Groep 1/2B

18-6 t/m 22-6
22-06-2018

Hallo allemaal,

Maandag zijn wij begonnen met een nieuwe weektaak. We leren sommetjes maken op het digibord en doen rekenspelletjes uit de kast. We hebben geoefend met het klappen van namen in klankgroepen. Ook hebben wij gouden munten geverfd. Door de verf hebben wij mooie glitters gedaan, zodat de munten ook echt glinsteren.

Dinsdag zijn wij begonnen met een piraten circuit in het speellokaal. De kinderen tuurden door een verrekijker waar de schat verstopt was en moesten een pittenzakje in de schatkist mikken. Ook moesten zij door het donkere onderdek kruipen en langs de krokodillen springen.

Van dopjes en draad hebben wij zeemonsters gemaakt uit het boek van Woeste Willem. De zeemonsters hebben wel acht of negen of 10 poten en meerdere ogen. Super cool!

Woensdag was een hele leuke dag, want wij gingen op schoolreisje naar Plaswijckpark in Rotterdam. Nadat wij in de klas de gele Zonnebloem shirts hadden aangedaan en de groepjes wisten gingen wij op pad naar de bus. In de bus hebben wij gezongen en vooral heel veel grapjes gemaakt. Haha, wat een feestje en een gezellige groep hebben wij toch!

Toen wij aankwamen hebben wij het tien uurtje gegeten en gingen wij in groepjes het park verkennen. Glijbanen, springkussens, treintjes, een draaimolen, de waterspeeltuin wat was er veel te doen. Ook was er een gedeelte waar allemaal dieren waren die wij hebben gezien. Lama’s, stokstaartjes, geiten, varkens en mooie vogels. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Aan het einde van de dag hebben wij gesmuld van een lekker ijsje en moesten wij weer terug naar de bus. De dag ging zo snel voorbij. Bedankt voor alle hulp en begeleiding! De foto’s zijn te vinden via de link.

Donderdag was juf Anneke in de klas. De oudste kleuters hebben een mooie tekening gemaakt van hun familie voor het rapport. Er werd gezellig gespeeld en gewerkt. Juf Anneke haar lievelingsdier is een kikker en zij deelde een kikkersnoepje uit, jammie dat lusten wij wel. Yara en Emma uit groep 2/3 kwamen ook nog voorlezen. Knap hoor dat jullie al zo goed kunnen lezen.

Vrijdag hebben wij van papieren bordjes piraten geknutseld. Ook zijn de weektaken afgerond. In de middag werd de klas weer netjes opgeruimd en schoongemaakt.

Woensdag 27 juni is het Zomerfeest. Leuk om jullie daar te zien!

Fijn weekend allemaal!
Liefs van de juffen

11-6 t/m 15-6
15-06-2018

Hallo allemaal,

Wij leren deze week de letter ‘b’ van buik, been en bal. Ook zij wij druk bezig met rijmen aan de hand van toverspreuken. De juf zegt dat een zin bijvoorbeeld: Ra, ra roes, ik verander je in een…. poes! Of rikke, tikke toe, je wordt opeens een… koe! We zijn ook druk aan het knutselen. Een verrassing voor de papa’s. Zondag mogen jullie het pas openmaken.

We zijn deze week begonnen met een nieuw thema: piraten. In de klas hebben wij een piratenhoek. Hier liggen allemaal verschillende verkleedkleren, zwaarden, haken, ooglapjes en een schatkist. De kinderen veranderen in echte piraten in hun spel. We hebben in de klas wel afspraken gemaakt hoe we met dit materiaal spelen, zodat we elkaar geen pijn doen.

We hebben deze week weer twee keer fijn gegymd. Klimmen, rollen, mikken en gooien/ vangen met de bal werd weer druk geoefend.

In de klas leren wij een liedje over Piet Piraat. Ook lezen wij verschillende spannende boeken over piraten. Wat een leuk thema.

Wij hebben klassikaal een plattegrond gemaakt van het kleuterplein. De juf had een schatkist verstopt op het plein en aan de hand van de plattegrond moesten de kinderen de schat gaan zoeken.

De hoofdjes zijn weer gecheckt op luizen en we zijn nog altijd luisvrij. Fijn!

Met een aantal kinderen hebben wij van een oude lap stof de vlieger van woeste Willem gemaakt en andere kinderen hebben mooie verrekijkers gemaakt. Zo maken wij een mooie kijktafel met zelfgemaakte knutsels binnen het thema piraten.

We hebben een rekenlesje gedaan. De kinderen kregen een kaartje met gouden munten erop en andere kinderen een kaartje met een cijfer erop. De kinderen moesten elkaar proberen te vinden. Zo oefenen wij ook nog altijd met tellen.

Freya was vrijdag jarig. Zij is 6 jaar geworden. In de klas vierde wij haar verjaardag. Gefeliciteerd Freya! Bedankt voor de lekkere traktatie.

Woensdag 20 juni schoolreisje. Zie mail voor meer informatie.

Fijn weekend allemaal!

Groetjes van de juffen

 

4-6 t/m 8-6
08-06-2018

Hallo allemaal,

Wat een drukke en gezellige week hebben wij er weer op zitten. Deze week hebben wij hard gewerkt aan de voorbereiding voor de afsluiting van het thema kunst.
Maandag begonnen wij met het schilderen van de Delftsblauwe schaaltjes. Eerst helemaal wit maken en vervolgens mooie blauwe versiersels maken. Ze zijn heel mooi geworden. In de bouwhoek maken wij de mooiste musea met grote en kleine blokken. Ook op het verfbord en met het constructiemateriaal vloeit het thema kunst door in de klas. Het is ook zo een leuk thema! Wij zijn weer met een nieuwe weektaak gestart. Deze week besteden wij extra aandacht aan de fijne motoriek oefeningen. Uit de blauwe kast in de klas doen wij verschillende spelletjes.
Dinsdag hebben wij allemaal een parelketting of parelarmbandje gemaakt. Ook hebben wij een spelles gedaan in de gymzaal. Op de trommel mogen de kinderen om de beurt kruipen, hinkelen, huppelen, rollen of rennen door de zaal. Als de trommel stopt met trommelen moet zij stil staan, zitten of liggen en proberen niet te bewegen. Wel handig dat de juf dan verschillende hulpmeesters- en juffen heeft die het trommelen kunnen begeleiden. Ook hebben wij vos kom uit je hol gespeeld en verschillende kringspelletjes. Woensdag waren de kinderen fijn vrij. Wat een geluk met zulk mooi weer! De juffen waren wel hard aan het werk en hebben de administratie bijgewerkt.
Donderdag was juf Anneke weer in de klas, gezellig! De kinderen hebben hard gewerkt en fijn buiten gespeeld. In de middag hadden wij sportmiddag. Met de kinderen uit groep 8 deden wij verschillende spelletjes op het schoolplein, zoals hoepeldans, zak lopen, aardappel poepen, touwtrekken en nog veel meer. Daarna kregen wij een lekker ijsje. Jammie, dat lusten wij wel!
Vrijdag was Thijs jarig. Hij is 6 jaar geworden. Gefeliciteerd! Ook trakteerde Saar (Muijs) op muizen, omdat zij een broertje heeft gekregen. Gefeliciteerd! Tijdens het spelen en werken hebben wij gekliederd met verf… vingerverven. Oeps, de klas en sommige kinderen zaten ook een beetje onder… sorry pappa’s en mamma’s. We hebben wel een hoop lol gehad haha en hopelijk krijgen jullie het eruit in de was…
In de middag was dé tentoonstelling. Alle kinderen hebben een rol gekozen. Bij de deur van de klas was een rood met wit lint gespannen. Het museum werd door Beau en Isabel geopend door het lintje door te knippen. Alle bezoekers moesten natuurlijk wel een kaartje kopen, want dat hoort bij een museum. Vervolgens konden zij langs alle kunstwerken lopen van Mondriaan, van Gogh etc. en daar stonden de kinderen bij om iets te vertellen over de kunstwerken. Erg leuk dat er zoveel ouders en zelfs opa’s en oma’s kwamen kijken. De kinderen waren apetrots!

Fijn weekend allemaal!

Met vriendelijke groet,

Helene Timmer

25-5 t/m 1-6
01-06-2018

Hallo allemaal,

Maandag begonnen wij met de verjaardag van Aimee, zij is 5 jaar geworden!

Wij leren deze week de letter ‘j’ van jas, jurk en jongen. In de kring hebben wij besproken wie nog meer woorden weet die beginnen met de letter ‘j’. Op de weektaak wordt er bij deze letter ook een letterblad aangeboden, waarbij de kinderen de plaatjes moeten kleuren waar zij de ‘j’ aan het begin horen.

In de middag waren er drie kunstenaars bij ons in de klas. De moeder van Olivier en twee collega-kunstenaars. Zij hebben verteld wat kunst is en hebben verschillende soorten kunstwerken laten zien. Als activiteit hebben wij in tweetallen een kunstwerk gemaakt. De kinderen hebben elkaar getekend op dik papier met een mooie lijst er om heen.

Dinsdag zijn wij weer fijn gaan gymmen. In het speellokaal hebben wij geoefend met de koprol, klimmen, krantje mikken en gooien en vangen van de bal.

Woensdag hebben wij de vreedzame school les gedaan over het familiemuseum. We hebben gepraat over een familie, het gezin, ik ben…, van mij, thuis, de ouders, de oma, de opa, de tante, de oom, het nichtje en het neefje. Wij hebben geleerd dat we allemaal anders zijn. Zo leren wij een open houding aan bij de kinderen ten aanzien van verschillen tussen mensen.

Donderdag hebben wij een extra lange speel werk les gedaan en hebben wij laten zien aan de juf dat we goed kunnen tellen, puzzelen en cijfers herkennen t/m 20.

Vrijdag hebben wij de weektaak afgerond en fijn geknutseld. Onze klas lijkt net een museum met al die prachtige kunstwerken :).

Er heerst waterpokken in de klas!!

Fijn weekend.

14-5 t/m 25-5
25-05-2018

Hallo allemaal,

Wij hebben er na de meivakantie alweer twee heerlijke weken opzitten. Wat een feest om zo een gezellige klas te hebben en te zijn samen.

Wij hebben de verjaardag van Mink gevierd. Hij is 4 jaar geworden. Vanaf nu zit hij iedere dag bij ons in de klas. Echt gezellig :). We hebben de nieuwe letter geleerd ‘oe’. Ook vierden wij de verjaardag van Isabella en Ryan. Zij zijn net als Mink 4 jaar geworden. Weer allemaal nieuwe kinderen in de klas. Gezellig!

Wij werken met het thema kunst. In de klas hebben wij een echt museum waarin de kinderen rollenspel kunnen spelen. Ook doen wij allemaal lesjes over het thema kunst. Super leuk om binnen dit thema lekker veel te knutselen. Dit doen wij ook in groepjes. Zo hebben wij een groepskunstwerk gemaakt aan de hand van voorbeelden van Vincent van Gogh en Mondriaan. De kunstwerken hebben wij op schilderdoeken gemaakt. Vrijdag was Sascha jarig. Hij is 5 jaar geworden! Wij boffen maar met al die lekkere traktaties en gezellige feestjes.

Deze week hebben alle oudsten kleuters de lettertoets weer gedaan. Wat weten zij al veel letters, echt heel knap!

De hoofdjes zijn weer gecheckt op luizen en wij zijn nog altijd luisvrij! Joepie J Bedankt voor jullie hulp ouders.

Na een lang Pinksterweekend begon er weer een nieuwe week. Op dinsdag begonnen wij met gymmen. We oefenden met klimmen, stoeien, springen en spelletjes. Als warming-up doen wij vaak luisteren naar de trommel en gaan dan lopen, huppelen, rennen, kruipen en hinkelen. Woensdag kwam Daan gezellig bij ons wennen. Hij wordt zondag 4 jaar en is de laatste van dit schooljaar die bij ons in de klas komt. Dan hebben wij 31 kinderen en is de klas helemaal vol. Gezellig dat je er bent Daan!

Wij hebben veel geoefend met tellen en dan ook met sprongetjes van 2. Knap hoor! Daarnaast hebben wij taalspelletjes gedaan en de Vreedzame schoollessen waarin wij leren hoe we met elkaar omgaan.

Vrijdag zijn wij naar de stadsboerderij gegaan. Wat was dat een feest. Het was heerlijk weer en het lopen naar de boerderij toe ging ook super! Op de boerderij hebben wij de geiten geborsteld, de cavia’s geaaid, geknuffeld met de konijnen, poep geschept en nog veel meer. Zo leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen dan hebben met elkaar. Alle ouders en oma’s bedankt voor jullie hulp!

Fijn weekend allemaal!

Liefs, de juffen.

23 t/m 26 april
26-04-2018

Hallo allemaal,

Deze week zijn wij begonnen met een klein feestje. Juf Anouk was maandag jarig! Wij hadden ons met alle kleuters in het speellokaal verstopt en haar verrast door voor haar te zingen. ’s Middags kregen wij een lekker ijsje. Jammie… Daarna hebben wij verteld over het weekend in de kring en lekker buiten gespeeld. Wij hebben een nieuw liedje geleerd; het insectenlied. Ook hebben wij een versje uit ons hoofd geleerd. Ik hoop dat de kinderen het nog weten 13 mei voor alle lieve mama’s…

Dinsdag hebben wij gegymd. Tijdens de gym ging de juf observeren. Zo ziet de juf dat wij al super goed kunnen springen van een hoge, steile bank, klimmen, mikken en nog veel meer. Wij moeten dan proberen om zoveel mogelijk dingen zelf op te lossen onderling. Soms is dat nog wel een beetje lastig, maar het is wel vreedzaam om samen een oplossing te bedenken en elkaar een hand te geven.

Woensdag hebben wij extra lang gespeeld en gewerkt. Dit vinden wij zo fijn en kunnen wij ook heel goed. Sommige oudsten hebben de weektaak zelfs al afgerond. Alle jongsten deden met de juf een spelletje. Pico piccolo. Dit spelletje gaat om getalbegrip en de kinderen moeten dan aantallen goed tellen en bij het juiste cijfer zoeken. Wat kunnen zij dit al goed! En een werkje met de juf doen is altijd leuk.

Donderdag hebben wij in de ochtend nog heel hard gewerkt en gegymd. In de middag hadden wij speelgoedmiddag. Met ons meegebrachte speelgoed van thuis speelden wij fijn in de klas. Super gezellige afsluiting van de week.

Als het goed is hebben jullie vorige week allemaal de brief van het schoolreisje gekregen. Het duurt nog even, maar wij kijken er al naar uit!

Fijne meivakantie allemaal. Tot maandag de 14e!

Liefs van de juffen

16 t/m 20 april
20-04-2018

Hallo allemaal,

Deze week zijn wij op maandag begonnen met de weektaak. We hebben de letter ‘n’ geleerd. Ook hebben we weer fijn geknutseld, wat precies dan zien jullie vanzelf… verrassing!

Dinsdag hebben wij gegymd. Deze keer stond er weer groot materiaal klaar. De kinderen hebben geklommen, gerold met ballen, gemikt op een mat en daar stond dan een keeper voor, en hoog gesprongen. Ook hebben wij verschillende lesjes gedaan met tellen. Dit kunnen de kinderen al super goed! Zelfs met sprongen van twee!

Ryan kwam deze week wennen bij ons in de klas, na de meivakantie start hij echt. Welkom in groep 1/2 b!

Woensdag hebben wij met alle kleuters gezongen voor juf Barbara want zij was jarig! We kregen ook allemaal een lekker snoepje, hm dat lusten wij wel! Wij hebben het liedje fitlala gezongen en er ook op gedanst. Super gezellig! Met de vreedzame school hebben wij geleerd dat het fijn is om elkaar te helpen. De juf zei: met wie vind jij het fijn om hulp te vragen bij…. Spelen/werken, troosten, helpen aankleden of veters strikken. Wij moesten dan een maatje vinden in de klas en gaven elkaar een knuffel!

Donderdag was het een super warme dag. Hier hebben wij goed gebruik van gemaakt door lekker buiten te eten en drinken en extra lang buiten te spelen. Ook hebben wij weer gegymd. Lekker veel bewegen, want dat vinden wij super fijn!

Wij hebben in de klas iets nieuws: de ontdektafel. Hierop staan allemaal spullen waarmee de kinderen zelf kunnen ontdekken om zo de onderzoekende houding te stimuleren. Met water, magneten en geluid. Dit vinden zij maar al te leuk, zeker met het water haha we hadden een heel waterballet in de klas.

Vrijdag hadden wij een drukke dag. In de ochtend gingen wij naar het gemeentemuseum. De moeder en oma van roos gaven de les. De les gingen over een nacht in het poppenhuis. We hebben een heel mooi poppenhuis gezien met wel negen kamers! Super gaaf! Bedankt voor de leuke les.

Ook werden onze hoofdjes weer gecheckt en wij zijn nog altijd luisvrij! Bedankt voor de hulp!

In de middag was de sponsorloop. Wat hebben de kinderen hard gerend met het warme weer. Super trots op iedereen. Alle ouders bedankt voor jullie hulp! De organisatie verliep top!

Denken jullie aan het inleveren van de enveloppen met geld van de sponsorloop? Dit moet voor de meivakantie allemaal verzameld zijn.

Donderdag (26-4) is het speelgoedmiddag.

Vrijdag (27-4) zijn wij vrij in verband met Koningsdag. Daarna hebben wij meivakantie.

Fijn weekend!

Groetjes,

De juffen

9 t/m 13 april
13-04-2018

Hallo allemaal,

Wat een gezellige en drukke week hebben wij gehad. Maandag begonnen wij met een gesprek over het weekend aan de hand van een binnen- en buitenkring. De kinderen vertellen dan aan elkaar in tweetallen wat zij hebben gedaan. We wisselen dan een paar keer van praatmaatje. Super gezellig want zo kan iedereen even lekker kletsen met elkaar.

Wij hebben ook fijn geknutseld deze week; vlinders, lieveheersbeestjes, spinnen en bloemenkunstwerken. Alle kinderen maken iets zodat zij aan het einde van het thema allemaal hebben kunnen laten zien hoe goed zij kunnen knutselen. De klas wordt steeds gezellig :).

Dinsdag was het buitenlesdag. In de bosjes van Pex hebben wij allemaal verschillende kriebelbeestjes gezocht. Bedankt voor de hulp moeders en opa! Het was echt geslaagd! In de middag stonden er ook allemaal spelletjes op het plein om mee te spelen. Aan de hand van een zoekkaart zochten de kinderen in tweetallen een vlinder, boomschors, water, zand en nog veel meer.

Woensdag was het een klein beetje feest. Niet omdat er iemand jarig was, maar gewoon omdat wij dat gezellig vinden. Op de tafel lagen er allemaal benodigdheden voor het maken van een pannenkoek. En hoe leuk is het dan om ook echt pannenkoeken te gaan bakken. Wij hadden hier gelukkig hulp bij, dankjewel!

Donderdag hebben wij het liedje fitlala geleerd van de konigsspelen. De kinderen kunnen dit al meezingen en er leuk op dansen. Tijdens de gymles hebben we bewegen op muziek gedaan. We deden spelletjes zoals dansen op muziek en als de muziek uitgaat dan moest je snel op je billen gaan zitten.

Vrijdag hebben wij de weektaak weer afgerond. Ook hebben wij op een vlinder gespiegeld. Dit hadden wij al een paar keer geoefend en ging dus super goed!

Wij hebben vanaf deze week twee nieuwe wenkinderen in de klas: Isabella en Mink. Welkom in groep 1/2 b! Wij vinden het erg gezellig dat jullie bij ons in de klas komen. Na de meivakantie starten zij echt!

Bijzonderheden:

Vrijdag 20 april bezoek aan het gemeentemuseum en ’s middags de sponsorloop! Het schoolplein groen, dat gaan wij doen! Er zijn deze week al kinderen van de leerlingenraad langs geweest en de kinderen mochten ideeën voordragen wat zij graag op het groene schoolplein zouden willen hebben. Een waterpomp, vijver, boomhut, moestuin en nog veel meer! Super goede ideeën en wie weet kan het ook uitgevoerd worden.

 

Fijn weekend!

De juffen

3 t/m 6 april
06-04-2018

Hallo allemaal,

Deze week begonnen wij de week op dinsdag. Maandag waren wij nog fijn vrij vanwege Pasen. In het speellokaal hebben we geklommen, van de glijbaan gegleden, over en bobbelbaan gebalanceerd, een tikspelletje gedaan en gemikt in de basket en korf.

We werken vanaf deze week met het thema: Wat leeft er onder en boven de grond. Met de juf hebben we hier een woordweb over gemaakt. Kriebelbeestjes en welke dan allemaal? Spinnen, mieren, wormen en pissebedden, maar ook vlinders en vogeltjes. En bloemen die bloeien en groeien. We kunnen er al heel veel benoemen. Ook leren we deze week de letter ‘aa’. We leren dat de ‘aa’ ook vaak in het midden van een woord zit, bijvoorbeeld in zwaan, draak, raam en paal.

In de kring deden we een spelletje met de vormen. Driehoek, cirkel en rechthoek. Alle kinderen moesten de ogen dicht doen en de handen naar voren. De juf gaf ieder kind een vorm. Ik voel, ik voel wat jij niet voelt en het is … een cirkel!

De hoofdjes zijn maandag ook weer gecheckt en zijn nog altijd luisvrij!! Bedankt voor de hulp!

Woensdag hebben wij het met de vreedzame school gehad over: we dragen allemaal een steentje bij. Zo leren wij dat de klas door ons allemaal netjes wordt achtergelaten als je ergens speelt of werkt. De juf had allemaal kaartjes gemaakt met daarop een taakje. In groepjes gingen de kinderen de kasten netjes maken, tafels poetsen, vloer aanvegen en de hoeken extra goed opruimen. Super fijn zulke behulpzame kinderen!

Donderdag hebben wij een nieuw liedje geleerd over de spin Sebastiaan. Wij zingen dit liedje al meteen gezellig mee. Toevallig is dit ook het lievelingsliedje van juf Anneke, haha.

In de huishoek/winkeltje heeft de juf een bloemenwinkeltje gemaakt. De kinderen kunnen bloemen en plantjes kopen en verkopen en meenemen naar de huishoek. Er worden bestellingen geplaatst vanuit de huishoek en de kinderen vinden het heerlijk om hier rollenspel te spelen. Dit is ook zo leuk om te zien en leerzaam voor de kinderen.

In de kring hebben wij gezamenlijk besproken wat er wordt verkocht in een bloemenwinkel We hebben een prijslijst gemaakt. De bloemen kosten 1 euro, de plantjes 5 euro, de grasmatjes 3 euro, de losse potjes 2 euro en de gieter 4 euro. Zo zijn de kinderen functioneel aan het rekenen in de hoek.

Vrijdag hebben wij in de kring hebben wij het over verschillende kruiden gehad zoals peterselie, bieslook, koriander, tijm, basilicum en oregano. We hebben de zaadjes geplant in een potje met aarde en water erbij. We gaan ze heel goed verzorgen en dan komen er misschien wel echt kruiden uit. Dit willen we dan gaan proeven!

Ook hebben wij de weektaken weer netjes afgerond. Wat werd er weer hard aan gewerkt! Goed hoor!

In de middag hebben we een verkeer les gedaan. We hebben het gehad over hoeveel kinderen er wel niet bij ons op school zitten die allemaal in de ochtend goed moeten opletten met oversteken door te kijken naar links, rechts en weer links. Dat je je hand moet uitsteken op de fiets als je naar links of rechts gaat en goed moet kijken! Heel belangrijk om ook te oefenen J.

Fijn weekend allemaal!

Liefs van de juffen.

 

26-3 t/m 29-3
29-03-2018

We begonnen de week met de verjaardag van Milou. Zij is 5 jaar geworden! Daarna hebben we gepraat over het weekend met een binnen- en buitenkring. Zo vertellen we in tweetallen onze belevenissen. We leren ook elkaar vragen te stellen.

We hebben een nieuw kindje in de klas. Benjamin is maandag 4 jaar geworden. Wat leuk dat je bij ons in de klas bent!

Deze week hebben we geen weektaak, maar de oudsten hebben wel een werkblad gemaakt. We leren de letter ’f’.

Dinsdag hebben we fijn gegymd, gespeeld en gewerkt en lekker buiten gerend.

Woensdag was het de grote rekendag. In de kring deden we een spelletje. Een kind had een blinddoek om. Een ander kind moest leiden door bijvoorbeeld te zeggen: drie stappen vooruit, 2 stappen naar rechts, 4 stappen vooruit, 2 stappen naar links. Het kind met de blinddoek om moet raden waar hij/zij in de klas staat. Met buitenspelen gingen we kwartetten. Ieder kind kreeg een kaartje met een cijfer of een hoeveelheid erop. Zo moesten de kinderen elkaar zoeken en zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. In de klas stond er ook een circuit klaar. In groepjes hebben we geteld, gespiegeld, gesjoeld en sommetjes gemaakt. Wat een leuke dag!

Donderdag hadden we paasontbijt. Wat hebben we lekker gesmuld van de ontbijtjes! Na het ontbijt gingen we eieren zoeken in de bosjes van pex. Het zonnetje ging ook lekker schijnen, dus we konden nog fijn even spelen in de speeltuin. Het was super gezellig! Onwijs bedankt voor alle hulp papa’s en mama’s!

Voor iedereen een vrolijk en gezellig paasweekend!!

Liefs van de juffen

12-3 t/m 16-3
16-03-2018

Hallo allemaal,

Wij zijn deze week gezellig begonnen met een bezoek aan het Dakota theater. We hebben genoten van de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Dank voor het meegaan moeders! Het was super gezellig! Met het nieuwe thema leren wij over verschillende feesten. We hebben het gehad over het Holifeest waarbij Hindoeïstische mensen het begin van de lente vieren. Hier hebben wij ook mooie kunstwerken bij gemaakt op toverpapier.

Dinsdag hebben we fijn gegymd. We hebben allemaal leuke spelletjes gedaan. Ook las de juf een boekje voor over de koning en de moskee. De kinderen vinden dit reuze interessant. We hebben een nieuw liedje geleerd over de lente.

Woensdag was de laatste keer crea bizz van dit jaar. De kinderen deden allemaal leuke activiteiten zoals toneel en muziek, schrijfdans, programmeren, de speurtocht en nog veel meer. Bedankt voor het meegaan met de speurtocht moeders! Het was gelukkig heerlijk weer en de kinderen vonden het erg leuk! Ook hebben wij een nieuw meisje verwelkomt in de klas: Saar, leuk dat je bij ons in de klas komt! Vanaf maandag gaat zij echt starten.

Deze week zijn we veel bezig geweest met de vreedzame school. We hebben herhaald wat opstekers en afbrekers zijn en de juf heeft steeds tijdens het spelen en werken en buitenspelen opstekers en afbrekers uitgedeeld. Gelukkig kon de juf heel veel opstekers uitdelen. Hier worden wij allemaal heel erg blij van.

Donderdag hebben we een spelletjescircuit gedaan, alle kinderen hebben moeilijke spelletjes uit de kast gedaan. Dit gaat al super goed. De weektaken waren ook deze week weer op donderdag afgerond. Dit is wel erg fijn, want zo hoeven we hier op vrijdag niet meer aan te denken en zijn we een dagje ‘weektaakvrij’.

Vrijdag hebben we ook geknutseld, gespeeld en gewerkt. Ook hebben wij een gezellig filmpje gekeken, want het was wel erg regenachtig. We hebben heerlijk fruit gegeten: meloen, peer en sinaasappels. Hmm wat vinden wij dit lekker! De klas is weer fijn schoon gemaakt zo voor het weekend, zodat wij volgende week een frisse nieuwe week kunnen starten!

Fijn weekend!

De juffen

5-3 t/m 9-3
09-03-2018

Na een week vakantie zijn wij weer fijn begonnen. Eerst met een kringgesprek over de vakantie. Er waren kinderen die hebben geskied, geschaatst en gelogeerd, erg gezellig! De oudste kleuters hebben een nieuwe weektaak gekregen. Vanaf deze week staan er vier werkjes op de weektaak. Zij moeten dus goed inplannen wanneer zij de weektaak gaan doen. Dit gaat super goed!

Door de moeder van Milou en Marit werden onze hoofdjes weer gecheckt op luizen. Gelukkig zijn wij nog altijd luisvrij! Dankjewel!

Dinsdag begonnen wij de dag met gymmen. We oefenen met touwtje springen, klimmen en stoeien door in een bepaalde houding te gaan zitten of liggen en elkaar proberen om te duwen. Wij zijn begonnen met een nieuw thema: ‘Zo leven wij’. Hierin leren wij dat er verschillende culturen zijn met bijpassende geloven en feesten. In de klas is ook een gezellig paaswinkeltje met verschillende maten eieren, mandjes, stro, bloemetjes en schaaltjes. Hier spelen de kinderen maar al te graag mee!

Woensdag hebben wij een liedje geleerd over de Paashaas. Ook hebben wij een les gedaan met de Vreedzame school. In de klas hingen er verschillende platen met een boos, blij, bang, verdrietig en rustig poppetje erop. De juf vertelde een casus en de kinderen mochten in groepjes naar een plaat lopen en bedenken hoe zij zich voelde bij de casus.

Donderdag hebben we de letter ‘t’ geleerd van tomaat, taart en tas. Ook hebben we voorgelezen over het Suikerfeest. Met het thema hebben we het over geloven de bijbehorende feesten. Het Suikerfeest is voor Islamitische mensen een feest, zij vieren dan het einde van de Ramadan. De kinderen vinden dit wel heel bijzonder.

Vrijdag hebben we deze gezellige week afgesloten. De weektaken zijn weer mee naar huis gegaan met wel vier werkjes erop, knap hoor!

Maandag 12 maart gaan we om 9.00 uur naar theater Dakota om te genieten van de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

19-02 t/m 23-02
23-02-2018

Hallo allemaal,

Na het vertellen over het weekend hebben de oudsten een nieuwe weektaak gekregen. Er zat een werkblad bij met smileys. Heel leuk om allemaal dezelfde gezichtjes te tekenen. Ook deden de kinderen leuke spelletjes over het ziekenhuis op het digibord.

Dinsdag kwam de moeder van Julian vertellen over haar werk in het ziekenhuis. De kinderen mochten naar hun eigen hart en longen luisteren. Wat een super leuke les!! Bedankt mama van Julian! We hebben er veel van geleerd! Dinsdag hebben we ook hebben een versje over rode vlekjes geleerd.

Woensdag waren juf Anneke en juf Anouk in de klas. Juf Anneke heeft werkjes met de kinderen gedaan en juf Anouk heeft de rapporten afgemaakt die ze samen met juf Helene heeft geschreven. De rapporten voor de kinderen van groep 2 gaan na de vakantie mee naar huis.

Aan het einde van de ochtend hadden we Creabizz. Er is weer van alles gedaan. Gedanst, gezongen, speurtocht, spelletjes, knutselen.

De kinderen kwamen allemaal enthousiast terug en hebben uitgebreid verteld over hun activiteit.

Donderdag was juf Amanda voor het laatst in de klas. Zij vond de tekeningen die wij hadden gemaakt heel mooi. Bedankt juf Amanda voor je hulp in de klas!

De kinderen hebben bellenblaas gekregen van juf Amanda.

Vrijdag hebben we alles opgeruimd van het thema ziek zijn. Na de vakantie gaan we het school breed hebben over: "Zo leven wij!"

's Middags mochten de kinderen met hun eigen speelgoed spelen. Aan het einde van de middag een klein feestje, omdat juf Anneke weer beter is!

 

Woensdag en donderdag tafeltjesavond, vergeten jullie je niet in te schrijven?

Na de vakantie gaan de oudsten oefenen met veterstrikken. Het zou fijn zijn als er thuis alvast geoefend kan worden.

Bas de Beer is bij iedereen geweest. We laten hem nu weer een poosje in de klas.

 

Fijne vakantie!!

Groeten juf Helene, juf Anneke en juf Anouk

 

 

 

12-2 t/m 16-2
16-02-2018

Maandag zijn wij weer begonnen met een kringgesprek over het weekend. De kinderen willen altijd graag vertellen wat zij hebben beleefd. Na het eten en drinken kwam de oma van Roos. Zij is EHBO’er en vertelde ons hoe haar werk is en wat zij dan allemaal moet doen bij zieke mensen. De kinderen oefende met pleisters plakken en een verbandje aanleggen. Wat leuk dat u er was oma van Roos, bedankt!

Dinsdag gingen de kinderen weer heerlijk gymmen. Dit keer oefende zij met stoeien, balanceren, klimmen en kloslopen.

Woensdag kwamen de moeder van Rosalie en de vader van Isabel luizenpluizen. Gelukkig zijn wij nog steeds luisvrij. Bij de les over de vreedzame school leerden wij dat het belangrijk is dat wij voor elkaar zorgen zodat iedereen blij is. Wij hebben lekker sinaasappels en grapefruits geperst, dit vonden de kinderen heerlijk!

Donderdag kreeg juf Helene bezoek van een docent van de Haagse Hogeschool, het startassessment. Gelukkig is alles goed gedaan en mag zij nu ook officieel beginnen aan de LIO periode.

Op tafel lag er een oude koffer. Er mocht steeds een kind heel voorzichtig in de koffer kijken en omschrijven wat er in de koffer zat. De andere kinderen mochten raden. Ook had de juf allemaal nieuwe spulletjes gekocht voor in de zandtafel. Als je ziek bent is het wel belangrijk dat je goed blijft eten en drinken. In de zandtafel kunnen de kinderen koken voor het zieke kind in het ziekenhuis.

Ook hebben wij kunstwerken gemaakt door ecoline op een wit papier te druppelen en dan door een rietje te blazen. Dit geeft een super leuk effect en zorgt voor verwondermomenten want als je blauw en geel mengt dan wordt het groen!~

Alle oudsten kleuters hebben weer de weektaak afgemaakt, knap hoor!

Het was een gezellige week! Fijn weekend allemaal!

Volgende week:

Dinsdag 20-2 inloopmiddag zie mail.

Woensdag Creabizz.

Vrijdag speelgoedmiddag zie mail.

 

De juffen

5-2 t/m 9-2
09-02-2018

 

Maandag zijn wij begonnen met het nieuwe thema ziek zijn. Daarbij hoort ook een nieuwe weektaak. Deze week leren wij de letter ‘’z’’. Bij de vreedzame school les hebben wij gepraat over gevoelens. Blij, boos en verdrietig. Dit ter voorbereiding op de les in het museum.

Dinsdag gingen wij eerst even buiten spelen. Daarna gingen wij op stap naar het kinderboekenmuseum. Wij kregen een museumles over Kikker die blij, boos en bang was. Zo leerden wij allemaal emoties in een verhaal kennen en welk gedrag emoties met zich meebrengt. Ook konden wij schatgraven met beertje en kikker, zagen en schilderen met rat en met varkentje een heerlijke taart bakken. Het was ontzettend gezellig en bedankt aan de ouders die met ons mee wilden.

Woensdag hadden de kinderen een margedag. De juffen konden zo van alles over de kinderen in KIJK zetten ter voorbereiding op de tafeltjesavonden en de rapporten. Ook werd er in de klas een apotheek en ziekenhuis gemaakt om zo het thema echt tot leven te brengen. In het ziekenhuis staat een bedje, hangen er allemaal dokterskleding en doktersspulletjes zoals een dokterstas, stethoscoop, verband, pleisters, prikjes en crèmes. In de apotheek staat een echte computer, een telefoon, medicijnendoosjes en potjes en hier kunnen de kinderen recepten schrijven.

Donderdag hebben wij weer gegymd. We hebben weer heerlijk geklommen, gemikt, gesprongen en gerend. Wat vinden de kinderen gymmen toch fijn! Ook hebben wij met de dobbelstenen gegooid en geleerd om de cijfers ook te schrijven op het digibord.

Vrijdag hebben wij een nieuw liedje geleerd. Het liedje dokter, dokter kom eens kijken. De kinderen hebben al heerlijk in de hoeken gespeeld. Dit vinden zij maar al te leuk. Vooral om te spelen dat je ziek bent en dan lekker in het bedje te liggen en verzorgd te worden. Wij hebben onder een kleedje allemaal spulletjes gelegd die te maken hebben met het thema. De kinderen mochten met de ogen dicht voelen en raden wat zij onder het kleedje vandaan hadden gehaald.

22-1 t/m 26-1
26-01-2018

Deze week weer veel leuke en gezellige dingen gedaan en geleerd!

- nieuw liedje "sneeuw" geleerd.

- verschillende kleuren geleerd.

- met de muziekinstrumenten gespeeld.

- meloen en tomaten gegeten.

- met scheerschuim de letter A leren schrijven.

- Spiegelen geleerd. (tegenover elkaar staan en precies hetzelfde staan)

De vader van Sepp en de moeder van Sem hebben geholpen met luizenpluizen. Bedankt hiervoor! Er zijn gelukkig geen luizen gevonden!

Juf Anneke was vrijdag even op school. Zij komt rustig aan steeds wat vaker weer op school. Wij vinden dit heel fijn!!

Fijn weekend allemaal!

Groeten van de juffen

14-1 t/m 19-1
19-01-2018

Sepp heeft een broertje gekregen. Hij heet Rijn! Gefeliciteerd! 

Maandag hadden we bezoek in de ochtend. Drie kinderen van de peuterspeelzaal kwamen in de klas kijken. Alvast een beetje wennen. Gezellig!!

De klas ziet er gezellig uit met de geknutselde vogelhuisjes en warme mutsen.

De oudsten hebben een nieuwe weektaak gekregen en oefenen al met veel letters. De letters die we hebben geleerd hangen naast het digibord op de lettermuur. Deze week was dat nog een keertje de letter ‘l’.

Dinsdag zijn we de dag begonnen in het speellokaal. Er stond weer allerlei materiaal klaar om te leren mikken, springen en klimmen.

De kinderen hebben geleerd hoe je iets stevig kan bouwen met suikerklontjes. Zo hebben zij prachtige iglo’s gebouwd, knap hoor!

Woensdag hebben we een kaart voor juf Anneke gemaakt en was er aan het einde van de ochtend Creabizz. De speurtocht was wel echt heel leuk om te doen! De kinderen kwamen allemaal enthousiast terug in de klas. 

Donderdag zijn we gaan gymmen. We hebben weer geoefend met mikken, klimmen, hinkelen en de wendsprong. De kinderen kunnen dit al erg goed! Ook hebben wij patronen gemaakt op een warme muts. Dit hebben wij eerst op het digibord geoefend, om er vervolgens mee te gaan knutselen. De juffen hebben ook een lichtbak gekocht waarmee de kinderen met diamantjes patronen kunnen leggen.

Vrijdag hebben alle oudste kleuters de weektaak afgerond. Ook hebben de juffen bij de oudste kleuters de lettertoets afgenomen en wat weten de kinderen al veel letters! Dit oefenen en herhalen wij ook steeds in de klas en de kinderen kunnen steeds op de lettermuur in de klas kijken naar de letters en deze aanwijzen en benoemen. Wij hebben vrijdag in de middag nog lekker geknutseld, wolkjes waar sneeuw uit dwarrelt. De klas wordt zo steeds gezelliger binnen het thema winter.

Iedere week krijgen wij heerlijk schoolfruit. Deze week waren dat appels, mandarijnen en grapefruits. Haha de grapefruits hebben wij allemaal wel geproefd, maar dat is toch wel erg bitter ;).

Fijn weekend allemaal!

Liefs van de juffen!

8-1-2018 t/m 12-1-2018
14-01-2018

Beste ouders,

Een gezellige week is alweer voorbij...

Maandagochtend zijn we begonnen met gezellige verhalen over de vakantie. Met het thema winter hebben het boek ''Heksje Mimi tovert sneeuw'' gelezen. Dit boekje gaat over twee meisjes die ruzie maken, maar gelukkig weten zij wel hoe ze dit moeten oplossen. In de klas hebben we het hier over gehad. De kinderen weten al erg goed hoe zij zoiets zelf kunnen oplossen.

Dinsdag zijn we naar het speellokaal geweest. Daar hebben we geleerd om te mikken, klimmen en springen.

De moeders van Milou en Aimee hebben in de haren van de kinderen gekeken en gelukkig geen luizen gevonden! Bedankt voor het pluizen!

We hebben een liedje over de seizoenen geleerd. We zijn namelijk begonnen met het thema winter. We hebben het over warme kleding, sneeuw en in de klas hangen al veel foto's van de kinderen in de sneeuw!

Woensdag was juf Anneke even in de klas. Ze wordt vrijdag geopereerd. Wij wensen Anneke veel sterkte en een goed herstel!!

We hebben woensdag heerlijk gesmuld van het schoolfruit. Kiwi's, appels en wortels.

We kennen nu twee liedjes over de winter. Lente, zomer, herfst… het is winter en wie wa winter!

Donderdag hebben we met juf Helene gepraat over vogels voeren in de winter. We hebben geleerd dat in de winter de vogels een beetje hulp nodig hebben. Daarom hebben we pindaslingers gemaakt voor de vogeltjes. Deze krijgen de kinderen volgende week mee om in de tuin te hangen.

Vrijdag hebben wij sjaals  gemeten aan de hand van blokken. Welke is het kortst, welke is langer en welke is het langst? De kinderen kunnen al zo goed tellen en meten!

Met bouwkaarten en blokken hebben wij klassikaal een sneeuwpop en sneeuwvlokje gemaakt. De bouwkaarten hangen nu in de blokkenhoek en deze kunnen de kinderen ook zelf gaan maken.

 

Aanstaande woensdag hebben wij creabizz!


 

Fijn weekend allemaal!

Liefs,

Anouk en Helene

11-12 t/m 15-12
15-12-2017

Hallo allemaal,


De klas is al helemaal in een gezellige kerstsfeer.
De kinderen  hebben al mooie knutsels gemaakt. Fijn dat er ouders hebben geholpen met het knutselen.
Maandag stond Helene voor de klas. Anouk was in groep 7.
Dinsdag waren de kinderen vrij, omdat de leerkrachten aan het staken waren. Woensdag was Anouk er samen met haar moeder. Het was een gezellige ochtend. De oudsten hebben aan hun weektaak gewerkt en de kinderen hebben rendieren geknutseld.
Aan het einde van de ochtend hebben we peren en ananas gegeten. Mmmm, alles was op.
Fijn dat juf Anneke ook weer af en toe in de klas is. Gezellig zoveel juffen bijelkaar!
Donderdag waren juf Amanda en juf Helene er. Wij zijn blij dat juf Amanda er weer is. Zij werkt halve dagen omdat zij nog rustig aan moet doen.
Vrijdag waren juf Anouk en juf Anneke in de klas.

Maandag spullen voor het kerststukje meenemen!! Kerststukjes maken.

 Woensdag 20-12 kerstdiner van 16:45 tot 18:45 uur.

Het eten kan vanaf 16 uur in de klas gebracht worden.

Donderdag een plastic zakje mee voor de knutsels. Speelgoedmiddag!!

Vrijdag 22-12 vrij. Start kerstvakantie.

 

Fijn weekend!! Groeten van de juffen!

27-11 t/m 1 -12
01-12-2017

Hallo allemaal,

Maandag de letter P geleerd.

Een nieuwe weektaak voor de oudsten. Met een rekenwerkje erop.

Dinsdag geoefend met klimmen in de Pietengym. Woensdag Pietengym in een pietenpak en allemaal een Pieten diploma gehaald. Hoera!!

Woensdagochtend konden we de klas niet in. De deur was dicht met touw. Toen we er allemaal waren en naar binnen konden schrok de juf wel heel erg!

De Rommelpiet was langs geweest! Wat een bende!! Gelukkig hebben alle kinderen goed geholpen met opruimen.

In een zak in de poppenhoek lagen allemaal cadeautjes. De kinderen hebben allemaal een caleidoscoop gekregen.

Woensdag was ook de moeder van juf Anouk weer in de klas en hebben we sintjes geknutseld.

Juf Anneke kwam ook nog langs! Wat een gezellige boel!!

Juf Amanda is jammer genoeg nog steeds ziek. De kinderen werden daarom donderdag verdeeld over de andere kleutergroepen en groep 2/ 3.

Vrijdag zijn we begonnen met een pietencicuit. We hebben met kruidnootjes gesjoeld, gekleurd, gebouwd, kruidnotenbingo gespeeld en eierkoeken versierd.

Het was erg gezellig!

Dinsdag 5 december zijn we om 12 uur vrij. De kinderen mogen als piet of sint verkleed naar school toe komen. We gaan er een feestje van maken!!

Woensdag 6 december mogen de kinderen een speelgoedje mee naar school wat ze met pakjesavond hebben gekregen.

Fijn Sinterklaas weekend allemaal!!

 

 

20-11 t/m 24-11
24-11-2017

Wat een gezellige boel is het in de klas. We zijn druk bezig met allerlei activiteiten om de Sint te helpen en de klas te versieren.
In de klas lag er opeens een leeg boek van Sinterklaas. Hier mochten we deze week van alles inschrijven over onszelf. Zo helpen we Sinterklaas, want het echte grote boek is helemaal nat geworden en daardoor kan Sinterklaas niks meer lezen over de kinderen.
Tijdens het klimmen en klauteren in het speellokaal kunnen de kinderen stempels verdienen en hierdoor uiteindelijk een pietendiploma halen. De kinderen willen allemaal graag hulppiet worden. Ze zijn al goed op weg!
In de klas werd er maandag flink geknutseld. Er waren een heleboel moeders en oma's die hebben geholpen. Bedankt hiervoor. De klas zet er gezellig uit!
Dinsdag kwam er een juffrouw van juf Helene in de klas kijken. Wat vond ze het er allemaal mooi uit zien. Helene heeft een zeer goede les gegeven over de bakpiet. Ze was zelfs verkleed als bakpiet. Helene heeft een 9 voor haar les gekregen. Gefeliciteerd! Goed gedaan!
Woensdag was juf Anouk met haar moeder in de klas. De kinderen hebben maskers gemaakt van Zielepiet. Sinterklaas heeft gevraagd of we deze 5 december in de gymzaal mogen hangen als hij zijn verjaardag bij ons viert.
Donderdag was meester Freek in de klas.
Vrijdag kwam juf Anneke even langs om de kinderen gedag te zeggen. Wat super leuk!!! Wat fijn om haar weer te zien!
Vrijdagochtend hebben we samen met Gerrie ( een vriendin van juf Anneke) kruidnootjes gebakken. Mmmm, heerlijk! goed gelukt!
Er waren drie moeders die de haren hebben nagekeken. Gelukkig geen luizen gevonden!
We hebben deze week van het schoolfruit radijsjes, sinaasappel en peren gegeten.
Aan het einde van de dag hebben we het grote boek met al onze namen bij de schoenen gelegd. Wij hopen dat Sinterklaas het boek dit weekend op komt halen.
 
Fijn weekend allemaal!
 
Groeten,
 
De juffen

13-11 t/m 17-11
17-11-2017

Hallo allemaal,

 

Het was weer een gezellige en drukke week waarin wij heel veel hebben geleerd. Op maandag begonnen wij de week met een kringgesprek over onze belevenissen in het weekend. Bij het spelen en werken mochten alle jongste kleuters een spelletje doen op de

IPad. Zo kon de juf aan de oudste kleuters de nieuwe weektaak uitleggen. Deze week leren wij de letter ‘s’, van Sint. Ook doen wij een moeilijk werkje uit de blauwe kast. Hierin staan allemaal motoriekspelletjes, waarin wij oefenen met het verbeteren van de fijne motoriek.

 

De papa’s en mamma’s hebben in de klas vast al gezien dat het steeds gezelliger wordt met Sinterklaas spullen. Dit is namelijk ons nieuwe thema. In de klas hebben wij een inpaktafel, waar wij oefenen met het inpakken van cadeautjes. Ook wordt de poppenhoek steeds meer omgetoverd tot de kamer van Sinterklaas. De kinderen oefenen hier hoe het is om Sinterklaas te zijn. Ze kunnen zich hetzelfde kleden, zijn stem nadoen, rustig en kaarsrecht lopen en groeten en afscheid nemen als een echte Sinterklaas. Ook is er een openhaard met de zelf ingepakte cadeautjes ervoor en de schoenen van de kinderen. Maandagavond startte het Sinterklaasjournaal, en de kinderen konden niet wachten om dit te zien.

 

Dinsdag werd er uitgebreid verslag gedaan van het Sinterklaasjournaal. En oh wat is het spannend… de stoomboot is nergens te bekennen en het stormt heel erg op zee. Zou dat allemaal wel goed gaan? Wij hebben heerlijk buiten gespeeld, en in de klas gaat het spelen en werken super goed! In de middag hebben wij weer gegymd! Wat vinden de kinderen dit heerlijk. Wij hebben weer geklommen, gemikt met pittenzakjes tegen kranten, de wendsprong geoefend en gestoeid op een matje. Dat was wel erg leuk!

 

Woensdag was Rosalie jarig, zij is 5 jaar geworden! Wij zijn de dag begonnen met het vieren van haar verjaardag. Dit doen wij door te zingen en te springen want wij waren zo blij! Wij hebben de kaarsjes aangestoken en de kinderen kunnen al heel goed tellen hoeveel kaarsjes er dan aan moeten. Rosalie trakteerde lekkere cupcakes in het sinterklaas thema! Hmmm… wat hebben wij daarvan gesmuld!

 

Na het vieren van de verjaardag had de juf iets te vertellen. Toen zij ’s ochtends naar school kwam zag zij aan de kant van de sloot een aantal pakjes liggen! De juf heeft deze pakjes natuurlijk mee naar school genomen, en samen met de kinderen hebben wij gekeken welke namen er op de pakjes stonden. Al snel kwamen wij erachter dat de pakjes waarschijnlijk van de stoomboot zijn gewaaid. De kinderen kwamen met het idee om de pakjes bij de haard te leggen, zodat Sint en zijn pieten de pakjes weer mee kunnen nemen. Dit zijn namelijk niet pakjes voor kinderen uit groep 1/2 b.

 

Ook hebben wij gewerkt met de vreedzame school. Hier hebben wij geleerd dat goed luisteren erg belangrijk is, naar de juf en naar elkaar. Wij hebben geleerd dat je met lichaamstaal kan praten. Wij oefenden hoe je stop, hou op kunt uitbeelden, maar ook dat een gezichtsuitdrukking kan vertellen of je blij en vrolijk of misschien verdrietig of boos bent.

 

Donderdag was juf Tanja er in de ochtend, en juf Marloes in de middag. Juf Amanda is helaas nog ziek. Heel veel beterschap!

 

Vrijdag was juf Anouk er eindelijk weer een keertje! Hahaha, door alle zieke collega’s moest zij steeds invallen. Echt fijn dat Helene er is en zij de klas over kan nemen.

We hebben het Sinterklaasjournaal gekeken, cadeautjes ingepakt, de Sinthoek verder ingericht en huisjes voor het raam geknutseld. Het was een gezellige dag. We hebben mandarijnen en peren gegeten van het schoolfruit. Mmmmm!!!

We hebben onze schoen gezet, zodat de gevonden cadeautjes terug naar het Pietenhuis kunnen.

De school is mooi versierd! Bedankt alle ouders die hieraan mee hebben geholpen!!

Fijn weekend en veel plezier bij de intocht!!

Groetjes de juffen

 

 

6-11 t/t 10 -11
10-11-2017

Beste ouders,


Julian is 4 jaar geworden! Gefeliciteerd! Hij mag nu elke dag naar school. 
De dagen vliegen echt voorbij! We doen zoveel leuke dingen. De kinderen leren de letter m, ze leren de beginklank van hun naam en luisteren welke naam er nog meer met dezelfde letter begint.
We zijn bezig met tellen en het nabouwen van moeilijke figuren. De oudsten maken een werkblad van de letter m en doen een werkje uit de kast. Ze doen dit allemaal heel knap.
In de zandtafel worden heerlijke taartjes gebakken en de kinderen hebben in de klas het waterverf ontdekt. Ze maken er mooie kunstwerken van. Verder wordt er geteld tot 20 en zingen wij een liedje over de herfst. 
In het speellokaal hebben de kinderen met groot materiaal weer allerlei kunsten geleerd. 
Tijdens het buiten spelen leren de kinderen steppen en fietsen. Ze leren ook samen spelen en samen delen. 
Tijdens het werken en spelen hebben we met het rode stoplicht gewerkt. De kinderen mogen dan even niks aan de juf vragen en leren zo hun probleempjes zelf op te lossen. Wanneer zij hulp bij de wc nodig hebben mogen zij dit natuurlijk wel aan de juf vragen.
Het is zo gezellig in de klas. De kinderen doen allemaal zo hun best en spelen erg gezellig met elkaar.
Woensdag waren we naar Muzee Scheveningen met de bus. Het leek wel schoolreisje! Wat was het leuk! We hebben veel geleerd over de dieren in de zee.
De vader van Milou en de moeder van Faye waren mee. Bedankt voor jullie hulp.
Woensdag ook nog luizenpluizen. Er is een mail hierover naar de ouders gestuurd. Bedankt voor het pluizen moeder van Sam en moeder van Laurens!
Donderdag kwam juf Tanja in de klas en meester Freek in de middag! Juf Amanda is helaas nog ziek.
 
Maandag start Sinterklaasjournaal!
 
Woensdag schoen mee!
 
Zou iedereen een rol sinterklaaspapier mee willen nemen?
 
Fijn weekend!!
 
Groeten,

juf Helene en juf Anouk

30-10 t/m 3-11
05-11-2017


Maandag begonnen wij de week weer gezellig met een kringgesprek over het weekend. De kinderen kunnen zo goed naar elkaar luisteren, knap hoor! Ook hebben wij heerlijk buiten gespeeld. Op het plein liggen super veel bladeren uit de bomen, deze vegen wij met z’n allen op een grote hoop. Hierin springen en de blaadjes in de lucht gooien is ook echt wel leuk!
De oudste kleuters hebben deze week voor het eerst de weektaak gekregen. Op de weektaak staan drie taakjes zoals het maken van een letterblad, het spelen in een hoek naar keuze en iets kiezen uit een van de kasten; taal, rekenen, motoriek of puzzelen. Wat waren de kinderen trots dat zij een weektaak kregen en het liefst wilde zij maandag alle drie de taakjes al doen. Een van de doelen van de weektaak is leren plannen, en zo leren de kinderen dat zij steeds een werkje/taakje kunnen doen wanneer zij hier behoefte aan hebben.


In de middag leerden de kinderen over Stef. Stef woont in Stibbelland en in Stibbelland wonen de Stibbels. Wat wel heel bijzonder is aan de Stibbels is dat zij alleen maar woorden gebruiken met de ‘s’. In de kring hebben wij naar een verhaal geluisterd, en vervolgens las de juf rijtjes met woorden op en de kinderen moesten zeggen welke woorden begonnen met de ‘s’.


Dinsdag was juf Helene jarig. De hele dag was het feest! In de ochtend speelden de kinderen eerst buiten. Vervolgens stond er in de klas van alles klaar. In vier groepjes mochten de kinderen een fruitspiesje maken en lekker opeten en een spelletje doen op de IPad, vier op een rij spelen of een tekening maken en lekker limonade drinken en een koekje eten, sjoelen en knutselen. Het was een hele gezellige ochtend. Na de overblijf maakten we van de klas een bioscoop en hebben we een filmpje gekeken over baby monsters. In een bioscoop eet je natuurlijk ook popcorn, hmmm dat lusten alle kinderen wel.


Woensdag was er Creabizz. De kinderen vonden het erg leuk om te dansen, spelletjes te spelen, met de computer te leren, te knutselen of naar de bosjes van Pex te gaan.

Vrijdag hebben we Isabel haar verjaardag gevierd!! Gefeliciteerd Isabel 5 jaar!!!


Donderdag en vrijdag was er door graafwerkzaamheden in de straat een kabel geraakt en daardoor hadden we geen internet. We konden de computer niet eens aan krijgen, omdat het inloggen ook alleen met de verbinding van internet kan. Best wel even raar een hele dag zonder digibord. Maandag bekijken we alle foto’s van het logeren van Bas de Beer, want die hebben we nu niet kunnen kijken.


Maandag 6 november is juf Anouk in de ochtend even de juf van groep 7. Juf Helene is er gelukkig wel.


Woensdag 8 november gaan we naar Muzee Scheveningen. We vertrekken om 10:15 uur met de bus en zijn om 12:30 uur weer terug.


Groetjes van juf Helene en juf Anouk

 

23-10 t/m 27-10
27-10-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week weer van alles gedaan en geleerd.

Zoals:

Maandag hebben twee moeders luizen gepluisd. Gelukkig geen luisjes gevonden. Bedankt Dolinda en Laura!

 Liedje over de herfst geleerd.

Onze namen kunnen we in stukjes klappen.

De letter M geleerd.

In het speellokaal leren klimmen en springen.

Geluisterd naar prentenboeken en gedanst op muziek..

Met groep 6 geknutseld en naar hun mooie verhalen geluisterd.

Buiten gespeeld met de fietsen en steppen en alle bladeren opgeveegd.

Spelletjes op de Ipad gedaan.

 

Donderdag twee juffen leren kennen. Juf Marloes en juf Tanja! Helaas was juf Amanda ziek.

 

Vrijdag allemaal griezels en andere vreemde figuren in de klas! Hahaha! Een super gezellig verkleedfeestje.

's Middags naar een poppenkastvoorstelling gekeken, gespeeld door kinderen van de groepen 6 t/m 8.

 

Het was een hele gezellige week.

Maandag 30-10 gaan we alle griezel- en herfstspulletjes opruimen. Willen alle kinderen een plastic tas mee naar school nemen?

 

 

Aankomende week 31 oktober vieren we de verjaardag van juf Helene.

Woensdag 1 november is er Creabizz.

Woensdag 1 november ben ik iets later op school. Juf Rosalie neemt de klas even over.

 

 

Fijn weekend allemaal!