Groep 1/2D

we zijn nog ziek ;)
16-02-2018
Het thema slaat goed aan bij de kinderen.

We werken hard aan het thema.

Vandaag praatten we over botten en botbreuken. We maakten botten weer aan elkaar.

Volgende week de laatse week over het thema ziek zijn en dan een weekje vakantie.

We hopen jullie allen te zien dinsdag om 14.30 voor de thema-afsluiting.

Fijn weekend!

botten.jpg

Ziek zijn
09-02-2018
Beste ouders en kinderen,

 

Maandag is Lianne 4 jaar geworden. Gefeliciteerd Lianne en welkom in onze groep.

Tess Hoops heeft haar zwemdiploma gehaald, superknap Tess, gefeliciteerd.

Het nieuwe thema over ziek zijn is nu al een groot succes. De kinderen spelen enthousiast met de spullen vaan de doktershoek en ze weten al veel over hoe het in het ziekenhuis gaat.
De nieuwe letter van de week is natuurlijk de Z.
Dinsdag kwam de moeder van Teun vertellen over haar beroep.Zij is nl verloskundige en de kinderen hebben gezien hoe een baby in een buik ligt en gehoord hoe een hartje klopt. En toen konden we ook nog een echt hartje van een baby horen want de moeder van Teun heeft zelf ook een baby in de buik. Bedankt Kirsten!! De kinderen vonden het geweldig!!

Donderdagochtend deden we een les in de kring. Alle kinderen kregen een groene stip op hun RECHTERhand. Zo kunnen we onthouden wat rechts en links is. Dit werkt natuurlijk alleen als je onthoudt dat de stip rechts zit. Dit ging bijna goed bij iedereen :) Nog even een woordweb maken van ziek zijn, want we weten er natuurlijk al veel van. We bekeken de longen van een pop die in de klas staat.

Daarna snel eten en drinken en plassen, want we gingen naar het kinderboekenmuseum. Fijn dat er 4 moeders mee konden om te helpen, bedankt! En wat was het leuk daar! Er was een hele wereld van Kikker en zijn vriendjes en je kon schaatsen, in bed liggen, een bankje timmeren, schatten zoeken en nog veel meer. Supercool! Ook deden we een soort spel om de puzzel van Kikker te maken. We hadden het erg leuk! Om 12.40 waren we pas terug op school, dus toen ging er wel een boterhammetje in. Daarna was de middag ook supersnel voorbij.

Vrijdag begonnen we met een circuit. We kleurden ambulances naar eigen ontwerp en deden een ziekenhuisspel op de Ipad. De juf heeft iedereen gewogen en gemeten dus we weten wie de langste, kortste, zwaarste en lichtste is. Bij het eten en drinken hebben we geteld hoeveel kinderen een appel, banaan, koek of anders bij zich hadden en dit weer mooi in een schema gezet. Dat doen we volgende week nog eens om het verschil te bekijken.

We knutselden verkouden poppetjes, compleet met zakdoek. Het was een leuke dag!

Fijn weekend allemaal!

Beste ouders en kinderen,
02-02-2018
Het was weer een geweldige week.

 

We hadden twee jarigen. Boris is dinsdag 6 jaar geworden en Mees was woensdag jarig, ook hij is 6 jaar geworden.
Gefeliciteerd jongens en bedankt voor heerlijke en mooie traktaties.

boris%20jarig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mees%20jarig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Juline kwam maandag wennen en dat ging heel goed. De kinderen van groep 2 hebben haar goed geholpen. Fijn was dat!
Een aantal kinderen hebben hun borduurwerkjes afgemaakt, dat was zo knap.

borduren.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de klas een beetje opgevrolijkt met mooie hartjes, het ziet er weer gezellig uit.


Er zijn al heel veel doktersspulletjes binnengekomen en we hebben ook een matrasje voor in de ziekenhuishoek.

Donderdag begonnen we lekker rustig met een voorleesverhaal over het kind van de Gruffalo. We leerden ook hoe we iets kunnen tellen en het dan zichbaar kunnen maken in een grafiek met kleurtjes. Met verkeer praatten we over de verschillende manieren om naar school te gaan. Iedereen komt lopen, fietsen of met de auto. Niemand kwam met het vliegtuig of de boot ;)

En vandaag was echt een dag vol trotse momenten! 3 veterstrikdiploma's!!! Gefeliciteerd Boris, Manoe en Lotte!! Goed gedaan.

veters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat was niet alles! Robbi, Manoe en Iris  lazen al bijne een boekje uit! En ook Lisa-Esmee oefent er al mee. Wat een knappe kinderen!

lezen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag kwamen we dikgekleed de klas in, want we deden mee met de warme truiendag. Gelukkig viel de kou best mee. Doordat we zo hard bezig waren, merkten we er niet veel van. In groepjes hebben we geoefend met een gezelschapsspelletje. Op je beurt wachten, stappen tellen, muntjes leggen, wat konden sommige kinderen dat goed! Jullie doen thuis vast veel spelletjes! In de middag keken we naar een leuke poppenkastvoorstelling van groep 8.

poppenkast%20en%20spel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een fijne week!

Volgende week woensdag margedag

Donderdag museumbezoek

Laatste winterweek
26-01-2018
Deze week was alweer de laatste week van het thema winter.

Woensdag deden we een les met sneeuwballen tellen en herhaalden we de letter a. Bij de Vreedzame School praatten we over bang. We lazen een boek over een bang mannetje die niet meer bang wilde zijn. Aan het eind van het boek was hij niet meer bang, maar juist dapper!

Donderdag begonnen we met een les over verschillende sneeuwballen. Hoe maak je een sneeuwbal groter? Hoe bouw je een sneeuwpop? Eerst een grote en dan een kleinere en dan een nog kleinere sneeuwbal op elkaar. Waarom niet andersom? De kinderen konden dit goed beredeneren. Daarna deelde ik verschillende maten sneeuwballen uit en hebben we groepjes gemaakt. Alle even grote bij elkaar. Maak een groepje met 4 verschillende maten bij elkaar en leg ze op volgorde van klein naar groot.

klein%20groot.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de speelwerkles begonnen we met het maken van sneeuwpoppen. Die laten we nog even hangen, want ze zijn zo leuk!

 

sneeuwpoppen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag weer een circuit. Iedereen deed een werkje van miniloco en dat ging al heel goed! In de kleine kring hebben we kaartjes gesorteerd. Dieren, wintersporten, winterkleding en badspullen werden door de kinderen gesorteerd. We deden ook nog een woordspel en keken welke niet in het rijtje thuishoorde.

Er is dus hard gewerkt en veel geleerd. De juf heeft veel geobserveerd om te zien wat de kinderen allemaal al kunnen.

Volgende week vrijdag 2 februari doen we mee met de warme truiendag. Trek iets warms aan, want de verwarmingen gaan de hele dag uit. In de middag kijken we op school naar een poppenkastvoorstelling van groep 8.

Donderdag 8 februari gaan we met de klas naar het Kinderboekenmuseum. Ik zoek 4 ouders die meewillen. We moeten rond 10.15 weg en zijn rond 12.30 weer terug. Kinderen die normaal niet overblijven kunnen het beste een keertje wel overblijven. Mail mij bij vragen of als je mee wilt als begeleider. Er wordt van ouders ook verwacht dat ze actief meedoen in de les ;)

Fijn weekend!

Thema winter in volle gang
19-01-2018
We werken nog steeds over het thema winter.

De kinderen hebben deze week weer heerlijk gewerkt, gegymd en geknutseld over de winter.
We hebben het boek gelezen van het heksje dat sneeuw wil toveren en we hebben daar ook leuke opdrachten over gemaakt.
Woensdag was er ook weer creabizz en alle kinderen hebben enthousiast verteld hoe zij het ervaren hebben.

Edit_20180119_07_40_29.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we met 4 kindjes extra. Er kwamen een paar kinderen van Lisa Dak bij ons in de klas kijken. Lianne was ook weer bij ons aan het wennen. Juf Sylvie las een winterverhaal voor en daarna praatten we over de storm. Hoe voelt, ruikt en proeft een storm? Hoe ziet storm eruit en wat hoor je? Na  dit gesprek gingen we even kort naar buiten om het echt te ervaren. De bomen zwiepten hard heen en weer, dus we gingen snel weer naar binnen. In de grote pauze was de storm zo erg dat we niet naar buiten mochten van meester Jeroen. We deden in de middag een leuke les met kleuren. Gelukkig mochten we eind van de dag nog even naar buiten, want de storm was gaan liggen.

Vrijdag begonnen we de dag met een circuit. Iedereen heeft een mooie sneeuwpop van klei gemaakt. Compleet met knoopjes, een wortelneus en sjaal. Sommigen hadden zelfs hoeden en bezems. In de kleine kring deden we een les met kleurkaartjes. We speelden 3 op een rij en dat was nog best moeilijk. Je moet op je eigen kleur letten, maar ook zorgen dat een ander team geen 3 op een rij maakt! Leuk en leerzaam. In de middag deden we een les over tellen met sneeuwvlokken. Hoeveel sneeuwvlokken vallen uit de lucht? Hoe kunnen we die makkelijk tellen als ze allemaal door elkaar liggen? Noah had een goed idee! Elke sneeuwvlok die je telt, leg je even aan de kant, dan weet je welke je nog niet hebt gehad. Slim zeg! Het werkte heel goed. Het ging ook goed als je de vlokken netjes op een rij legt.

vandaag.jpg

We zijn er weer! Fijn 2018 allen!
12-01-2018
Beste ouders en kinderen. De allerbeste wensen voor het jaar 2018!

Wat was iedereen blij om elkaar weer te zien. Maandag raakten de kinderen bijna niet uitgepraat, zo graag wilden ze vertellen wat ze allemaal gedaan hebben in de vakantie.
Mia is in de vakantie 4 jaar geworden. Gefeliciteerd Mia en welkom in groep 1-2 D.
We zijn direct met het nieuwe thema begonnen. We werken deze weken over de winter.
We hebben geleerd wat seizoenen zijn, maar ook hoe het komt dat er seizoenen zijn. Welk weer bij welk seizoen hoort. Mia heeft verteld hoe het was met die erge storm op Sint Maarten waar ze toen nog woonde.
Alle kinderen wilden veel weten, het was een mooi gesprek. Dank je wel Mia dat je zoveel wilde vertellen.
We hebben ook al 2 liedjes geleerd over de winter; Het is winter bibber,bibber en de Sneeuwdans. En wat kenden de kinderen al snel de woordjes, echt heel knap.

Woensdag begonnen met de gymles en het vieren van de verjaardag van Jake S, hij is al weer 5 geworden! Gefeliciteerd! Ook deden we een les over seizoenen. Iedereen had een kaartje en moest bedenken bij welk seizoen dat hoorde. We hebben hier veel van geleerd. Met De Vreedzame School hebben we nagedacht over dingen waar we blij van worden. We maakten hier een mooie tekening van voor in ons plakboek. Dat plakboek gaat pas mee aan het einde van groep 8, dus even geduld ;)

Donderdag begonnen we weer met een verjaardag, Finn is ook 5 geworden! Gefelliciteerd! We leerden dat het niet handig is om te voetballen op de stoep, dat kan heel gevaarlijk zijn. We deden een les met sjaals. We legden ze van kort naar lang en daarna hebben we ze met blokken opgemeten. De sjaal van Boris en juf Sylvie waren samen de langsten en die van Jake O was de kortste.

PhotoGrid_1515750124578.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1515750166248.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we de dag met een circuit. We leerden rangtelwoorden, eerste, tweede, derde en zo verder tot tiende. Dat was best moeilijk, maar het ging erg goed.  De kinderen konden goed luisteren en wezen de goede knoopjes op de sneeuwmannen aan. Alle weektaken werden afgemaakt en er is door een aantal kinderen van groep 2 geoefend met veterstrikken. Mees haalde als eerste jongen zijn veterstrikdiploma! Joepie!

We eindigden de week met een lekker stukje fruit uit de schoolfuitdoos. Wat een goede groente- en fruiteters zijn onze kinderen, binnen no-time was de schaal leeg!

PhotoGrid_1515766538725.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week gaan we door met het thema Winter! Fijn weekend allemaal!

Juf Barbara en juf Linda
 

Nog een paar nachtjes slapen....
01-12-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Na twee onrustige weken zijn de juffen gelukkig weer beter.
Maandag hebben we het grote boek voor Sinterklaas afgemaakt en in de schoen gedaan.
En we kregen dinsdag al een brief!!! Een bief van de Sint waarin hij ons bedankt voor de mooie tekeningen in het boek.
We hebben ook geoefend voor ons optreden op 5 december. Ons liedje heet : Als ik voor 1 dag Sinterklaas mag zijn.

pietencircuit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag hadden we Pietencircuit. We hebben de ochtend heel gezellig kruidnootjes gebakken, pepernotenspel en nog andere spelletjes gedaan.
Dank jullie wel ouders en oma en opa voor  alle hulp.
Daarna hebben we geoefend voor de Pietengym, het ging al goed maar het kan nog beter!

Toen we woensdag op school kwamen waren we heeel erg geschrokken. De rommelpiet is geweest en wat heeft hij een rommel gemaakt!
Gelukkig kunnen de kinderen heel goed opruimen en was de klas snel weer netjes. We kregen ook een mooie kaleidoscoop.Dank je wel rommelpiet.

PhotoGrid_1512122727684.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1512122696386.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begon juf Marloes even in de klas, want juf Linda moest even naar de dokter. Gelukkig was ik snel terug. We hadden vandaag pietenexamen. Wat deed iedereen goed zijn/haar best! Zelf met het licht uit en helemaal in stilte konden de kinderen cadeautjes wegbrengen over de daken. Iedereen heeft de pietendiploma dik verdiend! We werkten hard aan de weektaken en leerden over snel en langzaam.

PhotoGrid_1512122962447.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag begonnen we de les met een circuit; iPads, De Vreedzame School en pietmaskers maken. Wat leuk om eens in kleine groepjes te werken met De Vreedzame School! We hadden het over lichaamstaal en vriendelijk vragen. Van de pietenmaskers maken we een mooie slinger om dinsdag de gymzaal mee te versieren. Want dinsdag komt Sinterklaas op school! We hebben geoefend met het lied; Kon ik maar voor 1 dag Sinterklaasje zijn.

De weektaken zijn nog afgekomen gelukkig, het was even hard werken in deze drukke week. Fijn weekend allemaal!

Hij komt, hij komt.....
17-11-2017
Wat een spannende tijd!

We zijn vol spanning aan het wachten op de aankomst van Sinterklaas. De kinderen raken er niet over uitgepraat. Heel gezellig! Het Sinterklaasjournaal is ook weer heel spannend! Wat een storm op zee! Er waren zelfs pakjes van de boot gewaaid en op ons schoolplein terecht gekomen! We hebben de pakjes bij onze schoenen op de openhaard gezet met een brief erbij. De cadeautjes worden dan hopelijk door de pieten opgehaald en bij de goede kinderen gebracht.

De klas is al een beetje versierd met geknutselde stoomboten en in de poppenhoek wordt al druk gespeeld met de verkleedkleren. We hebben goed gezongen aan het eind van de dag, dus misschien zit er maandag wel wat lekkers in onze schoen! Allemaal lief zijn dus dit weekend!

Heel veel plezier morgen en niet teveel pepernoten eten :)

sint.jpg

Bijzonderheden
10-11-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Malin is nu ook 4 jaar geworden en komt nu iedere dag in onze groep.
Gefeliciteerd Malin!
Maandag hebben de kinderen van groep 1 een werkje uit de kast gedaan, de kinderen uit groep 2 uitleg krijgen over de weektaak. Dat doen we in 2 groepjes van 7 kinderen.
Dit ging heel erg goed. We werken dan met het stoplicht.
Als het stoplicht op rood staat gelden er 3 regels:
Kleine probleempjes zelf oplosssen, want de juf is bezig.
Geen ander werkje kiezen.
Heel zachtjes praten.
We hebben geoefend en het ging heel erg goed!
In de middag hadden we veel plezier in het speellokaal. We waren zelf een ballonnetje en moesten goed luisteren hoe groot we werden opgeblazen en jaaa als een ballon te groot wordt dan.... Knapt hij...boem. Dat was erg leuk.
Ook hebben we treintje gedaan en de treintjes moesten goed oppassen en wachten op elkaar. Dit ging super goed.

Dinsdag vierden we het feestje van Hidde. Het was erg gezellig, gefeliciteerd en dank je wel voor de heerlijke traktratie!

Woensdag begonnen we met De Vreedzame School met het blok; We hebben oor voor elkaar. We hebben geluisterd naar geluiden in de school en geleerd dat je luisteren niet alleen met je oren doet, maar met je hele lichaam. We hebben ook goed gegymd, ookal was het een beetje glad in de zaal. We praatten over de herfst en ook even over spinnen....brrrr

Donderdag hebben we met begijpend luisteren over de wind gepraat en gelezen. Je kan de wind niet zien, maar er zijn wel andere dingen die je kunt zien om te weten of er wind is. Er zijn ook veel verschillende soorten wind. Vraag maar eens aan de kinderen!

We hebben allemaal een lief, klein egeltje gemaakt van klei en zonnebloempitten. Die mogen vrijdag mee naar huis.

Vandaag gebruiken we de iPads voor wat leerzame spelletjes en kleuren we een herfstkleurplaat op nummer. De laatste weektaak wordt nog afgemaakt en dan gaan we richting een stormachtig weekend.

nu2.jpg

 

nu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot volgende week allemaal!

Klaar met griezelen
03-11-2017
Het thema griezelen is voorbij.

Hallo allemaal,

het is deze week alweer de laatste week van ons griezelthema. Volgende week hebben we even geen thema en daarnaaaa.... komt de goede Sint alweer.
Het was maandagochtend voor de kinderen van groep 2 wel een heel spannende ochtend. De eerste weektaak!
Ze hebben het allemaal hartstikke goed gedaan!

Dinsdag was een wat verdrietig dagje. Meester Mike was voor het laatst. Dat vonden alle kinderen wel heel erg jammer. Hij deelde lekkere mandarijntjes uit en hij was heel blij met de handjes die wij geknutseld hadden.

Woensdag was de creabizz. Wat een leuke gezellige ochtend was dit weer.

Donderdag hebben we het over de seizoenen gehad. Boris wist ons heel precies uit te leggen wat dat zijn en samen konden we alle seizoenen en hun kenmerken noemen. Bij de herfst hoort onder andere ook regen. Wij lazen een verhaal over regen en hoe je je daartegen kunt beschermen. We maakten allemaal een knutselwerkje van Kim in haar regenpak. Er werd hard gewerkt aan de laatste werkjes van de weektaken. Buiten ruimden we de gevallen bladeren op, want dan kunnen we beter spelen en fietsen.

PhotoGrid_1509724877631.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1509724795550.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we met het vieren van de 5e verjaardag van Lucas. Nog gefeliciteerd! Daarna hadden we een leuke les begrijpend luisteren. Het ging over Olivier, die verdwaalde in het bos. In de gymzaal speelden we stukjes uit het verhaal na; we vielen in elkaars armen, deden een boom na en beeldden uit hoe je je voelt als je verdwaald bent. In de klas hebben we hard gewerkt en ook wat gespeeld natuurlijk. Mik verdiende de opstekerketting, omdat ze altijd meteen klaar staat om anderen te helpen. De allerlaatste weektaak werd afgemaakt en de week is alweer om! 

Fijn weekend!

PhotoGrid_1509724755268.jpg

PhotoGrid_1509724719350.jpg

We zijn er weer!
27-10-2017
Wat fijn om alle kinderen weer te zien!

We zijn de week rustig gestart, nog even zonder weektaak voor groep 2, die komt maandag :)

Na 2 dagen bij juf Barbara en meester Mike, hadden de kinderen al weer een dagje vrij. De juffen hebben hard gewerkt in de klas om alle administratie weer op orde te krijgen.

Donderdag hebben we in de kring een verhaal gelezen over een held op sokken. Daar hebben we geoefend met visualiseren en vertellen wat je ziet en wat dat betekent. We deden ook een les met het getal 6. Steeds 1 minder, steeds 1 meer. Groepjes maken van 3 of van 2. En konden we ook groepjes van 4 maken? Nee, dat ging niet.

Vrijdag startten we de dag met een circuit en deden alle kinderen een puzzel, een werkje op de iPad en een lesje getalherkenning bij de juf. Daarna zijn we met De Vreedzame School verder gegaan met om de beurt. Hoe bepaal je wie er eerst mag? Nu weten we een paar manieren!

In de middag keken wij poppenkast in de speelzaal. Kinderen van de bovenbouw hadden zelf poppenkastverhalen gemaakt en wij mochten komen kijken! Dat was leuk!

Volgende week doen wij nog het thema Griezelen en dan gaan alle knutsels weer mee naar huis. We hebben dan even geen thema voordat de drukte van Sinterklaas komt.

De griezelige groetjes van groep 1-2 d

PhotoGrid_1509109722300.jpg

Bijzonderheden
13-10-2017
Wist je dat....

Wist je dat....

- we bezig zijn met het thema Griezelen

- we een nieuwe zandtafel hebben

- we hebben geleerd hoe een 'verboden in te rijden' bord eruit ziet

- Lisa-Esmee en Mees de opstekerketting verdiend hebben

- Iris, Tess Hoops, Robbi en Lisa-Esmee hun veterstrikdiploma al hebben

- we op vrijdag de 13e helemaal geen pech hadden

- de schoolfoto gemaakt is en wij denken er allemaal goed op te staan

- de kinderboekenmarkt een groot succes was

- we vrijdag leuk gespeeld hebben met ons speelgoed

- we met De Vreedzame School hebben geleerd om om de beurt met iets te spelen; we bouwden ook om de beurt een huis voor aap en tijger

- er elke dag een opa of oma voor kwam lezen in de klas

- er kinderen van groep 8 kwamen voorlezen

vrijdag1.jpg

vrijdag2.jpg

 

vrijdag.jpg

Griezelen!
06-10-2017
Deze week weer een nieuw thema in de klas!

 

 

Hallo allemaal,

Deze week hebben we weer heel veel leuke, leerzame en gezellige dingen gedaan.
Maandag zijn we alvast met het nieuwe thema: Griezelen begonnen.
We hebben besproken wat allemaal bij griezelen hoort en dat griezelen een beetje spannend, maar vooral heel leuk is.
De moeder van Teun heeft 2 mooie pakken gemaakt om in de griezelhoek mee te spelen. Heel erg bedankt, ze zijn prachtig.
In de middag kwamen Joya en Mari-Carmen uit groep 8 met een groepje kinderen knutselen. Ze hebben een mooi griezelbos gemaakt. Dank je meiden, het was erg gezellig.

 

knustelen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lisa-Esmee had thuis zo goed geoefend met veter strikken dat ze in klas direct haar veterdiploma heeft gehaald! Gefeliciteerd Lisa-Esmee.


Dinsdag heeft meester Mike mooie monsters met de kinderen geknutseld.
We hebben in het speellokaal leuke heksen spelletjes gedaan, Timpe tampe tovenaar gezongen en zwarte kattenstaarten tikkertje gespeeld. 
De kinderen hebben hard gelopen en waren best wel een beetje moe!


Woensdag was de dag wel een beetje spannend begonnen, want er liepen allemaal heksen op het schoolplein. Gelukkig zagen de kinderen dat het de juffen waren die zich verkleed hadden.

thema.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben met De Vreedzame School verder gesproken wat je kan doen wanneer je boos bent.  Eerst een beetje afkoelen maar wat nou daarna?  Een goede oplossing bedenken en daarover praten en aan het eind het natuurlijk weer goedmaken.
En er was creabizz!! De kinderen kwamen et allerlei enthousiaste verhalen weer terug in de klas.

thema2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag een dagje vrij en de juffen en meesters gingen staken.

Vrijdag maar 1 dagje met juf Linda. Meester Mike en juf Sylvie waren er ook, dus we konden hard werken. Meester Mike heeft 2 lessen gegeven; begrijpend luisteren en rekenen. Dat ging al heel goed. Alle kinderen hebben weer een keer laten zien hoeveel cijfers ze al kunnen herkennen en of ze de volgorde weten. Ook hebben veel kinderen een heks geknutseld. Helaas moesten we 2 keer rennen naar binnen omdat het ging regenen en konden we in de ochtend dus bijna niet naar buiten. Gelukkig was het in de middag droog.

Fijn weekend!

heksen2.jpg

Gezellig!
29-09-2017
Het was weer een gezellige week.

Hoi allemaal!

Wat een gezellige week was dit! We hebben natuurlijk hard gewerkt, maar het hoogtepunt was natuurlijk het afscheid van meester Eddy donderdag in de klas. We hadden een mooi lied gemaakt en een pachtig boekje met afscheidsgroeten.

Het thema vormen en kleuren is afgesloten en komende week beginnen we met het thema Griezelen. De moeder van Teun heeft al mooie monsters op ons raam geschilderd en de poppenhoek is al bijna omgetoverd tot heksenhuis.

Let op: Donderdag 5 oktober is de school dicht. Wij staken dan!

robbi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

monsters.jpg

 

 

 

 

Een kort weekje!
22-09-2017
Wat hebben we hard gewerkt in deze korte week!

Hallo allemaal,

Het is alweer woensdag, dat is een kort weekje!
Dinsdag zijn Mica en Jake allebei 4 jaar geworden en mogen ze nu iedere dag komen.
Gefeliciteerd Mica en Jake en welkom in groep 1-2 D.

Vandaag hebben we wel superhard gewerkt.
We hebben de letter r geleerd en in welke woordjes de letter r voorkomt.
We hebben ook mix en ruil gedaan, dit is om de verschillende vormen te leren. Alle kinderen kregen een vorm en vertelden aan elkaar  welke vorm ze hadden en dan ruilden ze van vorm en zochten ze weer een ander kind.
Sommige kinderen hebben samengewerkt, ze hebben samen overlegd wat ze zouden gaan maken. Ze hebben prachtige tekeningen gemaakt en ook in de bouwhoek hebben ze samen een mooi bouwwerk gemaakt.

bar%20klas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we de dag met twee maatbekers en 2 kannen water. 1 vol en 1 halfvol. De vraag was; waar past meer in? Na wat experimenteren en bekijken van de maatbekers, kwamen we erachter dat er evenveel in zat! De ene kan was hoog en dun, de ander was dikker. Het leek dus alsof er meer zat in de hoge kan, maar dat was niet zo! Sommige kinderen hadden dit door, heel knap!

vol%20en%20leeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met verkeer hebben we geleerd dat mensen, weggebruikers, verkeersborden, stoplichten en nog veel meer bij het verkeer horen. Maar bomen, eendjes en het schoolplein niet.
In het speellokaal speelden we een spel met vormen en kleuren. Alle kinderen hadden een gekleurde vorm bij zich en moesten zich per kleur of vorm van mat verplaatsen. Dat was rennen en lachen!

gym%20vormen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met De Vreedzame School lazen we een boek over samenwerken. Beer en Egel maakten de beverburcht van Bever af, want die was kapot. Egel kon een bouwtekening maken en wist alle technieken, maar kon de zware takken en stenen niet tillen. Beer had geen idee hoe een beverburcht gebouwd moest worden, maar had wel de kracht. Met de uitleg van egel en de kracht van beer ontstond een prachtige burcht. Aan de hand van dit verhaal maakten een aantal kinderen samen een tekening. Dit in overleg. We gingen ook nog zingen bij juf Marleen, want zij was jarig. Wat een drukke, leerzame, leuke dag was dit!

Vrijdag begonnen we de dag met begrijpend luisteren. Juf las voor uit Kikker is verliefd en we praatten over kriebels in je buik. Daarna moesten we het verhaal samenvatten. Dat was nog best lastig, maar door samen te werken lukte het ons!

kikker.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In het speellokaal deden we kleurenoverloopje en leg je hand op (de juf noemde dan een kleur of vorm)
Ook herhaalden we de letter r op het digibord.
We hebben ook een lied geoefend, maar dat is nog een verrassing! :)
Volgende week een rare week, want de juffen hebben een werkdagje geruild.
Maandag, woensdag en vrijdag staat juf Linda voor de klas, dinsdag en donderdag juf Barbara.
Fijn weekend!

opruimen.jpg

Thema: vormen en kleuren
15-09-2017
We zijn deze week gestart met het nieuwe thema. Gedurende 3 weken leren we alles over kleuren en vormen.

In de klas hebben we een kleurenwinkeltje en maken we werkjes met kleuren en vormen.

De meeste kinderen kennen al veel kleuren en vormen.

Met verkeersles leerden we rekening te houden met elkaar. En op te letten als je de bocht om gaat! Anders ga je botsen.

We zijn ook bezig geweest met de kleurpotloden; sorteren op kleur, van klein naar groot leggen en dan tellen. Wat deed iedereen goed mee!

Vrijdag was Noud jarig en hij trakteerde ijsjes, jummie!

We leerden over meten met een meetlint.

Noah verdiende 's middags nog de opstekerketting, want hij was heel rustig en geconcentreerd aan het werk.

Fijn weekend allemaal!

noudennoah.jpg

Wat een verjaardagen!
10-09-2017
Deze week maar liefst 3 verjaardagen!

Sinds begin dit schooljaar loopt Mike stage bij juf Barbara, hier een stukje van hem:

Ik ben Mike van der Burg, 26 jaar oud en ik woon nu 2,5 jaar in Den Haag samen met mijn vriendin. Momenteel loop ik stage op de maandag en dinsdag in groep 1/2D. Ik ben namelijk vorig studiejaar begonnen aan de verkorte leerroute van de PABO aan de Haagse Hogeschool en ik hoop dit jaar te kunnen afstuderen. Ik voetbal zelf op de zondag bij RKDEO en verder hou ik van gezellige dingen doen met vrienden en als er tijd over is kijk ik graag naar een spannende serie.

Mike.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve ouders en kinderen,

Het is alweer de laatste week van ons thema; weer naar school. We hebben veel regeltjes besproken en het is nu ook erg gezellig in de klas.
Ion is 4 jaar geworden en mag nu elke dag komen. Gefeliciteerd Ion!

Ook Aap van de Vreedzame School is jarig geweest. De kinderen hebben een feestje georganiseerd voor hem. Ze hebben eerst bedacht wat er allemaal gedaan moet worden en ze hebben daarna mooie tekeningen, slingers en een feestmuts gemaakt. Er was zelfs een feestmuts voor Tijger, het vriendje van Aap.
Ook hebben we gezongen voor Aap en heeft Aap getrakteerd, Het was erg leuk, en lekker.

Met meester Mike hebben we mooie letters in het scheerschuim gemaakt, en met klei de nieuwe letter geoefend.
Deze week staat de letter i centraal.

Woensdag was er weer creabizz. Alle kinderen zaten verspreid over de groepen 1-2 en 3. Ze kwamen met allerlei enthousiaste verhalen weer terug.
Sommige kinderen hadden met een echte robot gewerkt, andere een echte slang vast gehouden, ze hebben gedanst, getekend of ze zijn naar het bos geweest. Het was een hele gezellige ochtend.

verjaardag%20ion%20aap.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we met de 3e verjaardag van deze week. Tess werd 4! Weer feest :) En wat een leuke traktatie!

tess.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben alle kinderen van groep 2 een moeilijk werkje gedaan. En wat deden ze dat knap! We hebben met begrijpend luisteren gelezen over een mol die wilde weten wie er op zijn kop had gepoept. We bespraken eigenschappen van dieren en oefenden met visualiseren. Wat deed iedereen goed mee!

Vrijdag mochten alle kinderen een mooie ketting maken. Met de overgebleven stukjes kraal hebben sommigen nog hun naam gemaakt. Lucas en Krijn hadden zo rustig en hard gewerkt dat ze de opstekerketting hadden verdiend. Goed gedaan mannen! 

klas.jpg

 

 

buiten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opstekers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar alweer de 4e schoolweek!

 

Week 2
01-09-2017
Week 2 alweer voorbij.

Wat gaat de tijd hard, al weer 2 weken op school. En wat hebben Barbara en ik toch een fijne klas! Natuurlijk moeten we soms even streng zijn, maar het is echt een leuk stel kinderen met een goede werkhouding.

We hebben deze week de verjaardag van Lotte gevierd, zij was jarig in de zomervakantie. Nog gefeliciteerd!

lotte.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met De vreedzame School hebben we geleerd over opstekers en afbrekers. We maakten samen een opstekerketting. Die mag een kind om als hij/zij heel hard heeft gewerkt, goed heeft opgeruimd of iets liefs heeft gedaan voor een ander. Donderdag mocht Lotte hem om, want zij was heel hard en rustig aan het werk. Vandaag leerden we "Stop! Hou op!" te zeggen als iemand je plaagt of iets doet wat je niet wil.

buiten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We deden de eerste verkeersles van dit jaar. We hebben gepraat over afspraken. We hebben afspraken in de klas en thuis, maar ook in het verkeer. Zo zorgen we dat het veilig is. De kinderen wisten er al best veel van. En veel hebben de afspraak dat ze thuis geen snoep mogen pakken zonder te vragen :)

Deze week waren er 3 kindjes aan het wennen in de klas, Ion, Tess en Mica. Zij komen zodra ze 4 zijn fulltime in onze klas.

Vandaag vierden we mijn verjaardag. We deden een modeshow, want wat zag iedereen er mooi uit. Daarna nog stoelendans en Alba won. Allemaal wat lekkers en een bekertje limonade. Wat een feest! Wat een mooie cadeaus! Bedankt allemaal!

mode.jpg

modes.jpg

 

foto%20verjaardag.JPG

De eerste schoolweek van groep 1-2d
25-08-2017
Wat een geweldige klas is dit!

 

 

juffen%20kunnen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik woensdag in de klas kwam, was het meteen weer alsof ik nooit weg was geweest. De kinderen luisterden echt goed en konden al heel netjes in de kring zitten. Dat had juf Barbara al geoefend natuurlijk op maandag en dinsdag! De kinderen hebben zelf bedacht wat een juf allemaal moet kunnen, kijk maar op de foto hierboven. 

Maar wat zag ik op woensdag?? Er staat ook "spinnen vasthouden" op! O, nee!!! Ik heb de kinderen goed uitgelegd dat ik heel erg bang ben voor spinnen en dat ik heel erg moet huilen als ik een spin dichtbij zie. Dus de kinderen weten dat ze spinnen mogen zoeken, vangen en bekijken, maar niet in de buurt van de juf :)

We hebben allemaal al een hartje uitgeprikt met onze naam, die hangen al op de gang. Ook Ion en Tess, (zij worden bijna 4 en zijn aan het wennen) hebben er al 1 gemaakt. We hebben ook goed geoefend met de eerste letter van onze naam. Veel kinderen weten hun letter al! We hebben onze beginletter ingekleurd en mooi versierd.

 

letters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We oefenen nog met stil zijn als iemand anders praat en dat gaat regelmatig heel goed! Soms vergeten we het nog een beetje. Ook leren we zachtjes te praten met elkaar tijdens het spelen en werken. Het is niet goed voor onze oren als we zo hard praten :) We hebben dus veel gedaan aan De Vreedzame School. Daar maken we goede afspraken over hoe het moet gaan in de klas.

Voor onze verjaardagkalender heeft de juf foto's gemaakt van alle kinderen. Alle kinderen hebben een mooie ballon gemaakt. Zo kunnen we de kinderen aan een ballonnetje hangen bij de maand van hun verjaardag.

Vrijdagmiddag hebben we een les begrijpend luisteren gedaan. Daarbij had de juf een koffer meegenomen met strandspullen. De kinderen konden al veel raden van wat daarin zat! Knap zeg. Daarna lazen we een boek over boer Boris die naar zee ging. We moesten voorspellen of hij alle spullen mee zou kunnen nemen. Dit deden we door onze duim omhoog of omlaag te houden.

Verder is er leuk gespeeld in de hoeken en zijn er mooie dingen gebouwd met klei en blokken. We hebben geteld hoeveel kinderen er nu in de klas zijn en hoeveel jongens en meisjes. We hebben geteld met onze vingers en met Minions.

Kortom, een drukke, gezellige en leerzame week! Op naar volgende week!

Fijn weekend allemaal!

 

PhotoGrid_1503648655685.jpg

PhotoGrid_1503648686163.jpg

PhotoGrid_1503648728666.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom!!
18-08-2017
Wij zijn al hard bezig!

Binnenkort hier de belevenissen van groep 1-2d

back%2520to%2520school%2520rugzakjes.jpg