Groep 4A

klasbord
04-10-2017

Vanaf nu zijn wij te volgen via klasbord.nl

 

week 3
08-09-2017

We zijn alweer 3 weken bezig en alles wordt al heel normaal in de groep. We weten de regels die we samen hebben afgesproken. ( luisteren naar elkaar en de juf, samen werken- samen spelen, we pesten niet!!!!!!, we sluiten niemand buiten, we zijn zuinig op de spullen van anderen en van onszelf, We zijn aardig en rustig, enz.) De reels hangen op de gang en in de vorm van een pauw opgehangen. We voelen ons dan ook zo trots als een ..........

Bij taal hebben we het inmiddels gehad over het zelfstandig naamwoord, het lid woord, een samenstelling en het alfabet.

Rekenen gaat heel gezellig. We  starten de dag altijd met een spelvorm uit Met sprongen vooruit. We tellen tot 130, kennen alle buren van de getallen, springen en huppen naar getallen en maken snelle sommen op ons whiteboard. In het boek hebben we al met geld gewerkt en gaan de sommen nu door de 10 heen ( 8+7). Hierbij hebben we verschillende strategieen geleerd. Bijvoorbeeld eerst aanvullen tot het tiental en dan de rest erbij.

Spelling leerde ons alles over 2 en 3 medeklinkers voor en achteraa, maar ook leerden we de woorden als wolk en berg moeilijk zijn. Je hoort een U in het woord maar je schrijft hem niet. Volgende week is ons eerste grote dictee.

Woordenschat stond de afgelopen weken in het teken van vriendschap. Woorden als; held, boezemvriend, bekende, onbekende de kameraad, met opzet, gevaar, ramp, redder, veiligheid kwamen aan bod en deze werden in een context geplaatst.

Bij het knutselen hebben we vanwege het prachtige weer maar een paraplu gemaakt.

We zijn ook met geschiedenis begonnen. De mammoet, jagers en verzamelaars stonden centraal.

Vandaag gaan we ook aan onze eerste natuurles beginnen.

Iedereen een fijn weekend, met wat minder regen hoop ik.

 

eerste week
25-08-2017

  

Het was een leuke eerste week. We hebben elkaar al een beetje leren kennen en weten welke regels er zijn in de groep. We hebben hard gewerkt en weten al wat een zelfstandig naamwoord is. Ook woorden met 2 medeklinkers voor of achteraan schrijven we niet meer fout. Gerrit heeft ons alles verteld over luisterwoorden. Je schrijft ze zoals je ze hoort. We hebben onze eerste letters geschreven en met rekenen weten we alles weer over groepjes van 5 en zijn we druk aan het automatiseren tot 20.
De verjaardagtaart is gekleurd en de vazen met bloemen hangen op het prikbord.


Willen jullie voor de pritt-stift, liniaal, schaar e.d zorgen,. Een aantal kinderen heeft nog geen etui met inhoud. Ook heeft nog niet iedereen een koptelefoon. Dat is een beetje onhandig op de computer.


A.s. maandag is juf Hannie er en dinsdag zien wij elkaar weer.


Een heel fijn weekend en tot dinsdag,
groetjes,
Ingrid.