geraakt.

Met lezen hebben we weer een aantal keer woordrijtjes geoefend en zijn de kinderen weer  een hoofdstuk gaan lezen uit de methode. De kinderen maken op school dus ook leeskilometers. Thuis lezen is goed en vooral ook het hardop lezen.

Met rekenen zijn we wat uitgebreider gaan kijken naar de oppervlakte en de omtrek. Jullie hebben gelijk geleerd wat een plint is.En hebben we gekeken naar verschillende aanzichten van bouwwerken.

De inschrijflijst voor de tafeltjesavonden wordt binnenkort verstuurd. 
Elk gesprek duurt 10 minuten en gaat over de ontwikkeling van de afgelopen weken en we kijken verder. De ontwikkelingsboekjes gaan volgende week mee naar huis en je kan je ouders laten zien wat je resultaten zijn.  Ook hebben jullie opgeschreven wat goed ging en wat je nog wilt leren.  Hoe je denkt dat je het beste kan leren en waar je trots op bent.
De boekjes zijn van de kinderen, maar moeten wel weer terug naar school voor de komende periode.

Omdat juf Kirsten er niet meer is, zijn we vandaag verstoppertje gaan spelen buiten in de bosjes van Pex. Jullie zijn er wel goed in, ik kon niet iedereen buten.

Volgende week

Maakwerk: Het rekenblad.

Leerwerk: donderdag 10 november toets natuur.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 27-10-2017
27-10-2017

Hallo kanjers van groep 6A

Afgelopen week:

Na een heerlijke herfstvakantie konden jullie weer uitgerust beginnen aan school.
Met op maandagmiddag: ”6A got Talent”, een fantastisch georganiseerde talentenjacht door Cas en Lois. Ruben, Areti, Julius Dr en Sophie waren de jury. De optredens waren; toneel door Rosa, Robin en Milaine. En door Julius, Cas, Thijs, Stijn L. en Jasper. Een optreden door Julius D en Duuk. Een solo liedje van Kyra. Nynke, Chiara en Brescia zongen ook een mooi lied. Na het beraad van de jury hebben Rosa, Robin en Milaine de eerste prijs gekregen.
Dinsdag was de geschiedenistoets en woensdag waren jullie een dagje vrij.
Op donderdag hebben jullie hard gewerkt aan taal, rekenen, spelling en natuur maar vooral aan de focus op je eigen werk, het goed luisteren naar de instructie, het zelfstandig werken en het aandachtig verwerken van de opdrachten. Het klokkijken kwam met rekenen voorbij. Jullie hebben niet alleen gekeken naar de tijd op de klok, maar ook teruggerekend met 20 minuten.
Met taal hebben jullie weer geoefend met het vinden van het onderwerp en de persoonsvorm. Voor het laatste hebben jullie de getalproef geleerd.
Met spelling hebben jullie geleerd dat je als je een ie klank hoort, deze niet altijd zo schrijft.
Vrijdag was er een super afsluiting van het griezelthema. Jullie waren mooi verkleed, ik heb heksen, monsters, dracula’s en andere griezels lesgegeven vandaag. Ook hebben we ’s middags de griezeldozen afgemaakt en met hulp van de moeder van Nina uit 6B hebben de dozen een lichtje gekregen. Dat was wel een hele leuke techniekles, jullie weten nu goed wat een stroomkring is. Ook zijn de laatste griezelverhalen aan de kleuters voorgelezen en de boekbespreking van Imran was zelfs in het thema.
In de ochtend kwamen twee mannen van het waterschap langs om te vertellen wat zij allemaal doen. Ze zorgen voor de dijken en de duinen en het rioolwater. Eigenlijk voor alles met water. Daarna zijn jullie gaan sjouwen met zandzakken, net zoals het dijkleger. En mochten jullie een plan maken voor het schoolplein. Jullie moesten een mooi schoolplein ontwerpen waarbij het belangrijk is dat het regenwater niet zo het riool instroomt, maar wordt opgevangen in de grond. Dus de tegels moeten er dan uit! Daar gaan we volgende week zeker nog verder aan werken.

Volgende week

Even geen huiswerk om in te leveren, maar wel om te leren. Donderdag is de aardrijkskunde toets van thema 1.
En verder:
Natuurlijk hebben we weer een aantal boekbesprekingen, deze gaan tot nu toe allemaal heel erg goed. De taaltoets en de spellingtoets van thema 2 wordt deze week afgenomen en de tempotoets rekenen: heel snel optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Dit oefenen jullie thuis op Rekentuin en in de groep met met Sprongen vooruit.
Op dinsdag is de laatste gymles van juf Kirsten, we zullen haar missen!
Er komt een mail met een link naar alle foto’s van de groep tot nu toe, houd de mail in de gaten.
Voor nu fijn weekend
De juffen

 

 

bijzonderheden 13-10
13-10-2017

Hallo kanjers van groep 6A

Goed dat jullie de bijzonderheden weer lezen!

 

Afgelopen week

Griezelen

De mooie griezelverhalen die jullie hebben geschreven, worden voorgelezen aan de kleuters.Ook heeft juf Jantine griezelfoto's gemaakt van jullie. Wel heel eng hoor! Na de vakantie gaan we weer verder met het thema.

Jullie hebben hard gewerkt aan jullie ontwikkelingsboekje, de scores van de toetsen zijn opgeschreven en jullie hebben goed nagedacht over waar je trots op bent en wat je nog wilt leren. Het werken met de weektaak gaat al steeds beter, gelijk starten als je de bel hoort loopt steeds soepeler omdat jullie kijken wat je gaat doen als je de groep in komt.

Met rekenen zijn we chocolade repen gaan verdelen, de breuken vliegen je om de oren. Best moeilijk, vrijdag hebben we dat nog eens goed geoefend door de som te tekenen. En als je het lastig vindt helpt tekenen altijd!

Met taal is de persoonsvorm weer aan bod gekomen. Met de getalproef kan je de persoonsvorm snel vinden.

Op donderdag kwam Emma kijken hoe de klas eruit ziet, dat was wel heel gezellig. Het was fijn om Emma even te laten zien met wie ze in het groepje zit en waar alles staat in de klas. De kinderen vonden het ook erg leuk om haar weer te zien. En Emma vond het leuk om de kinderen weer te zien.

Daarna gingen we naar het theater, een hele ervaring. Dat kunnen jullie wel vertellen thuis.

Op vrijdag is iedereen op de foto gegaan, dat worden vast mooie plaatjes.

 

Na de vakantie

Groep 6A got Talent

Cas en Lois organiseren een talentenjacht. Maandagmiddag 23 november gaan jullie optreden als je je hebt opgegeven.

Ook is maandag de geschiedenistoets.

Op woensdag hebben de juffen en meesters een administratiedag, jullie zijn vrij.

Dit is de laatste week dat we aan het griezelthema gaan werken. Op vrijdag mogen jullie daarom verkleed op school komen en gaan we de griezeldoos afmaken. Vergeet  niet om spulletjes mee te nemen, als je dat wilt.  Er komt een moeder helpen met lichtjes in de doos (daar hoef je niks voor mee te nemen)

Op vrijdag komt ook iemand van het Waterschap vertellen wat zij allemaal doen om te zorgen dat wij met onze voeten droog blijven (thema aardrijkskunde).

De toets is de week daarna.

 

Voor nu een hele fijne vakantie!

De juffen

Bijzonderheden 6 oktober
06-10-2017

 Hallo allemaal, goed dat je eraan gedacht hebt.

Deze bijzonderheden is aan jullie geschreven, kanjers van GROEP 6a. We vinden het heel belangrijk dat jullie zelf de bijzonderheden lezen, zodat je weet wat er speelt in de klas en wat er nog gaat gebeuren. Zo kan je ook, als je er niet was, bijhouden wat er gebeurt. Willen jullie allemaal tegen papa en mama zeggen dat ze naar ons moeten mailen! We hebben nog steeds niet alle mailadrtessen gevonden bij de goede naam van het kind. Dat kunnen we natuurlijk allemaal over gaan typen van de lijsten, maar die tijd gebruiken we liever om lessen voor jullie voor te bereiden.

Afgelopen week

We hebben goed nieuws gekregen:  Emma mag volgende week naar huis! Joehoe.

Afgelopen week hebben jullie de eerste toetsen van taal, spelling en rekenen gemaakt. Jullie krijgen de toetsen terug en kunnen zo zelf kijken wat je al goed kan en wat je nog lastig vindt. Wat je lastig vindt gaan we nog een keer oefenen. Iedereen is anders en iedereen heeft dingen die moeilijk of makkelijk zijn. Dat is logisch.Maar de tafels en deeltafels kan iedereen leren, oefenen dus!

Voor de leerlingenraad hebben alle kandidaten een brief geschreven, wat een goede sollicitatiebrieven waren daarbij! Julius Dr is de gekozen vertegenwordiger uit onze groep en Julius D is zijn adjunct (hulp). Alle andere kinderen mochten ook solliciteren op een taak, jullie hebben allemaal goed nagedacht over een taak die je goed kan en waarom je die goed kan. Iedereen is aangenomen voor zijn of haar gekozen taak. En nee helaas Stijn L, je verdient geen uurloon.

Donderdag zijn de juffen en meesters naar het Zuiderpark geweest om te staken, we stonden met onze voeten in de modder, maar met ons gezicht in de zon. Jullie hebben er vast iets over gelezen of gehoord in de media.

Vrijdag hebben we verder gewerkt aan de griezeldozen, muren, meubels en kasten. De week na de vakantie maken we de dozen af.

Volgende week

Woensdag is de kinderboekenmarkt, neem je boeken en je kleedje mee!

Volgende week donderdag hebben jullie een uitje naar het theater, we gaan met de bus en zijn ongeveer om 12.15 uur weer terug. Daarom heb ik de fotograaf naar de vrijdagmiddag verzet. Gelukkig kon ik ruilen met meester Peter. De voorstelling heet Ifigeneia het koningskind. Jullie weten er al wat van.

Donderdagmiddag is de topografietoets. Succes met leren.

Vrijdagmiddag gaan we de laatjes eens goed leegruimen en soppen, neem dus een tas mee. Maar doe je haar ook goed voor de fotograaf!

Fijn weekend De juffen

Bijzonderheden 29 september
29-09-2017

Goedemiddag!

Afgelopen week
Dit was een bijzondere week, afscheid van meester Eddy, hard gewerkt en veel samen besproken.

Met rekenen beginnen we maandag met de eerste toets van de methode. Voor de toets hadden we nog een aantal lessen waarbij alles nog eens herhaald is.

Het afscheid van meester Eddy was erg geslaagd.
Donderdag kwam meester Eddy de straat in fietsen en zongen we allemaal 'Toedeloe'. Meester Eddy stapte af om iedereen een high five te geven. Daarna hebben we een uur lang oud-Hollandse spellen op het schoolplein gespeeld.In de middag kwam meester Eddy afscheid nemen in de groep. De kinderen hebben een mooi en vrolijk lied gezongen, met een dansje erbij; "Dansen met mees Eddy." De zelfgemaakte bloemenkransen maakten alles extra vrolijk. Emma had een extra mooie bloemenkrans gemaakt voor meester Eddy, die had hij om. Daarna kreeg hij van alle kinderen de kaart en een afscheidshand.

Vrijdag hebben we aandacht besteed aan Whats appen. De kinderen hebben goed nagedacht over de regels voor Whats app, ook al heeft nog niet iedereen een telefoon is dit toch belangrijk. In groepjes hebben ze de belangrijkste regels bepaald. Van al deze regels komt een Whats happy lijst in de groep te hangen (die moet ik nog samenstellen).

Dit weekend

1 oktober gaan een aantal kinderen uit de groep meedoen aan De run for KIKA. Succes allemaal!

Volgende week

Huiswerk:

Volgende week mogen de kinderen solliciteren naar de functie van klassenvertegenwoordiger in de leerlingenraad of naar eigen bedachte klassentaken. Het huiswerk hiervoor is het schrijven van een sollicitatiebrief. Die begint met de datum en aan wie je deze schrijft. Dan vertel je waarom jij de taak wil doen en goed kan doen. En je eindigt natuurlijk met je naam. Lever dit woensdag in want.....

Donderdag gaan de meesters en juffen staken. De school gaat plat.

De week daarna

De kinderen hebben vrijdag leerwerk van aardrijkskunde meegekregen. Let op: Dit is pas voor 12 oktober! De kinderen hebben hier dus 2 weken de tijd voor. Eerst leren ze de namen op de kaart, daarna kunnen ze goed oefenen met een blinde kaart. De blinde kaart zit ook tussen de stencils. Handig!

Volgende week begint ook de Kinderboekenweek. Het thema is griezelen... spannend! De schoenendozen zijn zijn al zwart en hebben een kijkgat, alleen de jarige job Kyra en haar vriendinnen hadden hier nog geen tijd voor omdat ze de klassen heel lang rond waren. 

Dit jaar is er ook weer een kinderboekenmarkt. Op 11 oktober kunnen de kinderen op een kleedje weer boeken verkopen. Tegen die tijd houden we het weer goed in de gaten.

De schoolfotograaf komt op 13 oktober, we gaan in de middag op de foto. Dat is over 2 weken. De dag ervoor gaan we naar Theater aan het Spui. We gaan met de bus. 

 

Voor nu fijn weekend!

De juffen