Groep 2/3

Bijzonderheden 07
13-10-2017

Hallo allemaal,

'De laatste week voor de herfstvakantie, wat is de tijd omgevlogen!

We zijn met de Kinderboekenweek gestart met als thema 'Griezelen'. De boekenmarkt was weer een succes en er waren veel blije kinderen met een mooie stapel boeken. De kinderen vinden het voorlezen door de oma's ook superleuk! En zo te zien en te horen, vonden de oma's het ook heel leuk om gezellig voor te lezen. Dank aan alle voorleesoma's!! Verder zijn we aan het oefenen met het liedje 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen. Zingen en dansen tegelijk is best moeilijk maar het lukt al heel aardig. De kinderen hebben ook nog een versje geleerd. Helaas waren de regels door de war geraakt maar gelukkig hebben de kinderen geholpen om het versje weer in orde te maken.

Na de vakantie gaan we nog 2 weken aan de slag met dit thema. 

De les bodemdieren van Milieu-educatie was een groot succes. De kinderen hebben over dit bezoek verteld in de kring en wat weten ze veel namen van bodemdiertjes.

De fotograaf is altijd een belevenis. Voor de leerkracht de kunst om de kinderen schoon en netjes te houden tot ze op de foto gaan. Dat is denk ik wel gelukt.... Naast een gewone groepsfoto is er ook een 'gekke-bekken-foto' gemaakt. Benieuwd hoe die eruit gaat zien? De kinderen hebben erg hun best gedaan om zo gek mogelijk te kijken.

Woensdag 25 oktober is weer een margedag, vrij voor de kinderen en voor de leerkrachten de tijd om aan de administratie te werken en te overleggen.

Fijne vakantie allemaal en tot 23 oktober!!!

 

 

 

 

 

Bijzonderheden 06
06-10-2017

IMG_20171004_083718_resized_20171004_083744958%20(1).jpg

Deze week mochten de juf en de meester eindelijk eens niet verkleed op school komen en eindelijk eens zichzelf zijn. 

Het thema griezelen en de kinderboekenweek hebben we op deze feestelijke manier goed geopend.

Hebben we dan nog meer gedaan in de klas. Ja, natuurlijk!! We hebben kern Start afgesloten met lezen en de kinderen mochten allemaal komen laten horen wat ze als konden en wisten. En wat zijn we supergriezelig trots op alle kinderen.

Volgende week dinsdag gaan we naar een les aan de Kornoeljestraat. De kinderen moeten dan om 08.30 uur op school zijn en dan vertrekken we ook dus wees op tijd.

Voor nu een griezelig weekend en tot volgende week!! Groeten de heks en de vampier

Bijzonderheden 05
29-09-2017

Hallo allemaal,

Even een berichtje uit groep 2/3. Deze week was het afscheid van meester Eddy op donderdag. Dat was een bijzondere dag voor ons allemaal. De kinderen hebben drie liedjes voor hem gezongen in de klas. Het laatste liedje was speciaal voor hem gemaakt, ze zongen het prachtig en vol enthousiasme. Verder hebben de kinderen in de middag een echte gymles gekregen van een gymdocent en dat beviel erg goed!

De afgelopen twee weken hebben we gewerkt met 'de vogelrugzak van Milieu-educatie Den Haag'. We hebben de vogelkaarten bekeken en met elkaar besproken welke vogelnamen we wisten. Dat bleken er heel wat te zijn!! Ook hebben een aantal kinderen prachtige vogels getekend en geschilderd. In de rugzak zaten ook 4 verrekijkers.   De kinderen vonden het erg leuk om hier doorheen te kijken. Helaas bleven de vogels een beetje uit het zicht maar er was toch genoeg te zien door de kijkers. 

Ook het in bomen klimmen is ontdekt. Er zijn afspraken gemaakt met de kinderen tot hoe hoog ze mogen klimmen en daar houdt iedereen zich aan.  En natuurlijk hebben we een nieuw liedje geleerd, over een meeuw. Een prachtig liedje dat de kinderen zelf ook graag zingen omdat het zo mooi is.

Hebben jullie al met je kind in het digitale fotomapje gekeken? Er wordt ons door de kinderen veel gevraagd om een foto te maken van een mooi werkje of leuke actie.

Wie heeft er thuis nog leuke striptijdschriften als de Donald Duck, de Okki of bijv. van de natuur? Die kunnen wij goed gebruiken voor het extra leeskwartiertje!

Vanaf maandag start het thema GRIEZELEN!!! Dit is ook het thema van de Kinderboekenweek. Volgende week starten we met een boek over heksen en is dat ons thema voor de eerste week. De tweede week staat in het teken van de Gruffalo. Alvast wat activiteiten die gaan komen:

 • In de week van 9 oktober mogen opa's en oma's voor komen lezen. We hangen een intekenlijst op in de gang voor de liefhebbers. Als het kan een Griezelboek of lekker spannend verhaal!!!
 • Op woensdag 12 oktober is de Kinderboekenmarkt aan het begin van de ochtend. De ouders mogen zelf met hun kind langs de kleedjes waarop de oudere kinderen hun boeken verkopen:
 •  

 • Op woensdagmorgen 11 oktober is onze KINDERBOEKENMARKT om 8.45 uur.

  De kinderen van groep 5 t/m 8 mogen boeken verkopen op een kleedje. 's Morgens nemen zij een tas met boeken, kleedje én wisselgeld mee. Deze kinderen moeten om 8.30 aanwezig zijn om hun spullen klaar te leggen, de leerkracht vertelt waar ze dit mogen doen.

   

  De kinderen van groep 1/2 en 2/3 worden zoals gebruikelijk naar de klas gebracht zodat de leerkracht kan controleren of alle kinderen er zijn.
  De kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelf naar boven, de ouders wachten op het schoolplein (tussen de hoofdingang en de kleuteringang in).
  Om 8.45 uur mogen de kinderen van groep 1 t/m 4 uit de klas worden opgehaald en onder begeleiding van een ouder een kijkje nemen op de kinderboekenmarkt. Kinderen die niet worden opgehaald worden opgevangen in school.
   

  Om 9.30 is de kinderboekenmarkt afgelopen en worden de kinderen van groep 1/2 en 2/3  weer naar de klas gebracht en de kinderen van de groepen 3 en 4 gaan zelfstandig naar boven. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 ruimen hun spullen op en gaan naar de klas.

   

  Bij regen gaat het niet door -->woensdag 11 oktober tussen 7.30 en 8.00 ontvangt u dan een mail.

   

   

   

Wij hebben er zin in! 

Fijn weekend!

Bijzonderheden 04
15-09-2017

Hallo allemaal,

Weer een week voorbij waarin hard gewerkt is. Het luisteren gaat steeds beter waardoor er meer tijd overblijft om te werken en spelletjes te doen in de kring. We werken met de timer bij het opruimen én het aan- en uitkleden. De hele klas is klaar binnen 4 minuten!!!! Ook leuk om te weten voor thuis.....een kookwekkertje doet wonderen.

We hebben weer een nieuw liedje geleerd; Luister naar de wind. De muziekles is verplaatst naar de vrijdagochtend en het gaat het heel erg goed. We hebben met instrumenten gewerkt en de juf heeft foto's laten zien van echte instrumenten in het orkest. De trommels, bellen en xylofoon waren reuze groot, de kinderen vonden het prachtig.

Niet vergeten de link naar het fotomapje bij je 'favorieten'' te zetten, dan kun je regelmatig kijken. Het vrijdagmiddaghapje van Max vonden de kinderen weer superlekker en het was heerlijk gezond. Dank je wel Max!!! Als je ook een keer aan de beurt wil komen, zet het dan even op de kalender in de klas, rechts naar de deur.

Volgende week is een kort weekje, maandag en dinsdag zijn de kinderen vrij. Fijn weekend en tot woensdag!

Bijzonderheden 03
08-09-2017

Alweer de derde week in groep 2-3 en wat hebben we al een hoop gedaan. Na de letter i vorige week hebben we ons deze wee helemaal op de letter k gestort met lezen. Gaaf om nu al te zien dat kinderen de werkbladen gaan herkennen en steeds meer zelf gaan nadenken over wat ze moeten doen. Goed ook om te zien dat de kinderen steeds zelfstandiger gaan werken in de klas, knap dat ze dat al zo snel oppikken.

We hebben deze week ook weer geoefend met schrijfpatronen en ook dat ging al heel erg goed. Nadat er vorige week nog wat geworsteld werd met de opdrachten en het goed luisteren ging dat nu al een stuk beter. We blijven wel goed oefenen op een goede zithouding en pengreep want daar is bij veel kinderen nog wel wat winst te behalen :-)

Bij rekenen zijn we veel bezig geweest met getallen in groepjes verdelen. Zo bleek gewoon maar dat je 12 in veel soorten groepen kunt verdelen maar dat het bij groepjes van 5 toch een probleem wordt.

Woensdag hadden we ook weer de eerste creabizz van het jaar. De kinderen konden weer zelf kiezen voor een van de vele workshops en de verhalen na afloop in de kring waren weer fantastisch.

De kinderen hebben donderdag ook lekker kleine beestjes gezocht en daarbij wel een hele rare rups gevonden. Eentje die constant salto's maakt in de bak. Ook hebben de kinderen hun eigen moestuintje geknutseld en wat waren daarbij een gave resultaten.

Het vrijdagmiddaghapje werd door Liz uitgedeeld. Blokjes kaas, plakjes worst, tomaatjes, worteltjes en stukjes komkommer > heel gezond en superlekker, de kinderen hebben er heerlijk van gesmuld. Dank je wel Liz en mama van Liz!!! Op de kalender rechts naast de deur kan je je aanmelden voor het gezonde vrijdagmiddaghapje.

We hebben helaas nog niet van alles ouders een mailadres. Denken jullie eraan ons even te mailen? Ook hebben we nog niet van iedereen het noodformulier terug gekregen.

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Groetjes, juf Marian, meester Quint en meester Freek 

Bijzonderheden 02
01-09-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week zijn we met de blauwe groep echt in het rekenwerkboek en in het startboekje van Veilig leren lezen begonnen.

De kinderen vonden het erg leuk en het luisteren naar de opdrachten ging al best goed.

De kinderen van de rode groep hebben ook werkbladen van Veilig leren lezen gemaakt; de letterherkenning en het luisteren

waar je de i hoort. Met rekenen hebben ze een werkje uit de rekenkast gedaan. Knap gedaan!

 

Aan de hand van het boek 'Boer Boris gaat naar zee'' hebben we het begrijpend luisteren geoefend. Dan leest de leerkracht

het verhaal voor en stelt tussentijds denkvragen aan de kinderen om zodoende het verhaal nog beter te snappen. Het liedje;

de boer is boos, past goed bij dit verhaal en dat hebben we dus deze week geleerd.

 

Verder doen we iedere dag een les Vreedzame School; deze week over hoe luister je naar een ander (erg belangrijk) en

hoe werk je samen. Het gaat steeds beter, eigenlijk weten aap en tijger steeds niet hoe het moet. Gelukkig helpen de

kinderen door te vertellen hoe het hoort.

 

Volgende week woensdag is de eerste CreaBizz en de kinderen hebben er weer zin in en zelf gekozen wat ze gaan doen.

Wie wil het vrijdagmiddaghapje komende vrijdag verzorgen? Iets wat gezond is, het hoeft niet ingewikkeld: tomaatjes,

komkommertje, stukje kaas of iets dergelijks. Bij de deur hangt een kalender waar je de naam van je kind mag schrijven

bij de vrijdag dat je hiervoor kan zorgen.

 

Fijn weekend allemaal!

Bijzonderheden 01
25-08-2017

De eerste week in groep 2-3 zit er al weer bijna op. En dat was best een beetje spannend maandag, al die nieuwe kinderen in de klas. Gelukkig hebben de kinderen de meester er dapper door heen gesleept :-)

Deze week hebben we ons vooral gericht op de manier van werken in groep 2-3 en wat er nu eigenlijk van de kinderen wordt verwacht. Dat ging eigenlijk al heel erg snel heel erg goed. Gelukkig want dan kunnen we volgende week er serieus tegen aan met echt lezen en rekenen.

Ook hebben we deze week goed besteed om elkaar en de klas te leren kennen. Wat leuk al die nieuwe kinderen en mogelijkheden!!

Wel een verzoek om voor het hapje tussendoor vooral gezonde en niet te grote dingen mee te geven. Het valt ons op dat er toch nog regelmatig wat minder gezonde dingen tussendoor glippen.

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week! Juf Marian en meester Freek

P.S.: denkt iedereen eraan zijn/haar mailadres door te geven en de noodformulieren terug te mailen.