Groep 2/3

Bijzonderheden 20
16-02-2018

Hallo allemaal,

We hebben weer hard gewerkt en zin in volgende week. Op dinsdagmiddag is de inloopmiddag voor de onderbouw en groep 2/3 vanaf half drie. Zodoende is er rustig tijd om al het werk te bekijken. De winterliedjes gaan we voor jullie zingen op vrijdag 23 februari gelijk om kwart voor negen. Gezellig om jullie allemaal te zien volgende week.

Op vrijdag is juf Anneke gezellig in de klas en zij leert de kinderen die dit leuk vinden schaken! Echt knap dat ze dit al kunnen. De kinderen vinden het erg fijn dat er weer een vrijdagmiddaghapje is. Dank daarvoor! BRent heeft zijn veterdiploma, goed zo!! Met de kinderen die dit nog niet hebben zijn we iedere vrijdag aan het oefenen.

Op woensdagochtend is er weer een CreaBizz-ochtend voor de kinderen van de onderbouw. De keuze is uitgebreid met streetdance, benieuwd hoe dit gaat worden!

Dan is het ook alweer bijna vakantie, wat gaat de tijd toch snel. Gelijk na de vakantie, op maandag, krijgen alle kinderen een rapport mee. Heeft iedereen (alleende oudste kinderen dus) het rapport ingeleverd?

 

 

 

Bijzonderheden 19
09-02-2018

Hallo allemaal,

Nu sneeuwt het dan toch echt. De kinderen waren vanmiddag in een uitgelaten stemming hierdoor!

De verrassing van vorige week vrijdagmiddag was dat wij naar de poppenkastvoorstelling van de CreaBizz bovenbouw gingen kijken. Het waren meerdere korte verhalen en de kinderen hadden alles zelf gemaakt. Het werd erg leuk gevonden door onze kinderen!

Deze week hebben we klokkijken met hele uren geleerd. De kinderen begrepen het heel snel en sommige kinders kunnen ook de halve uren al aflezen.

Vandaag, vrijdag, was juffrouw Anneke gezellig in de klas. Waarschijnlijk komt zij vaker op vrijdag, wat voor ons heel prettig is! 

Het zingen voor de ouders is niet op 22 maar op vrijdag 23 februari!! De laatste vrijdag voor de vakantie dus, gelijk om kwart voor negen.

Het schillen van fruit is opgelost omdat enkele ouders zich aangemeld hebben om het voor ons schoon te maken. Superfijn die hulp! De kinderen hebben gesmuld van de meloen en ananassen, dank Arianne!

Volgende week is meester Freek er gezellig weer, fijn weekend allemaal!

Bijzonderheden 18
02-02-2018

Hallo allemaal wat fijn dat je er bent,

Deze week hebben we ook weer een heleboel gedaan in de klas. Veel gelezen en zo mogelijk nog meer gerekend. Tobias en Isa hebben zelfs bij hun oude klas voorgelezen, dit moesten en hebben ze helemaal zelf geregeld. Ook Bas en Lulu blijven regelmatig mee op visite gaan en komen dan terug met hele leuke verhalen. Woensdag hebben we het cijfer 5 geschreven, geen makkelijke opdracht maar wat ging het goed. Goed geconcetreerde kinderen en daardoor hele mooie resultaten. We zijn weer trots.

Volgende week is meester Freek er een week niet, ik ben met groep 8 op werkweek in Vledder. Maandag zijn juf Jantine en juf Tanja in de klas, dinsdag is juf Marian er. Woensdag zijn de kinderen een dagje vrij en donderdag en vrijdag is juf Marian er natuurlijk gewoon. voor nu een fijn weekend en tot volgende week. Groeten juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 17
26-01-2018

Hallo allemaal,

 Deze week niet heel veel bijzonders te melden. Alle kinderen hebben een huisje gemaakt voor Kikker met ijstokjes en Kikker en vrienden getekend. Sommige kinderen vonden dat heel moeilijk maar toch zijn alle tekeningen prachtig geworden!

Het nieuwe liedje van deze week heet Houthakkertjes, We hebben met instrumentjes gewerkt en dat klonk heel leuk.

Volgende week op vrijdag is het Warme Truiendag. Dat betekent dat we donderdagmiddag de verwarmingen uitdraaien en vrijdag weten we dan hoe koud het is in de klas.Dit sluit mooi aan bij ons thema Duurzame Energie al weten de kinderen niet precies wat dit betekent. Wat ze wel weten is dat je overdag de gordijnen opent zodat je de lamp niet aan hoeft te doen. Als je het warm hebt dan zet je de kachel lager en niet het raam open. Daar hebben we het allemaal over gehad tijdens dit thema.

Het vrijdagmiddaghapje was van Kyra en de kinderen hebben gesmuld!!! Wie verzorgt het volgende week?? Schrijf de naam maar op de kalender.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 17
19-01-2018

Deze week zijn we naar het Kinderboekenmuseum geweest voor de les Kikker is Kikker. De kinderen mochten allerlei opdrachten uitvoeren, in situaties die bekend voorkwamen uit de verschillende Kikkerboeken. Ze vonden het erg leuk! De foto's zijn te downloaden via de mail.

We kijken nu ook de filmpjes van Kikker op het digibord. In de poppenhoek liggen de kleren van Kikker, Eend, Varkentje en Haas zodat de verhalen ook uitgespeeld kunnen worden. Dit ziet er erg leuk uit want de kinderen leven zich helemaal in hun rol in.

Het liedje van deze week is een winterliedje. De begeleiding is prachtig! De kinderen mochten om de beurt zelf op een xylofoon meespelen wat ze erg goed deden. Vooral de concentratie bij de kinderen was mooi om te zien. De tekst is te vinden bij liedteksten. Daar staat ook de tekst van het liedje: 'In ons huis'. Alle kinderen hebben de tekenopdracht: 'wat hoor je waar in huis? uitgevoerd. De tekeningen hangen op het prikbord in de gang en ze zijn echt mooi geworden.

Het verhaal van Koning Lollie gaat deze keer over de wind/storm. Dat komt goed uit met de storm van gisteren, de kinderen wisten er dus al veel van! Buiten hebben we met ballonnen gespeeld zodat je de wind goed kon zien/voelen.

Ook bij de CreaBizz van woensdag hebben de kinderen weer met veel plezier allerlei verschillende activiteiten gedaan. De volgende CreBizz is in februari.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 16
12-01-2018

Hallo allemaal!

Lekker uitgerust in de vakantie? Wij hebben er weer zin in!

Deze week zijn we van start gegaan met een nieuw thema; natuurlijke energie. Hier zullen wij de komende tijd mee bezig zijn in de klas. Aan de hand van praatplaten over koning Lollie, leren de kinderen onder andere over duurzaamheid. Dit is ook terug te zien in de activiteiten in de klas. Zo hebben we de watertafel opgezet, hier kunnen de kinderen voorwerpen in beweging brengen door middel van water. Feline heeft een aantal spelletjes met kinderen gespeeld om de kracht van wind uit te leggen, zoals 'blaasvoetbal'. In de blokkenhoek kunnen de kinderen een veld bouwen en met rietjes en een ping pong bal een wedstrijdje houden, uiteraard schrijven de kinderen de tussenstand en de uiteindelijke winnaar zelf op. Wat de kinderen ook erg leuk vinden is het proefje met de ballon, deze zit vast geplakt aan een rietje die door een touw gehaald is. Ook hierbij spelen ze wedstrijden om te kijken welke ballon als eerst aan de overkant is. Door lucht/wind kun je dus voorwerpen in beweging brengen! Hierdoor kregen de kinderen nog meer ideeën. Zo kunt u vragen naar 'flip de vis', ook erg populair bij de kinderen.

Het onderwerp voor komende week is stroom/energie. We hebben het lied "in ons huis' gezongen en besproken welke apparaten geluiden maken en die je aan het geluid kunt herkennen. De opdracht voor alle kinderen is: teken in het huis wat je kan horen en denk ook na over de plaats in het huis. Bijv. de keuken is vaak bij de woonkamer,   en zeker niet op zolder!

Verder hebben we het liedje "pinguins, twee pinguins, in de koelkast van mijn oom' geleerd. Heel grappig!

Volgende week gaan wij naar het Kinderboekenmuseum voor de les: Ik ben Kikker! De bus staat al om half negen klaar dus we verzamelen boven aan de trap. Aan de ouders de vraag:

 • Laat je kind thuis plassen.
 • Breng je kind op de Daal en Bergselaan bij de trap daar wacht ik (Marian) ze op.
 • Hang even de tas/rugzak bij de klas aan de kapstok.

Mocht iemand het leuk vinden om mee te gaan om foto's te maken, meld je dan even via de mail. Feline is de laatste dag bij ons en zij gaat gezellig mee met ons naar het museum.

Woensdag de volgende CreaBizz, de kinderen hebben er zin in!!!

Er zijn nog twee plekjes bij de Knutselkeuken, start volgende week op de dinsdag. Er wordt een boek voorgelezen en daarna geknutseld. Shiba heeft superleuke ideeën dus als je kind van knutselen houdt, kijk dan snel even op de schoolsite of stuur een mail Knutselkeuken@hccnet.nl

Fijn weekend!

Bijzonderheden 15
15-12-2017

Weer een gezellige maar drukke week die we achter ons laten op weg naar een welverdiende kerstvakantie. Wat hebben we weer een hoop gedaan deze week. Maandag hebben we een van de meer lastigere letters van de Nederlandse Taal. De letter "d" want wat lijkt die toch op zijn broertje de de "b"...... Gelukkig hebben we geleerd hoe we ze uit elkaar kunnen houden, alleen kunnen we dat natuurlijk niet zomaar aan iedereen vertellen.

Woensdag zijn we ook begonnen met het schrijven van de cijfers. We zijn gelijk met een moeilijk cijfer begonnen, namelijk de "0". Dat lijkt wel heel makkelijk met alleen een rondje maar het is wel een rondje dat tussen de schuifdeuren is gekomen. Met een lastig woord noemen we dat een ovaal. Wat ging dat echte schrijven al geweldig!!! heel knap van de kinderen.

Op vrijdagochtend hebben we gezellig kerststukjes gemaakt en met juffrouw Feline 'een sneeuwpotje'. Fijn dat Mirjam mee kwam helpen en ook de hulp van 3 kinderen uit groep 7 was heel fijn! De takken die overgebleven zijn liggen in de zandtafel en de tasjes waar nog versieringen inzitten staan eronder. Alles mag meegenomen worden!

Alle kerstliedjes zijn geoefend en het klinkt echt heel erg leuk. Kunnen we meezingen tijdens de kerstmusical!

Volgende week hebben we weer een hoop leuks op het programma staan:

Woensdag mogen we weer gaan kijken naar de Kerstmusical. 's Avonds hebben de kinderen kerstdiner. Vanaf half 5 zijn er optredens op het plein en om 5 voor 5 mogen de kinderen naar binnen. We halen ze buiten op. Om 18.55 uur mogen de kinderen uit de klas gehaald worden. Wij hebben er al zin in!!

Donderdag is de laatste schooldag van 2017! De kinderen mogen speelgoed meenemen van thuis. Houd er wel rekening mee dat kleine dingen kwijt kunnen raken. 

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Juf Marian, juf Feline en meester Freek 

Bijzonderheden14
08-12-2017

Hallo allemaal,

Wat was het gezellig op 5 december! De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. Thuis is het vast ook heel gezellig geweest.

Je merkt wel dat de meeste kinderen moe zijn. Gelukkig is de sfeer bij Kerst een stuk rustiger en meer ingetogen. Freek heeft de klas prachtig verlicht en de kinderen  vinden het heel gezellig zo met die lichtjes!

We zijn gelijk begonnen met het leren van kerstliedjes omdat de tijd erg kort is. Het eerste kerstlied is echt prachtig en het heet 'Dichtbij'. De tekst staat bij de pagina van de liedjes.

Volgende week vrijdag gaan we kerststukjes maken. Dit mogen de kinderen meenemen in een plastic tas met naam: een bakje met in het water geweekt blokje oase, een stevige kaars, takjes en versieringen voor het kerststukje. Graag uiterlijk donderdaag op school brengen! We gaan net als bij het Sint-circuit in groepjes werken. We krijgen hulp van Mirjam en van kinderen uit groep 7.

Op woensdag 20 december is het Kerstfeest van 5 tot 7 uur. De brief met de tijden volgt nog. Belangrijk om even goed te lezen.

We hebben hulp voor het klaarzetten van de klas, voor de avond tijden het feest en voor het opruimen! Fijn dat iedereen zo snel reageert om te helpen.

Fijn weekend!

NB> Denken jullie aan de staking? Komende dinsdag 12 december is de school gesloten!

Bijzonderheden 13
01-12-2017

Deze week in deze week de week die is geweest :-)

En wat voor een week was het zeg. Maandag en dinsdag hebben we gewoon lekker gewerkt in de klas als wa de Sinterklaas onrut wel duidelijk aanwezig. Maandag hadden we zelfs een brief van Sinterklaas ondanks de moeilijke letters konden we hem gelukkig wel lezen. De Sint had geschreven dat hij ons boek nog niet had meegenomen omdat nog niet alle kinderen erin hadden geschreven. Hij schreef dat hij misschien Rommelpiet wel langs zou sturen. Maar gelukkig hebben de juf en de meester al jaren de afspraak dat die nare piet niet bij hun in de klas komt..................

Althans we HADDEN die afspraak. Want daar bleek woensdag niks van. Wat een enorme bende in de klas. Dat de kinderen soms niet zo'n fan van opruimen zijn wisten we wel maar de puinhoop die ons woensdag begroette............... Wat een ellende!! Gelukkig zorgde de kinderen er voor dat er snel opgeruimd werd (al waren sommige kinderen wel erg groot :-) )

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week. Leest iedereen goed de afspraken voor dinsdag door in de Bijzonderheden. Groeten juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 12
26-11-2017

Hallo allemaal,

Deze week was weer een gezellige Sintweek. We zijn het lied 'Linkerbeen, rechterbeen' aan het oefenen want we gaan dit aan Sinterklaas laten horen! Vooral het refrein gaat al heel erg goed, nu de tekst van de coupletten nog. Als de juf het lied op de blokfluit speelt, dan horen de kinderen aan de melodie precies wanneer er gedanst mag worden. Heel erg leuk om te zien. Ook herkennen de kinderen na enkele tonen al welk Sinterklaasliedje de juf op haar blokfluit speelt. De tekst van het Pieten-lied staat bij de pagina liedjes voor als er thuis geoefend wordt. Het enthouasiasme straalt er in ieder geval vanaf!

We zijn aan de nieuwe kern van Veilig Leren Lezen begonnen met de nieuwe indeling van de groepjes. En we beginnen aan een nieuw rekenblok. Kortom, er wordt hard gewerkt door de kinderen.

Vrijdag hebben we een circuitje gedaan; in vijf groepjes rouleerden de kinderen langs vijf activiteiten. Met hulp van Mirjam, moeder van Liz en twee toppers uit groep 7, hebben de kinderen met veel plezier gewerkt aan; 'het pepernoten-dobbelspel'/ kleuren van groepswerk, de I-pads, het spel 'de pietenrace, kruidnoten bakken en Sinterklaasboeken lezen. De pepernoten mochten opgegeten worden of bewaard. De meeste pepernoten zijn gelijk opgegeten! De foto's komen weer in de digitale fotomapjes van de kinderen.

Omdat er veel zieke leerkrachten en overblijfjuffen zijn, hebben wij er afgelopen week een aantal kleuters bij gehad in de groep. Dat vonden de kinderen erg gezellig! Tijdens de overblijf zijn onze kinderen naar hun oude groep gegaan. Ook dit werd met gejuich ontvangen. Kortom, wel wat drukker maar ook erg gezellig!

Als het een beetje meezit dan komt de Rommelpiet komende woensdag 29 november. Nu maar hopen dat het niet al te veel rommel wordt........

 

Bijzonderheden 11
17-11-2017

Een drukke week deze week. Eerst maandag toetsen en daarna nog de tafeltjesavonden. Maar wat een schitterende resultaten en wat een leuke gesprekken hebben we gehad, dank daarvoor. En er dreven tussendoor ook nog allerlei pakjes de klas in die niet eens voor ons waren. Rare zaken allemaal maar zo rond de Sint periode...

Maandag mogen wel alweer op pad en dit keer aar het gemeentemuseum! We vertrekken om 10.00 uur en zijn om 12.00 uur weer terug. Dat kan natuurlijk iets later zijn dus geen paniek als we er om 12.00 uur nog niet zijn :-)

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week!! Juf Marian en meester Freek 

Bijzonderheden 10
10-11-2017

Hallo allemaal,

 Leuk dat het zo druk was bij de inloopmiddag!

De inloopmiddag wordt altijd aangekondigd in de Bijzonderheden en staat ook op de schoolagenda vermeld. Het is bedoeld voor ouders van kinderen van groep 2/3 t/m 8. Kinderen laten hun werk aan hun ouders zien en vertellen waar ze aan werken. Als extraatje hebben wij ook voor ieder kind een fotomapje, ieder heeft een persoonlijke link ontvangen.

We doen veel gezelschapsspelletjes in de klas. De kinderen leren zich aan regeltjes te houden, op de beurt te wachten en .....tegen hun verlies te kunnen.! Dit is voor sommigen nog lastig maar het gaat al beter. De spelletjes die we nu doen zijn: Vang de muis (grappig reactiespel), Ezelen (grappig kaartspel waar enig inzicht bij komt kijken en reactiespel), dammen ( strategieën ontwikkelen) en letterlotto ( letters onthouden).

Het verhaal van de beer Olivier hebben we deze week samengevat in enkele zinnen. Er zijn mooie illustraties bij gemaakt. Het groepswerk hangt in de gang.

Heeft iedereen ingeschreven voor de tafeltjesavond?

Fijn weekend!

Bijzonderheden 09
02-11-2017

Wat hebben we weer een mooie week achter de rug. Ook deze week mochten we weer op een uitstapje en dit keer naar museum Muzee in Scheveningen. En wat fijn dat we ook dit keer weer mochten rekenen op hulp van een aantal ouders die mee wilde. Wat zeg ik binnen een uur na de mail kon ik al kiezen :-) Heel erg fijn.

Deze les in het museum was ook weer erg leuk. We hebben gezien hoe Scheveningen er vroeger uitzag en welke dieren er allemaal in de Noordzee leven. Leuk ook om te zien wat de kinderen allemaal al weten.

Natuurlijk hebben we ook weer hard gewerkt in de klas. We hebben weer een nieuwe letter aan ons assortiment toegevoegd we hebben ook geoefend met splitsen en weer geschreven. Kortom hard gewerkt en weer met schitterende resultaten. Op naar weer zo'n week!!

Maar nu eerst een fijn weekend! Groeten, juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 8
29-10-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week was nog een griezelig gezellig weekje, de laatste week van het project 'Griezelen'. Vooral de vrijdag was een leuke dag voor de kinderen; een klas vol griezelige kinderen, die overigens hun werk ook griezelig goed deden... In de middag mochten we kijken naar een poppenkastvoorstelling van de bovenbouwkinderen. Deze kinderen hadden tijdens de CreaBizz-bovenbouw alles zelf gemaakt; het verhaal, het decor en de voorstelling gespeeld. De kinderen hebben ervan genoten! Tot besluit had Alba nog een leuk en gezond vrijdagmiddaghapje, eetbare spookjes! Alle foto's zitten natuurlijk weer in het digitale fotomapje van je kind.

Volgende week woensdag 1 november gaan we naar het museum. De les heet 'Speuren in de vloedlijn'. De les valt in de ochtenduren geheel onder schooltijd.

Volgende weken gaan we aan het reguliere lesprogramma werken zodat we rustig de Sint- en Kerstperiode ingaan.

Bijzonderheden 07
13-10-2017

Hallo allemaal,

'De laatste week voor de herfstvakantie, wat is de tijd omgevlogen!

We zijn met de Kinderboekenweek gestart met als thema 'Griezelen'. De boekenmarkt was weer een succes en er waren veel blije kinderen met een mooie stapel boeken. De kinderen vinden het voorlezen door de oma's ook superleuk! En zo te zien en te horen, vonden de oma's het ook heel leuk om gezellig voor te lezen. Dank aan alle voorleesoma's!! Verder zijn we aan het oefenen met het liedje 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen. Zingen en dansen tegelijk is best moeilijk maar het lukt al heel aardig. De kinderen hebben ook nog een versje geleerd. Helaas waren de regels door de war geraakt maar gelukkig hebben de kinderen geholpen om het versje weer in orde te maken.

Na de vakantie gaan we nog 2 weken aan de slag met dit thema. 

De les bodemdieren van Milieu-educatie was een groot succes. De kinderen hebben over dit bezoek verteld in de kring en wat weten ze veel namen van bodemdiertjes.

De fotograaf is altijd een belevenis. Voor de leerkracht de kunst om de kinderen schoon en netjes te houden tot ze op de foto gaan. Dat is denk ik wel gelukt.... Naast een gewone groepsfoto is er ook een 'gekke-bekken-foto' gemaakt. Benieuwd hoe die eruit gaat zien? De kinderen hebben erg hun best gedaan om zo gek mogelijk te kijken.

Woensdag 25 oktober is weer een margedag, vrij voor de kinderen en voor de leerkrachten de tijd om aan de administratie te werken en te overleggen.

Fijne vakantie allemaal en tot 23 oktober!!!

 

 

 

 

 

Bijzonderheden 06
06-10-2017

IMG_20171004_083718_resized_20171004_083744958%20(1).jpg

Deze week mochten de juf en de meester eindelijk eens niet verkleed op school komen en eindelijk eens zichzelf zijn. 

Het thema griezelen en de kinderboekenweek hebben we op deze feestelijke manier goed geopend.

Hebben we dan nog meer gedaan in de klas. Ja, natuurlijk!! We hebben kern Start afgesloten met lezen en de kinderen mochten allemaal komen laten horen wat ze als konden en wisten. En wat zijn we supergriezelig trots op alle kinderen.

Volgende week dinsdag gaan we naar een les aan de Kornoeljestraat. De kinderen moeten dan om 08.30 uur op school zijn en dan vertrekken we ook dus wees op tijd.

Voor nu een griezelig weekend en tot volgende week!! Groeten de heks en de vampier

Bijzonderheden 05
29-09-2017

Hallo allemaal,

Even een berichtje uit groep 2/3. Deze week was het afscheid van meester Eddy op donderdag. Dat was een bijzondere dag voor ons allemaal. De kinderen hebben drie liedjes voor hem gezongen in de klas. Het laatste liedje was speciaal voor hem gemaakt, ze zongen het prachtig en vol enthousiasme. Verder hebben de kinderen in de middag een echte gymles gekregen van een gymdocent en dat beviel erg goed!

De afgelopen twee weken hebben we gewerkt met 'de vogelrugzak van Milieu-educatie Den Haag'. We hebben de vogelkaarten bekeken en met elkaar besproken welke vogelnamen we wisten. Dat bleken er heel wat te zijn!! Ook hebben een aantal kinderen prachtige vogels getekend en geschilderd. In de rugzak zaten ook 4 verrekijkers.   De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te kijken. Helaas bleven de vogels een beetje uit het zicht maar er was toch genoeg te zien door de kijkers. 

Ook het in bomen klimmen is ontdekt. Er zijn afspraken gemaakt met de kinderen tot hoe hoog ze mogen klimmen en daar houdt iedereen zich aan.  En natuurlijk hebben we een nieuw liedje geleerd, over een meeuw. Een prachtig liedje dat de kinderen zelf ook graag zingen omdat het zo mooi is.

Hebben jullie al met je kind in het digitale fotomapje gekeken? Er wordt ons door de kinderen veel gevraagd om een foto te maken van een mooi werkje of leuke actie.

Wie heeft er thuis nog leuke striptijdschriften als de Donald Duck, de Okki of bijv. van de natuur? Die kunnen wij goed gebruiken voor het extra leeskwartiertje!

Vanaf maandag start het thema GRIEZELEN!!! Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek. Volgende week starten we met een boek over heksen en is dat ons thema voor de eerste week. De tweede week staat in het teken van de Gruffalo. Alvast wat activiteiten die gaan komen:

 • In de week van 9 oktober mogen opa's en oma's voor komen lezen. We hangen een intekenlijst op in de gang voor de liefhebbers. Als het kan een Griezelboek of lekker spannend verhaal!!!
 • Op woensdag 12 oktober is de Kinderboekenmarkt aan het begin van de ochtend. De ouders mogen zelf met hun kind langs de kleedjes waarop de oudere kinderen hun boeken verkopen:
 •  

 • Op woensdagmorgen 11 oktober is onze KINDERBOEKENMARKT om 8.45 uur.

  De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen boeken verkopen op een kleedje. 's Morgens nemen zij een tas met boeken, kleedje én wisselgeld mee. Deze kinderen moeten om 8.30 aanwezig zijn om hun spullen klaar te leggen, de leerkracht vertelt waar ze dit mogen doen.

   

  De kinderen van groep 1/2 en 2/3 worden zoals gebruikelijk naar de klas gebracht zodat de leerkracht kan controleren of alle kinderen er zijn.
  De kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelf naar boven, de ouders wachten op het schoolplein (tussen de hoofdingang en de kleuteringang in).
  Om 8.45 uur mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit de klas worden opgehaald en onder begeleiding van een ouder een kijkje nemen op de kinderboekenmarkt. Kinderen die niet worden opgehaald worden opgevangen in school.
   

  Om 9.30 is de kinderboekenmarkt afgelopen en worden de kinderen van groep 1/2 en 2/3  weer naar de klas gebracht en de kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelfstandig naar boven. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 ruimen hun spullen op en gaan naar de klas.

   

  Bij regen gaat het niet door -->woensdag 11 oktober tussen 7.30 en 8.00 ontvangt u dan een mail.

   

   

   

Wij hebben er zin in! 

Fijn weekend!

Bijzonderheden 04
15-09-2017

Hallo allemaal,

Weer een week voorbij waarin hard gewerkt is. Het luisteren gaat steeds beter waardoor er meer tijd overblijft om te werken en spelletjes te doen in de kring. We werken met de timer bij het opruimen én het aan- en uitkleden. De hele klas is klaar binnen 4 minuten!!!! Ook leuk om te weten voor thuis.....een kookwekkertje doet wonderen.

We hebben weer een nieuw liedje geleerd; Luister naar de wind. De muziekles is verplaatst naar de vrijdagochtend en het gaat het heel erg goed. We hebben met instrumenten gewerkt en de juf heeft foto's laten zien van echte instrumenten in het orkest. De trommels, bellen en xylofoon waren reuze groot, de kinderen vonden het prachtig.

Niet vergeten de link naar het fotomapje bij je 'favorieten'' te zetten, dan kun je regelmatig kijken. Het vrijdagmiddaghapje van Max vonden de kinderen weer superlekker en het was heerlijk gezond. Dank je wel Max!!! Als je ook een keer aan de beurt wil komen, zet het dan even op de kalender in de klas, rechts naar de deur.

Volgende week is een kort weekje, maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij. Fijn weekend en tot woensdag!

Bijzonderheden 03
08-09-2017

Alweer de derde week in groep 2-3 en wat hebben we al een hoop gedaan. Na de letter i vorige week hebben we ons deze wee helemaal op de letter k gestort met lezen. Gaaf om nu al te zien dat kinderen de werkbladen gaan herkennen en steeds meer zelf gaan nadenken over wat ze moeten doen. Goed ook om te zien dat de kinderen steeds zelfstandiger gaan werken in de klas, knap dat ze dat al zo snel oppikken.

We hebben deze week ook weer geoefend met schrijfpatronen en ook dat ging al heel erg goed. Nadat er vorige week nog wat geworsteld werd met de opdrachten en het goed luisteren ging dat nu al een stuk beter. We blijven wel goed oefenen op een goede zithouding en pengreep want daar is bij veel kinderen nog wel wat winst te behalen :-)

Bij rekenen zijn we veel bezig geweest met getallen in groepjes verdelen. Zo bleek gewoon maar dat je 12 in veel soorten groepen kunt verdelen maar dat het bij groepjes van 5 toch een probleem wordt.

Woensdag hadden we ook weer de eerste creabizz van het jaar. De kinderen konden weer zelf kiezen voor een van de vele workshops en de verhalen na afloop in de kring waren weer fantastisch.

De kinderen hebben donderdag ook lekker kleine beestjes gezocht en daarbij wel een hele rare rups gevonden. Eentje die constant salto's maakt in de bak. Ook hebben de kinderen hun eigen moestuintje geknutseld en wat waren daarbij een gave resultaten.

Het vrijdagmiddaghapje werd door Liz uitgedeeld. Blokjes kaas, plakjes worst, tomaatjes, worteltjes en stukjes komkommer > heel gezond en superlekker, de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld. Dank je wel Liz en mama van Liz!!! Op de kalender rechts naast de deur kan je je aanmelden voor het gezonde vrijdagmiddaghapje.

We hebben helaas nog niet van alles ouders een mailadres. Denken jullie eraan ons even te mailen? Ook hebben we nog niet van iedereen het noodformulier terug gekregen.

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Groetjes, juf Marian, meester Quint en meester Freek 

Bijzonderheden 02
01-09-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week zijn we met de blauwe groep echt in het rekenwerkboek en in het startboekje van Veilig leren lezen begonnen.

De kinderen vonden het erg leuk en het luisteren naar de opdrachten ging al best goed.

De kinderen van de rode groep hebben ook werkbladen van Veilig leren lezen gemaakt; de letterherkenning en het luisteren

waar je de i hoort. Met rekenen hebben ze een werkje uit de rekenkast gedaan. Knap gedaan!

 

Aan de hand van het boek 'Boer Boris gaat naar zee'' hebben we het begrijpend luisteren geoefend. Dan leest de leerkracht

het verhaal voor en stelt tussentijds denkvragen aan de kinderen om zodoende het verhaal nog beter te snappen. Het liedje;

de boer is boos, past goed bij dit verhaal en dat hebben we dus deze week geleerd.

 

Verder doen we iedere dag een les Vreedzame School; deze week over hoe luister je naar een ander (erg belangrijk) en

hoe werk je samen. Het gaat steeds beter, eigenlijk weten aap en tijger steeds niet hoe het moet. Gelukkig helpen de

kinderen door te vertellen hoe het hoort.

 

Volgende week woensdag is de eerste CreaBizz en de kinderen hebben er weer zin in en zelf gekozen wat ze gaan doen.

Wie wil het vrijdagmiddaghapje komende vrijdag verzorgen? Iets wat gezond is, het hoeft niet ingewikkeld: tomaatjes,

komkommertje, stukje kaas of iets dergelijks. Bij de deur hangt een kalender waar je de naam van je kind mag schrijven

bij de vrijdag dat je hiervoor kan zorgen.

 

Fijn weekend allemaal!

Bijzonderheden 01
25-08-2017

De eerste week in groep 2-3 zit er al weer bijna op. En dat was best een beetje spannend maandag, al die nieuwe kinderen in de klas. Gelukkig hebben de kinderen de meester er dapper door heen gesleept :-)

Deze week hebben we ons vooral gericht op de manier van werken in groep 2-3 en wat er nu eigenlijk van de kinderen wordt verwacht. Dat ging eigenlijk al heel erg snel heel erg goed. Gelukkig want dan kunnen we volgende week er serieus tegen aan met echt lezen en rekenen.

Ook hebben we deze week goed besteed om elkaar en de klas te leren kennen. Wat leuk al die nieuwe kinderen en mogelijkheden!!

Wel een verzoek om voor het hapje tussendoor vooral gezonde en niet te grote dingen mee te geven. Het valt ons op dat er toch nog regelmatig wat minder gezonde dingen tussendoor glippen.

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Juf Marian en meester Freek

P.S.: denkt iedereen eraan zijn/haar mailadres door te geven en de noodformulieren terug te mailen.