Groep 1/2D

Nog een paar nachtjes slapen....
01-12-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Na twee onrustige weken zijn de juffen gelukkig weer beter.
Maandag hebben we het grote boek voor Sinterklaas afgemaakt en in de schoen gedaan.
En we kregen dinsdag al een brief!!! Een bief van de Sint waarin hij ons bedankt voor de mooie tekeningen in het boek.
We hebben ook geoefend voor ons optreden op 5 december. Ons liedje heet : Als ik voor 1 dag Sinterklaas mag zijn.

pietencircuit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag hadden we Pietencircuit. We hebben de ochtend heel gezellig kruidnootjes gebakken, pepernotenspel en nog andere spelletjes gedaan.
Dank jullie wel ouders en oma en opa voor  alle hulp.
Daarna hebben we geoefend voor de Pietengym, het ging al goed maar het kan nog beter!

Toen we woensdag op school kwamen waren we heeel erg geschrokken. De rommelpiet is geweest en wat heeft hij een rommel gemaakt!
Gelukkig kunnen de kinderen heel goed opruimen en was de klas snel weer netjes. We kregen ook een mooie kaleidoscoop.Dank je wel rommelpiet.

PhotoGrid_1512122727684.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1512122696386.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begon juf Marloes even in de klas, want juf Linda moest even naar de dokter. Gelukkig was ik snel terug. We hadden vandaag pietenexamen. Wat deed iedereen goed zijn/haar best! Zelf met het licht uit en helemaal in stilte konden de kinderen cadeautjes wegbrengen over de daken. Iedereen heeft de pietendiploma dik verdiend! We werkten hard aan de weektaken en leerden over snel en langzaam.

PhotoGrid_1512122962447.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag begonnen we de les met een circuit; iPads, De Vreedzame School en pietmaskers maken. Wat leuk om eens in kleine groepjes te werken met De Vreedzame School! We hadden het over lichaamstaal en vriendelijk vragen. Van de pietenmaskers maken we een mooie slinger om dinsdag de gymzaal mee te versieren. Want dinsdag komt Sinterklaas op school! We hebben geoefend met het lied; Kon ik maar voor 1 dag Sinterklaasje zijn.

De weektaken zijn nog afgekomen gelukkig, het was even hard werken in deze drukke week. Fijn weekend allemaal!

Hij komt, hij komt.....
17-11-2017
Wat een spannende tijd!

We zijn vol spanning aan het wachten op de aankomst van Sinterklaas. De kinderen raken er niet over uitgepraat. Heel gezellig! Het Sinterklaasjournaal is ook weer heel spannend! Wat een storm op zee! Er waren zelfs pakjes van de boot gewaaid en op ons schoolplein terecht gekomen! We hebben de pakjes bij onze schoenen op de openhaard gezet met een brief erbij. De cadeautjes worden dan hopelijk door de pieten opgehaald en bij de goede kinderen gebracht.

De klas is al een beetje versierd met geknutselde stoomboten en in de poppenhoek wordt al druk gespeeld met de verkleedkleren. We hebben goed gezongen aan het eind van de dag, dus misschien zit er maandag wel wat lekkers in onze schoen! Allemaal lief zijn dus dit weekend!

Heel veel plezier morgen en niet teveel pepernoten eten :)

sint.jpg

Bijzonderheden
10-11-2017
Lieve ouders en kinderen,

 

Malin is nu ook 4 jaar geworden en komt nu iedere dag in onze groep.
Gefeliciteerd Malin!
Maandag hebben de kinderen van groep 1 een werkje uit de kast gedaan, de kinderen uit groep 2 uitleg krijgen over de weektaak. Dat doen we in 2 groepjes van 7 kinderen.
Dit ging heel erg goed. We werken dan met het stoplicht.
Als het stoplicht op rood staat gelden er 3 regels:
Kleine probleempjes zelf oplosssen, want de juf is bezig.
Geen ander werkje kiezen.
Heel zachtjes praten.
We hebben geoefend en het ging heel erg goed!
In de middag hadden we veel plezier in het speellokaal. We waren zelf een ballonnetje en moesten goed luisteren hoe groot we werden opgeblazen en jaaa als een ballon te groot wordt dan.... Knapt hij...boem. Dat was erg leuk.
Ook hebben we treintje gedaan en de treintjes moesten goed oppassen en wachten op elkaar. Dit ging super goed.

Dinsdag vierden we het feestje van Hidde. Het was erg gezellig, gefeliciteerd en dank je wel voor de heerlijke traktratie!

Woensdag begonnen we met De Vreedzame School met het blok; We hebben oor voor elkaar. We hebben geluisterd naar geluiden in de school en geleerd dat je luisteren niet alleen met je oren doet, maar met je hele lichaam. We hebben ook goed gegymd, ookal was het een beetje glad in de zaal. We praatten over de herfst en ook even over spinnen....brrrr

Donderdag hebben we met begijpend luisteren over de wind gepraat en gelezen. Je kan de wind niet zien, maar er zijn wel andere dingen die je kunt zien om te weten of er wind is. Er zijn ook veel verschillende soorten wind. Vraag maar eens aan de kinderen!

We hebben allemaal een lief, klein egeltje gemaakt van klei en zonnebloempitten. Die mogen vrijdag mee naar huis.

Vandaag gebruiken we de iPads voor wat leerzame spelletjes en kleuren we een herfstkleurplaat op nummer. De laatste weektaak wordt nog afgemaakt en dan gaan we richting een stormachtig weekend.

nu2.jpg

 

nu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tot volgende week allemaal!

Klaar met griezelen
03-11-2017
Het thema griezelen is voorbij.

Hallo allemaal,

het is deze week alweer de laatste week van ons griezelthema. Volgende week hebben we even geen thema en daarnaaaa.... komt de goede Sint alweer.
Het was maandagochtend voor de kinderen van groep 2 wel een heel spannende ochtend. De eerste weektaak!
Ze hebben het allemaal hartstikke goed gedaan!

Dinsdag was een wat verdrietig dagje. Meester Mike was voor het laatst. Dat vonden alle kinderen wel heel erg jammer. Hij deelde lekkere mandarijntjes uit en hij was heel blij met de handjes die wij geknutseld hadden.

Woensdag was de creabizz. Wat een leuke gezellige ochtend was dit weer.

Donderdag hebben we het over de seizoenen gehad. Boris wist ons heel precies uit te leggen wat dat zijn en samen konden we alle seizoenen en hun kenmerken noemen. Bij de herfst hoort onder andere ook regen. Wij lazen een verhaal over regen en hoe je je daartegen kunt beschermen. We maakten allemaal een knutselwerkje van Kim in haar regenpak. Er werd hard gewerkt aan de laatste werkjes van de weektaken. Buiten ruimden we de gevallen bladeren op, want dan kunnen we beter spelen en fietsen.

PhotoGrid_1509724877631.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PhotoGrid_1509724795550.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag begonnen we met het vieren van de 5e verjaardag van Lucas. Nog gefeliciteerd! Daarna hadden we een leuke les begrijpend luisteren. Het ging over Olivier, die verdwaalde in het bos. In de gymzaal speelden we stukjes uit het verhaal na; we vielen in elkaars armen, deden een boom na en beeldden uit hoe je je voelt als je verdwaald bent. In de klas hebben we hard gewerkt en ook wat gespeeld natuurlijk. Mik verdiende de opstekerketting, omdat ze altijd meteen klaar staat om anderen te helpen. De allerlaatste weektaak werd afgemaakt en de week is alweer om! 

Fijn weekend!

PhotoGrid_1509724755268.jpg

PhotoGrid_1509724719350.jpg

We zijn er weer!
27-10-2017
Wat fijn om alle kinderen weer te zien!

We zijn de week rustig gestart, nog even zonder weektaak voor groep 2, die komt maandag :)

Na 2 dagen bij juf Barbara en meester Mike, hadden de kinderen al weer een dagje vrij. De juffen hebben hard gewerkt in de klas om alle administratie weer op orde te krijgen.

Donderdag hebben we in de kring een verhaal gelezen over een held op sokken. Daar hebben we geoefend met visualiseren en vertellen wat je ziet en wat dat betekent. We deden ook een les met het getal 6. Steeds 1 minder, steeds 1 meer. Groepjes maken van 3 of van 2. En konden we ook groepjes van 4 maken? Nee, dat ging niet.

Vrijdag startten we de dag met een circuit en deden alle kinderen een puzzel, een werkje op de iPad en een lesje getalherkenning bij de juf. Daarna zijn we met De Vreedzame School verder gegaan met om de beurt. Hoe bepaal je wie er eerst mag? Nu weten we een paar manieren!

In de middag keken wij poppenkast in de speelzaal. Kinderen van de bovenbouw hadden zelf poppenkastverhalen gemaakt en wij mochten komen kijken! Dat was leuk!

Volgende week doen wij nog het thema Griezelen en dan gaan alle knutsels weer mee naar huis. We hebben dan even geen thema voordat de drukte van Sinterklaas komt.

De griezelige groetjes van groep 1-2 d

PhotoGrid_1509109722300.jpg

Bijzonderheden
13-10-2017
Wist je dat....

Wist je dat....

- we bezig zijn met het thema Griezelen

- we een nieuwe zandtafel hebben

- we hebben geleerd hoe een 'verboden in te rijden' bord eruit ziet

- Lisa-Esmee en Mees de opstekerketting verdiend hebben

- Iris, Tess Hoops, Robbi en Lisa-Esmee hun veterstrikdiploma al hebben

- we op vrijdag de 13e helemaal geen pech hadden

- de schoolfoto gemaakt is en wij denken er allemaal goed op te staan

- de kinderboekenmarkt een groot succes was

- we vrijdag leuk gespeeld hebben met ons speelgoed

- we met De Vreedzame School hebben geleerd om om de beurt met iets te spelen; we bouwden ook om de beurt een huis voor aap en tijger

- er elke dag een opa of oma voor kwam lezen in de klas

- er kinderen van groep 8 kwamen voorlezen

vrijdag1.jpg

vrijdag2.jpg

 

vrijdag.jpg

Griezelen!
06-10-2017
Deze week weer een nieuw thema in de klas!

 

 

Hallo allemaal,

Deze week hebben we weer heel veel leuke, leerzame en gezellige dingen gedaan.
Maandag zijn we alvast met het nieuwe thema: Griezelen begonnen.
We hebben besproken wat allemaal bij griezelen hoort en dat griezelen een beetje spannend, maar vooral heel leuk is.
De moeder van Teun heeft 2 mooie pakken gemaakt om in de griezelhoek mee te spelen. Heel erg bedankt, ze zijn prachtig.
In de middag kwamen Joya en Mari-Carmen uit groep 8 met een groepje kinderen knutselen. Ze hebben een mooi griezelbos gemaakt. Dank je meiden, het was erg gezellig.

 

knustelen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lisa-Esmee had thuis zo goed geoefend met veter strikken dat ze in klas direct haar veterdiploma heeft gehaald! Gefeliciteerd Lisa-Esmee.


Dinsdag heeft meester Mike mooie monsters met de kinderen geknutseld.
We hebben in het speellokaal leuke heksen spelletjes gedaan, Timpe tampe tovenaar gezongen en zwarte kattenstaarten tikkertje gespeeld. 
De kinderen hebben hard gelopen en waren best wel een beetje moe!


Woensdag was de dag wel een beetje spannend begonnen, want er liepen allemaal heksen op het schoolplein. Gelukkig zagen de kinderen dat het de juffen waren die zich verkleed hadden.

thema.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben met De Vreedzame School verder gesproken wat je kan doen wanneer je boos bent.  Eerst een beetje afkoelen maar wat nou daarna?  Een goede oplossing bedenken en daarover praten en aan het eind het natuurlijk weer goedmaken.
En er was creabizz!! De kinderen kwamen et allerlei enthousiaste verhalen weer terug in de klas.

thema2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag een dagje vrij en de juffen en meesters gingen staken.

Vrijdag maar 1 dagje met juf Linda. Meester Mike en juf Sylvie waren er ook, dus we konden hard werken. Meester Mike heeft 2 lessen gegeven; begrijpend luisteren en rekenen. Dat ging al heel goed. Alle kinderen hebben weer een keer laten zien hoeveel cijfers ze al kunnen herkennen en of ze de volgorde weten. Ook hebben veel kinderen een heks geknutseld. Helaas moesten we 2 keer rennen naar binnen omdat het ging regenen en konden we in de ochtend dus bijna niet naar buiten. Gelukkig was het in de middag droog.

Fijn weekend!

heksen2.jpg

Gezellig!
29-09-2017
Het was weer een gezellige week.

Hoi allemaal!

Wat een gezellige week was dit! We hebben natuurlijk hard gewerkt, maar het hoogtepunt was natuurlijk het afscheid van meester Eddy donderdag in de klas. We hadden een mooi lied gemaakt en een pachtig boekje met afscheidsgroeten.

Het thema vormen en kleuren is afgesloten en komende week beginnen we met het thema Griezelen. De moeder van Teun heeft al mooie monsters op ons raam geschilderd en de poppenhoek is al bijna omgetoverd tot heksenhuis.

Let op: Donderdag 5 oktober is de school dicht. Wij staken dan!

robbi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

monsters.jpg

 

 

 

 

Een kort weekje!
22-09-2017
Wat hebben we hard gewerkt in deze korte week!

Hallo allemaal,

Het is alweer woensdag, dat is een kort weekje!
Dinsdag zijn Mica en Jake allebei 4 jaar geworden en mogen ze nu iedere dag komen.
Gefeliciteerd Mica en Jake en welkom in groep 1-2 D.

Vandaag hebben we wel superhard gewerkt.
We hebben de letter r geleerd en in welke woordjes de letter r voorkomt.
We hebben ook mix en ruil gedaan, dit is om de verschillende vormen te leren. Alle kinderen kregen een vorm en vertelden aan elkaar  welke vorm ze hadden en dan ruilden ze van vorm en zochten ze weer een ander kind.
Sommige kinderen hebben samengewerkt, ze hebben samen overlegd wat ze zouden gaan maken. Ze hebben prachtige tekeningen gemaakt en ook in de bouwhoek hebben ze samen een mooi bouwwerk gemaakt.

bar%20klas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we de dag met twee maatbekers en 2 kannen water. 1 vol en 1 halfvol. De vraag was; waar past meer in? Na wat experimenteren en bekijken van de maatbekers, kwamen we erachter dat er evenveel in zat! De ene kan was hoog en dun, de ander was dikker. Het leek dus alsof er meer zat in de hoge kan, maar dat was niet zo! Sommige kinderen hadden dit door, heel knap!

vol%20en%20leeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met verkeer hebben we geleerd dat mensen, weggebruikers, verkeersborden, stoplichten en nog veel meer bij het verkeer horen. Maar bomen, eendjes en het schoolplein niet.
In het speellokaal speelden we een spel met vormen en kleuren. Alle kinderen hadden een gekleurde vorm bij zich en moesten zich per kleur of vorm van mat verplaatsen. Dat was rennen en lachen!

gym%20vormen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met De Vreedzame School lazen we een boek over samenwerken. Beer en Egel maakten de beverburcht van Bever af, want die was kapot. Egel kon een bouwtekening maken en wist alle technieken, maar kon de zware takken en stenen niet tillen. Beer had geen idee hoe een beverburcht gebouwd moest worden, maar had wel de kracht. Met de uitleg van egel en de kracht van beer ontstond een prachtige burcht. Aan de hand van dit verhaal maakten een aantal kinderen samen een tekening. Dit in overleg. We gingen ook nog zingen bij juf Marleen, want zij was jarig. Wat een drukke, leerzame, leuke dag was dit!

Vrijdag begonnen we de dag met begrijpend luisteren. Juf las voor uit Kikker is verliefd en we praatten over kriebels in je buik. Daarna moesten we het verhaal samenvatten. Dat was nog best lastig, maar door samen te werken lukte het ons!

kikker.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In het speellokaal deden we kleurenoverloopje en leg je hand op (de juf noemde dan een kleur of vorm)
Ook herhaalden we de letter r op het digibord.
We hebben ook een lied geoefend, maar dat is nog een verrassing! :)
Volgende week een rare week, want de juffen hebben een werkdagje geruild.
Maandag, woensdag en vrijdag staat juf Linda voor de klas, dinsdag en donderdag juf Barbara.
Fijn weekend!

opruimen.jpg

Thema: vormen en kleuren
15-09-2017
We zijn deze week gestart met het nieuwe thema. Gedurende 3 weken leren we alles over kleuren en vormen.

In de klas hebben we een kleurenwinkeltje en maken we werkjes met kleuren en vormen.

De meeste kinderen kennen al veel kleuren en vormen.

Met verkeersles leerden we rekening te houden met elkaar. En op te letten als je de bocht om gaat! Anders ga je botsen.

We zijn ook bezig geweest met de kleurpotloden; sorteren op kleur, van klein naar groot leggen en dan tellen. Wat deed iedereen goed mee!

Vrijdag was Noud jarig en hij trakteerde ijsjes, jummie!

We leerden over meten met een meetlint.

Noah verdiende 's middags nog de opstekerketting, want hij was heel rustig en geconcentreerd aan het werk.

Fijn weekend allemaal!

noudennoah.jpg

Wat een verjaardagen!
10-09-2017
Deze week maar liefst 3 verjaardagen!

Sinds begin dit schooljaar loopt Mike stage bij juf Barbara, hier een stukje van hem:

Ik ben Mike van der Burg, 26 jaar oud en ik woon nu 2,5 jaar in Den Haag samen met mijn vriendin. Momenteel loop ik stage op de maandag en dinsdag in groep 1/2D. Ik ben namelijk vorig studiejaar begonnen aan de verkorte leerroute van de PABO aan de Haagse Hogeschool en ik hoop dit jaar te kunnen afstuderen. Ik voetbal zelf op de zondag bij RKDEO en verder hou ik van gezellige dingen doen met vrienden en als er tijd over is kijk ik graag naar een spannende serie.

Mike.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieve ouders en kinderen,

Het is alweer de laatste week van ons thema; weer naar school. We hebben veel regeltjes besproken en het is nu ook erg gezellig in de klas.
Ion is 4 jaar geworden en mag nu elke dag komen. Gefeliciteerd Ion!

Ook Aap van de Vreedzame School is jarig geweest. De kinderen hebben een feestje georganiseerd voor hem. Ze hebben eerst bedacht wat er allemaal gedaan moet worden en ze hebben daarna mooie tekeningen, slingers en een feestmuts gemaakt. Er was zelfs een feestmuts voor Tijger, het vriendje van Aap.
Ook hebben we gezongen voor Aap en heeft Aap getrakteerd, Het was erg leuk, en lekker.

Met meester Mike hebben we mooie letters in het scheerschuim gemaakt, en met klei de nieuwe letter geoefend.
Deze week staat de letter i centraal.

Woensdag was er weer creabizz. Alle kinderen zaten verspreid over de groepen 1-2 en 3. Ze kwamen met allerlei enthousiaste verhalen weer terug.
Sommige kinderen hadden met een echte robot gewerkt, andere een echte slang vast gehouden, ze hebben gedanst, getekend of ze zijn naar het bos geweest. Het was een hele gezellige ochtend.

verjaardag%20ion%20aap.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag begonnen we met de 3e verjaardag van deze week. Tess werd 4! Weer feest :) En wat een leuke traktatie!

tess.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hebben alle kinderen van groep 2 een moeilijk werkje gedaan. En wat deden ze dat knap! We hebben met begrijpend luisteren gelezen over een mol die wilde weten wie er op zijn kop had gepoept. We bespraken eigenschappen van dieren en oefenden met visualiseren. Wat deed iedereen goed mee!

Vrijdag mochten alle kinderen een mooie ketting maken. Met de overgebleven stukjes kraal hebben sommigen nog hun naam gemaakt. Lucas en Krijn hadden zo rustig en hard gewerkt dat ze de opstekerketting hadden verdiend. Goed gedaan mannen! 

klas.jpg

 

 

buiten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opstekers.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar alweer de 4e schoolweek!

 

Week 2
01-09-2017
Week 2 alweer voorbij.

Wat gaat de tijd hard, al weer 2 weken op school. En wat hebben Barbara en ik toch een fijne klas! Natuurlijk moeten we soms even streng zijn, maar het is echt een leuk stel kinderen met een goede werkhouding.

We hebben deze week de verjaardag van Lotte gevierd, zij was jarig in de zomervakantie. Nog gefeliciteerd!

lotte.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met De vreedzame School hebben we geleerd over opstekers en afbrekers. We maakten samen een opstekerketting. Die mag een kind om als hij/zij heel hard heeft gewerkt, goed heeft opgeruimd of iets liefs heeft gedaan voor een ander. Donderdag mocht Lotte hem om, want zij was heel hard en rustig aan het werk. Vandaag leerden we "Stop! Hou op!" te zeggen als iemand je plaagt of iets doet wat je niet wil.

buiten.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We deden de eerste verkeersles van dit jaar. We hebben gepraat over afspraken. We hebben afspraken in de klas en thuis, maar ook in het verkeer. Zo zorgen we dat het veilig is. De kinderen wisten er al best veel van. En veel hebben de afspraak dat ze thuis geen snoep mogen pakken zonder te vragen :)

Deze week waren er 3 kindjes aan het wennen in de klas, Ion, Tess en Mica. Zij komen zodra ze 4 zijn fulltime in onze klas.

Vandaag vierden we mijn verjaardag. We deden een modeshow, want wat zag iedereen er mooi uit. Daarna nog stoelendans en Alba won. Allemaal wat lekkers en een bekertje limonade. Wat een feest! Wat een mooie cadeaus! Bedankt allemaal!

mode.jpg

modes.jpg

 

foto%20verjaardag.JPG

De eerste schoolweek van groep 1-2d
25-08-2017
Wat een geweldige klas is dit!

 

 

juffen%20kunnen.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toen ik woensdag in de klas kwam, was het meteen weer alsof ik nooit weg was geweest. De kinderen luisterden echt goed en konden al heel netjes in de kring zitten. Dat had juf Barbara al geoefend natuurlijk op maandag en dinsdag! De kinderen hebben zelf bedacht wat een juf allemaal moet kunnen, kijk maar op de foto hierboven. 

Maar wat zag ik op woensdag?? Er staat ook "spinnen vasthouden" op! O, nee!!! Ik heb de kinderen goed uitgelegd dat ik heel erg bang ben voor spinnen en dat ik heel erg moet huilen als ik een spin dichtbij zie. Dus de kinderen weten dat ze spinnen mogen zoeken, vangen en bekijken, maar niet in de buurt van de juf :)

We hebben allemaal al een hartje uitgeprikt met onze naam, die hangen al op de gang. Ook Ion en Tess, (zij worden bijna 4 en zijn aan het wennen) hebben er al 1 gemaakt. We hebben ook goed geoefend met de eerste letter van onze naam. Veel kinderen weten hun letter al! We hebben onze beginletter ingekleurd en mooi versierd.

 

letters.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We oefenen nog met stil zijn als iemand anders praat en dat gaat regelmatig heel goed! Soms vergeten we het nog een beetje. Ook leren we zachtjes te praten met elkaar tijdens het spelen en werken. Het is niet goed voor onze oren als we zo hard praten :) We hebben dus veel gedaan aan De Vreedzame School. Daar maken we goede afspraken over hoe het moet gaan in de klas.

Voor onze verjaardagkalender heeft de juf foto's gemaakt van alle kinderen. Alle kinderen hebben een mooie ballon gemaakt. Zo kunnen we de kinderen aan een ballonnetje hangen bij de maand van hun verjaardag.

Vrijdagmiddag hebben we een les begrijpend luisteren gedaan. Daarbij had de juf een koffer meegenomen met strandspullen. De kinderen konden al veel raden van wat daarin zat! Knap zeg. Daarna lazen we een boek over boer Boris die naar zee ging. We moesten voorspellen of hij alle spullen mee zou kunnen nemen. Dit deden we door onze duim omhoog of omlaag te houden.

Verder is er leuk gespeeld in de hoeken en zijn er mooie dingen gebouwd met klei en blokken. We hebben geteld hoeveel kinderen er nu in de klas zijn en hoeveel jongens en meisjes. We hebben geteld met onze vingers en met Minions.

Kortom, een drukke, gezellige en leerzame week! Op naar volgende week!

Fijn weekend allemaal!

 

PhotoGrid_1503648655685.jpg

PhotoGrid_1503648686163.jpg

PhotoGrid_1503648728666.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom!!
18-08-2017
Wij zijn al hard bezig!

Binnenkort hier de belevenissen van groep 1-2d

back%2520to%2520school%2520rugzakjes.jpg