Groep 1/2B

9-10 t/m 13-10
13-10-2017

Hallo allemaal,


Maandag zijn we begonnen met het vieren van de vijfde verjaardag van Faye. Gefeliciteerd!
Zij heeft heerlijke eierkoeken uitgedeeld. Alle kinderen vonden dit lekker en hebben daarom niet al hun eigen eten opgegeten, want hun buik zat na de eierkoek al een beetje vol.
's Middags hebben alle kinderen geknutseld met hulp van moeders en een oma. Bedankt voor jullie hulp! De klas hangt vol met monsters en enge spinnen!
De oma van Sem heeft het verhaal van de krokodil voorgelezen en ook de opa van Leonardo heeft een spannend verhaal voorgelezen. 
Dinsdag kwam Julian voor het eerst wennen. Welkom Julian in 1/2 B. 
In het speellokaal hebben we verschillende spelletjes gedaan. Vooral het tik spel was erg spannend. De kinderen willen niet getikt worden en door de spanning wordt er flink geschreeuwd! 
's Middags kwam de oma van Leonardo voorlezen en de opa van Beau heeft zelfs twee boeken voorgelezen!
Woensdag was de kinderboekenmarkt. De kinderen hebben leuke boekjes gekocht. Dat wordt veel lezen in de vakantie!
De moeder van juf Anouk kwam helpen en heeft met de kinderen enge monsters gemaakt van klei. Tijdens het werken en spelen kwamen er kinderen van groep 6 voorlezen. In kleine groepjes mochten zij hun eigen geschreven verhaal voorlezen. Zij komen ook vrijdag en na de vakantie op maandag en dinsdag voorlezen, zodat alle kinderen uit groep 6 aan de beurt komen. De kinderen mochten op een mooie kikker kaart hun naam schrijven voor juf Anneke. 
Donderdag heeft Sem zijn verjaardag gevierd in de klas. Gefeliciteerd. Sem is 5 jaar geworden! Juf Amanda heeft met de kinderen spookjes geknutseld. 
Vrijdag was de schoolfotograaf op school. Wat zagen de kinderen er mooi uit! Ze hebben mooi gelachen voor de foto, dus dat worden allemaal prachtige foto's!
's Middags hebben de kinderen gespeeld met hun eigen speelgoed en hebben de moeder van Beau en juf Anouk de klas schoongemaakt. Bedankt Daisy voor je hulp.


Na de vakantie zijn de kinderen woensdag 25 oktober vrij! Vrijdag 27 oktober mogen de kinderen verkleed naar school als afsluiting van het thema griezelen.
 
Na de vakantie komt Bas de beer weer logeren! Wij gaan opnieuw lootjes trekken.
 
Fijne vakantie!!
 
Groeten Helene en Anouk

2-10 t/m 6-10
06-10-2017

Beste ouders,


Maandag is het thema gruwelijk eng begonnen. Wij werken bij dit thema ook over de herfst.
De klas is al een beetje griezelig aan het worden. We hebben al spoken en spinnen geknutseld. 
De klas is door juf Helene een beetje veranderd. De blokkenhoek is nu achter in de klas en de poppenhoek voor in de klas. Het zie er super gezellig uit!


In he speellokaal hebben we griezelige spelletjes gedaan. We hebben muizen gevangen, getoverd op het liedje Timpe Tampe tovenaar en toverspreuken verzonnen.
Op het liedje van Kinderen voor kinderen: "Gruwelijk eng" hebben we heerlijk gedanst.


Woensdag was er een echte heks in de klas. We hebben heksensoep gedronken met muizenkeutels en muizen en varkenskoppen gegeten. Brrrr, de heks was wel een beetje eng. De soep erg lekker!
Deze week hebben we de letter o geleerd. De kinderen hebben allemaal woordjes bedacht die beginnen met de o en woordjes met een o in het midden.


Woensdag was er ook nog een uurtje Creabizz. In verschillende groepjes hebben de kinderen allemaal een andere activiteit gedaan. De kinderen kunnen kiezen uit: wandelen, dansen, spelletjes doen, I pads, levend dier, muziek maken, knutselen. 


Vrijdag konden wij door het slechte weer helaas niet naar de kinderboerderij. We gaan nu pas weer in het voorjaar. Toch was het op school ook heel gezellig. We hebben in werkboekjes gewerkt, we hebben gezongen en gedanst en we hebben heel veel geteld! We hebben de hele dag van alles geteld. Dat was leuk! Er zijn kinderen die al tot 100 kunnen tellen.
 
Vanaf maandag 9 oktober komen er opa's en oma's voorlezen. Gezellig!!
Woensdag kinderboekenmarkt!
Vrijdag schoolfotograaf en speelgoed mee voor de speelgoedmiddag!
 
Fijn weekend allemaal!
 
Groeten,
 
Helene en Anouk

 

 

 

25-9 t/m 29-9
30-09-2017

Hallo allemaal,

Maandag begonnen wij de week met een kringgesprek over het weekend. De kinderen mochten vertellen wat zij in het weekend hebben gedaan. Zo leren wij naar elkaar luisteren en elkaar vragen te stellen.
’s Middags zijn wij naar de bosjes van Pex gegaan. Hier hebben wij een les gedaan over kleine kriebeldiertjes. In het bos bij de speeltuin hebben wij met loepjes en potjes diertjes gezocht en in het potje gedaan. Met een zoekkaart hebben wij gekeken hoe de diertjes heten. Omdat het zulk lekker weer was, hebben wij ook nog heerlijk in de speeltuin gespeeld. De diertjes hebben wij meegenomen naar de klas. In de klas hebben wij de diertjes bekeken. Dit was wel erg leuk, omdat de diertjes overal naar toe krioelden. Brrr, wat een enge spinnen en naaktslakken. Natuurlijk hebben wij de diertjes wel weer vrijgelaten.

Dinsdag begonnen wij de dag met gymmen. In het speellokaal oefenden wij met rollen, klimmen, springen en hooghouden van een ballon. Helaas gebeurde hier wel een ongelukje. Sem viel van het klimrek en heeft hierdoor zijn arm gebroken. Hier zijn wij allemaal best wel van geschrokken. Wij hopen dat Sem snel weer op school komt en dat zijn arm steeds minder pijn gaat doen.

In de klas kunnen wij allemaal heel goed spelen en werken. Wij werken nog steeds met het thema kleuren en vormen. Iedere dag behandelen wij een andere kleur. De vormen kennen wij ook al goed. Hier doen wij verschillende spelletjes mee in de klas. Ook knutselden wij vandaag allemaal een mooie bloem voor juf Anneke. Deze week is haar laatste week omdat zij geopereerd moet worden aan haar heup. Wij gaan haar allemaal erg missen! Van de gemaakte bloemen maken wij een bos en deze kan juf Anneke thuis neerzetten om aan ons te denken.

In de kring hebben wij geoefend met rijmen. De juf las een rijmpje voor over de Gruffalo. Dit vinden wij allemaal een spannend en leuk boek. De kinderen moesten heel goed luisteren welke woorden in het rijmpje op elkaar rijmen. Ook mochten de kinderen zelf twee woordjes bedenken die op elkaar rijmen. Dit kunnen zij al zo goed! Knap hoor!

Groetjes Anouk en Helene

Op woensdag, donderdag en vrijdag hadden we de kleur blauw centraal staan. En ja hoor er werden allerlei blauwe spulletjes meegebracht. Zelfs de juf had hele mooie blauwe glimmende oorbellen in. Voor de blauwe dag was de traktatie blauwe bessen, jammie.
We hebben met de vreedzame school les gepraat over ruzie maken, aap en tijger kregen echt ruzie......en ja de kinderen konden heel goed helpen met oplossingen bedenken om ook geen ruzie te krijgen.....ons motto is samen spelen, samen delen!!
Op donderdag hebben we met alle kinderen van de Zonnebloemschool meester Eddy toegezongen buiten op straat, wat was dit geweldig. Daarna kwam meester Eddy ook in de klas langs. Gelukkig was Sem ook gekomen met zijn gebroken arm, arme Semmetje. We hebben ons versje voor meester Eddy opgezegd en ons cadeau aan hem gegeven. We hadden met houten wasknijpers een zonnebloem gemaakt, en in t midden zat een mooie foto van alle kindjes uit de groep. Meester Eddy was heel erg blij. Alle kinderen kregen van hem een klein kadootje zo lief en voor de klas kregen we een boek. Ook kregen we een hele sportieve actieve gymles met heel veel muziek en gekleurde ballen. Super bedankt meester Eddy. En ja we gaan je zeker missen.
Voor Sem hadden we ook een mooi kunstwerk gemaakt met van alle kinderen een uitgeknipt of uitgeprikt handje. Sem was hier erg blij mee. We hopen dat hij volgende week weer op school kan zijn.
Op vrijdag kwam de mama van Roos de juf helpen, dat was erg fijn en gezellig. Juf Anouk en Helene hadden samen met de kinderen een hele mooi vaas met handbloemen gemaakt voor mij, met ook mooie foto's erop van alle kinderen. O wat ben ik hier blij mee, kan ik elke dag even naar jullie handjes en foto's kijken.
Ja een rare laatste dag was het vandaag wel voor mij, ik ga de kinderen heel erg missen en jullie (ouders) natuurlijk ook, maar ook mijn lieve collega's en in het bijzonder meester Eddy. Hij gaat lekker met pensioen en kan het wat rustiger aan gaan doen. Ik maandag onder het mes voor een nieuwe heup en dan hoop ik dat ik over een poos weer huppelend naar school toe kan komen (ha, ha ).
Voor nu een heel fijn weekend en tot.........ik laat wel af en toe wat horen hoor.
Liefs Anneke
 

 

20, 21 en 22 september
22-09-2017

Hallo allemaal,

Een korte week deze keer. Woensdag, donderdag en vrijdag waren de groene dagen. De kinderen hadden allemaal groene spulletjes meegenomen. Deze week staat de letter R centraal.

Sam Joy en Tom zijn 4 jaar geworden en mogen nu elke dag naar school komen. Gefeliciteerd!!

Donderdag in het speellokaal gegymd. Spelletjes gedaan met verschillende kleuren en vormen. Juf Amanda was in de klas om mee te kijken.

Vrijdag waren juf Anneke en juf Anouk samen. Wat een luxe. We hebben een moeilijk plakwerkje gedaan met vormen van groot naar klein. We hebben een versje geleerd en gezongen voor de verjaardag van meester Eddy.

De moeder van Beau en de moeder van Sem hebben in de haren van de kinderen gekeken. Gelukkig geen luizen gevonden. Bedankt voor jullie hulp!

Maandag en dinsdag leren we over de kleur geel. De kinderen mogen dan een oranje speeltje of iets dergelijks meenemen of aantrekken.

Woensdag, donderdag en vrijdag is de kleur blauw.

Maandagmiddag willen wij in de bosjes van Pex kleine diertjes zoeken. Wij hebben nog wat hulp nodig.

Fijn weekend allemaal,

Groeten,

Juf Anneke, juf Helene en juf Anouk

 

11-9 t/m 15-9
15-09-2017

Hallo allemaal,


Maandag begon de dag met het kringgesprek over het weekend. Daarna zijn we naar buiten gegaan. Dit was van korte duur, want het begon opeens heel hard te regenen. We zijn begonnen met het thema kleuren en vormen. We hebben alle kleuren en vormen geleerd. Ze allemaal onthouden is best een hele klus. Veel kinderen weten veel verschillende kleuren. De vormen benoemen is wat moeilijker. Het is heel leuk om met de vormen en kleuren te oefenen. We hebben zoveel leuke spelletjes hiervan in de klas.
Dinsdag was het de rode dag. De kinderen hadden allemaal wat roods aan en wat roods meegenomen. We hebben een liedje en een versje over rood geleerd.
We hebben boekjes over kleur gelezen. Bedankt voor alle leuke boekjes die we mogen lenen. 
's Middags hebben we onze nagels rood gelakt en hebben we rode appels gegeten. Wat een gezellige rode dag was het!!

Woensdag, donderdag en vrijdag waren de roze dagen!

Volgende week woensdag, donderdag en vrijdag is de kleur groen!!

De kinderen mogen iets groens meenemen of iets groens aandoen.

Wij wensen iedereen een fijn lang weekend! Tot woensdag!


Maandag vrij. De leerkrachten hebben een studiedag.
Dinsdag vrij. Prinsjesdag.

Groeten,

Anneke, Helene en Anouk

 

4-9 t/m 8-9
08-09-2017

Hallo allemaal,

Maandag zijn we begonnen met vertellen over het weekend.

Na de gezellige verhalen zijn we naar buiten gegaan. We gaan elke maandag vroeg naar buiten. Het kan dan fris zijn. Hou hier rekening mee, door een jasje mee te geven naar school.

We zingen al een heleboel liedjes en we dansen er soms ook bij. De oudsten zijn bezig met het leren schrijven van hun naam er zijn zelfs een paar jongsten die het al kunnen.

Met de vreedzame school hebben we  besproken wat we doen als je jarig bent. Met elkaar hebben we slingers en tekeningen gemaakt omdat aap (vriendje van de vreedzame school) jarig is. Zijn verjaardag hebben we dinsdag uitgebreid in de klas gevierd. Aap heeft komkommer en tomaat uitgedeeld.

Er zijn een aantal kinderen aan het wennen. Sam, Tom en Joy worden binnenkort 4 jaar. Gezellig dat ze hier in de klas komen!!

We zijn aan het oefenen met tellen t/m 10 en we hebben in het speellokaal geklommen, gesprongen en met ballonnen gespeeld.

Het is erg gezellig in groep 1/2 B!!!!

Afgelopen woensdag hadden we weer onze eerste creabizz. Vorige week hadden de kinderen allemaal een keuze gemaakt wat ze zouden gaan doen. Ik juf Anneke ging weer gezellig met een groep kinderen en een aantal moeders naar de bosjes van Pex. We moesten wel een stukje omlopen daar ze op de Daal en Bergse laan het riool aan het vernieuwen zijn. Maar dat vonden wij niet erg, hebben meteen goed kunnen kijken hoe ze die grote buizen in de grond leggen, en hebben geleerd dat er van alles door het riool afgevoerd wordt.

Ja en in het bos was er weer van alles te zien, te horen en te ruiken. Het was weer erg gezellig. Dank aan de moeders die weer mee konden gaan.

We hebben helaas ontdekt dat er nu ook bij ons in de groep neetjes zijn.......ouders wees alert!!!! Elke dag controleren en preventief stofkammen. Volgende week hebben we een extra luizen controle, want we willen hier zo snel mogelijk van af.

We zijn druk aan het oefenen met tellen en hebben nu een liedje geleerd over 7 zoete zuurtjes, en daarbij moeten de kinderen het juiste cijfer omhoog houden, dit ging super! Ook met de dobbelsteen een leuk spel gespeeld met een vaste opdracht bij het aantal ogen dat je gooit.....dus bij 1 op 1 been staan, 2 op 2 voeten staan, 3 2 voeten en 1 hand, 4  2 handen en 2 voeten, 5 je hand in de lucht en bij 6 de klas uit.

De kinderen zijn hun eerste letter aan het schilderen, en ze hangen in de gang, kom ze maar bewonderen.

Vandaag (vrijdag) komt Julia voor de eerste keer wennen, gezellig.

En wat viel er een hoop regen zeg vandaag. Maar gelukkig hebben wij daar helemaal geen last van gehad, want we hebben heerlijk de hele dag in de klas gespeeld, gezongen, gelachen en gezellig gedaan.

 

 

Voor nu een fijn weekend,

juf Helene, juf Anouk en juf Anneke

 

 

21-8 t/m 25-8
25-08-2017

Hallo allemaal,

 Wat fijn dat school weer begonnen is. Zo gezellig om elkaar weer te zien! We hebben aan elkaar verteld over de vakantie.

We hebben een nieuwe liedje geleerd over naar school gaan. Verder hebben de kinderen heel veel geleerd over het reilen en zeilen in de klas.

Wat zijn er veel regels en afspraken waar je aan moet denken. Toch soms wel een beetje anders dan thuis.

 

Verder hebben we heerlijk buiten kunnen spelen, want de zon scheen heerlijk maandag en dinsdag. In de klas hebben we met van alles gespeeld zoals in de poppenhoek, blokkenhoek, met de lego en de auto's en met de watertafel en de klei.

 

We hebben met z'n allen een grote rups geknutseld. Daarop kun je zien wanneer iedereen jarig is!

 

Woensdag was de eerste schooldag weer met juf Anneke. En wat was dat weer gezellig en fijn.

We hebben allemaal onze naam genoemd en al geoefend met welke letter je naam begint.

Gezongen hebben we ook, niet 1 liedje wel..........heel veel.

We hebben een speurtocht door de school gedaan en nu weten we waar alle juffen, meesters en andere kinderen zitten. Was wel een hele wandeling zo door de school, ook de trap op en af aan de rechterkant en goed vasthouden.

Bas de beer is weer begonnen met logeren, en wat is iedereen hier weer blij mee. Wat een leuke foto's krijgen we binnen van de logeer partij en wat kunnen de kinderen hier zelf goed over vertellen, geweldig!

We zijn ook bezig geweest met tellen t/m 20, tellen t/m 10 springend en terug tellen en springen naar 0, knap!!!!

In de klas zijn we allemaal heel lief aan het spelen en tekenen, kleien en knutselen. Ook buiten spelen we gezellig met elkaar, en we hebben ook al een keertje op het voorplein gespeeld.

Op vrijdag hebben we geoefend met oversteken, dit gaan we wel vaker doen. De kinderen hebben het heel goed gedaan.

Op vrijdagmiddag ruimen we met z'n allen de klas netjes op, dit is nog wel een hele klus om op tijd klaar te zijn, ha, ha.

 

We hebben genoten van de eerste week, de kinderen zullen best wel moe zijn dus lekker rustig weekend vieren.

Tot volgende week,

de juffen.