Groep 1/2B

16 t/m 20 april
20-04-2018

Hallo allemaal,

Deze week zijn wij op maandag begonnen met de weektaak. We hebben de letter ‘n’ geleerd. Ook hebben we weer fijn geknutseld, wat precies dan zien jullie vanzelf… verrassing!

Dinsdag hebben wij gegymd. Deze keer stond er weer groot materiaal klaar. De kinderen hebben geklommen, gerold met ballen, gemikt op een mat en daar stond dan een keeper voor, en hoog gesprongen. Ook hebben wij verschillende lesjes gedaan met tellen. Dit kunnen de kinderen al super goed! Zelfs met sprongen van twee!

Ryan kwam deze week wennen bij ons in de klas, na de meivakantie start hij echt. Welkom in groep 1/2 b!

Woensdag hebben wij met alle kleuters gezongen voor juf Barbara want zij was jarig! We kregen ook allemaal een lekker snoepje, hm dat lusten wij wel! Wij hebben het liedje fitlala gezongen en er ook op gedanst. Super gezellig! Met de vreedzame school hebben wij geleerd dat het fijn is om elkaar te helpen. De juf zei: met wie vind jij het fijn om hulp te vragen bij…. Spelen/werken, troosten, helpen aankleden of veters strikken. Wij moesten dan een maatje vinden in de klas en gaven elkaar een knuffel!

Donderdag was het een super warme dag. Hier hebben wij goed gebruik van gemaakt door lekker buiten te eten en drinken en extra lang buiten te spelen. Ook hebben wij weer gegymd. Lekker veel bewegen, want dat vinden wij super fijn!

Wij hebben in de klas iets nieuws: de ontdektafel. Hierop staan allemaal spullen waarmee de kinderen zelf kunnen ontdekken om zo de onderzoekende houding te stimuleren. Met water, magneten en geluid. Dit vinden zij maar al te leuk, zeker met het water haha we hadden een heel waterballet in de klas.

Vrijdag hadden wij een drukke dag. In de ochtend gingen wij naar het gemeentemuseum. De moeder en oma van roos gaven de les. De les gingen over een nacht in het poppenhuis. We hebben een heel mooi poppenhuis gezien met wel negen kamers! Super gaaf! Bedankt voor de leuke les.

Ook werden onze hoofdjes weer gecheckt en wij zijn nog altijd luisvrij! Bedankt voor de hulp!

In de middag was de sponsorloop. Wat hebben de kinderen hard gerend met het warme weer. Super trots op iedereen. Alle ouders bedankt voor jullie hulp! De organisatie verliep top!

Denken jullie aan het inleveren van de enveloppen met geld van de sponsorloop? Dit moet voor de meivakantie allemaal verzameld zijn.

Donderdag (26-4) is het speelgoedmiddag.

Vrijdag (27-4) zijn wij vrij in verband met Koningsdag. Daarna hebben wij meivakantie.

Fijn weekend!

Groetjes,

De juffen

9 t/m 13 april
13-04-2018

Hallo allemaal,

Wat een gezellige en drukke week hebben wij gehad. Maandag begonnen wij met een gesprek over het weekend aan de hand van een binnen- en buitenkring. De kinderen vertellen dan aan elkaar in tweetallen wat zij hebben gedaan. We wisselen dan een paar keer van praatmaatje. Super gezellig want zo kan iedereen even lekker kletsen met elkaar.

Wij hebben ook fijn geknutseld deze week; vlinders, lieveheersbeestjes, spinnen en bloemenkunstwerken. Alle kinderen maken iets zodat zij aan het einde van het thema allemaal hebben kunnen laten zien hoe goed zij kunnen knutselen. De klas wordt steeds gezellig :).

Dinsdag was het buitenlesdag. In de bosjes van Pex hebben wij allemaal verschillende kriebelbeestjes gezocht. Bedankt voor de hulp moeders en opa! Het was echt geslaagd! In de middag stonden er ook allemaal spelletjes op het plein om mee te spelen. Aan de hand van een zoekkaart zochten de kinderen in tweetallen een vlinder, boomschors, water, zand en nog veel meer.

Woensdag was het een klein beetje feest. Niet omdat er iemand jarig was, maar gewoon omdat wij dat gezellig vinden. Op de tafel lagen er allemaal benodigdheden voor het maken van een pannenkoek. En hoe leuk is het dan om ook echt pannenkoeken te gaan bakken. Wij hadden hier gelukkig hulp bij, dankjewel!

Donderdag hebben wij het liedje fitlala geleerd van de konigsspelen. De kinderen kunnen dit al meezingen en er leuk op dansen. Tijdens de gymles hebben we bewegen op muziek gedaan. We deden spelletjes zoals dansen op muziek en als de muziek uitgaat dan moest je snel op je billen gaan zitten.

Vrijdag hebben wij de weektaak weer afgerond. Ook hebben wij op een vlinder gespiegeld. Dit hadden wij al een paar keer geoefend en ging dus super goed!

Wij hebben vanaf deze week twee nieuwe wenkinderen in de klas: Isabella en Mink. Welkom in groep 1/2 b! Wij vinden het erg gezellig dat jullie bij ons in de klas komen. Na de meivakantie starten zij echt!

Bijzonderheden:

Vrijdag 20 april bezoek aan het gemeentemuseum en ’s middags de sponsorloop! Het schoolplein groen, dat gaan wij doen! Er zijn deze week al kinderen van de leerlingenraad langs geweest en de kinderen mochten ideeën voordragen wat zij graag op het groene schoolplein zouden willen hebben. Een waterpomp, vijver, boomhut, moestuin en nog veel meer! Super goede ideeën en wie weet kan het ook uitgevoerd worden.

 

Fijn weekend!

De juffen

3 t/m 6 april
06-04-2018

Hallo allemaal,

Deze week begonnen wij de week op dinsdag. Maandag waren wij nog fijn vrij vanwege Pasen. In het speellokaal hebben we geklommen, van de glijbaan gegleden, over en bobbelbaan gebalanceerd, een tikspelletje gedaan en gemikt in de basket en korf.

We werken vanaf deze week met het thema: Wat leeft er onder en boven de grond. Met de juf hebben we hier een woordweb over gemaakt. Kriebelbeestjes en welke dan allemaal? Spinnen, mieren, wormen en pissebedden, maar ook vlinders en vogeltjes. En bloemen die bloeien en groeien. We kunnen er al heel veel benoemen. Ook leren we deze week de letter ‘aa’. We leren dat de ‘aa’ ook vaak in het midden van een woord zit, bijvoorbeeld in zwaan, draak, raam en paal.

In de kring deden we een spelletje met de vormen. Driehoek, cirkel en rechthoek. Alle kinderen moesten de ogen dicht doen en de handen naar voren. De juf gaf ieder kind een vorm. Ik voel, ik voel wat jij niet voelt en het is … een cirkel!

De hoofdjes zijn maandag ook weer gecheckt en zijn nog altijd luisvrij!! Bedankt voor de hulp!

Woensdag hebben wij het met de vreedzame school gehad over: we dragen allemaal een steentje bij. Zo leren wij dat de klas door ons allemaal netjes wordt achtergelaten als je ergens speelt of werkt. De juf had allemaal kaartjes gemaakt met daarop een taakje. In groepjes gingen de kinderen de kasten netjes maken, tafels poetsen, vloer aanvegen en de hoeken extra goed opruimen. Super fijn zulke behulpzame kinderen!

Donderdag hebben wij een nieuw liedje geleerd over de spin Sebastiaan. Wij zingen dit liedje al meteen gezellig mee. Toevallig is dit ook het lievelingsliedje van juf Anneke, haha.

In de huishoek/winkeltje heeft de juf een bloemenwinkeltje gemaakt. De kinderen kunnen bloemen en plantjes kopen en verkopen en meenemen naar de huishoek. Er worden bestellingen geplaatst vanuit de huishoek en de kinderen vinden het heerlijk om hier rollenspel te spelen. Dit is ook zo leuk om te zien en leerzaam voor de kinderen.

In de kring hebben wij gezamenlijk besproken wat er wordt verkocht in een bloemenwinkel We hebben een prijslijst gemaakt. De bloemen kosten 1 euro, de plantjes 5 euro, de grasmatjes 3 euro, de losse potjes 2 euro en de gieter 4 euro. Zo zijn de kinderen functioneel aan het rekenen in de hoek.

Vrijdag hebben wij in de kring hebben wij het over verschillende kruiden gehad zoals peterselie, bieslook, koriander, tijm, basilicum en oregano. We hebben de zaadjes geplant in een potje met aarde en water erbij. We gaan ze heel goed verzorgen en dan komen er misschien wel echt kruiden uit. Dit willen we dan gaan proeven!

Ook hebben wij de weektaken weer netjes afgerond. Wat werd er weer hard aan gewerkt! Goed hoor!

In de middag hebben we een verkeer les gedaan. We hebben het gehad over hoeveel kinderen er wel niet bij ons op school zitten die allemaal in de ochtend goed moeten opletten met oversteken door te kijken naar links, rechts en weer links. Dat je je hand moet uitsteken op de fiets als je naar links of rechts gaat en goed moet kijken! Heel belangrijk om ook te oefenen J.

Fijn weekend allemaal!

Liefs van de juffen.

 

26-3 t/m 29-3
29-03-2018

We begonnen de week met de verjaardag van Milou. Zij is 5 jaar geworden! Daarna hebben we gepraat over het weekend met een binnen- en buitenkring. Zo vertellen we in tweetallen onze belevenissen. We leren ook elkaar vragen te stellen.

We hebben een nieuw kindje in de klas. Benjamin is maandag 4 jaar geworden. Wat leuk dat je bij ons in de klas bent!

Deze week hebben we geen weektaak, maar de oudsten hebben wel een werkblad gemaakt. We leren de letter ’f’.

Dinsdag hebben we fijn gegymd, gespeeld en gewerkt en lekker buiten gerend.

Woensdag was het de grote rekendag. In de kring deden we een spelletje. Een kind had een blinddoek om. Een ander kind moest leiden door bijvoorbeeld te zeggen: drie stappen vooruit, 2 stappen naar rechts, 4 stappen vooruit, 2 stappen naar links. Het kind met de blinddoek om moet raden waar hij/zij in de klas staat. Met buitenspelen gingen we kwartetten. Ieder kind kreeg een kaartje met een cijfer of een hoeveelheid erop. Zo moesten de kinderen elkaar zoeken en zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. In de klas stond er ook een circuit klaar. In groepjes hebben we geteld, gespiegeld, gesjoeld en sommetjes gemaakt. Wat een leuke dag!

Donderdag hadden we paasontbijt. Wat hebben we lekker gesmuld van de ontbijtjes! Na het ontbijt gingen we eieren zoeken in de bosjes van pex. Het zonnetje ging ook lekker schijnen, dus we konden nog fijn even spelen in de speeltuin. Het was super gezellig! Onwijs bedankt voor alle hulp papa’s en mama’s!

Voor iedereen een vrolijk en gezellig paasweekend!!

Liefs van de juffen

12-3 t/m 16-3
16-03-2018

Hallo allemaal,

Wij zijn deze week gezellig begonnen met een bezoek aan het Dakota theater. We hebben genoten van de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Dank voor het meegaan moeders! Het was super gezellig! Met het nieuwe thema leren wij over verschillende feesten. We hebben het gehad over het Holifeest waarbij Hindoeïstische mensen het begin van de lente vieren. Hier hebben wij ook mooie kunstwerken bij gemaakt op toverpapier.

Dinsdag hebben we fijn gegymd. We hebben allemaal leuke spelletjes gedaan. Ook las de juf een boekje voor over de koning en de moskee. De kinderen vinden dit reuze interessant. We hebben een nieuw liedje geleerd over de lente.

Woensdag was de laatste keer crea bizz van dit jaar. De kinderen deden allemaal leuke activiteiten zoals toneel en muziek, schrijfdans, programmeren, de speurtocht en nog veel meer. Bedankt voor het meegaan met de speurtocht moeders! Het was gelukkig heerlijk weer en de kinderen vonden het erg leuk! Ook hebben wij een nieuw meisje verwelkomt in de klas: Saar, leuk dat je bij ons in de klas komt! Vanaf maandag gaat zij echt starten.

Deze week zijn we veel bezig geweest met de vreedzame school. We hebben herhaald wat opstekers en afbrekers zijn en de juf heeft steeds tijdens het spelen en werken en buitenspelen opstekers en afbrekers uitgedeeld. Gelukkig kon de juf heel veel opstekers uitdelen. Hier worden wij allemaal heel erg blij van.

Donderdag hebben we een spelletjescircuit gedaan, alle kinderen hebben moeilijke spelletjes uit de kast gedaan. Dit gaat al super goed. De weektaken waren ook deze week weer op donderdag afgerond. Dit is wel erg fijn, want zo hoeven we hier op vrijdag niet meer aan te denken en zijn we een dagje ‘weektaakvrij’.

Vrijdag hebben we ook geknutseld, gespeeld en gewerkt. Ook hebben wij een gezellig filmpje gekeken, want het was wel erg regenachtig. We hebben heerlijk fruit gegeten: meloen, peer en sinaasappels. Hmm wat vinden wij dit lekker! De klas is weer fijn schoon gemaakt zo voor het weekend, zodat wij volgende week een frisse nieuwe week kunnen starten!

Fijn weekend!

De juffen

5-3 t/m 9-3
09-03-2018

Na een week vakantie zijn wij weer fijn begonnen. Eerst met een kringgesprek over de vakantie. Er waren kinderen die hebben geskied, geschaatst en gelogeerd, erg gezellig! De oudste kleuters hebben een nieuwe weektaak gekregen. Vanaf deze week staan er vier werkjes op de weektaak. Zij moeten dus goed inplannen wanneer zij de weektaak gaan doen. Dit gaat super goed!

Door de moeder van Milou en Marit werden onze hoofdjes weer gecheckt op luizen. Gelukkig zijn wij nog altijd luisvrij! Dankjewel!

Dinsdag begonnen wij de dag met gymmen. We oefenen met touwtje springen, klimmen en stoeien door in een bepaalde houding te gaan zitten of liggen en elkaar proberen om te duwen. Wij zijn begonnen met een nieuw thema: ‘Zo leven wij’. Hierin leren wij dat er verschillende culturen zijn met bijpassende geloven en feesten. In de klas is ook een gezellig paaswinkeltje met verschillende maten eieren, mandjes, stro, bloemetjes en schaaltjes. Hier spelen de kinderen maar al te graag mee!

Woensdag hebben wij een liedje geleerd over de Paashaas. Ook hebben wij een les gedaan met de Vreedzame school. In de klas hingen er verschillende platen met een boos, blij, bang, verdrietig en rustig poppetje erop. De juf vertelde een casus en de kinderen mochten in groepjes naar een plaat lopen en bedenken hoe zij zich voelde bij de casus.

Donderdag hebben we de letter ‘t’ geleerd van tomaat, taart en tas. Ook hebben we voorgelezen over het Suikerfeest. Met het thema hebben we het over geloven de bijbehorende feesten. Het Suikerfeest is voor Islamitische mensen een feest, zij vieren dan het einde van de Ramadan. De kinderen vinden dit wel heel bijzonder.

Vrijdag hebben we deze gezellige week afgesloten. De weektaken zijn weer mee naar huis gegaan met wel vier werkjes erop, knap hoor!

Maandag 12 maart gaan we om 9.00 uur naar theater Dakota om te genieten van de voorstelling ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

19-02 t/m 23-02
23-02-2018

Hallo allemaal,

Na het vertellen over het weekend hebben de oudsten een nieuwe weektaak gekregen. Er zat een werkblad bij met smileys. Heel leuk om allemaal dezelfde gezichtjes te tekenen. Ook deden de kinderen leuke spelletjes over het ziekenhuis op het digibord.

Dinsdag kwam de moeder van Julian vertellen over haar werk in het ziekenhuis. De kinderen mochten naar hun eigen hart en longen luisteren. Wat een super leuke les!! Bedankt mama van Julian! We hebben er veel van geleerd! Dinsdag hebben we ook hebben een versje over rode vlekjes geleerd.

Woensdag waren juf Anneke en juf Anouk in de klas. Juf Anneke heeft werkjes met de kinderen gedaan en juf Anouk heeft de rapporten afgemaakt die ze samen met juf Helene heeft geschreven. De rapporten voor de kinderen van groep 2 gaan na de vakantie mee naar huis.

Aan het einde van de ochtend hadden we Creabizz. Er is weer van alles gedaan. Gedanst, gezongen, speurtocht, spelletjes, knutselen.

De kinderen kwamen allemaal enthousiast terug en hebben uitgebreid verteld over hun activiteit.

Donderdag was juf Amanda voor het laatst in de klas. Zij vond de tekeningen die wij hadden gemaakt heel mooi. Bedankt juf Amanda voor je hulp in de klas!

De kinderen hebben bellenblaas gekregen van juf Amanda.

Vrijdag hebben we alles opgeruimd van het thema ziek zijn. Na de vakantie gaan we het school breed hebben over: "Zo leven wij!"

's Middags mochten de kinderen met hun eigen speelgoed spelen. Aan het einde van de middag een klein feestje, omdat juf Anneke weer beter is!

 

Woensdag en donderdag tafeltjesavond, vergeten jullie je niet in te schrijven?

Na de vakantie gaan de oudsten oefenen met veterstrikken. Het zou fijn zijn als er thuis alvast geoefend kan worden.

Bas de Beer is bij iedereen geweest. We laten hem nu weer een poosje in de klas.

 

Fijne vakantie!!

Groeten juf Helene, juf Anneke en juf Anouk

 

 

 

12-2 t/m 16-2
16-02-2018

Maandag zijn wij weer begonnen met een kringgesprek over het weekend. De kinderen willen altijd graag vertellen wat zij hebben beleefd. Na het eten en drinken kwam de oma van Roos. Zij is EHBO’er en vertelde ons hoe haar werk is en wat zij dan allemaal moet doen bij zieke mensen. De kinderen oefende met pleisters plakken en een verbandje aanleggen. Wat leuk dat u er was oma van Roos, bedankt!

Dinsdag gingen de kinderen weer heerlijk gymmen. Dit keer oefende zij met stoeien, balanceren, klimmen en kloslopen.

Woensdag kwamen de moeder van Rosalie en de vader van Isabel luizenpluizen. Gelukkig zijn wij nog steeds luisvrij. Bij de les over de vreedzame school leerden wij dat het belangrijk is dat wij voor elkaar zorgen zodat iedereen blij is. Wij hebben lekker sinaasappels en grapefruits geperst, dit vonden de kinderen heerlijk!

Donderdag kreeg juf Helene bezoek van een docent van de Haagse Hogeschool, het startassessment. Gelukkig is alles goed gedaan en mag zij nu ook officieel beginnen aan de LIO periode.

Op tafel lag er een oude koffer. Er mocht steeds een kind heel voorzichtig in de koffer kijken en omschrijven wat er in de koffer zat. De andere kinderen mochten raden. Ook had de juf allemaal nieuwe spulletjes gekocht voor in de zandtafel. Als je ziek bent is het wel belangrijk dat je goed blijft eten en drinken. In de zandtafel kunnen de kinderen koken voor het zieke kind in het ziekenhuis.

Ook hebben wij kunstwerken gemaakt door ecoline op een wit papier te druppelen en dan door een rietje te blazen. Dit geeft een super leuk effect en zorgt voor verwondermomenten want als je blauw en geel mengt dan wordt het groen!~

Alle oudsten kleuters hebben weer de weektaak afgemaakt, knap hoor!

Het was een gezellige week! Fijn weekend allemaal!

Volgende week:

Dinsdag 20-2 inloopmiddag zie mail.

Woensdag Creabizz.

Vrijdag speelgoedmiddag zie mail.

 

De juffen

5-2 t/m 9-2
09-02-2018

 

Maandag zijn wij begonnen met het nieuwe thema ziek zijn. Daarbij hoort ook een nieuwe weektaak. Deze week leren wij de letter ‘’z’’. Bij de vreedzame school les hebben wij gepraat over gevoelens. Blij, boos en verdrietig. Dit ter voorbereiding op de les in het museum.

Dinsdag gingen wij eerst even buiten spelen. Daarna gingen wij op stap naar het kinderboekenmuseum. Wij kregen een museumles over Kikker die blij, boos en bang was. Zo leerden wij allemaal emoties in een verhaal kennen en welk gedrag emoties met zich meebrengt. Ook konden wij schatgraven met beertje en kikker, zagen en schilderen met rat en met varkentje een heerlijke taart bakken. Het was ontzettend gezellig en bedankt aan de ouders die met ons mee wilden.

Woensdag hadden de kinderen een margedag. De juffen konden zo van alles over de kinderen in KIJK zetten ter voorbereiding op de tafeltjesavonden en de rapporten. Ook werd er in de klas een apotheek en ziekenhuis gemaakt om zo het thema echt tot leven te brengen. In het ziekenhuis staat een bedje, hangen er allemaal dokterskleding en doktersspulletjes zoals een dokterstas, stethoscoop, verband, pleisters, prikjes en crèmes. In de apotheek staat een echte computer, een telefoon, medicijnendoosjes en potjes en hier kunnen de kinderen recepten schrijven.

Donderdag hebben wij weer gegymd. We hebben weer heerlijk geklommen, gemikt, gesprongen en gerend. Wat vinden de kinderen gymmen toch fijn! Ook hebben wij met de dobbelstenen gegooid en geleerd om de cijfers ook te schrijven op het digibord.

Vrijdag hebben wij een nieuw liedje geleerd. Het liedje dokter, dokter kom eens kijken. De kinderen hebben al heerlijk in de hoeken gespeeld. Dit vinden zij maar al te leuk. Vooral om te spelen dat je ziek bent en dan lekker in het bedje te liggen en verzorgd te worden. Wij hebben onder een kleedje allemaal spulletjes gelegd die te maken hebben met het thema. De kinderen mochten met de ogen dicht voelen en raden wat zij onder het kleedje vandaan hadden gehaald.

22-1 t/m 26-1
26-01-2018

Deze week weer veel leuke en gezellige dingen gedaan en geleerd!

- nieuw liedje "sneeuw" geleerd.

- verschillende kleuren geleerd.

- met de muziekinstrumenten gespeeld.

- meloen en tomaten gegeten.

- met scheerschuim de letter A leren schrijven.

- Spiegelen geleerd. (tegenover elkaar staan en precies hetzelfde staan)

De vader van Sepp en de moeder van Sem hebben geholpen met luizenpluizen. Bedankt hiervoor! Er zijn gelukkig geen luizen gevonden!

Juf Anneke was vrijdag even op school. Zij komt rustig aan steeds wat vaker weer op school. Wij vinden dit heel fijn!!

Fijn weekend allemaal!

Groeten van de juffen

14-1 t/m 19-1
19-01-2018

Sepp heeft een broertje gekregen. Hij heet Rijn! Gefeliciteerd! 

Maandag hadden we bezoek in de ochtend. Drie kinderen van de peuterspeelzaal kwamen in de klas kijken. Alvast een beetje wennen. Gezellig!!

De klas ziet er gezellig uit met de geknutselde vogelhuisjes en warme mutsen.

De oudsten hebben een nieuwe weektaak gekregen en oefenen al met veel letters. De letters die we hebben geleerd hangen naast het digibord op de lettermuur. Deze week was dat nog een keertje de letter ‘l’.

Dinsdag zijn we de dag begonnen in het speellokaal. Er stond weer allerlei materiaal klaar om te leren mikken, springen en klimmen.

De kinderen hebben geleerd hoe je iets stevig kan bouwen met suikerklontjes. Zo hebben zij prachtige iglo’s gebouwd, knap hoor!

Woensdag hebben we een kaart voor juf Anneke gemaakt en was er aan het einde van de ochtend Creabizz. De speurtocht was wel echt heel leuk om te doen! De kinderen kwamen allemaal enthousiast terug in de klas. 

Donderdag zijn we gaan gymmen. We hebben weer geoefend met mikken, klimmen, hinkelen en de wendsprong. De kinderen kunnen dit al erg goed! Ook hebben wij patronen gemaakt op een warme muts. Dit hebben wij eerst op het digibord geoefend, om er vervolgens mee te gaan knutselen. De juffen hebben ook een lichtbak gekocht waarmee de kinderen met diamantjes patronen kunnen leggen.

Vrijdag hebben alle oudste kleuters de weektaak afgerond. Ook hebben de juffen bij de oudste kleuters de lettertoets afgenomen en wat weten de kinderen al veel letters! Dit oefenen en herhalen wij ook steeds in de klas en de kinderen kunnen steeds op de lettermuur in de klas kijken naar de letters en deze aanwijzen en benoemen. Wij hebben vrijdag in de middag nog lekker geknutseld, wolkjes waar sneeuw uit dwarrelt. De klas wordt zo steeds gezelliger binnen het thema winter.

Iedere week krijgen wij heerlijk schoolfruit. Deze week waren dat appels, mandarijnen en grapefruits. Haha de grapefruits hebben wij allemaal wel geproefd, maar dat is toch wel erg bitter ;).

Fijn weekend allemaal!

Liefs van de juffen!

8-1-2018 t/m 12-1-2018
14-01-2018

Beste ouders,

Een gezellige week is alweer voorbij...

Maandagochtend zijn we begonnen met gezellige verhalen over de vakantie. Met het thema winter hebben het boek ''Heksje Mimi tovert sneeuw'' gelezen. Dit boekje gaat over twee meisjes die ruzie maken, maar gelukkig weten zij wel hoe ze dit moeten oplossen. In de klas hebben we het hier over gehad. De kinderen weten al erg goed hoe zij zoiets zelf kunnen oplossen.

Dinsdag zijn we naar het speellokaal geweest. Daar hebben we geleerd om te mikken, klimmen en springen.

De moeders van Milou en Aimee hebben in de haren van de kinderen gekeken en gelukkig geen luizen gevonden! Bedankt voor het pluizen!

We hebben een liedje over de seizoenen geleerd. We zijn namelijk begonnen met het thema winter. We hebben het over warme kleding, sneeuw en in de klas hangen al veel foto's van de kinderen in de sneeuw!

Woensdag was juf Anneke even in de klas. Ze wordt vrijdag geopereerd. Wij wensen Anneke veel sterkte en een goed herstel!!

We hebben woensdag heerlijk gesmuld van het schoolfruit. Kiwi's, appels en wortels.

We kennen nu twee liedjes over de winter. Lente, zomer, herfst… het is winter en wie wa winter!

Donderdag hebben we met juf Helene gepraat over vogels voeren in de winter. We hebben geleerd dat in de winter de vogels een beetje hulp nodig hebben. Daarom hebben we pindaslingers gemaakt voor de vogeltjes. Deze krijgen de kinderen volgende week mee om in de tuin te hangen.

Vrijdag hebben wij sjaals  gemeten aan de hand van blokken. Welke is het kortst, welke is langer en welke is het langst? De kinderen kunnen al zo goed tellen en meten!

Met bouwkaarten en blokken hebben wij klassikaal een sneeuwpop en sneeuwvlokje gemaakt. De bouwkaarten hangen nu in de blokkenhoek en deze kunnen de kinderen ook zelf gaan maken.

 

Aanstaande woensdag hebben wij creabizz!


 

Fijn weekend allemaal!

Liefs,

Anouk en Helene

11-12 t/m 15-12
15-12-2017

Hallo allemaal,


De klas is al helemaal in een gezellige kerstsfeer.
De kinderen  hebben al mooie knutsels gemaakt. Fijn dat er ouders hebben geholpen met het knutselen.
Maandag stond Helene voor de klas. Anouk was in groep 7.
Dinsdag waren de kinderen vrij, omdat de leerkrachten aan het staken waren. Woensdag was Anouk er samen met haar moeder. Het was een gezellige ochtend. De oudsten hebben aan hun weektaak gewerkt en de kinderen hebben rendieren geknutseld.
Aan het einde van de ochtend hebben we peren en ananas gegeten. Mmmm, alles was op.
Fijn dat juf Anneke ook weer af en toe in de klas is. Gezellig zoveel juffen bijelkaar!
Donderdag waren juf Amanda en juf Helene er. Wij zijn blij dat juf Amanda er weer is. Zij werkt halve dagen omdat zij nog rustig aan moet doen.
Vrijdag waren juf Anouk en juf Anneke in de klas.

Maandag spullen voor het kerststukje meenemen!! Kerststukjes maken.

 Woensdag 20-12 kerstdiner van 16:45 tot 18:45 uur.

Het eten kan vanaf 16 uur in de klas gebracht worden.

Donderdag een plastic zakje mee voor de knutsels. Speelgoedmiddag!!

Vrijdag 22-12 vrij. Start kerstvakantie.

 

Fijn weekend!! Groeten van de juffen!

27-11 t/m 1 -12
01-12-2017

Hallo allemaal,

Maandag de letter P geleerd.

Een nieuwe weektaak voor de oudsten. Met een rekenwerkje erop.

Dinsdag geoefend met klimmen in de Pietengym. Woensdag Pietengym in een pietenpak en allemaal een Pieten diploma gehaald. Hoera!!

Woensdagochtend konden we de klas niet in. De deur was dicht met touw. Toen we er allemaal waren en naar binnen konden schrok de juf wel heel erg!

De Rommelpiet was langs geweest! Wat een bende!! Gelukkig hebben alle kinderen goed geholpen met opruimen.

In een zak in de poppenhoek lagen allemaal cadeautjes. De kinderen hebben allemaal een caleidoscoop gekregen.

Woensdag was ook de moeder van juf Anouk weer in de klas en hebben we sintjes geknutseld.

Juf Anneke kwam ook nog langs! Wat een gezellige boel!!

Juf Amanda is jammer genoeg nog steeds ziek. De kinderen werden daarom donderdag verdeeld over de andere kleutergroepen en groep 2/ 3.

Vrijdag zijn we begonnen met een pietencicuit. We hebben met kruidnootjes gesjoeld, gekleurd, gebouwd, kruidnotenbingo gespeeld en eierkoeken versierd.

Het was erg gezellig!

Dinsdag 5 december zijn we om 12 uur vrij. De kinderen mogen als piet of sint verkleed naar school toe komen. We gaan er een feestje van maken!!

Woensdag 6 december mogen de kinderen een speelgoedje mee naar school wat ze met pakjesavond hebben gekregen.

Fijn Sinterklaas weekend allemaal!!

 

 

20-11 t/m 24-11
24-11-2017

Wat een gezellige boel is het in de klas. We zijn druk bezig met allerlei activiteiten om de Sint te helpen en de klas te versieren.
In de klas lag er opeens een leeg boek van Sinterklaas. Hier mochten we deze week van alles inschrijven over onszelf. Zo helpen we Sinterklaas, want het echte grote boek is helemaal nat geworden en daardoor kan Sinterklaas niks meer lezen over de kinderen.
Tijdens het klimmen en klauteren in het speellokaal kunnen de kinderen stempels verdienen en hierdoor uiteindelijk een pietendiploma halen. De kinderen willen allemaal graag hulppiet worden. Ze zijn al goed op weg!
In de klas werd er maandag flink geknutseld. Er waren een heleboel moeders en oma's die hebben geholpen. Bedankt hiervoor. De klas zet er gezellig uit!
Dinsdag kwam er een juffrouw van juf Helene in de klas kijken. Wat vond ze het er allemaal mooi uit zien. Helene heeft een zeer goede les gegeven over de bakpiet. Ze was zelfs verkleed als bakpiet. Helene heeft een 9 voor haar les gekregen. Gefeliciteerd! Goed gedaan!
Woensdag was juf Anouk met haar moeder in de klas. De kinderen hebben maskers gemaakt van Zielepiet. Sinterklaas heeft gevraagd of we deze 5 december in de gymzaal mogen hangen als hij zijn verjaardag bij ons viert.
Donderdag was meester Freek in de klas.
Vrijdag kwam juf Anneke even langs om de kinderen gedag te zeggen. Wat super leuk!!! Wat fijn om haar weer te zien!
Vrijdagochtend hebben we samen met Gerrie ( een vriendin van juf Anneke) kruidnootjes gebakken. Mmmm, heerlijk! goed gelukt!
Er waren drie moeders die de haren hebben nagekeken. Gelukkig geen luizen gevonden!
We hebben deze week van het schoolfruit radijsjes, sinaasappel en peren gegeten.
Aan het einde van de dag hebben we het grote boek met al onze namen bij de schoenen gelegd. Wij hopen dat Sinterklaas het boek dit weekend op komt halen.
 
Fijn weekend allemaal!
 
Groeten,
 
De juffen

13-11 t/m 17-11
17-11-2017

Hallo allemaal,

 

Het was weer een gezellige en drukke week waarin wij heel veel hebben geleerd. Op maandag begonnen wij de week met een kringgesprek over onze belevenissen in het weekend. Bij het spelen en werken mochten alle jongste kleuters een spelletje doen op de

IPad. Zo kon de juf aan de oudste kleuters de nieuwe weektaak uitleggen. Deze week leren wij de letter ‘s’, van Sint. Ook doen wij een moeilijk werkje uit de blauwe kast. Hierin staan allemaal motoriekspelletjes, waarin wij oefenen met het verbeteren van de fijne motoriek.

 

De papa’s en mamma’s hebben in de klas vast al gezien dat het steeds gezelliger wordt met Sinterklaas spullen. Dit is namelijk ons nieuwe thema. In de klas hebben wij een inpaktafel, waar wij oefenen met het inpakken van cadeautjes. Ook wordt de poppenhoek steeds meer omgetoverd tot de kamer van Sinterklaas. De kinderen oefenen hier hoe het is om Sinterklaas te zijn. Ze kunnen zich hetzelfde kleden, zijn stem nadoen, rustig en kaarsrecht lopen en groeten en afscheid nemen als een echte Sinterklaas. Ook is er een openhaard met de zelf ingepakte cadeautjes ervoor en de schoenen van de kinderen. Maandagavond startte het Sinterklaasjournaal, en de kinderen konden niet wachten om dit te zien.

 

Dinsdag werd er uitgebreid verslag gedaan van het Sinterklaasjournaal. En oh wat is het spannend… de stoomboot is nergens te bekennen en het stormt heel erg op zee. Zou dat allemaal wel goed gaan? Wij hebben heerlijk buiten gespeeld, en in de klas gaat het spelen en werken super goed! In de middag hebben wij weer gegymd! Wat vinden de kinderen dit heerlijk. Wij hebben weer geklommen, gemikt met pittenzakjes tegen kranten, de wendsprong geoefend en gestoeid op een matje. Dat was wel erg leuk!

 

Woensdag was Rosalie jarig, zij is 5 jaar geworden! Wij zijn de dag begonnen met het vieren van haar verjaardag. Dit doen wij door te zingen en te springen want wij waren zo blij! Wij hebben de kaarsjes aangestoken en de kinderen kunnen al heel goed tellen hoeveel kaarsjes er dan aan moeten. Rosalie trakteerde lekkere cupcakes in het sinterklaas thema! Hmmm… wat hebben wij daarvan gesmuld!

 

Na het vieren van de verjaardag had de juf iets te vertellen. Toen zij ’s ochtends naar school kwam zag zij aan de kant van de sloot een aantal pakjes liggen! De juf heeft deze pakjes natuurlijk mee naar school genomen, en samen met de kinderen hebben wij gekeken welke namen er op de pakjes stonden. Al snel kwamen wij erachter dat de pakjes waarschijnlijk van de stoomboot zijn gewaaid. De kinderen kwamen met het idee om de pakjes bij de haard te leggen, zodat Sint en zijn pieten de pakjes weer mee kunnen nemen. Dit zijn namelijk niet pakjes voor kinderen uit groep 1/2 b.

 

Ook hebben wij gewerkt met de vreedzame school. Hier hebben wij geleerd dat goed luisteren erg belangrijk is, naar de juf en naar elkaar. Wij hebben geleerd dat je met lichaamstaal kan praten. Wij oefenden hoe je stop, hou op kunt uitbeelden, maar ook dat een gezichtsuitdrukking kan vertellen of je blij en vrolijk of misschien verdrietig of boos bent.

 

Donderdag was juf Tanja er in de ochtend, en juf Marloes in de middag. Juf Amanda is helaas nog ziek. Heel veel beterschap!

 

Vrijdag was juf Anouk er eindelijk weer een keertje! Hahaha, door alle zieke collega’s moest zij steeds invallen. Echt fijn dat Helene er is en zij de klas over kan nemen.

We hebben het Sinterklaasjournaal gekeken, cadeautjes ingepakt, de Sinthoek verder ingericht en huisjes voor het raam geknutseld. Het was een gezellige dag. We hebben mandarijnen en peren gegeten van het schoolfruit. Mmmmm!!!

We hebben onze schoen gezet, zodat de gevonden cadeautjes terug naar het Pietenhuis kunnen.

De school is mooi versierd! Bedankt alle ouders die hieraan mee hebben geholpen!!

Fijn weekend en veel plezier bij de intocht!!

Groetjes de juffen

 

 

6-11 t/t 10 -11
10-11-2017

Beste ouders,


Julian is 4 jaar geworden! Gefeliciteerd! Hij mag nu elke dag naar school. 
De dagen vliegen echt voorbij! We doen zoveel leuke dingen. De kinderen leren de letter m, ze leren de beginklank van hun naam en luisteren welke naam er nog meer met dezelfde letter begint.
We zijn bezig met tellen en het nabouwen van moeilijke figuren. De oudsten maken een werkblad van de letter m en doen een werkje uit de kast. Ze doen dit allemaal heel knap.
In de zandtafel worden heerlijke taartjes gebakken en de kinderen hebben in de klas het waterverf ontdekt. Ze maken er mooie kunstwerken van. Verder wordt er geteld tot 20 en zingen wij een liedje over de herfst. 
In het speellokaal hebben de kinderen met groot materiaal weer allerlei kunsten geleerd. 
Tijdens het buiten spelen leren de kinderen steppen en fietsen. Ze leren ook samen spelen en samen delen. 
Tijdens het werken en spelen hebben we met het rode stoplicht gewerkt. De kinderen mogen dan even niks aan de juf vragen en leren zo hun probleempjes zelf op te lossen. Wanneer zij hulp bij de wc nodig hebben mogen zij dit natuurlijk wel aan de juf vragen.
Het is zo gezellig in de klas. De kinderen doen allemaal zo hun best en spelen erg gezellig met elkaar.
Woensdag waren we naar Muzee Scheveningen met de bus. Het leek wel schoolreisje! Wat was het leuk! We hebben veel geleerd over de dieren in de zee.
De vader van Milou en de moeder van Faye waren mee. Bedankt voor jullie hulp.
Woensdag ook nog luizenpluizen. Er is een mail hierover naar de ouders gestuurd. Bedankt voor het pluizen moeder van Sam en moeder van Laurens!
Donderdag kwam juf Tanja in de klas en meester Freek in de middag! Juf Amanda is helaas nog ziek.
 
Maandag start Sinterklaasjournaal!
 
Woensdag schoen mee!
 
Zou iedereen een rol sinterklaaspapier mee willen nemen?
 
Fijn weekend!!
 
Groeten,

juf Helene en juf Anouk

30-10 t/m 3-11
05-11-2017


Maandag begonnen wij de week weer gezellig met een kringgesprek over het weekend. De kinderen kunnen zo goed naar elkaar luisteren, knap hoor! Ook hebben wij heerlijk buiten gespeeld. Op het plein liggen super veel bladeren uit de bomen, deze vegen wij met z’n allen op een grote hoop. Hierin springen en de blaadjes in de lucht gooien is ook echt wel leuk!
De oudste kleuters hebben deze week voor het eerst de weektaak gekregen. Op de weektaak staan drie taakjes zoals het maken van een letterblad, het spelen in een hoek naar keuze en iets kiezen uit een van de kasten; taal, rekenen, motoriek of puzzelen. Wat waren de kinderen trots dat zij een weektaak kregen en het liefst wilde zij maandag alle drie de taakjes al doen. Een van de doelen van de weektaak is leren plannen, en zo leren de kinderen dat zij steeds een werkje/taakje kunnen doen wanneer zij hier behoefte aan hebben.


In de middag leerden de kinderen over Stef. Stef woont in Stibbelland en in Stibbelland wonen de Stibbels. Wat wel heel bijzonder is aan de Stibbels is dat zij alleen maar woorden gebruiken met de ‘s’. In de kring hebben wij naar een verhaal geluisterd, en vervolgens las de juf rijtjes met woorden op en de kinderen moesten zeggen welke woorden begonnen met de ‘s’.


Dinsdag was juf Helene jarig. De hele dag was het feest! In de ochtend speelden de kinderen eerst buiten. Vervolgens stond er in de klas van alles klaar. In vier groepjes mochten de kinderen een fruitspiesje maken en lekker opeten en een spelletje doen op de IPad, vier op een rij spelen of een tekening maken en lekker limonade drinken en een koekje eten, sjoelen en knutselen. Het was een hele gezellige ochtend. Na de overblijf maakten we van de klas een bioscoop en hebben we een filmpje gekeken over baby monsters. In een bioscoop eet je natuurlijk ook popcorn, hmmm dat lusten alle kinderen wel.


Woensdag was er Creabizz. De kinderen vonden het erg leuk om te dansen, spelletjes te spelen, met de computer te leren, te knutselen of naar de bosjes van Pex te gaan.

Vrijdag hebben we Isabel haar verjaardag gevierd!! Gefeliciteerd Isabel 5 jaar!!!


Donderdag en vrijdag was er door graafwerkzaamheden in de straat een kabel geraakt en daardoor hadden we geen internet. We konden de computer niet eens aan krijgen, omdat het inloggen ook alleen met de verbinding van internet kan. Best wel even raar een hele dag zonder digibord. Maandag bekijken we alle foto’s van het logeren van Bas de Beer, want die hebben we nu niet kunnen kijken.


Maandag 6 november is juf Anouk in de ochtend even de juf van groep 7. Juf Helene is er gelukkig wel.


Woensdag 8 november gaan we naar Muzee Scheveningen. We vertrekken om 10:15 uur met de bus en zijn om 12:30 uur weer terug.


Groetjes van juf Helene en juf Anouk

 

23-10 t/m 27-10
27-10-2017

Hallo allemaal,

 

Deze week weer van alles gedaan en geleerd.

Zoals:

Maandag hebben twee moeders luizen gepluisd. Gelukkig geen luisjes gevonden. Bedankt Dolinda en Laura!

 Liedje over de herfst geleerd.

Onze namen kunnen we in stukjes klappen.

De letter M geleerd.

In het speellokaal leren klimmen en springen.

Geluisterd naar prentenboeken en gedanst op muziek..

Met groep 6 geknutseld en naar hun mooie verhalen geluisterd.

Buiten gespeeld met de fietsen en steppen en alle bladeren opgeveegd.

Spelletjes op de Ipad gedaan.

 

Donderdag twee juffen leren kennen. Juf Marloes en juf Tanja! Helaas was juf Amanda ziek.

 

Vrijdag allemaal griezels en andere vreemde figuren in de klas! Hahaha! Een super gezellig verkleedfeestje.

's Middags naar een poppenkastvoorstelling gekeken, gespeeld door kinderen van de groepen 6 t/m 8.

 

Het was een hele gezellige week.

Maandag 30-10 gaan we alle griezel- en herfstspulletjes opruimen. Willen alle kinderen een plastic tas mee naar school nemen?

 

 

Aankomende week 31 oktober vieren we de verjaardag van juf Helene.

Woensdag 1 november is er Creabizz.

Woensdag 1 november ben ik iets later op school. Juf Rosalie neemt de klas even over.

 

 

Fijn weekend allemaal!

 

9-10 t/m 13-10
13-10-2017

Hallo allemaal,


Maandag zijn we begonnen met het vieren van de vijfde verjaardag van Faye. Gefeliciteerd!
Zij heeft heerlijke eierkoeken uitgedeeld. Alle kinderen vonden dit lekker en hebben daarom niet al hun eigen eten opgegeten, want hun buik zat na de eierkoek al een beetje vol.
's Middags hebben alle kinderen geknutseld met hulp van moeders en een oma. Bedankt voor jullie hulp! De klas hangt vol met monsters en enge spinnen!
De oma van Sem heeft het verhaal van de krokodil voorgelezen en ook de opa van Leonardo heeft een spannend verhaal voorgelezen. 
Dinsdag kwam Julian voor het eerst wennen. Welkom Julian in 1/2 B. 
In het speellokaal hebben we verschillende spelletjes gedaan. Vooral het tik spel was erg spannend. De kinderen willen niet getikt worden en door de spanning wordt er flink geschreeuwd! 
's Middags kwam de oma van Leonardo voorlezen en de opa van Beau heeft zelfs twee boeken voorgelezen!
Woensdag was de kinderboekenmarkt. De kinderen hebben leuke boekjes gekocht. Dat wordt veel lezen in de vakantie!
De moeder van juf Anouk kwam helpen en heeft met de kinderen enge monsters gemaakt van klei. Tijdens het werken en spelen kwamen er kinderen van groep 6 voorlezen. In kleine groepjes mochten zij hun eigen geschreven verhaal voorlezen. Zij komen ook vrijdag en na de vakantie op maandag en dinsdag voorlezen, zodat alle kinderen uit groep 6 aan de beurt komen. De kinderen mochten op een mooie kikker kaart hun naam schrijven voor juf Anneke. 
Donderdag heeft Sem zijn verjaardag gevierd in de klas. Gefeliciteerd. Sem is 5 jaar geworden! Juf Amanda heeft met de kinderen spookjes geknutseld. 
Vrijdag was de schoolfotograaf op school. Wat zagen de kinderen er mooi uit! Ze hebben mooi gelachen voor de foto, dus dat worden allemaal prachtige foto's!
's Middags hebben de kinderen gespeeld met hun eigen speelgoed en hebben de moeder van Beau en juf Anouk de klas schoongemaakt. Bedankt Daisy voor je hulp.


Na de vakantie zijn de kinderen woensdag 25 oktober vrij! Vrijdag 27 oktober mogen de kinderen verkleed naar school als afsluiting van het thema griezelen.
 
Na de vakantie komt Bas de beer weer logeren! Wij gaan opnieuw lootjes trekken.
 
Fijne vakantie!!
 
Groeten Helene en Anouk

2-10 t/m 6-10
06-10-2017

Beste ouders,


Maandag is het thema gruwelijk eng begonnen. Wij werken bij dit thema ook over de herfst.
De klas is al een beetje griezelig aan het worden. We hebben al spoken en spinnen geknutseld. 
De klas is door juf Helene een beetje veranderd. De blokkenhoek is nu achter in de klas en de poppenhoek voor in de klas. Het zie er super gezellig uit!


In he speellokaal hebben we griezelige spelletjes gedaan. We hebben muizen gevangen, getoverd op het liedje Timpe Tampe tovenaar en toverspreuken verzonnen.
Op het liedje van Kinderen voor kinderen: "Gruwelijk eng" hebben we heerlijk gedanst.


Woensdag was er een echte heks in de klas. We hebben heksensoep gedronken met muizenkeutels en muizen en varkenskoppen gegeten. Brrrr, de heks was wel een beetje eng. De soep erg lekker!
Deze week hebben we de letter o geleerd. De kinderen hebben allemaal woordjes bedacht die beginnen met de o en woordjes met een o in het midden.


Woensdag was er ook nog een uurtje Creabizz. In verschillende groepjes hebben de kinderen allemaal een andere activiteit gedaan. De kinderen kunnen kiezen uit: wandelen, dansen, spelletjes doen, I pads, levend dier, muziek maken, knutselen. 


Vrijdag konden wij door het slechte weer helaas niet naar de kinderboerderij. We gaan nu pas weer in het voorjaar. Toch was het op school ook heel gezellig. We hebben in werkboekjes gewerkt, we hebben gezongen en gedanst en we hebben heel veel geteld! We hebben de hele dag van alles geteld. Dat was leuk! Er zijn kinderen die al tot 100 kunnen tellen.
 
Vanaf maandag 9 oktober komen er opa's en oma's voorlezen. Gezellig!!
Woensdag kinderboekenmarkt!
Vrijdag schoolfotograaf en speelgoed mee voor de speelgoedmiddag!
 
Fijn weekend allemaal!
 
Groeten,
 
Helene en Anouk

 

 

 

25-9 t/m 29-9
30-09-2017

Hallo allemaal,

Maandag begonnen wij de week met een kringgesprek over het weekend. De kinderen mochten vertellen wat zij in het weekend hebben gedaan. Zo leren wij naar elkaar luisteren en elkaar vragen te stellen.
’s Middags zijn wij naar de bosjes van Pex gegaan. Hier hebben wij een les gedaan over kleine kriebeldiertjes. In het bos bij de speeltuin hebben wij met loepjes en potjes diertjes gezocht en in het potje gedaan. Met een zoekkaart hebben wij gekeken hoe de diertjes heten. Omdat het zulk lekker weer was, hebben wij ook nog heerlijk in de speeltuin gespeeld. De diertjes hebben wij meegenomen naar de klas. In de klas hebben wij de diertjes bekeken. Dit was wel erg leuk, omdat de diertjes overal naar toe krioelden. Brrr, wat een enge spinnen en naaktslakken. Natuurlijk hebben wij de diertjes wel weer vrijgelaten.

Dinsdag begonnen wij de dag met gymmen. In het speellokaal oefenden wij met rollen, klimmen, springen en hooghouden van een ballon. Helaas gebeurde hier wel een ongelukje. Sem viel van het klimrek en heeft hierdoor zijn arm gebroken. Hier zijn wij allemaal best wel van geschrokken. Wij hopen dat Sem snel weer op school komt en dat zijn arm steeds minder pijn gaat doen.

In de klas kunnen wij allemaal heel goed spelen en werken. Wij werken nog steeds met het thema kleuren en vormen. Iedere dag behandelen wij een andere kleur. De vormen kennen wij ook al goed. Hier doen wij verschillende spelletjes mee in de klas. Ook knutselden wij vandaag allemaal een mooie bloem voor juf Anneke. Deze week is haar laatste week omdat zij geopereerd moet worden aan haar heup. Wij gaan haar allemaal erg missen! Van de gemaakte bloemen maken wij een bos en deze kan juf Anneke thuis neerzetten om aan ons te denken.

In de kring hebben wij geoefend met rijmen. De juf las een rijmpje voor over de Gruffalo. Dit vinden wij allemaal een spannend en leuk boek. De kinderen moesten heel goed luisteren welke woorden in het rijmpje op elkaar rijmen. Ook mochten de kinderen zelf twee woordjes bedenken die op elkaar rijmen. Dit kunnen zij al zo goed! Knap hoor!

Groetjes Anouk en Helene

Op woensdag, donderdag en vrijdag hadden we de kleur blauw centraal staan. En ja hoor er werden allerlei blauwe spulletjes meegebracht. Zelfs de juf had hele mooie blauwe glimmende oorbellen in. Voor de blauwe dag was de traktatie blauwe bessen, jammie.
We hebben met de vreedzame school les gepraat over ruzie maken, aap en tijger kregen echt ruzie......en ja de kinderen konden heel goed helpen met oplossingen bedenken om ook geen ruzie te krijgen.....ons motto is samen spelen, samen delen!!
Op donderdag hebben we met alle kinderen van de Zonnebloemschool meester Eddy toegezongen buiten op straat, wat was dit geweldig. Daarna kwam meester Eddy ook in de klas langs. Gelukkig was Sem ook gekomen met zijn gebroken arm, arme Semmetje. We hebben ons versje voor meester Eddy opgezegd en ons cadeau aan hem gegeven. We hadden met houten wasknijpers een zonnebloem gemaakt, en in t midden zat een mooie foto van alle kindjes uit de groep. Meester Eddy was heel erg blij. Alle kinderen kregen van hem een klein kadootje zo lief en voor de klas kregen we een boek. Ook kregen we een hele sportieve actieve gymles met heel veel muziek en gekleurde ballen. Super bedankt meester Eddy. En ja we gaan je zeker missen.
Voor Sem hadden we ook een mooi kunstwerk gemaakt met van alle kinderen een uitgeknipt of uitgeprikt handje. Sem was hier erg blij mee. We hopen dat hij volgende week weer op school kan zijn.
Op vrijdag kwam de mama van Roos de juf helpen, dat was erg fijn en gezellig. Juf Anouk en Helene hadden samen met de kinderen een hele mooi vaas met handbloemen gemaakt voor mij, met ook mooie foto's erop van alle kinderen. O wat ben ik hier blij mee, kan ik elke dag even naar jullie handjes en foto's kijken.
Ja een rare laatste dag was het vandaag wel voor mij, ik ga de kinderen heel erg missen en jullie (ouders) natuurlijk ook, maar ook mijn lieve collega's en in het bijzonder meester Eddy. Hij gaat lekker met pensioen en kan het wat rustiger aan gaan doen. Ik maandag onder het mes voor een nieuwe heup en dan hoop ik dat ik over een poos weer huppelend naar school toe kan komen (ha, ha ).
Voor nu een heel fijn weekend en tot.........ik laat wel af en toe wat horen hoor.
Liefs Anneke
 

 

20, 21 en 22 september
22-09-2017

Hallo allemaal,

Een korte week deze keer. Woensdag, donderdag en vrijdag waren de groene dagen. De kinderen hadden allemaal groene spulletjes meegenomen. Deze week staat de letter R centraal.

Sam Joy en Tom zijn 4 jaar geworden en mogen nu elke dag naar school komen. Gefeliciteerd!!

Donderdag in het speellokaal gegymd. Spelletjes gedaan met verschillende kleuren en vormen. Juf Amanda was in de klas om mee te kijken.

Vrijdag waren juf Anneke en juf Anouk samen. Wat een luxe. We hebben een moeilijk plakwerkje gedaan met vormen van groot naar klein. We hebben een versje geleerd en gezongen voor de verjaardag van meester Eddy.

De moeder van Beau en de moeder van Sem hebben in de haren van de kinderen gekeken. Gelukkig geen luizen gevonden. Bedankt voor jullie hulp!

Maandag en dinsdag leren we over de kleur geel. De kinderen mogen dan een oranje speeltje of iets dergelijks meenemen of aantrekken.

Woensdag, donderdag en vrijdag is de kleur blauw.

Maandagmiddag willen wij in de bosjes van Pex kleine diertjes zoeken. Wij hebben nog wat hulp nodig.

Fijn weekend allemaal,

Groeten,

Juf Anneke, juf Helene en juf Anouk

 

11-9 t/m 15-9
15-09-2017

Hallo allemaal,


Maandag begon de dag met het kringgesprek over het weekend. Daarna zijn we naar buiten gegaan. Dit was van korte duur, want het begon opeens heel hard te regenen. We zijn begonnen met het thema kleuren en vormen. We hebben alle kleuren en vormen geleerd. Ze allemaal onthouden is best een hele klus. Veel kinderen weten veel verschillende kleuren. De vormen benoemen is wat moeilijker. Het is heel leuk om met de vormen en kleuren te oefenen. We hebben zoveel leuke spelletjes hiervan in de klas.
Dinsdag was het de rode dag. De kinderen hadden allemaal wat roods aan en wat roods meegenomen. We hebben een liedje en een versje over rood geleerd.
We hebben boekjes over kleur gelezen. Bedankt voor alle leuke boekjes die we mogen lenen. 
's Middags hebben we onze nagels rood gelakt en hebben we rode appels gegeten. Wat een gezellige rode dag was het!!

Woensdag, donderdag en vrijdag waren de roze dagen!

Volgende week woensdag, donderdag en vrijdag is de kleur groen!!

De kinderen mogen iets groens meenemen of iets groens aandoen.

Wij wensen iedereen een fijn lang weekend! Tot woensdag!


Maandag vrij. De leerkrachten hebben een studiedag.
Dinsdag vrij. Prinsjesdag.

Groeten,

Anneke, Helene en Anouk

 

4-9 t/m 8-9
08-09-2017

Hallo allemaal,

Maandag zijn we begonnen met vertellen over het weekend.

Na de gezellige verhalen zijn we naar buiten gegaan. We gaan elke maandag vroeg naar buiten. Het kan dan fris zijn. Hou hier rekening mee, door een jasje mee te geven naar school.

We zingen al een heleboel liedjes en we dansen er soms ook bij. De oudsten zijn bezig met het leren schrijven van hun naam er zijn zelfs een paar jongsten die het al kunnen.

Met de vreedzame school hebben we  besproken wat we doen als je jarig bent. Met elkaar hebben we slingers en tekeningen gemaakt omdat aap (vriendje van de vreedzame school) jarig is. Zijn verjaardag hebben we dinsdag uitgebreid in de klas gevierd. Aap heeft komkommer en tomaat uitgedeeld.

Er zijn een aantal kinderen aan het wennen. Sam, Tom en Joy worden binnenkort 4 jaar. Gezellig dat ze hier in de klas komen!!

We zijn aan het oefenen met tellen t/m 10 en we hebben in het speellokaal geklommen, gesprongen en met ballonnen gespeeld.

Het is erg gezellig in groep 1/2 B!!!!

Afgelopen woensdag hadden we weer onze eerste creabizz. Vorige week hadden de kinderen allemaal een keuze gemaakt wat ze zouden gaan doen. Ik juf Anneke ging weer gezellig met een groep kinderen en een aantal moeders naar de bosjes van Pex. We moesten wel een stukje omlopen daar ze op de Daal en Bergse laan het riool aan het vernieuwen zijn. Maar dat vonden wij niet erg, hebben meteen goed kunnen kijken hoe ze die grote buizen in de grond leggen, en hebben geleerd dat er van alles door het riool afgevoerd wordt.

Ja en in het bos was er weer van alles te zien, te horen en te ruiken. Het was weer erg gezellig. Dank aan de moeders die weer mee konden gaan.

We hebben helaas ontdekt dat er nu ook bij ons in de groep neetjes zijn.......ouders wees alert!!!! Elke dag controleren en preventief stofkammen. Volgende week hebben we een extra luizen controle, want we willen hier zo snel mogelijk van af.

We zijn druk aan het oefenen met tellen en hebben nu een liedje geleerd over 7 zoete zuurtjes, en daarbij moeten de kinderen het juiste cijfer omhoog houden, dit ging super! Ook met de dobbelsteen een leuk spel gespeeld met een vaste opdracht bij het aantal ogen dat je gooit.....dus bij 1 op 1 been staan, 2 op 2 voeten staan, 3 2 voeten en 1 hand, 4  2 handen en 2 voeten, 5 je hand in de lucht en bij 6 de klas uit.

De kinderen zijn hun eerste letter aan het schilderen, en ze hangen in de gang, kom ze maar bewonderen.

Vandaag (vrijdag) komt Julia voor de eerste keer wennen, gezellig.

En wat viel er een hoop regen zeg vandaag. Maar gelukkig hebben wij daar helemaal geen last van gehad, want we hebben heerlijk de hele dag in de klas gespeeld, gezongen, gelachen en gezellig gedaan.

 

 

Voor nu een fijn weekend,

juf Helene, juf Anouk en juf Anneke