Groep 2/3

Bijzonderheden 28
25-05-2018

Beste allemaal,

Jullie hebben vast al gezien dat ons nieuwe thema KUNST is. Aan dit thema wordt door de hele school gewerkt. De kinderen hebben al ontzettend hard gewerkt. Gisteren hadden we zelfs een kunstles van de oma van Isa, Hester. Zij vertelde over Hundertwasser en alle kinderen hebben een eigen schilderij gemaakt.

Ook hebben we het gehad over Matisse en zijn we bezig met knipwerkjes. Dit omdat Henri Matisse toen hij oud was niet meer kon schilderen maar wel vormen uit kon knippen. Het werk van de kinderen ziet er reuze vrolijk uit!

Ook hebben we het boek Keepvogel en Kijkvogel bekeken en voorgelezen. De bijbehorende kleurplaat in de kleuren van De Stijl worden prachtig. Omdat ze zo groot zijn is dit werk voor meerdere dagen.

Natuurlijk hoort er ook een nieuw lied bij: Ik hou van kleuren van Jazz for Kids. Een swingend lied waarbij de lettergrepen van de kleurennamen swingend worden geklapt. Een prima voorbereidende leesoefening ook, goed luisteren en de lettergrepen klappen.

Woensdag is er een laatste CreaBizz-ochtend waarbij het thema uiteraard ook KUNST is.

Aan het einde van dit thema is er een tentoonstelling door de hele school. Iedereen is van kwart voor drie tot drie uur welkom in onze eigen klas. Tussen drie en half vier mag iedereen door de school kijken naar het werk van de andere groepen. Dus noteer alvast: Vrijdag 8 juni van 14.45u- 15.30u tentoonstelling KUNST!

Fijn weekend!

Bijzonderheden 27
20-04-2018

Beste ouders,

Het is weer een druk en gezellig weekje geweest!

Op woensdag hebben we smaakproeven gedaan met Amber, de moeder van Lev. De kinderen kregen een blinddoek voor en zij mochten iets in hun mond doen; wat proef je zoet, zout, zuur of bitter en wat denk je dat het is? Heel leuk en leerzaam!

Op donderdag werden we gastvrij in de Jumbo ontvangen. We werden rondgeleid en mochten ook achter de schermen kijken in de koelcel en in het magazijn. Na afloop kregen de kinderen een vlag, aan mandarijn én een ijsje. Wat een verwennerij!

Vandaag de Sponsorloop waarbij heel veel ouders meeliepen. Fijn want dat maakt het makkelijker om alle kinderen weer mee terug te nemen. De kinderen hebben echt super hun best gedaan en vele rondjes gerend. De Sponsorloop was ook erg goed georganiseerd, top! Volgende week mag het geld met de brief mee naar school. We willen het voor de Meivakantie afronden. Graag in een envelop aan de leerkracht geven, gelijk 's morgens zodat er geen geld in de tassen achterblijft. Dank voor ieders inzet!!!

Na afloop waren ze zo moe dat we in de klas de film van Pluk van de Petteflet hebben afgekeken. Toen de film afgelopen was en ze nog geen fut hadden zijn we met de film Kikkerdril begonnen. Ook erg leuk en toepasselijk.

Lekker uitrusten allemaal en volgende week donderdag is de laatste schooldag voor de Meivakantie. Natuurlijk is het dan speelgoedmiddag!

Fijn weekend!

Bijzonderheden 26
13-04-2018

Beste allemaal,

 

Het thema 'Smaaklessen' is goed ontvangen door de kinderen. Ze spelen met veel plezier in de huishoek en de supermarkt. Ook in de klas besteden we aandacht door te praten over eten, wat is gezond en wat niet. Hoe smaakt het? Is het zo uit de natuur gekomen bijv. pinda's > onbewerkt, of is het in de fabriek gemaakt van een natuurproduct > pindakaas. Het is leuk om het hierover te hebben en de kinderen aan het denken te zetten. Bij het pauzehapje hadden heel veel kinderen fruit mee,     heerlijk gezond en lekker!

Natuurlijk hoort proeven hier ook bij. Op donderdag hebben we het boek 'Neushoorns eten geen pannenkoeken' gelezen waar allerlei vragen over de inhoud bijhoren. Het boek is niet alleen grappig maar heeft ook een serieuze ondertoon. Omdat kinderen echt wel van pannenkoeken houden, was Lirieke zo lief om een flinke stapel pannenkoeken te bakken voor ons 'Pop-Up-pannenkoekenrestaurant. Liza en Kay verzorgden de bediening wat ze heel goed deden! En Lianne was zo attent om de afwas mee te nemen. Fijn zoveel hulp!

Op vrijdagmiddag hadden we een Pop-Up-Pizzarestaurant. De pizza's werden warm bezorgd en de kinderen mochten allemaal een stuk uitkiezen om te proeven. Dank je wel Jerry voor de pizza's van Domino's, ze waren heerlijk!

Natuurlijk hebben we ook een liedje geleerd. Best wel een moeilijk lied maar heel vrolijk door het tropisch eiland ritme. De tekst van het liedje Fruitsalade staat op de liedjespagina.

Volgende week donderdagochtend willen we naar de Jumbo gaan waar we ook nog even achter de schermen mogen kijken. We zijn al met drie volwassenen voor de begeleiding en met nog één iemand erbij kan het doorgaan. We gaan ongeveer om kwart voor 10 weg en zijn aan t eind van de ochtend weer terug. Wie loopt er met ons mee? Stuur even een mailtje naar mij, Marian.

Bijzonderheden 25
08-04-2018

Beste allemaal,

(ik durf bijna geen 'hallo allemaal' meer te schrijven.....)

Afgelopen week zijn we rustig weer aan het werk gegaan, even terug naar de basis. We lezen nog steeds voor uit Pluk van de Petteflet en de kinderen vinden het heerlijk. Ze zitten helemaal in het verhaal. Ook omdat we al een stuk van de film gezien hebben, fantastisch hoe ze opgaan in de film!

Afgelopen vrijdag zijn we naar het Vaillanttheater geweest voor de voorstelling 'Robotje'. Robotje kwam uit een soort grote gouden pinda/ruimteschip gestapt en ontmoette een mens. Eigenlijk zat er geen duidelijke verhaallijn in, het thema was; Robot ontmoet Ruimte-Mens. Ze bekeken elkaar belangstellend en deden elkaar na, zonder te praten. Wel door af en toe geluiden te maken bijv. te lachen. Ook reden er kleine robotjes rond, wat er grappig uitzag. Uiteindelijk vertrokken ze samen in het ruimteschip. Sommige stukjes waren heel grappig, sommigen verrassend en er waren ook kleine spannende stukjes in. 

We begonnen deze vrijdagochtend met een korte introductie van de B-bots; kleine robotjes die de kinderen zelf kunnen programmeren. Juf Karine legde uit hoe het moest en de kinderen begrepen sneller dat het geluid hoe het werkte. Toen nog een liedje over Robbie Robot geleerd, de tekst staat weer op de liedjespagina. Tijdens de werkles werden de kinderen weer verdeeld in 5 groepjes en rouleerden ze langs 5 opdrachten. Waaronder het programmeren van de B-bots en het sorteren en prijzen van de spullen voor de superemarkt samen met juf Anneke. Fijn dat iedereen zo heeft geholpen met sparen! Meester Jeroen kwam een kijkje nemen tijdens de werkles waarbij de kinderen lekker aan het werk waren. We mogen de B-Bots nog even in de klas houden, superleuk voor de kinderen!

Tijdens de overblijf konden de kinderen kiezen tussen melk of echt sinaasappelsap uitgeperst van het schoolfruit, heerlijk. Het schoolfruit wordt voor het laatst uitgereikt op 20 april, dan stopt het weer. Het meeste fruit en de groente wordt door veel kinderen gegeten. Het was even wennen maar het wordt nu graag gegeten, top!

Volgende week starten we met de leskist Smaaklessen van Milieu-educatie. We beginnen de eerste week met het proeven en benoemen van de verschillende smaken. Fijn dat Amber dit voor ons gaat verzorgen. Aan het eind van de week gaat Lirieke pannenkoeken voor ons bakken. Past goed bij de begrijpend luisterenles over een neushoorn en pannenkoeken. Niet een voor de hand liggende combinatie maar wel een heel grappig prentenboek!

Wie nog een leuk idee heeft voor de smaaklessen, mail het ons, wij zijn er blij mee. 

Hoe gaat het met de inschrijflijst voor de Sponsorloop op 20 april? We hopen dat iedereen actief meedoet voor een mooi, groen schoolplein!

Bijzonderheden 24
29-03-2018

Beste allemaal,

De kinderen hebben genoten van de heerlijke paasontbijtjes. En daarna nog eitjes zoeken in het bos en spelen in de speeltuin. Dank voor jullie hulp en bijdrage en fijne Paasdagen!

Maandag hebben we nog heerlijk gewerkt aan kern 4, de laatste letter hebben we alweer opgehangen en binnenkort gaan we weer kijken (of eigenlijk natuurlijk luisteren) hoe goed de kinderen zich weer ontwikkelt hebben. Deze week hadden we het over de j en welke woorden je aar allemaal mee kunt maken.

Dinsdag hebben we met de blauwe rekengroep de toets van blok 2 gemaakt. Wat zaten de kinderen rustig en geconcentreerd te werken. Van te voren hebben we het er natuurlijk wel nog even over gehad dat afkijken natuurlijk streng verboden is :-) Want we willen natuurlijk van elk kind weten wat ze kunnen en zolang je maar je best doet en goed luistert is alles goed! En wat hebben de kinderen het goed gedaan.

Woensdag hadden we ook nog de Grote Rekendag waarop we de hele dag met rekenen bezig zijn geweest. Maar wel op een gekke manier :-) We hebben moeilijke sommen gemaakt, blokjes op verschillende manieren gestapeld, fiches gezocht en handdoeken op heel veel verschillende manier opgevouwen. Ook hebben we alle boeken, potloden, gummen, stiften en blokken in de klas geteld. Kortom keihard gewerkt en heel veel leuke dingen gedaan.

Voor nu een k-eigaaf Pasen en tot volgende week!

Groeten, juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 23
23-03-2018

Beste allemaal,

We hebben deze week gewerkt aan Pasen. Alle kinderen hebben een Paashaasje gemaakt van klei. Dat viel niet mee want het haasje moest uit één bolletje klei tevoorschijn komen. De kinderen hebben wel met veel plezier zitten kleien. Natuurlijk hebben we nog een liedje over de Paashaas geleerd (zie liedpagina).

Bij het lezen hebben we ons nu vol in de korte klinkers gestort. Deze week hebben we de 'a' aan ons repetoire toegevoegd. Maandag en dinsdag hebben we ook echt onze tuinbroek en klompen aangetrokken :-) en ons helemaal met tuinieren bezig gehouden. De zandtafel hebben we omgetoverd tot een echte tuin waar we al verschillende bloemzaden in hebben gezaaid. Een aantal kinderen heeft ook hekje voor rondom de tuin gemaakt, netjes passen en meten om het precies goed te krijgen.ook de moestuinen zijn geplant en mogen nu eerst rustig in hun potjes groeien voordat ze de tuin in mogen.

Met schrijven hebben we de 10 geleerd. De kinderen merkten zelf op dat ze die eigenlijk al konden omdat de 0 en de 1 al geoefend waren.

De begrijpend Luisteren les ging over het boek; "De koe die een ei legde". Een heel grappig verhaal met leuke illustraties. De kinderen kunnen steeds beter onder woorden brengen waar de tekst over gaat en antwoord geven op vragen die meer inzicht vragen. Ook leren ze te bedenken wat er gaat komen in het verhaal. Alleen is het einde niet altijd voorspelbaar, zeker in dit boek niet. Echt heel grappig!

De begeleiding naar het Vaillanttheater op 6 april is nu rond, fijn!

In april gaan we werken met de leskist; Smaaklessen. Dan maken we van de poppenhoek een supermarkt. Daarvoor hebben we allerlei doosjes nodig waarvan de verpakking nog redelijk intact is. Bijv. een doosje van rijst, macaroni, thee en ga zo maar door. We kunnen het fruit en de groente van het Schoolgruiten gebruiken.         Mocht iemand nog een kassa te leen hebben dan kunnen we die ook goed gebruiken. We gaan ook leren met geld te betalen en kunnen gelijk het wegen weer oefenen. Kortom weer veel ervaringen opdoen. Het kan zomaar zijn dat we ook nog gaan bakken of iets dergelijks. Als je mee wilt helpen meld je dan via de mail aan. Dit zal meestal op de vrijdagochtend plaatsvinden.

Bijzonderheden 22
16-03-2018

Hallo allemaal,

Deze week hebben we het over de vastenperiode en Carnaval gehad. Ook de ramadan is ter sprake gekomen met als aflsuiting het Suikerfeest. Dan eten de mensen zelfgebakken koekjes, dus hebben wij koekjes gebakken. Dank aan Miriam voor de hulp! Anneke helpt bij de rekenles op vrijdag en we gingen met wegen aan de slag: wegen met verschillende weegschalen, diverse maatbekers met macaroni vullen en overgieten en gewichtkokers op volgorde zetten. Eerst lekker doen en daarna bij mij de verwerking op een blad waarbij nagedacht moest worden over de verdeling van teldopjes in licht en zwaar. De kinderen hebben heerlijk gewerkt! Bij Carnaval hebben we een liedje over een clown geleerd. De kinderen konden het liedje al snel meezingen.

Volgende week is het thema; Lentefeest/ Holifeest en Pasen. Voor het Paasontbijt krijgen de kinderen vandaag een lootje mee. Daarop vul je in wat je kind lekker vindt en je geeft het strookje weer terug aan ons, uiterlijk donderdag. Dan stoppen we ze in een bak en trekken we volgende week vrijdag allemaal een lootje. Voor dat kind maak je dan een ontbijtje klaar.

Natuurlijk mogen de kinderen in pyjama komen bij het Paasontbijt op 29 maart. Je kind wel een plastic tas meegeven met kleren voor de rest van de dag. Welke twee ouders willen om half 10 even komen helpen met opruimen en vervolgens de eieren in het bos verstoppen én bewaken? Wij lopen om 10 uur richting Bosjes van Pex om de eieren te zoeken en de Paashaas te zoeken.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 21
09-03-2018

Hallo allemaal,

Bedankt voor de fijne rapportgesprekken. Voor jullie van belang om te weten hoe het me je kind gaat in onze groep en voor ons fijn om feedback te krijgen van jullie!

Het thema de komende weken is "Zo leven wij". De basis is dat wij uitgaan van feesten en gebruiken in ons land. Daarbij leggen we ook de link met feesten van andere culturen met de nadruk op de overeenkomsten. Verder praten we over waarom en hoe je een feest viert. Bij de verjaardag wisten de kinderen dat je dan viert dat je op die dag geboren bent. Het grappige was wel dat de vraag;" hoe lang geleden ben je dan geboren?" heel erg moeilijk bleek te zijn! Uiteindelijk kwam het antwoord van Wiebe; "zo oud als je wordt, zolang is het geleden!" Oooooooo, dus zo zit het! We hebben gelijk de maanden van het jaar goed geoefend en de volgorde van de getallen t/m 31 aan de hand van de verjaardagen. Ging top!

Zo hebben we het deze week gehad over alle feesten die wij vieren en de kinderen wisten er ontzettend veel te bedenken. Zie het prikbord in de gang. En een woordveld van de woorden die bij verjaardag horen. Het boek; "Kikker en een heel bijzondere dag" ligt in de verjaardagshoek. De knutselopdracht is een groepsopdracht voor vier kinderen voor een grote taart. Van breed naar smal repen knippen en dan versieren. De kinderen overleggen heel goed met elkaar waarbij er allemaal rekentermen aan de orde komen, heel leuk om te zien hoe de samenwerking onderlin verloopt. Hier gaan we volgende week mee verder want nog niet iedereen is geweest.

Het lied was deze keer een engels lied: 'If you're happy', klonk al erg leuk. En ja, als je het over verjaardag hebt dan hoort daar een taart bij. Die hebben we van eierkoeken gemaakt met poedersuiker en kaarsjes. Het enige wat nog ontbrak.....was een jarige! Berber wilde wel voor jarige spelen omdat zij morgen jarig is, kon ze alvast oefenen.

Volgende week gaan we het hebben over de overeenkomst tussen Divali en Sint Maarten, de Ramadan - Suikerfeest en Vastenperiode - Carnaval. Mochten jullie nog leuke ideeën hebben dan zijn die welkom! en volgende week woensdag is er weer een CreaBizz voor de onderbouw.

Noteer alvast in de agenda: op vrijdagmiddag 6 april gaan we naar het Vaillanttheater voor de voorstelling Robotje. De voorstelling is van 13.00-14.30u en we gaan met de bus. Dus vroeger weg en waarschijnlijk later terug.

Fijn weekend!!

Bijzonderheden 20
16-02-2018

Hallo allemaal,

We hebben weer hard gewerkt en zin in volgende week. Op dinsdagmiddag is de inloopmiddag voor de onderbouw en groep 2/3 vanaf half drie. Zodoende is er rustig tijd om al het werk te bekijken. De winterliedjes gaan we voor jullie zingen op vrijdag 23 februari gelijk om kwart voor negen. Gezellig om jullie allemaal te zien volgende week.

Op vrijdag is juf Anneke gezellig in de klas en zij leert de kinderen die dit leuk vinden schaken! Echt knap dat ze dit al kunnen. De kinderen vinden het erg fijn dat er weer een vrijdagmiddaghapje is. Dank daarvoor! BRent heeft zijn veterdiploma, goed zo!! Met de kinderen die dit nog niet hebben zijn we iedere vrijdag aan het oefenen.

Op woensdagochtend is er weer een CreaBizz-ochtend voor de kinderen van de onderbouw. De keuze is uitgebreid met streetdance, benieuwd hoe dit gaat worden!

Dan is het ook alweer bijna vakantie, wat gaat de tijd toch snel. Gelijk na de vakantie, op maandag, krijgen alle kinderen een rapport mee. Heeft iedereen (alleende oudste kinderen dus) het rapport ingeleverd?

 

 

 

Bijzonderheden 19
09-02-2018

Hallo allemaal,

Nu sneeuwt het dan toch echt. De kinderen waren vanmiddag in een uitgelaten stemming hierdoor!

De verrassing van vorige week vrijdagmiddag was dat wij naar de poppenkastvoorstelling van de CreaBizz bovenbouw gingen kijken. Het waren meerdere korte verhalen en de kinderen hadden alles zelf gemaakt. Het werd erg leuk gevonden door onze kinderen!

Deze week hebben we klokkijken met hele uren geleerd. De kinderen begrepen het heel snel en sommige kinders kunnen ook de halve uren al aflezen.

Vandaag, vrijdag, was juffrouw Anneke gezellig in de klas. Waarschijnlijk komt zij vaker op vrijdag, wat voor ons heel prettig is! 

Het zingen voor de ouders is niet op 22 maar op vrijdag 23 februari!! De laatste vrijdag voor de vakantie dus, gelijk om kwart voor negen.

Het schillen van fruit is opgelost omdat enkele ouders zich aangemeld hebben om het voor ons schoon te maken. Superfijn die hulp! De kinderen hebben gesmuld van de meloen en ananassen, dank Arianne!

Volgende week is meester Freek er gezellig weer, fijn weekend allemaal!

Bijzonderheden 18
02-02-2018

Hallo allemaal wat fijn dat je er bent,

Deze week hebben we ook weer een heleboel gedaan in de klas. Veel gelezen en zo mogelijk nog meer gerekend. Tobias en Isa hebben zelfs bij hun oude klas voorgelezen, dit moesten en hebben ze helemaal zelf geregeld. Ook Bas en Lulu blijven regelmatig mee op visite gaan en komen dan terug met hele leuke verhalen. Woensdag hebben we het cijfer 5 geschreven, geen makkelijke opdracht maar wat ging het goed. Goed geconcetreerde kinderen en daardoor hele mooie resultaten. We zijn weer trots.

Volgende week is meester Freek er een week niet, ik ben met groep 8 op werkweek in Vledder. Maandag zijn juf Jantine en juf Tanja in de klas, dinsdag is juf Marian er. Woensdag zijn de kinderen een dagje vrij en donderdag en vrijdag is juf Marian er natuurlijk gewoon. voor nu een fijn weekend en tot volgende week. Groeten juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 17
26-01-2018

Hallo allemaal,

 Deze week niet heel veel bijzonders te melden. Alle kinderen hebben een huisje gemaakt voor Kikker met ijstokjes en Kikker en vrienden getekend. Sommige kinderen vonden dat heel moeilijk maar toch zijn alle tekeningen prachtig geworden!

Het nieuwe liedje van deze week heet Houthakkertjes, We hebben met instrumentjes gewerkt en dat klonk heel leuk.

Volgende week op vrijdag is het Warme Truiendag. Dat betekent dat we donderdagmiddag de verwarmingen uitdraaien en vrijdag weten we dan hoe koud het is in de klas.Dit sluit mooi aan bij ons thema Duurzame Energie al weten de kinderen niet precies wat dit betekent. Wat ze wel weten is dat je overdag de gordijnen opent zodat je de lamp niet aan hoeft te doen. Als je het warm hebt dan zet je de kachel lager en niet het raam open. Daar hebben we het allemaal over gehad tijdens dit thema.

Het vrijdagmiddaghapje was van Kyra en de kinderen hebben gesmuld!!! Wie verzorgt het volgende week?? Schrijf de naam maar op de kalender.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 17
19-01-2018

Deze week zijn we naar het Kinderboekenmuseum geweest voor de les Kikker is Kikker. De kinderen mochten allerlei opdrachten uitvoeren, in situaties die bekend voorkwamen uit de verschillende Kikkerboeken. Ze vonden het erg leuk! De foto's zijn te downloaden via de mail.

We kijken nu ook de filmpjes van Kikker op het digibord. In de poppenhoek liggen de kleren van Kikker, Eend, Varkentje en Haas zodat de verhalen ook uitgespeeld kunnen worden. Dit ziet er erg leuk uit want de kinderen leven zich helemaal in hun rol in.

Het liedje van deze week is een winterliedje. De begeleiding is prachtig! De kinderen mochten om de beurt zelf op een xylofoon meespelen wat ze erg goed deden. Vooral de concentratie bij de kinderen was mooi om te zien. De tekst is te vinden bij liedteksten. Daar staat ook de tekst van het liedje: 'In ons huis'. Alle kinderen hebben de tekenopdracht: 'wat hoor je waar in huis? uitgevoerd. De tekeningen hangen op het prikbord in de gang en ze zijn echt mooi geworden.

Het verhaal van Koning Lollie gaat deze keer over de wind/storm. Dat komt goed uit met de storm van gisteren, de kinderen wisten er dus al veel van! Buiten hebben we met ballonnen gespeeld zodat je de wind goed kon zien/voelen.

Ook bij de CreaBizz van woensdag hebben de kinderen weer met veel plezier allerlei verschillende activiteiten gedaan. De volgende CreBizz is in februari.

Fijn weekend!

Bijzonderheden 16
12-01-2018

Hallo allemaal!

Lekker uitgerust in de vakantie? Wij hebben er weer zin in!

Deze week zijn we van start gegaan met een nieuw thema; natuurlijke energie. Hier zullen wij de komende tijd mee bezig zijn in de klas. Aan de hand van praatplaten over koning Lollie, leren de kinderen onder andere over duurzaamheid. Dit is ook terug te zien in de activiteiten in de klas. Zo hebben we de watertafel opgezet, hier kunnen de kinderen voorwerpen in beweging brengen door middel van water. Feline heeft een aantal spelletjes met kinderen gespeeld om de kracht van wind uit te leggen, zoals 'blaasvoetbal'. In de blokkenhoek kunnen de kinderen een veld bouwen en met rietjes en een ping pong bal een wedstrijdje houden, uiteraard schrijven de kinderen de tussenstand en de uiteindelijke winnaar zelf op. Wat de kinderen ook erg leuk vinden is het proefje met de ballon, deze zit vast geplakt aan een rietje die door een touw gehaald is. Ook hierbij spelen ze wedstrijden om te kijken welke ballon als eerst aan de overkant is. Door lucht/wind kun je dus voorwerpen in beweging brengen! Hierdoor kregen de kinderen nog meer ideeën. Zo kunt u vragen naar 'flip de vis', ook erg populair bij de kinderen.

Het onderwerp voor komende week is stroom/energie. We hebben het lied "in ons huis' gezongen en besproken welke apparaten geluiden maken en die je aan het geluid kunt herkennen. De opdracht voor alle kinderen is: teken in het huis wat je kan horen en denk ook na over de plaats in het huis. Bijv. de keuken is vaak bij de woonkamer,   en zeker niet op zolder!

Verder hebben we het liedje "pinguins, twee pinguins, in de koelkast van mijn oom' geleerd. Heel grappig!

Volgende week gaan wij naar het Kinderboekenmuseum voor de les: Ik ben Kikker! De bus staat al om half negen klaar dus we verzamelen boven aan de trap. Aan de ouders de vraag:

 • Laat je kind thuis plassen.
 • Breng je kind op de Daal en Bergselaan bij de trap daar wacht ik (Marian) ze op.
 • Hang even de tas/rugzak bij de klas aan de kapstok.

Mocht iemand het leuk vinden om mee te gaan om foto's te maken, meld je dan even via de mail. Feline is de laatste dag bij ons en zij gaat gezellig mee met ons naar het museum.

Woensdag de volgende CreaBizz, de kinderen hebben er zin in!!!

Er zijn nog twee plekjes bij de Knutselkeuken, start volgende week op de dinsdag. Er wordt een boek voorgelezen en daarna geknutseld. Shiba heeft superleuke ideeën dus als je kind van knutselen houdt, kijk dan snel even op de schoolsite of stuur een mail Knutselkeuken@hccnet.nl

Fijn weekend!

Bijzonderheden 15
15-12-2017

Weer een gezellige maar drukke week die we achter ons laten op weg naar een welverdiende kerstvakantie. Wat hebben we weer een hoop gedaan deze week. Maandag hebben we een van de meer lastigere letters van de Nederlandse Taal. De letter "d" want wat lijkt die toch op zijn broertje de de "b"...... Gelukkig hebben we geleerd hoe we ze uit elkaar kunnen houden, alleen kunnen we dat natuurlijk niet zomaar aan iedereen vertellen.

Woensdag zijn we ook begonnen met het schrijven van de cijfers. We zijn gelijk met een moeilijk cijfer begonnen, namelijk de "0". Dat lijkt wel heel makkelijk met alleen een rondje maar het is wel een rondje dat tussen de schuifdeuren is gekomen. Met een lastig woord noemen we dat een ovaal. Wat ging dat echte schrijven al geweldig!!! heel knap van de kinderen.

Op vrijdagochtend hebben we gezellig kerststukjes gemaakt en met juffrouw Feline 'een sneeuwpotje'. Fijn dat Mirjam mee kwam helpen en ook de hulp van 3 kinderen uit groep 7 was heel fijn! De takken die overgebleven zijn liggen in de zandtafel en de tasjes waar nog versieringen inzitten staan eronder. Alles mag meegenomen worden!

Alle kerstliedjes zijn geoefend en het klinkt echt heel erg leuk. Kunnen we meezingen tijdens de kerstmusical!

Volgende week hebben we weer een hoop leuks op het programma staan:

Woensdag mogen we weer gaan kijken naar de Kerstmusical. 's Avonds hebben de kinderen kerstdiner. Vanaf half 5 zijn er optredens op het plein en om 5 voor 5 mogen de kinderen naar binnen. We halen ze buiten op. Om 18.55 uur mogen de kinderen uit de klas gehaald worden. Wij hebben er al zin in!!

Donderdag is de laatste schooldag van 2017! De kinderen mogen speelgoed meenemen van thuis. Houd er wel rekening mee dat kleine dingen kwijt kunnen raken. 

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Juf Marian, juf Feline en meester Freek 

Bijzonderheden14
08-12-2017

Hallo allemaal,

Wat was het gezellig op 5 december! De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest. Thuis is het vast ook heel gezellig geweest.

Je merkt wel dat de meeste kinderen moe zijn. Gelukkig is de sfeer bij Kerst een stuk rustiger en meer ingetogen. Freek heeft de klas prachtig verlicht en de kinderen  vinden het heel gezellig zo met die lichtjes!

We zijn gelijk begonnen met het leren van kerstliedjes omdat de tijd erg kort is. Het eerste kerstlied is echt prachtig en het heet 'Dichtbij'. De tekst staat bij de pagina van de liedjes.

Volgende week vrijdag gaan we kerststukjes maken. Dit mogen de kinderen meenemen in een plastic tas met naam: een bakje met in het water geweekt blokje oase, een stevige kaars, takjes en versieringen voor het kerststukje. Graag uiterlijk donderdaag op school brengen! We gaan net als bij het Sint-circuit in groepjes werken. We krijgen hulp van Mirjam en van kinderen uit groep 7.

Op woensdag 20 december is het Kerstfeest van 5 tot 7 uur. De brief met de tijden volgt nog. Belangrijk om even goed te lezen.

We hebben hulp voor het klaarzetten van de klas, voor de avond tijden het feest en voor het opruimen! Fijn dat iedereen zo snel reageert om te helpen.

Fijn weekend!

NB> Denken jullie aan de staking? Komende dinsdag 12 december is de school gesloten!

Bijzonderheden 13
01-12-2017

Deze week in deze week de week die is geweest :-)

En wat voor een week was het zeg. Maandag en dinsdag hebben we gewoon lekker gewerkt in de klas als wa de Sinterklaas onrut wel duidelijk aanwezig. Maandag hadden we zelfs een brief van Sinterklaas ondanks de moeilijke letters konden we hem gelukkig wel lezen. De Sint had geschreven dat hij ons boek nog niet had meegenomen omdat nog niet alle kinderen erin hadden geschreven. Hij schreef dat hij misschien Rommelpiet wel langs zou sturen. Maar gelukkig hebben de juf en de meester al jaren de afspraak dat die nare piet niet bij hun in de klas komt..................

Althans we HADDEN die afspraak. Want daar bleek woensdag niks van. Wat een enorme bende in de klas. Dat de kinderen soms niet zo'n fan van opruimen zijn wisten we wel maar de puinhoop die ons woensdag begroette............... Wat een ellende!! Gelukkig zorgde de kinderen er voor dat er snel opgeruimd werd (al waren sommige kinderen wel erg groot :-) )

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week. Leest iedereen goed de afspraken voor dinsdag door in de Bijzonderheden. Groeten juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 12
26-11-2017

Hallo allemaal,

Deze week was weer een gezellige Sintweek. We zijn het lied 'Linkerbeen, rechterbeen' aan het oefenen want we gaan dit aan Sinterklaas laten horen! Vooral het refrein gaat al heel erg goed, nu de tekst van de coupletten nog. Als de juf het lied op de blokfluit speelt, dan horen de kinderen aan de melodie precies wanneer er gedanst mag worden. Heel erg leuk om te zien. Ook herkennen de kinderen na enkele tonen al welk Sinterklaasliedje de juf op haar blokfluit speelt. De tekst van het Pieten-lied staat bij de pagina liedjes voor als er thuis geoefend wordt. Het enthouasiasme straalt er in ieder geval vanaf!

We zijn aan de nieuwe kern van Veilig Leren Lezen begonnen met de nieuwe indeling van de groepjes. En we beginnen aan een nieuw rekenblok. Kortom, er wordt hard gewerkt door de kinderen.

Vrijdag hebben we een circuitje gedaan; in vijf groepjes rouleerden de kinderen langs vijf activiteiten. Met hulp van Mirjam, moeder van Liz en twee toppers uit groep 7, hebben de kinderen met veel plezier gewerkt aan; 'het pepernoten-dobbelspel'/ kleuren van groepswerk, de I-pads, het spel 'de pietenrace, kruidnoten bakken en Sinterklaasboeken lezen. De pepernoten mochten opgegeten worden of bewaard. De meeste pepernoten zijn gelijk opgegeten! De foto's komen weer in de digitale fotomapjes van de kinderen.

Omdat er veel zieke leerkrachten en overblijfjuffen zijn, hebben wij er afgelopen week een aantal kleuters bij gehad in de groep. Dat vonden de kinderen erg gezellig! Tijdens de overblijf zijn onze kinderen naar hun oude groep gegaan. Ook dit werd met gejuich ontvangen. Kortom, wel wat drukker maar ook erg gezellig!

Als het een beetje meezit dan komt de Rommelpiet komende woensdag 29 november. Nu maar hopen dat het niet al te veel rommel wordt........

 

Bijzonderheden 11
17-11-2017

Een drukke week deze week. Eerst maandag toetsen en daarna nog de tafeltjesavonden. Maar wat een schitterende resultaten en wat een leuke gesprekken hebben we gehad, dank daarvoor. En er dreven tussendoor ook nog allerlei pakjes de klas in die niet eens voor ons waren. Rare zaken allemaal maar zo rond de Sint periode...

Maandag mogen wel alweer op pad en dit keer aar het gemeentemuseum! We vertrekken om 10.00 uur en zijn om 12.00 uur weer terug. Dat kan natuurlijk iets later zijn dus geen paniek als we er om 12.00 uur nog niet zijn :-)

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week!! Juf Marian en meester Freek 

Bijzonderheden 10
10-11-2017

Hallo allemaal,

 Leuk dat het zo druk was bij de inloopmiddag!

De inloopmiddag wordt altijd aangekondigd in de Bijzonderheden en staat ook op de schoolagenda vermeld. Het is bedoeld voor ouders van kinderen van groep 2/3 t/m 8. Kinderen laten hun werk aan hun ouders zien en vertellen waar ze aan werken. Als extraatje hebben wij ook voor ieder kind een fotomapje, ieder heeft een persoonlijke link ontvangen.

We doen veel gezelschapsspelletjes in de klas. De kinderen leren zich aan regeltjes te houden, op de beurt te wachten en .....tegen hun verlies te kunnen.! Dit is voor sommigen nog lastig maar het gaat al beter. De spelletjes die we nu doen zijn: Vang de muis (grappig reactiespel), Ezelen (grappig kaartspel waar enig inzicht bij komt kijken en reactiespel), dammen ( strategieën ontwikkelen) en letterlotto ( letters onthouden).

Het verhaal van de beer Olivier hebben we deze week samengevat in enkele zinnen. Er zijn mooie illustraties bij gemaakt. Het groepswerk hangt in de gang.

Heeft iedereen ingeschreven voor de tafeltjesavond?

Fijn weekend!

Bijzonderheden 09
02-11-2017

Wat hebben we weer een mooie week achter de rug. Ook deze week mochten we weer op een uitstapje en dit keer naar museum Muzee in Scheveningen. En wat fijn dat we ook dit keer weer mochten rekenen op hulp van een aantal ouders die mee wilde. Wat zeg ik binnen een uur na de mail kon ik al kiezen :-) Heel erg fijn.

Deze les in het museum was ook weer erg leuk. We hebben gezien hoe Scheveningen er vroeger uitzag en welke dieren er allemaal in de Noordzee leven. Leuk ook om te zien wat de kinderen allemaal al weten.

Natuurlijk hebben we ook weer hard gewerkt in de klas. We hebben weer een nieuwe letter aan ons assortiment toegevoegd we hebben ook geoefend met splitsen en weer geschreven. Kortom hard gewerkt en weer met schitterende resultaten. Op naar weer zo'n week!!

Maar nu eerst een fijn weekend! Groeten, juf Marian en meester Freek

Bijzonderheden 8
29-10-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week was nog een griezelig gezellig weekje, de laatste week van het project 'Griezelen'. Vooral de vrijdag was een leuke dag voor de kinderen; een klas vol griezelige kinderen, die overigens hun werk ook griezelig goed deden... In de middag mochten we kijken naar een poppenkastvoorstelling van de bovenbouwkinderen. Deze kinderen hadden tijdens de CreaBizz-bovenbouw alles zelf gemaakt; het verhaal, het decor en de voorstelling gespeeld. De kinderen hebben ervan genoten! Tot besluit had Alba nog een leuk en gezond vrijdagmiddaghapje, eetbare spookjes! Alle foto's zitten natuurlijk weer in het digitale fotomapje van je kind.

Volgende week woensdag 1 november gaan we naar het museum. De les heet 'Speuren in de vloedlijn'. De les valt in de ochtenduren geheel onder schooltijd.

Volgende weken gaan we aan het reguliere lesprogramma werken zodat we rustig de Sint- en Kerstperiode ingaan.

Bijzonderheden 07
13-10-2017

Hallo allemaal,

'De laatste week voor de herfstvakantie, wat is de tijd omgevlogen!

We zijn met de Kinderboekenweek gestart met als thema 'Griezelen'. De boekenmarkt was weer een succes en er waren veel blije kinderen met een mooie stapel boeken. De kinderen vinden het voorlezen door de oma's ook superleuk! En zo te zien en te horen, vonden de oma's het ook heel leuk om gezellig voor te lezen. Dank aan alle voorleesoma's!! Verder zijn we aan het oefenen met het liedje 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen. Zingen en dansen tegelijk is best moeilijk maar het lukt al heel aardig. De kinderen hebben ook nog een versje geleerd. Helaas waren de regels door de war geraakt maar gelukkig hebben de kinderen geholpen om het versje weer in orde te maken.

Na de vakantie gaan we nog 2 weken aan de slag met dit thema. 

De les bodemdieren van Milieu-educatie was een groot succes. De kinderen hebben over dit bezoek verteld in de kring en wat weten ze veel namen van bodemdiertjes.

De fotograaf is altijd een belevenis. Voor de leerkracht de kunst om de kinderen schoon en netjes te houden tot ze op de foto gaan. Dat is denk ik wel gelukt.... Naast een gewone groepsfoto is er ook een 'gekke-bekken-foto' gemaakt. Benieuwd hoe die eruit gaat zien? De kinderen hebben erg hun best gedaan om zo gek mogelijk te kijken.

Woensdag 25 oktober is weer een margedag, vrij voor de kinderen en voor de leerkrachten de tijd om aan de administratie te werken en te overleggen.

Fijne vakantie allemaal en tot 23 oktober!!!

 

 

 

 

 

Bijzonderheden 06
06-10-2017

IMG_20171004_083718_resized_20171004_083744958%20(1).jpg

Deze week mochten de juf en de meester eindelijk eens niet verkleed op school komen en eindelijk eens zichzelf zijn. 

Het thema griezelen en de kinderboekenweek hebben we op deze feestelijke manier goed geopend.

Hebben we dan nog meer gedaan in de klas. Ja, natuurlijk!! We hebben kern Start afgesloten met lezen en de kinderen mochten allemaal komen laten horen wat ze als konden en wisten. En wat zijn we supergriezelig trots op alle kinderen.

Volgende week dinsdag gaan we naar een les aan de Kornoeljestraat. De kinderen moeten dan om 08.30 uur op school zijn en dan vertrekken we ook dus wees op tijd.

Voor nu een griezelig weekend en tot volgende week!! Groeten de heks en de vampier

Bijzonderheden 05
29-09-2017

Hallo allemaal,

Even een berichtje uit groep 2/3. Deze week was het afscheid van meester Eddy op donderdag. Dat was een bijzondere dag voor ons allemaal. De kinderen hebben drie liedjes voor hem gezongen in de klas. Het laatste liedje was speciaal voor hem gemaakt, ze zongen het prachtig en vol enthousiasme. Verder hebben de kinderen in de middag een echte gymles gekregen van een gymdocent en dat beviel erg goed!

De afgelopen twee weken hebben we gewerkt met 'de vogelrugzak van Milieu-educatie Den Haag'. We hebben de vogelkaarten bekeken en met elkaar besproken welke vogelnamen we wisten. Dat bleken er heel wat te zijn!! Ook hebben een aantal kinderen prachtige vogels getekend en geschilderd. In de rugzak zaten ook 4 verrekijkers.   De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te kijken. Helaas bleven de vogels een beetje uit het zicht maar er was toch genoeg te zien door de kijkers. 

Ook het in bomen klimmen is ontdekt. Er zijn afspraken gemaakt met de kinderen tot hoe hoog ze mogen klimmen en daar houdt iedereen zich aan.  En natuurlijk hebben we een nieuw liedje geleerd, over een meeuw. Een prachtig liedje dat de kinderen zelf ook graag zingen omdat het zo mooi is.

Hebben jullie al met je kind in het digitale fotomapje gekeken? Er wordt ons door de kinderen veel gevraagd om een foto te maken van een mooi werkje of leuke actie.

Wie heeft er thuis nog leuke striptijdschriften als de Donald Duck, de Okki of bijv. van de natuur? Die kunnen wij goed gebruiken voor het extra leeskwartiertje!

Vanaf maandag start het thema GRIEZELEN!!! Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek. Volgende week starten we met een boek over heksen en is dat ons thema voor de eerste week. De tweede week staat in het teken van de Gruffalo. Alvast wat activiteiten die gaan komen:

 • In de week van 9 oktober mogen opa's en oma's voor komen lezen. We hangen een intekenlijst op in de gang voor de liefhebbers. Als het kan een Griezelboek of lekker spannend verhaal!!!
 • Op woensdag 12 oktober is de Kinderboekenmarkt aan het begin van de ochtend. De ouders mogen zelf met hun kind langs de kleedjes waarop de oudere kinderen hun boeken verkopen:
 •  

 • Op woensdagmorgen 11 oktober is onze KINDERBOEKENMARKT om 8.45 uur.

  De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen boeken verkopen op een kleedje. 's Morgens nemen zij een tas met boeken, kleedje én wisselgeld mee. Deze kinderen moeten om 8.30 aanwezig zijn om hun spullen klaar te leggen, de leerkracht vertelt waar ze dit mogen doen.

   

  De kinderen van groep 1/2 en 2/3 worden zoals gebruikelijk naar de klas gebracht zodat de leerkracht kan controleren of alle kinderen er zijn.
  De kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelf naar boven, de ouders wachten op het schoolplein (tussen de hoofdingang en de kleuteringang in).
  Om 8.45 uur mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit de klas worden opgehaald en onder begeleiding van een ouder een kijkje nemen op de kinderboekenmarkt. Kinderen die niet worden opgehaald worden opgevangen in school.
   

  Om 9.30 is de kinderboekenmarkt afgelopen en worden de kinderen van groep 1/2 en 2/3  weer naar de klas gebracht en de kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelfstandig naar boven. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 ruimen hun spullen op en gaan naar de klas.

   

  Bij regen gaat het niet door -->woensdag 11 oktober tussen 7.30 en 8.00 ontvangt u dan een mail.

   

   

   

Wij hebben er zin in! 

Fijn weekend!