Groep 1/2D

Hoi allemaal
22-06-2018
Schip ahoi! Hallo landrotten!

We hebben deze donderdag en vrijdag hard gewerkt aan het thema piraten. We maakten allemaal een goudstuk (nu nog een kleistuk, want het moet nog drogen en goud geverfd worden) en we maakten zeemonsters. We verdeelden piratenwoorden in woordstukjes en er werden prachtige piratenschepen gebouwd in de hoeken.

zeemonsters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag was juf Sylvie toch nog een dagje bij ons. Ze was iets vergeten en besloot maar de hele dag te blijven. Heel gezellig! Vrijdag moest ik het voor het eerst sinds lange tijd weer eens alleen doen en dat valt dan nog best even tegen ;)

Helemaal niet in het thema, maar wel belangrijk; we leerden over verkeersborden en rotondes. We besproken het nieuwe seizoen; de zomer. Het was alleen best koud gisteren en vandaag, dus de echte zomer moet nog komen. Donderdagmiddag kwamen Isa en Kyra uit groep 2-3 voorlezen. Leuk was dat!

aan%20het%20werk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week gaan we door met het thema piraten. Woensdag het zomerfeest. Komen jullie allemaal?

Fijn weekend!

Piraten
15-06-2018
Start nieuwe thema

Lieve ouders en kinderen,

 
Het ene thema is nog niet opgeruimd en het andere thema is alweer begonnen. En wat voor thema!! Piraten.

De kinderen vonden het heel spannend dat Kapitein Eenoog op bezoek kwam met een schatkaart. Na goed zoeken vonden ze de schatkist maar wat bleek;

De schat was weg! Zullen we de schat nog vinden??
Dinsdag vierde Iris haar verjaardag. Dat was wel heel gezellig! Gefeliciteerd Iris en dank je voor de lekkere traktatie.

Donderdag hebben we het boek 'Woeste Willem' gelezen en erover gepraat. In de middag trakteerde Mia op heerlijke cakejes en kreeg zij cadeautjes. Alle kinderen hebben haar geknuffeld en gedag gezegd. Vandaag vliegt ze naar Sint Maarten. Over een jaartje komt ze weer terug.

Vrijdag hebben we in het circuit over piratendingen gepraat. Wat is het? Waar is het van gemaakt? Welke vorm heeft het? Wat doen piraten ermee? De kinderen wisten er al veel vanaf.

In de middag namen we afscheid van juf Sylvie. Ook zij trakteerde ons op een cakeje en we kregen een superleuk spelletje voor in de klas, dat we meteen uitgeprobeerd hebben. Juf Sylvie kreeg mooie cadeautjes. Ze heeft beloofd om nog een keer langs te komen :)

Fijn weekend allemaal!

Kunst
01-06-2018
Lieve ouders en kinderen.

Maandag begonnen we met het feestje van Robbie. Ze is alweer 6 jaar geworden. Gefeliciteerd Robbie, bedankt voor de heerlijk traktatie.
Thema kunst is in volle gang. De kinderen hebben veel geleerd over schilders als Mondriaan, Jeroen Bosch, van Gogh en Dali.

We hebben ook gezien dat kunst niet alleen maar schilderen is. De kinderen wisten al heel veel vormen van kunst te benoemen.

verjrobbi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag hebben we een spelletje gedaan dat mix en match heet. De kinderen kregen allemaal een kaartje met een schilderij van van Gogh. Er waren steeds 2 delfde schilderijen die er toch  een beetje anders uitzagen. Ze moesten de zelfde schilderijen bij elkaar zoeken. Het was erg leuk en leerzaam. De kinderen zijn ook hun eigen hoeden aan het ontwerpen. Ze worden heel mooi!

zoekschil.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag begonnen we de dag in de gymzaal om de koprol te oefenen. Pfff de juf heeft bijna meer gezweet dan de kinderen. Het was een hele klus om de koprol te leren, maar veel kinderen hebben hier mooie stappen in gemaakt. Daarna even lekker eten/drinken en onspannen bij een filmpje. Snel een werkje doen en het was alweer tijd voor de creabizz. Deze keer speciaal voor het thema. Er is muziek gemaakt, textiel bewerkt en nog veel meer. Alles natuurlijk ook te zien op de tentoonstelling vrijdag de 8e.

Donderdag speelden we buiten in de zon. We deden een les van De Vreedzame school. We oefenden met; zoek iemand die.... en dat ging al heel goed. We leren dat iedereen anders is en dat dat prima is. We hebben allemaal ons eigen talent en smaak. Daarna lekker aan het werk..... en ineens werd het wel heel donker....... wow wat een regenbui zeg!!! Gelukkig was het later op de dag weer droog en konden we nog even naar buiten. We moesten wel een megagrote plas ontwijken. Jammer dat we onze zwembroeken en zwempakken niet bij ons hadden.

dvs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

devs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we weer met een circuit. We oefeneden met seriëren (van hoog naar laag, breed naar smal e.d.) en maakten het zoveelste prachtige kunstwerk voor ons museum. We hebben besproken wie welke rol zal hebben in het museum vrijdag de 8e. We hebben zaalwachten, kaartverkopers en rondleiders. Ik zoek voor de zaalwachten wat nette jasjes, misschien heeft iemand thuis iets liggen?

Mededelingen:

- Er heerst waterpokken bij een andere klas. De kinderen komen buiten wel met elkaar in contact, dus graag op de symptomen letten.

- Woensdag zijn de kinderen vrij en werken de juffen aan rapportages

- Vrijdag 15.45 - 15.30 is ons museum open en hopen we jullie allemaal te zien!

Fijn weekend!

Bijna vakantie
26-04-2018
Wist je dat....

 

 

Wist je dat....

- Noah zijn veterstrikdiploma heeft gehaald

- De beer in de vakantie op school blijft slapen

- We geleerd hebben welke geluiden belangrijk zijn in het verkeer

- We al over de 10.000 euro hebben opgehaald met de sponsorloop

- Robbi en Iris een heel hoog bouwwerk hebben gemaakt van Kapla

- Wij onze vakantieplannen met elkaar hebben gedeeld

kapla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

noahveters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Fijne dagen allemaal! Tot snel!

Warm weekje
20-04-2018
Wat een drukke week hadden we zeg!

Het was weer een volle maar superweek.
Maandag hebben we een nieuwe letter geleerd. De letter N. Heel veel kinderen kenden de letter al. Ze hebben hard gewerkt aan de weektaak en met klei kriebelbeestjes gekleid. 
En ook op een klein krijtbordje een mooie slak getekend.
In de middag hebben we een Vreedzameschool les gehad in 2 groepen. Juf Jantine gaf deze les. We hebben gevoelens als boos, blij, verdrietig benoemd.
Woensdag was juf Barbara jarig. Wat zagen alle kinderen er prachtig uit. De juf werd erg verwend met allemaal mooie bloemen en een heerlijk cadeaubon van de Douglas. Bedankt allemaal !!!!

verjbar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben van alles gedaan!! Spelletjes, ijsje versierd en een feesthoedje op de foto van de juf geknutseld. Kinderen uit groep 7 hebben nagels gelakt en tattoos getekend.
Het was een gezellig feestje.

verjbar1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verjbar2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag hebben we bij verkeer geleerd over spelen op straat. Op sommige plekken mag dat, als er een bord van een woonerf staat. Maar ook dan moet je goed opletten! We oefenden met rangtelwoorden; eerste, tweede, derde, vierde, vijfde, zesde, zevende, achtste, negende en tiende.

Vrijdag leerden we in groepen van 10 puzzelen en oefenden we nogmaals met de rangtelwoorden. 's Middags hebben wij gerend voor een mooier schoolplein. En wat ben ik trots!! Er is heel hard gelopen en we gingen met rode hoofden terug naar school. Goed gedaan allemaal! En wat supertof dat er zoveel ouders, opa's, oma's en meer kwamen aanmoedigen!

Het is de bedoeling dat de kinderen nu met de groene kaart hun sponsorgeld ophalen bij de sponsors. Dit geld graag in een envelop voorzien van naam en klas bij juf Barbara of mij inleveren. Uiterlijk donderdag 26 april. Bedankt alvast!

In de tassen van de kinderen zit een brief over de schoolreis. De kinderen die er vanmiddag niet waren, krijgen de brief maandag mee. Belangrijk om te weten is dat kinderen die op of na 1 april 4 zijn geworden, niet meegaan. Er mogen wat ouders mee als begeleiding van een groepje. Ik laat nog weten hoeveel, maar je mag me vast mailen als je mee kunt/wilt. Ik stuurd de brief ook digitaal mee in een mail.

Fijn weekend!

Juf Linda

Kriebel de kriebel
13-04-2018
Een fijne week.

Robbi vertelde in de klas alles over haar wandelende takken. Ingmar uit groep 7 kwam een eigen geschreven sprookje voorlezen. We deden opdrachten en spelletjes bij de buitenspeeldag.

bars.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag begonnen we de dag met een les bewegen op muziek. We oefenden met het herkennen van ritmes. De kinderen konden al heel goed op het ritme van de muziek lopen en dansen, erg knap. We keken ook foto's van Maud, zij was vorig weekend door een hond in het gezicht gebeten en moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Gelukkig was Bas de beer bij haar en mocht hij de hele week bij haar blijven. Met De Vreedzame School leerden we over 'Stop hou op!' en hoe je elkaar kunt helpen. Iedereen vertelde iets dat hij/zij fijn vond.

Donderdag was juf Linda op een studieochtend en kwam juf Anneke in de klas. Dat was heel gezellig. In de middag was juf Linda weer terug en hebben we de museumles voorbereid.

Vrijdag was iedereen supergoed op tijd en konden we snel met de bus naar het Museon. We deden daar een erg leuke, leerzame les over kriebelbeestjes en kabouters. We mochten allemaal een kaboutermuts meenemen! Het was een fijne dag.

Fijn weekend allemaal!

Thema: Kriebelbeestjes en lente
06-04-2018
Hallo allemaal!

Na een lang weekend was het weer even inkomen hoor!

Woensdag kwam Boaz bij ons wennen. Hij is het laatste kind dat bij ons in de klas komt. Gezellig dat je er bent!

We leerden bij De Vreedzame School het verschil tussen helpen en bemoeien, dat was best nog lastig. Belangrijk is om eerst te vragen of iemand hulp wil en dan ook het antwoord af te wachten. We hebben ook met elkaar besproken wat we irritant vinden, want tja, het leven is niet altijd een feest ;)

Mik vertelde nog over haar huis en de dag was alweer om.

Donderdagochtend stond in het teken van de kinderboerderij. Gelukkig hadden zich nog een mama, opa en oma gemeld en kon het uitje doorgaan. Na een best lange wandeling kwamen we aan en gingen we eerst even een hapje eten. De mevrouw van de kinderboerderij las een boek voor en we leerden dat kaas, melk, eieren en vlees allemaal van de boerderij komen. Daarna gingen we in groepjes opdrachten doen. Bijvoorbeeld: geiten borstelen, poep scheppen, cavia's aaien, geiten melken. Het was echt leuk, alleen helaas heel erg koud. Sommige kinderen waren half bevroren. Op school konden we gelukkig weer opwarmen. Juf las in de middag nog een boek voor over een lekker lange agent en we werkten nog even aan weektaken en andere werkjes. Bas de beer ging voor het eerst weer bij iemand logeren. Robbi was de gelukkige.

Vrijdag weer het wekelijkse circuit. We oefenden met tellen en getalherkenning t/m 10 en maakten werkbladen van kriebeldiertjes. Daarna vierden we de verjaardag van Lisa-Esmee, zij is 6 geworden vandaag. Gefeliciteerd! We maakten de weektaken af en juf Sylvie maakte rupsen met de kinderen. In de middag aten we nog een lekker stukje fruit en las de juf een boekje voor. We speelden lekker lang buiten in de zon! Heerlijk.

lisaesmee.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fruit%20rups.jpg

 

 

Fijn weekend! 

Hoi allemaal!
23-03-2018
Het was een volle week met leuke activiteiten!

 

 


Maandag was Alba jarig, 5 jaar is ze geworden. Gefeliciteerd Alba! Bedankt voor de lekkere traktatie.
Jens is ook 4 jaar geworden en mag nu elke dag bij ons komen. welkom in groep 1-2D
Helaas werd Jens al op de eerste dag ziek en moest hij opgehaald worden. Bij de dokter bleek dat hij ook een nachtje in het ziekenhuis moest blijven. Hopelijk ben je snel weer beter Jens.

werk%20klas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kikker.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de huishoek oefenden de kinderen het verhaal, Kikker en een heel bijzondere dag.
Ze verdeelden zelf de rollen en studeerden de tekst in. Na de speel/werkles mochten zij een voorstelling gevenoor de klas. Wat deden ze dat goed! Iedereen genoot van de toneelstukjes!

kikkers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag hadden we paascircuit, we hebben eieren versierd, een paasmandje gemaakt , spelletjes gedaan en een eierkoek versierd. Dank aan alle lieve ouders die geholpen hebben deze ochtend! Het was een groot succes.

passc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pasen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

paasc.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag startten we de dag met praten over verschillende feestdagen. Waarom vieren we Pasen en Kerst? Kinderen wisten er al veel van! Met verkeer leerden we over het verkeerslicht. Groen en rood hadden we snel door. Maar het oranje licht....... sommige kinderen dachten dat je dan nog even snel moet rijden. We hebben nu goed besproken dat je met het oranje licht alleen door mag rijden als je echt niet meer kunt stoppen. Anders moet je toch echt even wachten! We werkten hard aan de weektaken, want sommige kinderen waren nog niet zo ver. Noud haalde zijn veterstrikdiploma. Toppie!

Vrijdag begonnen we weer met het circuit. We deden De Vreedzame school, een iPad werkje en een werkblad over het verkeerslicht. Daarna vierden we de verjaardag van Krijn. Hij is alweer 6! Gefeliciteerd! In de middag lazen we een boek over een koe die een ei legde! Nou ja zeg! Het was een grappig boek. Er werd nog hard aan de weektaken gewerkt, maar ze zijn net niet allemaal af gekomen. Helaas, pindakaas, kan gebeuren. Hidde haalde ook zijn veterstrikdiploma! Joepie!

PhotoGrid_1521814957391.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde van de dag hebben we lootjes getrokken voor het Paasontbijt. Elk kind heeft in zijn/haar tas een plastic bordje met een lootje erop. Op dit bord maak je het ontbijtje. Er hoeft buiten het lootje niks extra's bij. De verschillen worden anders te groot. Denk eraan dat een kleuter geen 3 broodjes eet naast het ei, fruit en drinken. Het is leuk als je het een beetje leuk inpakt ;)

De kinderen mogen in pyjama naar school komen met het Paasontbijt. Dit is niet verplicht. Geef wel kleren en schoenen mee voor de rest van de dag en voor het zoeken van de eieren.

Woensdag 28 maart 12.30 helpen de tafels dekken:

- Joram (Teun)

- Marnix (Mees)

Donderdag 29 maart hulp Paasontbijt (8.45-11.00)

- Suzanne (Krijn)

- Sam (Juline)

- Peter (Noah)

- Petra (Iris)

2 van jullie gaan rond 9.30 naar het bos om de eieren te verstoppen. Ik heb een plattegrond. Wij lopen met de andere 2 ouders rond 10.00 richting de bosjes.

Donderdag 5 april mee naar de kinderboerderij (8.45-12.00)

- Peter (Noah)

- Lieke (Jens)

-

-

Ik zoek nog 2 ouders die mee kunnen/willen om een groepje te begeleiden.

Fijn weekend!

 

Hallo allemaal!
16-03-2018
Het was weer een leuke week!

Deze week begon heel erg goed. Maandag gingen we direct om 9.00 uur met de bus naar theater Dakota.
De kinderen hadden het gevoel dat ze op schoolreisje gingen :).
In het theater hebben we ontzettend gelachen om de kleine mol die wilde weten wie er op zijn hoofd gepoept had. Het was niet de duif en ook het varkentje niet, maar... De hond van de slager. De kinderen hebben genoten van de voorstelling en de juf genoot van de koppies van de kinderen.

IMG-20180316-WA0000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de middag moesten we gewoon weer aan het werk. We hadden weer een weektaak met 4 werkjes. Iedereen ging hard aan het werk.
Dinsdag hebben we gewerkt en een mooi boek gelezen over Tenzin. Tenzin is een jongetje die in een tempel woont. Hij woont heel anders dan wij hebben we gelezen in het boek.
We hebben ook met elkaar gepraat in een binnen- en buitenkring. De kinderen hebben aan de hand van een spel een kaartje getrokken. Ze vertelden elkaar waar ze trots op waren. Het was heel knap, heel veel kinderen konden al vertellen waar ze trots op waren.
Woensdag was er weer creabizz. We hebben weer van alles gedaan; van een speurtocht in de bosjes van Pex tot een echte slang vasthouden, en van een toneelstukje spelen tot een robot besturen. Zoals altijd kwamen de kinderen met enthousiaste verhalen terug in de klas.

Donderdagochtend begonnen we met het bekijken van de huizen van Tess en Tess. Zij vertelden hoe hun huis eruit ziet.

Daarna gingen we lekker naar buiten om even te rennen en spelen. Aansluitend hebben we in de kring gepraat over sporten en bezigheden in andere landen.

In Schotland doen ze aan paalwerpen en in India doen ze wedstrijden met kamelen. Heel anders dan bij ons. De plaatjes maakten indruk op de kinderen.

We hebben het ook gehad over het overlijden van Stephen Hawking. De kinderen hadden veel vragen over hem en konden er erg goed meedenken en luisteren. Juf Sylvie is met alle kinderen een leuke paashaas aan het knutselen, zodat we de klas straks leuk kunnen versieren met het Paasontbijt.
In de middag had de juf een boek meegenomen dat ze niet kon voorlezen. Het was een boek met alleen maar platen. Het ging over een hondje dat een rode paraplu had gepakt en door de wind werd meegevoerd. Zo kwam hij op verschillende plekken op de wereld terecht. Samen met de kinderen ontstond het verhaal en door vragen te stellen dachten ze diep na en werd het verhaal nog mooier. We hebben wel drie kwartier in de kring gezeten en waren de hele tijd betrokken en geconcentreerd. Erg knap!


Vrijdag begonnen we met ons wekelijkse circuit. De juf had allemaal werkjes klaargelegd en daar is onder leiding van juf Sylvie hard gewerkt. In de kleine kring hebben we gekeken naar geld. Het is namelijk de week van het geld deze week. We bekeken het verschil tussen nepgeld en echt geld. Het voelt anders, en is van ander materiaal gemaakt. We bekeken alle munten en briefjes. De briefjes van 500, 200 en 100 hebben we bekeken, maar die gebruiken we bijna nooit. De kinderen vonden het nog heel moeilijk. We gaan hier nog wat vaker naar kijken. Ik heb de kinderen gezegd dat ze misschien thuis in de portemonnee van mama of papa mogen kijken om te zien wat daar in zit. ????

In de middag praatten we en keken we naar verschillende verkeerssituaties in het buitenland. Van de drukte van India tot de rust in IJsland. Tijdens het spelen en werken werd nog een enkele weektaak afgemaakt en we konden gelukkig nog een droog momentje vinden om buiten te spelen. We sloten de dag af met een mooi verhaal over een speciaal paardje. Alle kinderen hebben een lootje mee voor Pasen. Graag ingevuld inleveren volgende week. We trekken vrijdagmiddag lootjes!

Fijn weekend!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Nieuw thema
09-03-2018
We zijn deze week begonnen met het nieuwe thema.

Maandag vierden we eerst de verjaardag van Tess Hoops, zij werd alweer 6! Gefeliciteerd! De weektaak is nu uitgebreid naar 4 werkjes en dat is best even wennen. We begonnen met het thema 'zo leven wij' en veel kinderen vertelden over hun eigen huis.

tess.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag lazen we een boek waarin heel veel verschillende mensen staan, want niemand is hetzelfde. We deden donderdag een lesje over Zweden en bekeken plaatjes. Tess Dordregter had een heel bijzonder boek bij zich. Over 2 prinsessen. Haar moeder heeft alle tekeningen in het boek gemaakt. We hebben vrijdag het verhaal gelezen en dat was ook heel leuk, maar we genoten natuurlijk het meest van de tekeningen. Er lag donderdag een grote plas op het plein, omdat de put verstopt was. Met hulp van de kinderen is deze plas naar de andere put geveegd. Een paar natte voeten, maar de plas was verdwenen!

huizen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag leerden we over huisnummers en buren. Dat was nog best even gek, want nummer 3 woont niet naast nummer 4, maar er tegenover.

We hebben inmiddels alle foto's van huizen besproken met de kinderen. Wil iedereen die dit nog niet heeft gedaan een foto meegeven van het huis? Bedankt vast!

zolevenwij.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Barbara en Linda

Lieve ouders en kinderen,
23-02-2018
Het was weer een fijne week!

 

 

Maandag kwam Sofie op school met een echt ski diploma! Knap hoor Sofie!

sofie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag vierden we de verjaardag van Mik, 5 jaar alweer! Gefeliciteerd Mik! Bedankt voor de leuke en heerlijke traktatie, we hebben ervan gesmuld.

bar2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was ook alweer de laatste week van ons thema ziek zijn. Wat hebben de kinderen hard gewerkt. 
Voor de tentoonstelling van dinsdagmiddag hebben de kinderen zelf bedacht welke afdelingen er moesten komen, wie op welke afdeling zouden werken en wat ze daarvoor nodig hadden.
Alles was tip top in orde toen de (groot) ouders kwamen. Alle artsen waren op hun post en lieten zich niet afleiden door alle patiënten, ze hebben alle zieke mensen geholpen, ogen- en orentesten gedaan en er was ook een echt röntgenapparaat en zelfs een operatiekamer.
Bij de balie kregen alle patiënten een verwijsbriefje en door de aanwijzingen die Boris gaf konden ze gemakkelijk de weg vinden.
Bij de apotheek kon iedereen zijn medicijnen halen en zo werd iedereen weer beter.
Wat was ik trots op ze !!!

bar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ziekenhuis.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ziekenhuis1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we de les met de meegebrachte geboortekaartjes. We bekeken hoe laat iedereen was geboren en in welke maand. We telden de kaartjes en bekeken welke kleuren en vormen ze hadden. Bedankt voor het lenen!
We deden ook een les over de ambulance. We luisterden naar de sirene en bekeken de ambulance van binnen. Het is net een miniziekenhuis!
Noud had een boekje meegenomen over een papa die naar het ziekenhuis moest en dat hebben we gelezen. We leerden dat je soms van buiten niet kunt zien dat iemand ziek is.

lucas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lucas2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag leerden we tellen met stappen van 2; dus 2-4-6-8-10. En we oefenden met kleuren en tellen. Het was een gezellige dag, want we mochten spelen met ons speelgoed! Maar ook is de dag een beetje verdrietig, want we namen afscheid van Lucas. Hij heeft van ons een mooi cadeautje gekregen en we kregen van hem een heerlijk cakeje. Lucas, we zullen je missen! Heel veel plezier op je nieuwe school.

lucasdag.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijne vakantie allemaal!!

we zijn nog ziek ;)
16-02-2018
Het thema slaat goed aan bij de kinderen.

We werken hard aan het thema.

Vandaag praatten we over botten en botbreuken. We maakten botten weer aan elkaar.

Volgende week de laatse week over het thema ziek zijn en dan een weekje vakantie.

We hopen jullie allen te zien dinsdag om 14.30 voor de thema-afsluiting.

Fijn weekend!

botten.jpg

Ziek zijn
09-02-2018
Beste ouders en kinderen,

 

Maandag is Lianne 4 jaar geworden. Gefeliciteerd Lianne en welkom in onze groep.

Tess Hoops heeft haar zwemdiploma gehaald, superknap Tess, gefeliciteerd.

Het nieuwe thema over ziek zijn is nu al een groot succes. De kinderen spelen enthousiast met de spullen vaan de doktershoek en ze weten al veel over hoe het in het ziekenhuis gaat.
De nieuwe letter van de week is natuurlijk de Z.
Dinsdag kwam de moeder van Teun vertellen over haar beroep.Zij is nl verloskundige en de kinderen hebben gezien hoe een baby in een buik ligt en gehoord hoe een hartje klopt. En toen konden we ook nog een echt hartje van een baby horen want de moeder van Teun heeft zelf ook een baby in de buik. Bedankt Kirsten!! De kinderen vonden het geweldig!!

Donderdagochtend deden we een les in de kring. Alle kinderen kregen een groene stip op hun RECHTERhand. Zo kunnen we onthouden wat rechts en links is. Dit werkt natuurlijk alleen als je onthoudt dat de stip rechts zit. Dit ging bijna goed bij iedereen :) Nog even een woordweb maken van ziek zijn, want we weten er natuurlijk al veel van. We bekeken de longen van een pop die in de klas staat.

Daarna snel eten en drinken en plassen, want we gingen naar het kinderboekenmuseum. Fijn dat er 4 moeders mee konden om te helpen, bedankt! En wat was het leuk daar! Er was een hele wereld van Kikker en zijn vriendjes en je kon schaatsen, in bed liggen, een bankje timmeren, schatten zoeken en nog veel meer. Supercool! Ook deden we een soort spel om de puzzel van Kikker te maken. We hadden het erg leuk! Om 12.40 waren we pas terug op school, dus toen ging er wel een boterhammetje in. Daarna was de middag ook supersnel voorbij.

Vrijdag begonnen we met een circuit. We kleurden ambulances naar eigen ontwerp en deden een ziekenhuisspel op de Ipad. De juf heeft iedereen gewogen en gemeten dus we weten wie de langste, kortste, zwaarste en lichtste is. Bij het eten en drinken hebben we geteld hoeveel kinderen een appel, banaan, koek of anders bij zich hadden en dit weer mooi in een schema gezet. Dat doen we volgende week nog eens om het verschil te bekijken.

We knutselden verkouden poppetjes, compleet met zakdoek. Het was een leuke dag!

Fijn weekend allemaal!

Beste ouders en kinderen,
02-02-2018
Het was weer een geweldige week.

 

We hadden twee jarigen. Boris is dinsdag 6 jaar geworden en Mees was woensdag jarig, ook hij is 6 jaar geworden.
Gefeliciteerd jongens en bedankt voor heerlijke en mooie traktaties.

boris%20jarig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mees%20jarig.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Juline kwam maandag wennen en dat ging heel goed. De kinderen van groep 2 hebben haar goed geholpen. Fijn was dat!
Een aantal kinderen hebben hun borduurwerkjes afgemaakt, dat was zo knap.

borduren.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben de klas een beetje opgevrolijkt met mooie hartjes, het ziet er weer gezellig uit.


Er zijn al heel veel doktersspulletjes binnengekomen en we hebben ook een matrasje voor in de ziekenhuishoek.

Donderdag begonnen we lekker rustig met een voorleesverhaal over het kind van de Gruffalo. We leerden ook hoe we iets kunnen tellen en het dan zichbaar kunnen maken in een grafiek met kleurtjes. Met verkeer praatten we over de verschillende manieren om naar school te gaan. Iedereen komt lopen, fietsen of met de auto. Niemand kwam met het vliegtuig of de boot ;)

En vandaag was echt een dag vol trotse momenten! 3 veterstrikdiploma's!!! Gefeliciteerd Boris, Manoe en Lotte!! Goed gedaan.

veters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat was niet alles! Robbi, Manoe en Iris  lazen al bijne een boekje uit! En ook Lisa-Esmee oefent er al mee. Wat een knappe kinderen!

lezen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag kwamen we dikgekleed de klas in, want we deden mee met de warme truiendag. Gelukkig viel de kou best mee. Doordat we zo hard bezig waren, merkten we er niet veel van. In groepjes hebben we geoefend met een gezelschapsspelletje. Op je beurt wachten, stappen tellen, muntjes leggen, wat konden sommige kinderen dat goed! Jullie doen thuis vast veel spelletjes! In de middag keken we naar een leuke poppenkastvoorstelling van groep 8.

poppenkast%20en%20spel.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat een fijne week!

Volgende week woensdag margedag

Donderdag museumbezoek

Laatste winterweek
26-01-2018
Deze week was alweer de laatste week van het thema winter.

Woensdag deden we een les met sneeuwballen tellen en herhaalden we de letter a. Bij de Vreedzame School praatten we over bang. We lazen een boek over een bang mannetje die niet meer bang wilde zijn. Aan het eind van het boek was hij niet meer bang, maar juist dapper!

Donderdag begonnen we met een les over verschillende sneeuwballen. Hoe maak je een sneeuwbal groter? Hoe bouw je een sneeuwpop? Eerst een grote en dan een kleinere en dan een nog kleinere sneeuwbal op elkaar. Waarom niet andersom? De kinderen konden dit goed beredeneren. Daarna deelde ik verschillende maten sneeuwballen uit en hebben we groepjes gemaakt. Alle even grote bij elkaar. Maak een groepje met 4 verschillende maten bij elkaar en leg ze op volgorde van klein naar groot.

klein%20groot.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de speelwerkles begonnen we met het maken van sneeuwpoppen. Die laten we nog even hangen, want ze zijn zo leuk!

 

sneeuwpoppen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag weer een circuit. Iedereen deed een werkje van miniloco en dat ging al heel goed! In de kleine kring hebben we kaartjes gesorteerd. Dieren, wintersporten, winterkleding en badspullen werden door de kinderen gesorteerd. We deden ook nog een woordspel en keken welke niet in het rijtje thuishoorde.

Er is dus hard gewerkt en veel geleerd. De juf heeft veel geobserveerd om te zien wat de kinderen allemaal al kunnen.

Volgende week vrijdag 2 februari doen we mee met de warme truiendag. Trek iets warms aan, want de verwarmingen gaan de hele dag uit. In de middag kijken we op school naar een poppenkastvoorstelling van groep 8.

Donderdag 8 februari gaan we met de klas naar het Kinderboekenmuseum. Ik zoek 4 ouders die meewillen. We moeten rond 10.15 weg en zijn rond 12.30 weer terug. Kinderen die normaal niet overblijven kunnen het beste een keertje wel overblijven. Mail mij bij vragen of als je mee wilt als begeleider. Er wordt van ouders ook verwacht dat ze actief meedoen in de les ;)

Fijn weekend!

Thema winter in volle gang
19-01-2018
We werken nog steeds over het thema winter.

De kinderen hebben deze week weer heerlijk gewerkt, gegymd en geknutseld over de winter.
We hebben het boek gelezen van het heksje dat sneeuw wil toveren en we hebben daar ook leuke opdrachten over gemaakt.
Woensdag was er ook weer creabizz en alle kinderen hebben enthousiast verteld hoe zij het ervaren hebben.

Edit_20180119_07_40_29.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we met 4 kindjes extra. Er kwamen een paar kinderen van Lisa Dak bij ons in de klas kijken. Lianne was ook weer bij ons aan het wennen. Juf Sylvie las een winterverhaal voor en daarna praatten we over de storm. Hoe voelt, ruikt en proeft een storm? Hoe ziet storm eruit en wat hoor je? Na  dit gesprek gingen we even kort naar buiten om het echt te ervaren. De bomen zwiepten hard heen en weer, dus we gingen snel weer naar binnen. In de grote pauze was de storm zo erg dat we niet naar buiten mochten van meester Jeroen. We deden in de middag een leuke les met kleuren. Gelukkig mochten we eind van de dag nog even naar buiten, want de storm was gaan liggen.

Vrijdag begonnen we de dag met een circuit. Iedereen heeft een mooie sneeuwpop van klei gemaakt. Compleet met knoopjes, een wortelneus en sjaal. Sommigen hadden zelfs hoeden en bezems. In de kleine kring deden we een les met kleurkaartjes. We speelden 3 op een rij en dat was nog best moeilijk. Je moet op je eigen kleur letten, maar ook zorgen dat een ander team geen 3 op een rij maakt! Leuk en leerzaam. In de middag deden we een les over tellen met sneeuwvlokken. Hoeveel sneeuwvlokken vallen uit de lucht? Hoe kunnen we die makkelijk tellen als ze allemaal door elkaar liggen? Noah had een goed idee! Elke sneeuwvlok die je telt, leg je even aan de kant, dan weet je welke je nog niet hebt gehad. Slim zeg! Het werkte heel goed. Het ging ook goed als je de vlokken netjes op een rij legt.

vandaag.jpg

We zijn er weer! Fijn 2018 allen!
12-01-2018
Beste ouders en kinderen. De allerbeste wensen voor het jaar 2018!

Wat was iedereen blij om elkaar weer te zien. Maandag raakten de kinderen bijna niet uitgepraat, zo graag wilden ze vertellen wat ze allemaal gedaan hebben in de vakantie.
Mia is in de vakantie 4 jaar geworden. Gefeliciteerd Mia en welkom in groep 1-2 D.
We zijn direct met het nieuwe thema begonnen. We werken deze weken over de winter.
We hebben geleerd wat seizoenen zijn, maar ook hoe het komt dat er seizoenen zijn. Welk weer bij welk seizoen hoort. Mia heeft verteld hoe het was met die erge storm op Sint Maarten waar ze toen nog woonde.
Alle kinderen wilden veel weten, het was een mooi gesprek. Dank je wel Mia dat je zoveel wilde vertellen.
We hebben ook al 2 liedjes geleerd over de winter; Het is winter bibber,bibber en de Sneeuwdans. En wat kenden de kinderen al snel de woordjes, echt heel knap.

Woensdag begonnen met de gymles en het vieren van de verjaardag van Jake S, hij is al weer 5 geworden! Gefeliciteerd! Ook deden we een les over seizoenen. Iedereen had een kaartje en moest bedenken bij welk seizoen dat hoorde. We hebben hier veel van geleerd. Met De Vreedzame School hebben we nagedacht over dingen waar we blij van worden. We maakten hier een mooie tekening van voor in ons plakboek. Dat plakboek gaat pas mee aan het einde van groep 8, dus even geduld ;)

Donderdag begonnen we weer met een verjaardag, Finn is ook 5 geworden! Gefelliciteerd! We leerden dat het niet handig is om te voetballen op de stoep, dat kan heel gevaarlijk zijn. We deden een les met sjaals. We legden ze van kort naar lang en daarna hebben we ze met blokken opgemeten. De sjaal van Boris en juf Sylvie waren samen de langsten en die van Jake O was de kortste.

PhotoGrid_1515750124578.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1515750166248.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we de dag met een circuit. We leerden rangtelwoorden, eerste, tweede, derde en zo verder tot tiende. Dat was best moeilijk, maar het ging erg goed.  De kinderen konden goed luisteren en wezen de goede knoopjes op de sneeuwmannen aan. Alle weektaken werden afgemaakt en er is door een aantal kinderen van groep 2 geoefend met veterstrikken. Mees haalde als eerste jongen zijn veterstrikdiploma! Joepie!

We eindigden de week met een lekker stukje fruit uit de schoolfuitdoos. Wat een goede groente- en fruiteters zijn onze kinderen, binnen no-time was de schaal leeg!

PhotoGrid_1515766538725.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week gaan we door met het thema Winter! Fijn weekend allemaal!

Juf Barbara en juf Linda
 

Nog een paar nachtjes slapen....
01-12-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Na twee onrustige weken zijn de juffen gelukkig weer beter.
Maandag hebben we het grote boek voor Sinterklaas afgemaakt en in de schoen gedaan.
En we kregen dinsdag al een brief!!! Een bief van de Sint waarin hij ons bedankt voor de mooie tekeningen in het boek.
We hebben ook geoefend voor ons optreden op 5 december. Ons liedje heet : Als ik voor 1 dag Sinterklaas mag zijn.

pietencircuit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag hadden we Pietencircuit. We hebben de ochtend heel gezellig kruidnootjes gebakken, pepernotenspel en nog andere spelletjes gedaan.
Dank jullie wel ouders en oma en opa voor  alle hulp.
Daarna hebben we geoefend voor de Pietengym, het ging al goed maar het kan nog beter!

Toen we woensdag op school kwamen waren we heeel erg geschrokken. De rommelpiet is geweest en wat heeft hij een rommel gemaakt!
Gelukkig kunnen de kinderen heel goed opruimen en was de klas snel weer netjes. We kregen ook een mooie kaleidoscoop.Dank je wel rommelpiet.

PhotoGrid_1512122727684.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1512122696386.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begon juf Marloes even in de klas, want juf Linda moest even naar de dokter. Gelukkig was ik snel terug. We hadden vandaag pietenexamen. Wat deed iedereen goed zijn/haar best! Zelf met het licht uit en helemaal in stilte konden de kinderen cadeautjes wegbrengen over de daken. Iedereen heeft de pietendiploma dik verdiend! We werkten hard aan de weektaken en leerden over snel en langzaam.

PhotoGrid_1512122962447.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag begonnen we de les met een circuit; iPads, De Vreedzame School en pietmaskers maken. Wat leuk om eens in kleine groepjes te werken met De Vreedzame School! We hadden het over lichaamstaal en vriendelijk vragen. Van de pietenmaskers maken we een mooie slinger om dinsdag de gymzaal mee te versieren. Want dinsdag komt Sinterklaas op school! We hebben geoefend met het lied; Kon ik maar voor 1 dag Sinterklaasje zijn.

De weektaken zijn nog afgekomen gelukkig, het was even hard werken in deze drukke week. Fijn weekend allemaal!

Hij komt, hij komt.....
17-11-2017
Wat een spannende tijd!

We zijn vol spanning aan het wachten op de aankomst van Sinterklaas. De kinderen raken er niet over uitgepraat. Heel gezellig! Het Sinterklaasjournaal is ook weer heel spannend! Wat een storm op zee! Er waren zelfs pakjes van de boot gewaaid en op ons schoolplein terecht gekomen! We hebben de pakjes bij onze schoenen op de openhaard gezet met een brief erbij. De cadeautjes worden dan hopelijk door de pieten opgehaald en bij de goede kinderen gebracht.

De klas is al een beetje versierd met geknutselde stoomboten en in de poppenhoek wordt al druk gespeeld met de verkleedkleren. We hebben goed gezongen aan het eind van de dag, dus misschien zit er maandag wel wat lekkers in onze schoen! Allemaal lief zijn dus dit weekend!

Heel veel plezier morgen en niet teveel pepernoten eten :)

sint.jpg

Bijzonderheden
10-11-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Malin is nu ook 4 jaar geworden en komt nu iedere dag in onze groep.
Gefeliciteerd Malin!
Maandag hebben de kinderen van groep 1 een werkje uit de kast gedaan, de kinderen uit groep 2 uitleg krijgen over de weektaak. Dat doen we in 2 groepjes van 7 kinderen.
Dit ging heel erg goed. We werken dan met het stoplicht.
Als het stoplicht op rood staat gelden er 3 regels:
Kleine probleempjes zelf oplosssen, want de juf is bezig.
Geen ander werkje kiezen.
Heel zachtjes praten.
We hebben geoefend en het ging heel erg goed!
In de middag hadden we veel plezier in het speellokaal. We waren zelf een ballonnetje en moesten goed luisteren hoe groot we werden opgeblazen en jaaa als een ballon te groot wordt dan.... Knapt hij...boem. Dat was erg leuk.
Ook hebben we treintje gedaan en de treintjes moesten goed oppassen en wachten op elkaar. Dit ging super goed.

Dinsdag vierden we het feestje van Hidde. Het was erg gezellig, gefeliciteerd en dank je wel voor de heerlijke traktratie!

Woensdag begonnen we met De Vreedzame School met het blok; We hebben oor voor elkaar. We hebben geluisterd naar geluiden in de school en geleerd dat je luisteren niet alleen met je oren doet, maar met je hele lichaam. We hebben ook goed gegymd, ookal was het een beetje glad in de zaal. We praatten over de herfst en ook even over spinnen....brrrr

Donderdag hebben we met begijpend luisteren over de wind gepraat en gelezen. Je kan de wind niet zien, maar er zijn wel andere dingen die je kunt zien om te weten of er wind is. Er zijn ook veel verschillende soorten wind. Vraag maar eens aan de kinderen!

We hebben allemaal een lief, klein egeltje gemaakt van klei en zonnebloempitten. Die mogen vrijdag mee naar huis.

Vandaag gebruiken we de iPads voor wat leerzame spelletjes en kleuren we een herfstkleurplaat op nummer. De laatste weektaak wordt nog afgemaakt en dan gaan we richting een stormachtig weekend.

nu2.jpg

 

nu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot volgende week allemaal!

Klaar met griezelen
03-11-2017
Het thema griezelen is voorbij.

Hallo allemaal,

het is deze week alweer de laatste week van ons griezelthema. Volgende week hebben we even geen thema en daarnaaaa.... komt de goede Sint alweer.
Het was maandagochtend voor de kinderen van groep 2 wel een heel spannende ochtend. De eerste weektaak!
Ze hebben het allemaal hartstikke goed gedaan!

Dinsdag was een wat verdrietig dagje. Meester Mike was voor het laatst. Dat vonden alle kinderen wel heel erg jammer. Hij deelde lekkere mandarijntjes uit en hij was heel blij met de handjes die wij geknutseld hadden.

Woensdag was de creabizz. Wat een leuke gezellige ochtend was dit weer.

Donderdag hebben we het over de seizoenen gehad. Boris wist ons heel precies uit te leggen wat dat zijn en samen konden we alle seizoenen en hun kenmerken noemen. Bij de herfst hoort onder andere ook regen. Wij lazen een verhaal over regen en hoe je je daartegen kunt beschermen. We maakten allemaal een knutselwerkje van Kim in haar regenpak. Er werd hard gewerkt aan de laatste werkjes van de weektaken. Buiten ruimden we de gevallen bladeren op, want dan kunnen we beter spelen en fietsen.

PhotoGrid_1509724877631.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1509724795550.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we met het vieren van de 5e verjaardag van Lucas. Nog gefeliciteerd! Daarna hadden we een leuke les begrijpend luisteren. Het ging over Olivier, die verdwaalde in het bos. In de gymzaal speelden we stukjes uit het verhaal na; we vielen in elkaars armen, deden een boom na en beeldden uit hoe je je voelt als je verdwaald bent. In de klas hebben we hard gewerkt en ook wat gespeeld natuurlijk. Mik verdiende de opstekerketting, omdat ze altijd meteen klaar staat om anderen te helpen. De allerlaatste weektaak werd afgemaakt en de week is alweer om! 

Fijn weekend!

PhotoGrid_1509724755268.jpg

PhotoGrid_1509724719350.jpg

We zijn er weer!
27-10-2017
Wat fijn om alle kinderen weer te zien!

We zijn de week rustig gestart, nog even zonder weektaak voor groep 2, die komt maandag :)

Na 2 dagen bij juf Barbara en meester Mike, hadden de kinderen al weer een dagje vrij. De juffen hebben hard gewerkt in de klas om alle administratie weer op orde te krijgen.

Donderdag hebben we in de kring een verhaal gelezen over een held op sokken. Daar hebben we geoefend met visualiseren en vertellen wat je ziet en wat dat betekent. We deden ook een les met het getal 6. Steeds 1 minder, steeds 1 meer. Groepjes maken van 3 of van 2. En konden we ook groepjes van 4 maken? Nee, dat ging niet.

Vrijdag startten we de dag met een circuit en deden alle kinderen een puzzel, een werkje op de iPad en een lesje getalherkenning bij de juf. Daarna zijn we met De Vreedzame School verder gegaan met om de beurt. Hoe bepaal je wie er eerst mag? Nu weten we een paar manieren!

In de middag keken wij poppenkast in de speelzaal. Kinderen van de bovenbouw hadden zelf poppenkastverhalen gemaakt en wij mochten komen kijken! Dat was leuk!

Volgende week doen wij nog het thema Griezelen en dan gaan alle knutsels weer mee naar huis. We hebben dan even geen thema voordat de drukte van Sinterklaas komt.

De griezelige groetjes van groep 1-2 d

PhotoGrid_1509109722300.jpg

Bijzonderheden
13-10-2017
Wist je dat....

Wist je dat....

- we bezig zijn met het thema Griezelen

- we een nieuwe zandtafel hebben

- we hebben geleerd hoe een 'verboden in te rijden' bord eruit ziet

- Lisa-Esmee en Mees de opstekerketting verdiend hebben

- Iris, Tess Hoops, Robbi en Lisa-Esmee hun veterstrikdiploma al hebben

- we op vrijdag de 13e helemaal geen pech hadden

- de schoolfoto gemaakt is en wij denken er allemaal goed op te staan

- de kinderboekenmarkt een groot succes was

- we vrijdag leuk gespeeld hebben met ons speelgoed

- we met De Vreedzame School hebben geleerd om om de beurt met iets te spelen; we bouwden ook om de beurt een huis voor aap en tijger

- er elke dag een opa of oma voor kwam lezen in de klas

- er kinderen van groep 8 kwamen voorlezen

vrijdag1.jpg

vrijdag2.jpg

 

vrijdag.jpg

Griezelen!
06-10-2017
Deze week weer een nieuw thema in de klas!

 

 

Hallo allemaal,

Deze week hebben we weer heel veel leuke, leerzame en gezellige dingen gedaan.
Maandag zijn we alvast met het nieuwe thema: Griezelen begonnen.
We hebben besproken wat allemaal bij griezelen hoort en dat griezelen een beetje spannend, maar vooral heel leuk is.
De moeder van Teun heeft 2 mooie pakken gemaakt om in de griezelhoek mee te spelen. Heel erg bedankt, ze zijn prachtig.
In de middag kwamen Joya en Mari-Carmen uit groep 8 met een groepje kinderen knutselen. Ze hebben een mooi griezelbos gemaakt. Dank je meiden, het was erg gezellig.

 

knustelen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lisa-Esmee had thuis zo goed geoefend met veter strikken dat ze in klas direct haar veterdiploma heeft gehaald! Gefeliciteerd Lisa-Esmee.


Dinsdag heeft meester Mike mooie monsters met de kinderen geknutseld.
We hebben in het speellokaal leuke heksen spelletjes gedaan, Timpe tampe tovenaar gezongen en zwarte kattenstaarten tikkertje gespeeld. 
De kinderen hebben hard gelopen en waren best wel een beetje moe!


Woensdag was de dag wel een beetje spannend begonnen, want er liepen allemaal heksen op het schoolplein. Gelukkig zagen de kinderen dat het de juffen waren die zich verkleed hadden.

thema.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben met De Vreedzame School verder gesproken wat je kan doen wanneer je boos bent.  Eerst een beetje afkoelen maar wat nou daarna?  Een goede oplossing bedenken en daarover praten en aan het eind het natuurlijk weer goedmaken.
En er was creabizz!! De kinderen kwamen et allerlei enthousiaste verhalen weer terug in de klas.

thema2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag een dagje vrij en de juffen en meesters gingen staken.

Vrijdag maar 1 dagje met juf Linda. Meester Mike en juf Sylvie waren er ook, dus we konden hard werken. Meester Mike heeft 2 lessen gegeven; begrijpend luisteren en rekenen. Dat ging al heel goed. Alle kinderen hebben weer een keer laten zien hoeveel cijfers ze al kunnen herkennen en of ze de volgorde weten. Ook hebben veel kinderen een heks geknutseld. Helaas moesten we 2 keer rennen naar binnen omdat het ging regenen en konden we in de ochtend dus bijna niet naar buiten. Gelukkig was het in de middag droog.

Fijn weekend!

heksen2.jpg

Gezellig!
29-09-2017
Het was weer een gezellige week.

Hoi allemaal!

Wat een gezellige week was dit! We hebben natuurlijk hard gewerkt, maar het hoogtepunt was natuurlijk het afscheid van meester Eddy donderdag in de klas. We hadden een mooi lied gemaakt en een pachtig boekje met afscheidsgroeten.

Het thema vormen en kleuren is afgesloten en komende week beginnen we met het thema Griezelen. De moeder van Teun heeft al mooie monsters op ons raam geschilderd en de poppenhoek is al bijna omgetoverd tot heksenhuis.

Let op: Donderdag 5 oktober is de school dicht. Wij staken dan!

robbi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

monsters.jpg