Groep 4B

Sinterklaas
21-11-2017
Sinterklaas is weer in het land.

Vorig week zijn we in de klas al begonnen met het kijken van het Sinterklaasjournaal. Er was van alles aan de hand. De stoomboot had last van een erge storm en daardoor vielen er pakjes van de boot. Veel mensen in Nederland hebben pakjes gevonden, ik ook! Voor mijn huis is namelijk een sloot en daar lagen gewoon 3 pakjes. Ik heb ze meegenomen naar de klas en we hebben met elkaar gesproken wat we hier nou mee moesten... Er stonden namelijk namen op van andere kinderen. Uiteindelijk hebben we afgelopen vrijdag besloten om onze schoentjes te zetten in de klas en de pakjes + een brief erbij te doen.

Afgelopen maandag waren de pakjes weg en hadden we opeens een leeg Sintboek en iets lekkers in onze schoentjes. Er zat ook een brief bij van Sint. Het Grote Boek van Sinterklaas is namelijk ook in het water gevallen en is dus onleesbaar geworden. In de brief vraagt de Sint of wij in het lege boek willen schrijven over onszelf, zodat de Sint toch de juiste informatie heeft. Dit zijn wij nu druk aan het doen in de klas. 

 

2017-11-21_10.16.30-20171121-10170997.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder hadden de kinderen vandaag de Pietengym. Wat hebben de pietjes goed hun best gedaan. Alle kinderen hebben hun pietendiploma gekregen!!

 

 

 

 

Spelling
10-11-2017

Even een apart stukje over spelling. We hebben namelijk al moeilijke catergorieën geleerd.
Vorige week hebben we thema 2 afgesloten. We hebben de volgende categorieën geleerd:

IMAG3052-20171110-15114034.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommige woorden blijven nog wel heel lastig. Vooral het verschil tussen de f en de v blijft lastig te horen. Misschien kunt u hier thuis ook eens mee oefenen. We leren in de klas dat er bij de v-woorden geluid mee komt uit je keel. 

In de klas zijn wij nu gestart met thema 3. We hebben al de categorieën tong en bank geleerd. Gister en vandaag zijn wij gestart met de trein woorden. 
Wij leren de kinderen het ei-verhaal. Hier komen allemaal woorden met de ei in voor. Dit kan de kinderen helpen, omdat je het verschil tussen de ei en de ij niet hoort. Maandag worden de ij-woorden (ijs) aangeboden en blijven we natuurlijk veel oefenen.

plaat-ei-verhaal-300x212.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Groetjes,
Marloes

 

 

Thema Griezelen
27-10-2017

Vandaag hebben we het thema Griezelen afgesloten. In de klas hebben we vanalles gedaan in dit thema. Dinsdag zijn we met de groepen 3, 4 en 5 naar de gymzaal gegaan om aan elkaar te laten zien wat we gedaan hebben. Wij hadden een verhaal voorbereid met mooie tekeningen (in groepjes gemaakt) en we hebben het lied van de Zeven heksen laten horen. Andere groepen hadden ook vanalles ingestudeerd. Het was erg gezellig. Groep 5b heeft uiteindelijk afgesloten met de Kinderen voor Kinderen-dans bij het lied 'Gruwelijk eng'. 

 

6 weken in groep 4
29-09-2017

De zesde week zit er al op. Deze week was een beetje een andere week dan normaal, want het was ook de week van het afscheid van meester Eddy. Donderdag kwam meester Eddy afscheid nemen in de klas. We hadden een heel alfabet voor hem bedacht. Hier was een filmpje van gemaakt wat we lieten zien aan meester Eddy. Eddy vond het erg leuk. Hij had ook nog een leuk cadeautje voor iedereen. Verder was er deze dag sport en spel geregeld voor alle klassen op het schoolplein. Ook was er de eerste keer Creabizz. De kinderen hebben in het thema 'griezelen' allemaal verschillende dingen gedaan, zoals knutselen of muziek. 

Vandaag hebben wij het in de klas uitgebreid gehad over het verschil tussen pesten en plagen. Wat moet je doen om dit op te lossen? De kinderen kwamen met goede antwoorden. 

Bij rekenen hebben we de getallenketting t/m de 100 gehad. We kunnen al de kaartjes op de juiste plek hangen. We hebben hier ook al een toets over gehad.

Bij taal hebben we al het werkwoord, zelfstandig naamwoord en het bijvoeglijk naamwoord geleerd. Hier blijven we de komende tijd hard mee oefenen, want de kinderen halen het nog wel eens door elkaar. 

Volgende week starten we met het thema 'Griezelen'. Dit thema heeft te maken met de Kinderboekenweek die volgende week woensdag start. Het liedje van de Kinderboekenweek hebben we al veel geoefend in de klas. Het blijft wel een lastig liedje, want het gaat erg snel. 

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook weer de Kinderboekenmarkt. Hieronder de uitnodiging:

 

Kinderboekenmarkt.

Op woensdagmorgen 11 oktober is onze KINDERBOEKENMARKT om 8.45 uur.

De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen boeken verkopen op een kleedje. 's Morgens nemen zij een tas met boeken, kleedje én wisselgeld mee. Deze kinderen moeten om 8.30 aanwezig zijn om hun spullen klaar te leggen, de leerkracht vertelt waar ze dit mogen doen.

De kinderen van groep 1/2 en 2/3 worden zoals gebruikelijk naar de klas gebracht zodat de leerkracht kan controleren of alle kinderen er zijn.
De kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelf naar boven, de ouders wachten op het schoolplein (tussen de hoofdingang en de kleuteringang in).
Om 8.45 uur mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit de klas worden opgehaald en onder begeleiding van een ouder een kijkje nemen op de kinderboekenmarkt. Kinderen die niet worden opgehaald worden opgevangen in school.

Om 9.30 is de kinderboekenmarkt afgelopen en worden de kinderen van groep 1/2 en 2/3 weer naar de klas gebracht en de kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelfstandig naar boven. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 ruimen hun spullen op en gaan naar de klas.

Bij regen gaat het niet door -->
woensdag 11 oktober tussen 7.30 en 8.00 ontvangt u dan een mail.

 

 

 

Fijn weekend!

 

4 weken groep 4
15-09-2017

De eerste 4 weken zijn voorbij. Wat ging dat snel...

In deze 4 weken hebben we erg veel gedaan. Hierbij een kort overzicht:

We hebben deze week ons eerste dictee gehad over de eerste categorieën van spelling. 
De kinderen hebben het dictee allemaal erg goed gemaakt. 

IMAG2921.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bij taal hebben we de eerste methodetoets gehad. We hebben deze toets stapje voor stapje met elkaar doorgenomen. De kinderen hebben keurig meegedaan. 
In de toets kwamen o.a. de volgende zaken aan bod: zelfstandig naamwoord, lidwoord en samenstellingen.

Bij rekenen hebben we deze week veel aandacht besteed aan het maken van plattegronden bij gebouwen en aan het werken met kalenders. 

Het liedje van de dagen en maanden van het jaar hebben we deze week weer gezongen. Ook zijn we hard aan het oefenen met het kinderboekenweekliedje van Kinderen voor Kinderen. Dit liedje gaat wel erg snel, maar het gaat steeds een stukje beter. 

Volgende week is het een beetje een rare week. De kinderen zijn namelijk maandag en dinsdag vrij (i.v.m. Margedag en Prinsjesdag). 
Ik zie de kinderen graag woensdag weer!

 

Fijn weekend!

Groetjes,
Marloes

 

 

2 weken groep 4
01-09-2017

De eerste twee weken in groep 4 zitten er op. Het waren twee erg gezellige weken waarin we elkaar wat beter hebben leren kennen. Ook hebben we al veel geleerd, zoals bijvoorbeeld:

Taal:
Zelfstandig naamwoord en het lidwoord.
Ook hebben we al met elkaar gesproken over een zelfverzonnen verhaal. 

Spelling:
Woorden met twee of drie medeklinkers aan het begin of eind, zoals klap, tentplant, strik en worst.


Rekenen:

Sommen t/m 20 aan het herhalen. Ook hebben we met geld gerekend. 

Verder hebben we de dagen van de week en de maanden van het jaar in een liedje gezongen. Volgende week gaan we weer een nieuw liedje leren. Vanaf volgende week starten we in de beide groepen 4 met een takenblad. De kinderen kunnen hier na het gewone werk zelfstandig mee aan de slag. Hoe en wat krijgen de kinderen dinsdag te horen. 

De kinderen weten al goed wat de regels in de klas zijn. In de klas werk ik met kleurengroepjes en elke week is er een ander kind de groepsleider. Dit kind zorgt dat de spullen opgeruimd zijn en haalt de schriften van zijn groepje op. Ook zijn er nog andere taken, zoals de kapstokbewaker en de boekenkastbewaker. De kinderen vinden het erg leuk om een taak te hebben!

 

Belangrijke punten:
Nog even wat belangrijke punten die ik ook op de informatieavond heb verteld:

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag sta ik voor de klas (juf Marloes).
Op donderdag staat juf Vera voor de klas. 

Juf Marloes: m.verhagen@zonnebloem-denhaag.nl
Juf Vera: v.walzberg@zonnebloem-denhaag.nl

Absenties graag via de schoolsite, want dan krijgen we namelijk direct een mailtje. Mocht er iets anders zijn, dan kunt u altijd mailen. Ook kunt u altijd even mailen voor een afspraak. 

Op dinsdag (1x in de 2 weken) gym van 14.00-15.00 uur. De kinderen gaan naar buiten bij de gymuitgang. 
Op vrijdag (elke week) gym van 14.00-15.00 uur. De kinderen gaan naar buiten bij de gymuitgang. 


Spullen in de klas:
- schoolpen of stabilo
- kleurpotloden 
- lijmstift (geen sterke lijm)
- mag: stiften
- puntenslijper met opvangbakje
- koptelefoon met naam

 

Fijn weekend!

Groetjes,
Marloes

De eerste informatie
18-08-2017
Groep 4b

Beste ouders,

Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen weer zin hebben om naar school te gaan. Ik heb er in ieder geval zin in! De afgelopen week heb ik de klas netjes gemaakt en ben dus helemaal klaar om maandag te beginnen.

Maandag zou ik het fijn vinden als de kinderen een etui bij zich hebben met kleurpotloden en een schaar. Verdere informatie vertel ik jullie graag dinsdagavond tijdens de informatieavond (20-21 uur). Ik hoop jullie daar allemaal te zien.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet,
Marloes Verhagen

 

Rekentuin

Klik hier

rekentuin.png

 

 

Op de site kunnen de kinderen zich zelf inloggen. De computer houdt automatisch bij hoe goed zij het doen en zorgt vervolgens voor moeilijkere of makkelijkere opgaves. 

Rooster luizenpluis

Hierbij het rooster van de luizenpluis:

Rooster luizenpluis

Rooster de was

Hierbij het rooster voor de was: 

Wasrooster 4B

 

Vrijdag was mee, maandag graag weer terug. Alvast bedankt!

Gym op dinsdag

Tijdelijk elke dinsdag gym van 9.45-10.45 uur. 

Volgende week volgt een nieuw schema. 

Rooster flitsen

Hierbij het flitsrooster: 

Flitsen tot de kerstvakantie 4B

 

Vanaf 8.30 uur t/m ongeveer 8.55 uur.