Groep 6A

bijzonderheden 13-10
13-10-2017

Hallo kanjers van groep 6A

Goed dat jullie de bijzonderheden weer lezen!

 

Afgelopen week

Griezelen

De mooie griezelverhalen die jullie hebben geschreven, worden voorgelezen aan de kleuters.Ook heeft juf Jantine griezelfoto's gemaakt van jullie. Wel heel eng hoor! Na de vakantie gaan we weer verder met het thema.

Jullie hebben hard gewerkt aan jullie ontwikkelingsboekje, de scores van de toetsen zijn opgeschreven en jullie hebben goed nagedacht over waar je trots op bent en wat je nog wilt leren. Het werken met de weektaak gaat al steeds beter, gelijk starten als je de bel hoort loopt steeds soepeler omdat jullie kijken wat je gaat doen als je de groep in komt.

Met rekenen zijn we chocolade repen gaan verdelen, de breuken vliegen je om de oren. Best moeilijk, vrijdag hebben we dat nog eens goed geoefend door de som te tekenen. En als je het lastig vindt helpt tekenen altijd!

Met taal is de persoonsvorm weer aan bod gekomen. Met de getalproef kan je de persoonsvorm snel vinden.

Op donderdag kwam Emma kijken hoe de klas eruit ziet, dat was wel heel gezellig. Het was fijn om Emma even te laten zien met wie ze in het groepje zit en waar alles staat in de klas. De kinderen vonden het ook erg leuk om haar weer te zien. En Emma vond het leuk om de kinderen weer te zien.

Daarna gingen we naar het theater, een hele ervaring. Dat kunnen jullie wel vertellen thuis.

Op vrijdag is iedereen op de foto gegaan, dat worden vast mooie plaatjes.

 

Na de vakantie

Groep 6A got Talent

Cas en Lois organiseren een talentenjacht. Maandagmiddag 23 november gaan jullie optreden als je je hebt opgegeven.

Ook is maandag de geschiedenistoets.

Op woensdag hebben de juffen en meesters een administratiedag, jullie zijn vrij.

Dit is de laatste week dat we aan het griezelthema gaan werken. Op vrijdag mogen jullie daarom verkleed op school komen en gaan we de griezeldoos afmaken. Vergeet  niet om spulletjes mee te nemen, als je dat wilt.  Er komt een moeder helpen met lichtjes in de doos (daar hoef je niks voor mee te nemen)

Op vrijdag komt ook iemand van het Waterschap vertellen wat zij allemaal doen om te zorgen dat wij met onze voeten droog blijven (thema aardrijkskunde).

De toets is de week daarna.

 

Voor nu een hele fijne vakantie!

De juffen

Bijzonderheden 6 oktober
06-10-2017

 Hallo allemaal, goed dat je eraan gedacht hebt.

Deze bijzonderheden is aan jullie geschreven, kanjers van GROEP 6a. We vinden het heel belangrijk dat jullie zelf de bijzonderheden lezen, zodat je weet wat er speelt in de klas en wat er nog gaat gebeuren. Zo kan je ook, als je er niet was, bijhouden wat er gebeurt. Willen jullie allemaal tegen papa en mama zeggen dat ze naar ons moeten mailen! We hebben nog steeds niet alle mailadrtessen gevonden bij de goede naam van het kind. Dat kunnen we natuurlijk allemaal over gaan typen van de lijsten, maar die tijd gebruiken we liever om lessen voor jullie voor te bereiden.

Afgelopen week

We hebben goed nieuws gekregen:  Emma mag volgende week naar huis! Joehoe.

Afgelopen week hebben jullie de eerste toetsen van taal, spelling en rekenen gemaakt. Jullie krijgen de toetsen terug en kunnen zo zelf kijken wat je al goed kan en wat je nog lastig vindt. Wat je lastig vindt gaan we nog een keer oefenen. Iedereen is anders en iedereen heeft dingen die moeilijk of makkelijk zijn. Dat is logisch.Maar de tafels en deeltafels kan iedereen leren, oefenen dus!

Voor de leerlingenraad hebben alle kandidaten een brief geschreven, wat een goede sollicitatiebrieven waren daarbij! Julius Dr is de gekozen vertegenwordiger uit onze groep en Julius D is zijn adjunct (hulp). Alle andere kinderen mochten ook solliciteren op een taak, jullie hebben allemaal goed nagedacht over een taak die je goed kan en waarom je die goed kan. Iedereen is aangenomen voor zijn of haar gekozen taak. En nee helaas Stijn L, je verdient geen uurloon.

Donderdag zijn de juffen en meesters naar het Zuiderpark geweest om te staken, we stonden met onze voeten in de modder, maar met ons gezicht in de zon. Jullie hebben er vast iets over gelezen of gehoord in de media.

Vrijdag hebben we verder gewerkt aan de griezeldozen, muren, meubels en kasten. De week na de vakantie maken we de dozen af.

Volgende week

Woensdag is de kinderboekenmarkt, neem je boeken en je kleedje mee!

Volgende week donderdag hebben jullie een uitje naar het theater, we gaan met de bus en zijn ongeveer om 12.15 uur weer terug. Daarom heb ik de fotograaf naar de vrijdagmiddag verzet. Gelukkig kon ik ruilen met meester Peter. De voorstelling heet Ifigeneia het koningskind. Jullie weten er al wat van.

Donderdagmiddag is de topografietoets. Succes met leren.

Vrijdagmiddag gaan we de laatjes eens goed leegruimen en soppen, neem dus een tas mee. Maar doe je haar ook goed voor de fotograaf!

Fijn weekend De juffen

Bijzonderheden 29 september
29-09-2017

Goedemiddag!

Afgelopen week
Dit was een bijzondere week, afscheid van meester Eddy, hard gewerkt en veel samen besproken.

Met rekenen beginnen we maandag met de eerste toets van de methode. Voor de toets hadden we nog een aantal lessen waarbij alles nog eens herhaald is.

Het afscheid van meester Eddy was erg geslaagd.
Donderdag kwam meester Eddy de straat in fietsen en zongen we allemaal 'Toedeloe'. Meester Eddy stapte af om iedereen een high five te geven. Daarna hebben we een uur lang oud-Hollandse spellen op het schoolplein gespeeld.In de middag kwam meester Eddy afscheid nemen in de groep. De kinderen hebben een mooi en vrolijk lied gezongen, met een dansje erbij; "Dansen met mees Eddy." De zelfgemaakte bloemenkransen maakten alles extra vrolijk. Emma had een extra mooie bloemenkrans gemaakt voor meester Eddy, die had hij om. Daarna kreeg hij van alle kinderen de kaart en een afscheidshand.

Vrijdag hebben we aandacht besteed aan Whats appen. De kinderen hebben goed nagedacht over de regels voor Whats app, ook al heeft nog niet iedereen een telefoon is dit toch belangrijk. In groepjes hebben ze de belangrijkste regels bepaald. Van al deze regels komt een Whats happy lijst in de groep te hangen (die moet ik nog samenstellen).

Dit weekend

1 oktober gaan een aantal kinderen uit de groep meedoen aan De run for KIKA. Succes allemaal!

Volgende week

Huiswerk:

Volgende week mogen de kinderen solliciteren naar de functie van klassenvertegenwoordiger in de leerlingenraad of naar eigen bedachte klassentaken. Het huiswerk hiervoor is het schrijven van een sollicitatiebrief. Die begint met de datum en aan wie je deze schrijft. Dan vertel je waarom jij de taak wil doen en goed kan doen. En je eindigt natuurlijk met je naam. Lever dit woensdag in want.....

Donderdag gaan de meesters en juffen staken. De school gaat plat.

De week daarna

De kinderen hebben vrijdag leerwerk van aardrijkskunde meegekregen. Let op: Dit is pas voor 12 oktober! De kinderen hebben hier dus 2 weken de tijd voor. Eerst leren ze de namen op de kaart, daarna kunnen ze goed oefenen met een blinde kaart. De blinde kaart zit ook tussen de stencils. Handig!

Volgende week begint ook de Kinderboekenweek. Het thema is griezelen... spannend! De schoenendozen zijn zijn al zwart en hebben een kijkgat, alleen de jarige job Kyra en haar vriendinnen hadden hier nog geen tijd voor omdat ze de klassen heel lang rond waren. 

Dit jaar is er ook weer een kinderboekenmarkt. Op 11 oktober kunnen de kinderen op een kleedje weer boeken verkopen. Tegen die tijd houden we het weer goed in de gaten.

De schoolfotograaf komt op 13 oktober, we gaan in de middag op de foto. Dat is over 2 weken. De dag ervoor gaan we naar Theater aan het Spui. We gaan met de bus. 

 

Voor nu fijn weekend!

De juffen

Bijzonderheden 22 september
22-09-2017

Goedemiddag

Afgelopen week

Het was wel een hele korte week, de kinderen kwamen na twee heerlijke dagen vrij uitgerust op school. En konden zo fris aan de slag. We hebben in drie dagen wel weer veel gedaan.

 We zijn met rekenen begonnen met het onder elkaar rekenen. Dit is de eerste stap en langzaam gaan we naar een korte manier. Ook hebben we het splitsend rekenen geleerd. Je kunt 60 delen door 6.  Vanaf vandaag kunnen we ook 72 delen door 6. We splitsen het gewoon in 60:6 en 12:6. 
De oppervlakte en omtrek kwamen ook nog even voorbij. Met studievaardigheden hebben we echt kaart gelezen en gewerkt met de schaal. 

Volgende week

De schoenendozen stromen binnen, niet vergeten als je er nog geen mee hebt genomen.

Maandag: Maandag gaan we beginnen met de inschrijflijst voor de boekbesprekingen. De uitleg gaat dan ook mee naar huis. De kinderen kunnen vast nadenken over het boek dat ze gaan presenteren en zich maandag gelijk inschrijven op een datum die goed uitkomt.

Dinsdag: Op dinsdag hebben we hoeden of petten dag. Juf Steffanie heeft bedacht dat we een hele dag een hoed of pet dragen. Emma komt bij ons steeds in beeld met een leuke pet of hoed, dus we dachten dat gaan we ook doen!

En 's middags is het tijd voor Creabizz. De kinderen hebben er zin in. Dit is de hele dinsdagmiddag, dus vervallen er een aantal lessen. 

Donderdag: De ssssst voor meester Eddy, zien er heel mooi uit. Heb je de ssst nog niet af? Neem deze dan volgende week liefst op woensdag maar uiterlijk op donderdag mee! We nemen op donderdag afscheid van hem met de klas en de school. Zorg dat je erbij bent!

Willen jullie de tafels en deeltafels oefenen met de kinderen, dit is echt nodig voor de sommen.

En wie o wie heeft een gymsetje voor de uitleenbak???

Fijn weekend en tot maandag!

De juffen

 

Bijzonderheden 15 september
15-09-2017

Goedemiddag allemaal!

Afgelopen week

We hebben weer een goede week achter de rug. Het werken met de weektaak gaat al steeds beter. De kinderen maken hun eigen keuzes op de weektaak en in de ochtend is er extra uitleg aan de instructietafel. We zijn heel hard aan het oefenen met zelfstandig en geconcentreerd werken. We zien de kinderen hier echt in groeien.

De afgelopen week hebben we het gehad over de voorvoegsels -on, -her en ge. Best interessant om te weten wat die stukjes betekenen. Bij rekenen hebben veel verhoudingstabellen gemaakt. Verhoudingstabelen kan je bij heel veel rekenwerk gebruiken.  

Deze week hebben we veel over gevoelens gepraat. De kinderen hebben een gevoelsschijf gemaakt, zo kunnen ze aangeven hoe ze zich voelen. Daarnaast hebben we besproken hoe je kan reageren als iemand een blij, verdrietig, boos of  bang gevoel heeft. Want hoe je op elkaar reageert is ook heel belangrijk.

Met stellen hebben de kinderen een mooie brief geschreven over een gevoel waar ze over vertellen. Deze ga ik op mijn gemak allemaal door lezen.

En we hadden vrijdag groot feest met 2 jarigen in de klas. Giel en Thije waren echt jarig!

Nog een fijn nieuwtje: we zijn luisvrij. Dank voor het controleren.

Komende week

Maandag hebben de meesters en juffen een studiedag, de kinderen zijn vrij.
Dinsdag is het Prinsjesdag. In de komende 1,5  week hebben we als maakopdracht............tja dat kan ik hier niet schrijven, de kinderen weten het zelf. Maar dit hoeft pas de week later op donderdag (27 september) te worden ingeleverd. Dus genoeg tijd om er iets moois van te maken.
De taaltoets is volgende week. Hier mogen kinderen voor leren, maar dit is niet verplicht. We hebben tijdens de lessen en tussendoor de onderwerpen veel behandeld. Het gaat om het vinden van de persoonsvorm, de stam en het hele werkwoord. Ook de woordsoorten komen voorbij: lidwood, zelfstandig naamwoord, bijvoeglijk naamwoord, voorzetsel. Alle woorden van woordenschat zijn aangeboden tijdens de les.Op deze site kan je naar Taal actief, de instapkaarten van thema 1. Daar staat alles wat aanbod is gekomen dit thema.
Het is herfst, de Kinderboekenweek (thema griezelen) komt eraan, dus we gaan een leuke knutselopdracht starten binnenkort. Willen jullie een schoenendoos meenemen?
En zet daar lekker groot je naam op!

Op deze site staan ook de uitstrapjes van dit jaar, onder de kop cultuuragenda.

Heeft er iemand nog:

  • spullen voor in de buitenspeelmand
  • een extra gymsetje
  • extra gymhanddoeken

OPROEP

De creabizz is ingedeeld, voor het onderdeel bootcamp hebben we ouders nodig om te begeleiden. Wie kan?  Kan ook elke week een ander, dus als iemand maar 1 keer kan is dat ook al fijn!

Geniet van je vrije dagen en tot woensdag!

De juffen

bijzonderheden 8 september
08-09-2017
Willen jullie de bijzonderheden met de kinderen lezen elke week?

Afgelopen week

Hallo allemaal!
Wat hebben we een topweek achter de rug!

Woensdag is het t.v. kastje gekomen en Emma kan meedoen met de les wanneer ze maar wil. Als Emma haar vinger opsteekt wordt het lampje rood en ook samenwerken lukt goed. In alle groepjes lukt het samenwerken prima, dat is fijn om te zien.

We zijn nog heel hard aan het oefenen met de vragenblokjes en de vingers opsteken. Je mag bij ons alles vragen, wel even wachten op je beurt. Tijdens de instructie kan je je vinger opsteken, als je even hebt geluisterd wat er wordt verteld. En tijdens het werk hoef je niet naar de juf te lopen, de juffen lopen langs en komen naar je toe als je een vraag hebt. Je legt gewoon je vragenblokje neer en gaat verder met de volgende opdracht. Dat gaat steeds beter werken!

We hadden een jarige Jasper in de klas, zijn verjaardag was eigenlijk in de vakantie maar is vrijdag gevierd.
De persoonsvorm is aangeboden en deze kun je onder andere vinden met de vraagproef. Zodra je de persoonsvorm hebt gevonden, kun je met de wie-of wat vraag ook het onderwerp vinden.
Met rekenen zijn we alweer bij les 16. De breuken kwamen nog een keer voorbij, maar ook de plus-en minsommen. Hier worden nog weleens wat kleine of slordige foutjes gemaakt. Het gebruik van uitrekenpapier (en dus een getallenlijn met sprongen) is aan bod gekomen.
 Ook zijn de kinderen gestart met de weektaak. Iedereen heeft verplichte onderdelen en daarnaast ook een extra werk mogen kiezen. Hiervoor heeft juf Jantine met ze gesproken. De kinderen weten zelf heel goed wat ze nodig hebben om te leren. Mooi om te zien.

Het huiswerk zag er prachtig verzorgd uit, we hebben het met elkaar besproken.

Volgende week:

Volgende week is er ook huiswerk. De kinderen gaan aan de slag met de omtrek en de oppervlakte. We hebben dit in de klas al een paar keer gedaan. De uitleg staat op het blad.

En we gaan een hoeden/petten dag houden volgende week. Zoek alvast een hoedje/petje op en dan horen jullie maandag wanneer De Dag wordt.

Voor nu fijn weekend!

De juffen

 

Bijzonderheden 1-9
01-09-2017

Goedemiddag allemaal!

Afgelopen week 

We hebben weer hard gewerkt deze week. 

Iedereen heeft nagedacht over waar hij of zij goed in is en waar ze meer van willen leren. Volgende week kunnen we zo met de kinderen gaan bekijken wat ze op de weektaak gaan maken. Ook heeft iedereen een kaartje op de tafel met een zelf bedacht aandachtspuntje om goed te kunnen leren in de groep. 
En we hebben Emma weer gesproken tussen de lessen door. Dat is fijn.

De kinderen kunnen goed naar elkaar luisteren, zo heeft iedereen zijn vakantieverhaal voorgelezen en hebben we een mooie Vreedzame school les gedaan.  

Met Sprongen vooruit is een groot succes, de kinderen doen enthousiast mee met alle spellen. We merken wel dat de tafels en de deeltafels nog goed geoefend moeten worden. De kinderen kunnen thuis op Rekentuin werken. Ze weten hoe ze moeten inloggen! 

De lessen van taal gingen over de voorzetsels, lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Leuk maar soms wel lastig.

Het huiswerk is ingeleverd. Bijna iedereen was op tijd. Houd dit in de gaten!

De schilderopdracht hebben we deze week afgemaakt, met al die mooie kunstwerken ziet onze groep er extra gezellig uit.

Komende week

Huiswerk

Voor de komende week staat er maakwerk op het programma. Het is een opdracht van spelling. Alles staat uitgelegd op het meegegeven blad.  lever dit donderdag weer in in de huiswerkbak.

En dan nog even dit

Klassenouder

We hebben al 1 klassenouder; de moeder van Thijs gaat onder andere helpen met het regelen van de Luizenpluis en regelt een communicatieboom voor laatste moment nieuws. We willen graag nog een ouder die dit samen met haar kan oppakken. Graag een mailtje naar ons!

Gastlessen

Als iemand een leuk idee heeft voor een gastles, horen we dat graag bijtijds. Dan kunnen we dit namelijk plannen om zo aan te  sluiten bij een onderwerp dat speelt in de groep, 

Creabizz

Op dinsdagmiddag 26-9, 3-10 en 10-10 gaat de eerste Creabizz ronde van start. Hiervoor zijn we op zoek naar hulpouders voor het onderdeel Bootcamp. We horen het graag als je kan helpen.

En verder

Bijna alle kinderen hebben hun spullen in orde, sommigen missen nog wel kleurpotloden, een goede pen of een lijmstift. 

We hebben nog niet van iedereen een mail gekregen, deze mail hebben we nodig om de juiste ouders aan de mailadressen te koppelen. Willen jullie hier aan denken?

Voor nu een heel fijn weekend!

 

bijzonderheden 25-8
25-08-2017
De eerste week

We zijn begonnen !

De eerste week in groep 6A is goed, maar ook verdrietig begonnen.

Gelukkig hebben we bijna elke dag even met Emma in het ziekenhuis kunnen praten via facetime, dat doet iedereen goed.

En dat blijven we natuurlijk doen als Emma tijd heeft. Ze gaat daar ook naar school en heeft natuurlijk bezoek van de dokter en familie en vrienden.

In de klas laten we het mandje voor Emma staan voor de post.

 

Afgelopen week

We zijn begonnen met breuken, we hebben pizza's , touwen, cake en chocola verdeeld.

Met spelling en taal hebben we nog even de stof van vorig jaar herhaald zodat we vandaar uit verder kunnen gaan werken.

De kinderen hebben al heel veel punten gehaald bij de klassendojo, ze doen dan ook heel goed mee met alles.

De kennismakingsavond was druk bezocht en we hebben veel besproken. Alle informatie die gegeven is, is meegegeven aan de kinderen van de ouders die verhinderd waren.

We willen graag het formulier met de gegevens van de ouders en het formulier over uw kind (met de zonnebloemachtergrond) ingevuld terug op school.

 

Volgende week

Voor de eerste keer huiswerk, het huiswerk is op papier meegegeven aan de kinderen en besproken in de groep. Donderdag verwachten we het huiswerk op school.

 Ik denk dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken met de computer.

 

Voor nu, rust lekker uit en tot maandag!

Juf Steffanie, juf Jantine en juf Jennemiek

 

We gaan beginnen!
20-08-2017
Maandag gaan we beginnen, de klas is in orde en de spullen liggen klaar.

 

naar%20school.jpg

 

Even aan denken

 

Neem maandag je eigen spullen mee:
Inhoud ETUI (dat in het laatje past)
stabilo/vulpen (hier moet iedereen mee schrijven) + vullingen
potlood
gum
lijm (prittstift)
schaar
puntenslijper
(gel)pen
Eén etui is genoeg. Want alles moet in je laatje passen.

kleurpotloden mag (in een platte doos)
snelhechter 2x ( weektaak + ik-mapje)
koptelefoon (voorzien van naam)
(insteek)hoesje (voor losse bladen)
kladschriftje (klein schriftje waar in gekladderd mag worden)

OUDERS
We zien jullie graag op de kennismakingsavond donderdag 24 augustus van 19.00-20.0

Gymdagen
maandag 13.00-13.45, om 12.55 gaat de bel en ga je je gelijk omkleden.
vrijdag 10.45-11.30

Wie reservekleding heeft, graag meegeven, zodat we een tasje kunnen maken en iedereen altijd kan lenen en meedoen :-)

Tot maandag!
Juf Steffanie, Juf Jantine en juf Jennemiek