Groep 1/2A

Schoolreis Plaswijckpark!
22-06-2018

Beste ouders,

Het thema piraten leeft volop in de klas! Schip ahoi! In de blokkenhoek worden de mooiste piratenschepen gebouwd! Op het onbewoonde eiland hebben de piraten het reuze druk! We knutselen de mooiste piratenwerkjes. En voor dit piratenthema heeft de juf ook een nieuw piratenspel gekocht. Hierbij hebben we een eigen schatkist en proberen we alle gouden munten van de schat te verzamelen. Maar pas op voor het skelet…spannend!

20180613_100428.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De oudste kleuters krijgen volgende week hun tweede rapport. Ze hebben deze week de tekening "dit is mijn familie" voor het rapport gemaakt. Wat hebben zij hier enthousiast en geconcentreerd aan gewerkt!

Dinsdag hebben wij lekker bewogen. Hoofdpiraat stond plotseling bij ons in de klas en nam alle piraten mee naar het speellokaal. Hier stond een piratenparcours uit waarbij er geklommen, gekropen en gesprongen kon worden. Dit alles om natuurlijk een echte piraat te worden! Daarnaast hebben we ook het lied van Woeste Willem geleerd!

123.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag was het eindelijk zo ver….het schoolreisje naar Plaswijckpark! Joepie! We hebben er het hele jaar naar uitgekeken! Om kwart over 9 vertrok de bus en daar zaten wij vol spanning helemaal klaar. Alle lieve papa's en mama's kwamen ons uitzwaaien. Daar aangekomen hebben wij ons 10 uur hapje lekker opgegeten en soms stiekem een snoepje erbij gestopt. Hierna zijn wij in groepjes het park gaan verkennen. Het is echt één groot speelparadijs! We hebben in het verkeerspark met de skelters rondgereden. In het dierenpark hebben wij allemaal hele bijzondere dieren van dichtbij gezien. In de binnenspeeltuin konden wij klimmen en klauteren. Er waren ook allerlei speeltoestellen zoals; glijbanen, schommels, wippen, speelboten, draaimolen, trampoline, spookzolder en water/zand speelplekken. Wat vonden de kinderen het geweldig! Tenslotte kregen we een lekker ijsje om deze gezellige dag mooi af te sluiten. Op de terugweg was het bij een aantal kinderen ineens wel heel erg stil: Zzzzz! Jenny, Laura, Sandra en Nienke bedankt voor de goede hulp en de gezelligheid! De kinderen en de juffen hebben genoten van deze mooie schoolreis!

 

PicsArt_06-22-12.43.15.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Donderdag en vrijdag waren de kids een beetje moe nog van het schoolreisje, was ook zo spannend allemaal! Gelukkig hadden wij wel veel zin om leuke lesjes te doen en nog supergave piratenzwaarden te knutselen. Zo die zien er gevaarlijk uit!

Fijn weekend.

Liefs,

De juffen.

Thema Piraten!
15-06-2018

Beste ouders,

Maandag zijn we enthousiast met het nieuwe thema Piraten gestart. We hebben eerst een woordweb met elkaar gemaakt en hierbij schrijven wij alles op wat er er bij het thema Piraten hoort. Er zijn al heel wat materialen voor dit thema meegenomen! Het thema leeft erg bij de kinderen. Het thema vloeit al door de hoeken in de klas. In de poppenhoek hebben wij een onbewoond eiland gemaakt. Hier leven de piraten en maken zich klaar zich klaar voor hun nieuwe vaarroute. Schip ahoi!

12.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdagochtend hing er plotseling een opgerold briefje in de klas. Spannend! Van wie zou die brief afkomstig zijn? Toen wij het lintje er af hadden gehaald, kwam er een schatkaart te voorschijn. Wauw! Er zijn echte piraten in de klas geweest. We hebben de schatkaart heel goed bekeken en kwamen er achter dat de schat in de klas moest liggen. En dat was best even zoeken! Uiteindelijk vonden wij de schat in de blokkenhoek. Het was een cadeau; het boek Woeste Willem! Dit boek staat dit thema centraal. Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen.

4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben deze week ook gezellig voor Vaderdag geknutseld! Hier kunnen we natuurlijk nog niets over verklappen! Maar één ding is zeker; wij zijn echte geluksvogels!

Op woensdag hebben wij bij de vreedzame school over verschillende families geleerd. Hierbij hebben wij families met twee moeders of twee vaders gezien. Iedere familie is anders en dat vinden wij juist heel mooi! Ook hebben wij op woensdag een klein feestje gevierd. Juf Daisy mocht haar diploma Specialist Jonge Kind ophalen. We hebben lekker ijsjes met elkaar gegeten! Joepie!!!!

 

 

Fijne vaderdag!

Liefs,

De juffen.

Thema kunst
08-06-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn we met de weektaak Motoriek gestart. We hebben in een circuit met motoriek ontwikkelingsmateriaal gewerkt. Wat is het mooi om te zien hoe kinderen met elkaar samenwerken! Hier werden de mooie kunstwerken met elkaar gebouwd! 

 

123.jpg

 

 

 

 

 

 


Het thema Kunst vloeit door alle hoeken en hier beleven de kinderen héél veel plezier! En de juffen natuurlijk stiekem ook! In de museumwinkel kunnen er kaartjes voor het museum worden gekocht. Madee heeft het reclamebord voor de winkel gestempeld. We hebben een prijslijst opgehangen en zo kunnen de bezoekers goed zien hoe duur een kaartje is. Ook lopen er verschillende bewakers door het museum. Zij controleren de kaarten, houden de schilderijen goed in de gaten en lopen rondes met de bezoekers! Onze klas (het museum) hangt al vol met prachtige kunstwerken die wij zelf gemaakt hebben. Deze week hebben wij zelfportretten gemaakt. Hierbij hebben wij spiegeltjes gebruikt om heel goed om naar ons zelf te kijken!

 

12.jpg

 

 

 

 

 

 


Dinsdag hebben wij in het speellokaal als echte kunstenaars geschilderd! En deze keer hebben wij dit zonder kwasten en een doek gedaan! Hoe kan dat nu? De kinderen kunnen wel vertellen hoe wij dat gedaan hebben. Hierna hebben we het bewakers-tikspel gespeeld. In het museum waren er stiekem allemaal dieven naar binnen gekomen. De bewakers gingen erachteraan, en rennen dat die bewakers kunnen, haha! Alle boeven werd heel snel gepakt!


Woensdag was een margedag en de kinderen hadden een dagje vrij! De juffen en meesters hebben aan hun administratie gewerkt!

 

Bijzonderheden:

- Volgende week starten wij met het laatste thema: Piraten! De kinderen mogen hier passende materialen voor mee naar school nemen zoals; prenteboeken, verkleedkleren, piraten poppetjes, bootjes enz. 

 

Fijn weekend!

Liefs, 

De juffen.

Thema Kunst
01-06-2018

Beste ouders,

Wat hebben we een heerlijke zonnige week met elkaar gehad! We zijn buiten aan de slag gegaan met verschillende soorten kwasten en water! Als echte kunstenaars zijn we buiten gaan schilderen! Wat was dat leuk! De mooiste kunstwerken werden er gemaakt. Daarnaast hebben we gelijk het effect van water en de zon ervaren!

Schilderen201.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn we met de weektaak Taal gestart. We hebben de letter j van jas geleerd en op het digibord hebben wij allerlei woorden met de letter j gezocht! Daarnaast hebben we verschillende taalwerkjes uit de kasten gemaakt!

Op dinsdag zijn we met de museumhoek en de museumwinkel gestart. Hierbij hebben we de verschillende rollen van bewaker, bezoeker en caissière besproken. De bewaker houdt de bezoekers goed in de gaten en kijkt of de bezoekers niet stiekem aan de schilderijen zitten.

Deze week hadden wij 2 feestjes! Anna vierde haar 6e verjaardag en Daan vierde zijn 5e verjaardag! Hiep hiep hoera! We hebben heerlijk gesmikkeld van de ijsjes! Bedankt Anna en Daan!

 

Ballonnen.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag kwam de moeder van Belle over de Kunstacademie vertellen. Zij heeft de kunstacademie in Rusland en in Nederland gedaan en kon ons hier vanalles over vertellen. Ze heeft verschillende eigen kunstwerken aan ons laten zien! Wauw! Hierna zijn we zelf aan de slag gegaan en hebben we verfmonsters met wiebeloogjes gemaakt! Bedankt Anna!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op woensdag hadden wij een extra Creabizz Kunst! We mochten allemaal een leuke kunstactiviteit uitkiezen zoals; sieraden maken, schilderen, knutselen met kosteloos materiaal, textiel bewerken, flessen decoreren en nog veel meer! Hierna hebben wij altijd een vertelronde, waarbij de kinderen trots over hun kunstwerken vertellen!

donderdag en vrijdag hebben wij onze kleiwerkjes geverfd; een aantal hebben toverkleuren en de rest is echt Delftsblauw!!!! wow prachtig zeg!

Verder hebben wij hard gewerkt in ons museum, hebben wij een rekenparcours gedaan en ondertussen was de juf de kinderen goed aan het observeren en samen met de kinderen 1 op 1 werkjes aan het doen. Drukke gezellige dagen waren het!
 

Volgende week donderdag:

- sportdag!!!!! Denk aan je sportieve kleding en schoenen!
Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Uitstapje LIeveheersbeestjespad!
25-05-2018

Beste ouders,


Na een lang pinksterweekend zijn we op dinsdagochtend naar het Lieveheersbeestjespad in de Kornoeljestraat geweest. Het was best een stukje wandelen, maar wat hebben de kids dit goed gedaan! We hebben daar zo genoten van de natuur en we hadden gelukkig droog weer! De kinderen hebben in groepjes activiteiten uitgevoerd. Hierbij was het de bedoeling om de natuur te beleven door te bewegen, te ruiken, te luisteren en te kijken. We hebben als lieveheersbeestjes over een brug gelopen en een huis voor de dieren gebouwd. We hebben in de kas gekeken wat er allemaal groeit en bloeit en we hebben boomstammen omgerold om te kijken welke kriebelbeestjes er allemaal lopen! Daarnaast hebben we aan verschillende planten geroken zoals munt, citroen en lavendel! Wat hadden de kinderen een plezier met het zoeken naar beestjes en planten. In de lieveheersbeestjestuin hebben we een koekje gegeten en water gedronken! Alle hulpouders ontzettend bedankt! Het was weer een gezellig en leerzaam uitstapje!

789.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

In de middag hebben we foto's en filmpjes bekeken van de twee kuikentjes die bij Juf Daisy zijn geboren! Hierbij hebben we gezien hoe het kuiken uit het ei komt en hoe het kuiken leert om te eten! 

8.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag hebben wij het bij de Vreedzame school over Selma en haar gezin gehad. Hier kwamen alle gezinsleden voorbij zoals; vader, moeder, broer, zus en hond Freddie. Ieder gezin ziet er weer anders uit. Hier hebben wij met elkaar over gesproken en hebben daar een spelletje mee gedaan!


We zijn volop bezig met het thema kunst! Er zitten stuk voor stuk echte kunstenaar bij ons in de klas! Op woensdag had de juf het schilderij van de Mona Lisa in de klas! We hebben het schilderij heel goed bekeken. Hierna zijn wij zelf aan de slag gegaan en zodoende kreeg Mona Lisa een nieuw kapsel en een nieuwe outfit!

78.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn zonnig weekend!

Liefs,


De juffen

Thema Kunst
18-05-2018

Beste ouders,

Na een heerlijke meivakantie zijn we maandag weer fris van start gegaan! Iedereen had een fijne gezellige vakantie gehad en was lekker uitgerust. We hadden elkaar heel veel te vertellen en zodoende hebben wij eerst alles met een praatmaatje in de kring besproken. Ook zijn Daantje en Kris en in de vakantie 4 jaar geworden! Van harte gefeliciteerd! Jens kwam deze week wennen. Wat vonden wij dit gezellig! Welkom in groep 1/2a!

6.jpg

 

 

 

 

 

Op maandag zijn we met het schoolbrede thema "Kunst" gestart. Wat is dit een leuk thema, waarbij de kinderen hun fantasie helemaal kwijt kunnen! We hebben allereerst een woordweb met elkaar gemaakt. Hierbij hebben wij bedacht wat er allemaal bij kunst hoort zoals; het museum, schilderen, Vincent van Gogh, kunstwerken, stambeelden, gebouwen, kleding, fantasie en nog veel meer! De juf had voor de lichttafel mooie gekleurde glasstenen gekocht. Hier maken wij de mooiste kunstwerken mee!

1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben we over de zandtovenaar geleerd. De zandtovenaar maakt ook kunst, maar dan met zand! Maar hoe doet hij dat? We hebben een filmpje bekeken, waarin hij allerlei dieren maakt! Wauw, wat vonden wij dit cool! Hierna hebben wij de zandtafel omgetoverd, zodat wij hier ook als echte zandkunstenaars aan de slag kunnen!

3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag stond er wel een heel bijzonder schilderij bij ons in de klas. Nadat wij het schilderij heel goed hadden bekeken, kwamen wij erachter dat het schilderij van Piet Mondriaan is! Een aantal kinderen hebben zijn kunstwerken ook in het echt gezien! Hierna zijn er een aantal Mondrianen met verf en stroken aan de slag gegaan! Wat een mooie kunstwerken!

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag en vrijdag hebben wij het gehad over Vincent van Gogh; zijn kunst, zijn verhaal en ook "zijn oor" kwam aanbod.

Hierna zijn wij druk aan de slag gegaan met het maken van zonnebloemen. Donderdag zijn de bloemen geverfd en vrijdag hebben wij bloemen gescheurd. Gescheurd? ja echt waar gescheurd! En wat zijn ze mooi geworden! Zo maken wij dus verschillende kunstwerken met verschillende technieken!

Dinsdag 22 mei gaan wij naar Het Lieveheersbeestjespad. We vertrekken om 10 uur n zullen rond 12 uur weer terug zijn. De kinderen kunnen het beste goede wandelschoenen aandoen! 

 

Fijn weekend! 

Liefs,

De juffen

 

Sterrenkers
26-04-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn we met de weektaak Motoriek gestart. We hebben motoriek werkjes uit de kasten gemaakt en we hebben de letter n leren schrijven. Daarnaast stonden deze week de kriebelbeestjes centraal. We hebben heel veel bijzondere foto’s van de kriebelbeestjes bekeken. Wat wisten de kinderen er al veel te benoemen! Natuurlijk zijn wij buiten opzoek gegaan naar de kriebelbeestjes!

5b9e9a6f92f1114b7863c3fa86eb3729.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag hebben we bij de taalles allemaal leuke luisterspelletjes gedaan. Hierbij hebben we dieren geluiden gemaakt! De dieren waren in de klas verstopt en de boer moest heel goed luisteren waar de dieren zich verstopt hadden!

Hiep hiep hoera! Isea vierde zijn 5 verjaardag!

12.png

 

 

 

 

 

De afgelopen 2 weken hebben we ook heel hard gewerkt aan onze geheime knutselwerkjes! Wat hebben ze er hard aan gewerkt en hoe kwamen de kinderen toch aan die rode mondjes? De kinderen hebben ook nog een bijpassend liedje geleerd! Wij wensen alle moeders alvast een hele fijne Moederdag!

moederdagkaart---fijne-moederdag---bloemen-en-vlinders-primeurcards-Muller%2520wenskaarten.nl-30.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Deze week werden de laatste zaaibakjes gemaakt. De sterrenkers is zo ontzettend snel gegroeid. Op woensdag konden we onze sterrenkers op een crackertje met kruidenkaas eten. Jammie dat was smullen!

PicsArt_04-26-09.45.44.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag lekker gespeeld, maar vooral heel veel opgeruimd en schoongemaakt! Wat kunnen de kids goed helpen!!!!! Super!!!!

Voor nu een hele fijne meivakantie, rust lekker uit en geniet van elkaar! 

 

Liefs,

De juffen.

 

Lentebloemen
20-04-2018

Beste ouders,

Wat hebben we een heerlijke zonnige week met elkaar gehad. Daar hebben we tijdens het buitenspelen echt van genoten! Ook hebben we met elkaar buiten gegeten! Dat vinden we altijd erg gezellig! Deze week hebben wij het over alle lentebloemen gehad. Wij hebben geleerd over de narcis, de tulp, de hyacint, de blauwe druif, de krokus en nog veel meer! We hebben deze lentebloemen met hele dunne penselen geschilderd! In de tekenhoek worden de mooiste bloemenkaarten gemaakt! Juf Daisy had ook lentebloemen (witte tulpen) mee genomen! Hier zijn we mee gaan toveren! Wauw! De volgende dag waren de tulpen allemaal verkleurd! Maar hoe kan dat? De kinderen kunnen dit wel uitleggen.

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben over de ontwikkeling van een zaadje tot een plant geleerd. Hierbij hebben wij alle benodigdheden voor het zaaien bekeken en besproken. We hebben de stappen van het zaaien stap voor stap besproken. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat een zaadje nodig heeft om te groeien en te bloeien; zon en water! Hierna hebben we een heel mooi filmpje bekeken, waar de ontwikkeling van zaadje tot plant werd geprojecteerd. De kinderen waren er erg van onder de indruk! Hierna zijn we zelf aan de slag gegaan! We hebben een eigen zaaibakje met mozaïek patroon gemaakt en hierna konden we de zaadjes (Sterrenkers) gaan zaaien. Prachtig vonden de kinderen het! We zullen de groei van de zaadjes elke dag even gaan bekijken!

 

In de boerderij hebben de boeren en boerinnen het maar druk met al het poep scheppen!

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deze week kwamen Kris en Daantje bij ons wennen! Wat vonden wij dat gezellig! Welkom in groep 1/2A!

welkom.gif

 

 

 

 

 

 


Op woensdag stond onze bloemenwinkel in de klas centraal! In deze fleurige tijd wil iedereen weer nieuwe plantjes en bloemen kopen. En dan is het erg handig als de klanten kunnen zien hoe duur alle planten en bloemen zijn. We hebben met elkaar een prijslijst gemaakt. Natuurlijk hebben we met elkaar besproken hoe duur bijv. een gieter is. Is dat 50 euro of 5 euro? Nadat we alle prijzen met elkaar hadden besproken, hebben we ook een nieuw bord gemaakt waarop de klanten kunnen zien of de winkel open of dicht is. Het bordje werd op open gezet en toen werd het toch druk in de bloemenwinkel! Er werden heel veel planten en bloemen verkocht! Als de papa’s en mama’s nog op zoek zijn naar mooie lentebloemen, dan weet u onze bloemenwinkel te vinden!

5.png

 

 

 

 

 

 


Fijn zonnig weekend!

Liefs,

De juffen.

Metamorfose van ei tot vlinder
13-04-2018

Beste ouders,

Op maandag had de juf nieuwe materialen voor in de klas meegenomen. We gingen aan de slag met elastiekjes, punaises en kurkborden. Wat werden er mooie kunstwerkjes gemaakt. Ook zijn we met sateprikkers en klei ruimtelijk gaan bouwen! Dat was erg leuk!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn gezellig met het thema lente verder gegaan. We hebben een boerderij in de huishoek gemaakt, waar alle dieren verzorgd kunnen worden. In de blokkenhoek worden boerderijen gebouwd. In de zandtafel hebben we een mooi lente landschap met dieren, bloemen en mensen. Hier bedenken en spelen wij de mooiste verhalen!

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij geleerd over de metamorfose van ei tot vlinder. Hoe ziet een vlinder eruit? Welke kleuren hebben de vlinders? Zijn er verschillende soorten? Wat eten vlinders ? Daarnaast hebben wij alle fasen besproken. We hebben een zeer indrukwekkend filmpje bekeken, waarbij alle fasen voorbij kwamen. Hierna hebben wij vlinders met koffie filters en ecoline geknutseld. Wauw, wat zijn ze mooi geworden! Ook is de metamorfose van ei tot vlinder door een aantal kinderen getekend. Erg knap!

 

Op dinsdag was de Nationale Buitenlesdag! We zijn heerlijk naar buiten gegaan! De kinderen kregen allemaal een natuur zoekkaart en een insectenpot mee, waarmee zij op ontdekkingstocht konden! Op de kaart stonden allerlei natuurlijke materialen en dieren die zij konden zoeken! De mooiste materialen werden gevonden! Hierna hebben wij ook nog allemaal buitenspellen gespeeld!

44.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiep hiep hoera! Belle werd 5 jaar!

1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op woensdag waren aap en tijger weer stiekem bij ons in de klas in de hoeken gaan spelen. Ze kregen ruzie met elkaar omdat zij alle twee poep wilde scheppen in de boerderijhoek! We hebben aap en tijger geholpen om de ruzie op te lossen door een goede oplossing te bedenken. Ook was juf Yvonne bij ons in de klas en zij kwam een dagje bij ons mee kijken! Yvonne is een zij instromer en wil ook graag juf worden! Het was erg gezellig! Heel veel succes Yvonne!

Donderdag stond de gehele dag in het teken van de kikker; van kikkerdril tot kikker! Jaja er is zelfs echte kikkerdril in de klas dat is leuk zeg! Ook maakten wij een knap knutselwerkje waarbij je goed kunt zien hoe het kikkerdril veranderd in een echte kikker!

Vrijdag gingen wij lekker naar de kinderboerderij!!! Wat een feestje was dat zeg! kippen voeren, cavia's aaien, geiten borstelen en ja hoor: poep scheppen hahahahaha! Het was een heerlijke ochtend! Ouders die mee zijn gegaan; heel erg bedankt!

 

Volgende week vrijdag

- wij gaan dan naar het museum! les heet nacht in het poppenhuis! Om 8:45 vertrekt de bus dus wees op tijd!!!!! Waar? bovenaan de trap!!!!!

- in de middag is er de sponsorloop! wat doe je aan? sportkleding! wie lopen er met ons mee? Zowel om ons er naar toe te begeleiden, maar ook om mee te rennen!!!!! Vergeet je niet te laten sponsoren!!!! Alles voor het groene speelplein!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Jonge dieren
06-04-2018

Beste ouders,

Na het gezellige paasweekend kwamen wij dinsdag weer op school. De paashazen hadden bij sommige kinderen wat grapjes uitgehaald. Er waren druifjes in plaats van eitjes verstopt! We kwamen er al snel achter dat het ook 1 april was geweest! Na alle mooie paasverhalen zijn we met het nieuwe thema gestart. We hebben het over alle jonge dieren in de lente gehad. We hebben mooie foto's bekeken en hier kwamen de volgende jonge dieren voorbij: kuikentje, veulen, lammetje, biggetje, kitten en kalfje. In de klas kunnen we ook kiezen om aan de lente thematafel te zitten. Hier staan allerlei boekjes, knuffeltjes en poppetjes die met de lente te maken. Hier kunnen wij verhalen mee spelen. 

Lammetje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn met de nieuwe weektaak Taal gestart en we hebben de f en de aa geleerd. Ook hebben we weer lekker gegymd. Wat kunnen de kinderen toch goed klimmen en klauteren! Daarnaast hebben we het agent en boef tikspel gespeeld, gebalanceerd en de bal in de korf gegooid! Knap he!

 

Hiep hiep hoera! Fenna vierde haar 4e verjaardag!

10x-kleine-5inch-mix-kleuren-ballonnen.jpg

 

 

 

 

 

Op woensdag was juf Daisy naar haar studie en kwam Meester Freek bij ons in de klas! Wat was dat gezellig! Hij heeft de letterklank aa aan ons geleerd en wij hebben daar een werkje mee gemaakt! Bedankt meester Freek!

 

Op donderdag en vrijdag hebben wij ook keihard gewerkt en lekker gespeeld! Leuke circuitjes met de ipads, spelletjes, de weektaak en extra werkjes met de juf. Wat een gezelligheid!

 

Volgende week gaan wij op vrijdag naar de kinderboerderij!!! 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Grote Rekendag en paasonbijt!
30-03-2018

Beste ouders,

We hebben een hele gezellige paasweek met elkaar gehad! We hebben paasliedjes gezongen, de laatste eieren geknutseld en natuurlijk gezellig gewerkt en gespeeld. We hebben het boek van kikker “Een heel bijzondere dag ”gelezen. Dit verhaal spelen wij in de themahoek! We hebben de letters met het vliegenmepper geoefend en wat hebben we daarbij gelachen! Maandagmiddag hadden we echt lente weer! We hebben heerlijk buiten gespeeld! Het was zo gezellig dat we bijna niet doorhadden dat het al tijd was om naar huis te gaan!

9.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdagochtend kwam de oma van Isea bij ons in de klas. Ze heeft ons over het Boeddhisme verteld. Ze had een kleine boeddha meegenomen en een mooi verhaal verteld. We hebben ook wat ademhalingsoefeningen geleerd. Bedankt! We vonden het erg interessant!

Boeddha-beeldje-groen.png

 

 

 

 

 

 


Woensdag was de grote Rekendag! De hele ochtend stond in het teken van rekenen! We zijn in de kring met een programeerspel gestart. Eén kind had een blinddoek om en een ander kind moest hem begeleiden door aanwijzingen te geven zoals; drie stappen vooruit, 2 stappen naar links en 3 stappen vooruit! Hierna zijn we met een rekencircuit aan de slag gegaan! We hebben geteld, gespiegeld, hoeveelheden bij het juiste getal gezocht en op het smartboard rekenactiviteiten gedaan. Buiten hebben we een kwartetspel gespeeld, waarbij de kinderen allemaal een kaartje met een cijfer of een hoeveelheid kregen. Zo moesten de kinderen elkaar opzoeken en in een hoepel gaan staan! En hebben de kinderen goed gerekend? Reken maar van wel!

7.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag hadden wij het gezellige paasontbijt! Iedereen kwam in zijn pyjama naar school en had een lekker ontbijtje voor een ander kindje gemaakt! We hebben er heerlijk van gesmuld! Na het ontbijt hebben we eieren in de bosjes van Pex gezocht. De paashazen hadden de eieren wel héél goed verstopt! Hierna zijn wij naar de speeltuin geweest en onderweg kwamen wij ook nog de twee paashazen tegen!

naamloos.png1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naamloos.png2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn paasweekend!

Liefs,

De juffen.

Start van de lente!
23-03-2018

Beste ouders,

Deze week hebben we de klas in paas en lentesfeer gebracht. Wat een gezellig tijd! Op maandagochtend zijn we met de weektaak gestart en hebben de letter f van feest geleerd. Op het digibord hebben we alle woorden die met een f beginnen gevonden. Ook zijn we weer aan het oefenen met veterstrikken! In het begin is het soms even lastig, maar als het eenmaal lukt dan vinden we het zo leuk om te doen! Wanneer we gaan spelen en werken hebben we een nieuw stappenplan geleerd. Hierin leren wij steeds beter te kijken naar hoe wij aan het werk gaan en hoe wij iets leren. En wat te doen als het niet lukt? De kinderen kunnen dat wel uitleggen! 

Er was een hele hard wind tijdens het buitenspelen! Wat hadden we een plezier met crêpepapier! Joepie!

naamloos5.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag was de eerste lentedag! We hebben de seizoensklok op de lente gezet. Wat weten de kinderen al veel over de lente te vertellen. De bloemen beginnen weer te bloeien en er worden jonge dieren geboren. Ook vieren wij het feest Pasen! We hebben de paastakken met elkaar versierd! Dat was een mooie samenwerkingsopdracht!

naamloos9.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op woensdag hadden we een paascircuit in de klas! We hebben eieren versierd en geschilderd! We hebben geknutseld en verschillende spellen gespeeld zoals; paashaasrace, kuikenvoederspel en paassjoelen! Het was een gezellige start van de paasperiode! Wat fijn dat de oma's en moeders kwamen helpen! Bedankt voor jullie hulp!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deze week kwam Isobel bij ons wennen. Dat was erg gezellig! Welkom in groep in 1/2A!

Op donderdag en vrijdag werkten wij ook keihard door aan de lente! Wij hebben allemaal prachtige bloemen geverfd en niet met kwasten, nee nee met vorken hahahahaha! Wat zijn ze mooi geworden! Ook hebben wij een ei versierd met allemaal prachtige schrijfpatronen; knap he!

Op vrijdag knalden wij nog even met de weektaak, want ja daar staan nu wel 4 werkjes op!

Ook hebben wij lootjes getrokken voor het paasontbijt.....spannend! Want ja......het is wel heel moeilijk om een geheimpje te bewaren hahahaha

De bordjes met daarop de lootjes zijn vrijdag mee naar huis gegaan en komen dan met een lekker ontbijtje erop, donderdag weer terug. Spannend!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Wie heeft er op mijn kop gepoept?
16-03-2018

Beste ouders,


Op maandag zijn we naar het theater Dakota geweest. Wat een geweldige voorstelling over kleine mol! Kleine mol ging op onderzoek wie er op zijn kop gepoept had. Er kwamen allemaal dieren voorbij en zij lieten zien hoe hun poep er uitzag. De raarste poepjes kwamen voorbij, bleh! Wat hebben we gelachen! Uiteindelijk vond mol het dier die op zijn kop gepoept had. Rara wie was het? 

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook weer leuke activiteiten rondom het thema geloof gedaan. We hebben het over het hindoeïsme gehad. Dit hebben we besproken aan de hand van een grote vertelplaat. We hebben het feest Divali en het poederfeest Holi besproken. We hebben een mooi filmpje over Divali bekeken! We hebben het ook over de islam gehad. Op deze vertelplaat hebben we het over de Ramadan en het Suikerfeest gehad. We hebben gezien hoe Flip de beer Suikerfeest mee mag vieren.

Ook hebben we gezellig geknutseld. We hebben feestkettingen gemaakt. De juf had foto's van verschillende vrienden uit andere landen meegenomen. Zij komen op het feestje in Nederland. Zij zijn al feestelijk gekleed en wij willen graag een feestketting cadeau doen. De kinderen gingen hiermee aan de slag. Ze keken goed naar foto's! De mooiste creaties werden gemaakt!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de blokkenhoek worden er mooie gebouwen gemaakt zoals; een tempel, een kerk en een piramide. En in de zandtafel worden er taarten voor alle verschillende feesten gemaakt. Er liggen allerlei materialen, waarmee wij de taarten kunnen versieren. Wat word er hard gewerkt!

Fijn weekend!


Liefs,


De juffen.

Thema Geloof
09-03-2018

Beste ouders,

Na een heerlijke voorjaarsvakantie kwamen we weer fris en fruitig op school. Iedereen had er weer helemaal zin! Natuurlijk hebben we eerst alle vakantieverhalen met elkaar besproken en dit doen wij in een binnen en buitenkring. Hierbij hebben alle kinderen een praatmaatje en vertellen we wat we allemaal in de vakantie hebben gedaan. Zo kan iedereen zijn mooiste verhaal vertellen en leren we ook nog eens goed naar elkaar te luisteren! Hierna zijn we met de nieuwe weektaak Taal gestart. Er is een nieuw taakje op de weektaak gekomen, dus nu hebben we er 4! Joepie! We hebben deze week de letter t geleerd!

naamloos1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn we met het nieuwe thema Geloof gestart. Eerst hebben we het gehad over hoe leven wij? Waar wonen wij? We hebben het gehad over verschillende soorten huizen. We hebben foto’s van huizen bekeken en hier kwam naar voren dat de meeste kinderen in een rijtjeshuis of in een flat wonen. Maar in andere landen heb je weer hele andere soorten huizen waar kinderen in wonen zoals; een hut of een tent. Ook hebben we over verschillende soorten feesten in Nederland geleerd. Wat vieren we allemaal zoals; Pasen, Kerst, Koningsdag, Moederdag enz. Hierbij hebben we geleerd hoe en waarom wij dat vieren. De kinderen hebben een tekening gemaakt over het feest wat zij het leukste vinden om te vieren. 

naamloos2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiep hiep hoera! Fiene vierde maandag haar 5e verjaardag!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag kwam meester Said van MuteSounds bij ons in de klas. Meester Said is doof en kwam ons hier iets over vertellen. We hebben allemaal verschillende gebaren geleerd zoals; goedemorgen, goedemiddag en goedenavond. Super handig! Daarna mochten we ons lievelingsdier vertellen en meester Said liet zien welk gebaar je daar bij maakt. Wat was dat leuk! Als laatste hebben we over gehoorbescherming geleerd. Meester Said liet op de computer horen hoe het is om een piep in je oor te hebben. Auw, dat was best een hele hoge piep! Het is dus erg belangrijk om je oren te beschermen en de muziek niet te hard te zetten. Na de les hebben we meester Said een groot applaus gegeven, maar niet door te klappen. De kinderen kunnen wel laten zien hoe we dat doen! Bedankt meester Said!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag hebben we het over alle kinderen over de hele wereld gehad. De juf had hier een mooi boek bij en hierin hebben we gekeken naar verschillende kleding en het uiterlijk. Sommige kinderen dragen iets speciaal voor een geloof. Iedereen ziet er een beetje anders uit en dat vinden we eigenlijk wel heel mooi en fijn. Ieder kind is speciaal, anders zou iedereen het zelfde zijn! Hier hebben we ook een mooie tekening over gemaakt!  

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag en donderdag waren de oudermiddagen en avonden. Bedankt voor uw komst en de fijne gesprekken. Leuk om te horen dat de kinderen het zo naar hun zin hebben! Wat hadden de oudste kleuters allemaal een mooie rapport. De juffen zijn heel trots op alle kinderen!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

Afsluiting thema
23-02-2018

Beste ouders,


Wat hadden we een gezellige drukke week! Op maandag zijn we met de weektaak Motoriek gestart. Wat werd er hard gewerkt! We hebben weer leuke thema lesjes gedaan zoals; een geluiden memory met geluiden kokers! Dat was best lastig, maar alle kokers werden bij elkaar gevonden! Knap hè! Er werden dokterskoffers geknutseld en de reclamefolders werden erbij gepakt. We gingen op zoek naar gezond en ongezond eten. De kinderen kwamen allemaal lekkere gezonde gerechten tegen. Jammie!

In de doktershoek hebben we geleerd om aan de hand van een spelscript een verhaal na te spelen. Hierbij bespreken de kinderen van tevoren de rollen en via de spelscriptkaarten spelen zij het verhaal uit. De kinderen leren zo welke handelingen bij een bepaalde rol horen en komen zo tot een echt verhaal. Dit zorgt ervoor dat zij uiteindelijk ook zelf leren om bij een eigen verhaal de rollen en de handelingen te verdelen en tot een doel te komen. Hieronder hangen er kaarten van het prentenboek Saar bij de dokter.

20180219_165026.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdagochtend hebben we lekker bewogen in het speellokaal. Toen we naar het speellokaal liepen, kwamen wij langs de hal waar alle foto’s en medailles van de Olympische spelen hangen. Een aantal kinderen had dit ook op de televisie gezien. Natuurlijk hebben wij dit ook toegepast tijdens de gym en hebben wij bewogen op een lied waarbij we mochten kunstrijden, schaatsen, snowboarden en skiën.


Op dinsdagmiddag hadden wij de afsluiting van het thema in de klas. De klas was omgetoverd tot een echt ziekenhuis met allemaal doktoren. De patiënten kwamen binnen bij de balie en hier werden zij verder geholpen naar de verschillende afdelingen zoals; de gipskamer, de oordokter, de oogdokter, de prik kamer, de kinderdokters, de receptenhoek en de apotheek. Wat was het druk in het ziekenhuis en alle patiënten werden geholpen. Wat was dat fijn! Als afsluiting hebben we het lied "Dokter kom eens kijken" gezongen!

PicsArt_02-22-09.38.27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_02-22-09.39.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_02-22-09.41.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag hadden wij Creabizz. Alle kinderen hadden weer een leuke activiteit uitgekozen. Ook hadden wij een voorjaarsschoonmaak in de klas. De kinderen hielpen zo goed mee om alle werkjes in de kasten schoon te maken. Het rook heerlijk fris en fruitig in de klas! Laura, Michelle en Moniek heel erg bedankt voor jullie hulp!

Op donderdag en vrijdag zijn wij ook weer druk aan de slag gegaan! Leuke lesjes, lekker gespeeld, veel gelachen en gedanst. Heerlijk!

Op donderdag gingen de groep 2ers de groep 1ers een werkje uitleggen; zo dat kunnen ze toch goed! En gezellig dat dat is!

Op vrijdag deden wij gezelschapsspelletjes en dat gaat er fanatiek aan toe zeg! Rode wangen en tong uit de mond hahahaha! Geweldig!

In de middag gingen wij nog lekker met ons eigen speelgoed spelen en kregen wij van Elise een heerlijke wrap; jammie!!!!!!

 Belangrijke mededeling:

- er zijn weer neetjes geconstateerd!!!!!! Willen jullie allemaal goed kijken en zo nodig behandelen.

Wij wensen jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

Groetjes,

De juffen.

Dokter in de klas
16-02-2018

Beste ouders,


Wat hebben we weer een gezellige week met elkaar gehad. We zijn met de weektaak Rekenen gestart en hebben de letter Z van ziekenhuis leren schrijven! Het thema vloeit door alle hoeken. In de blokkenhoek worden de mooiste ziekenhuizen gebouwd, inclusief landplaatst voor de helikopter. In de doktershoek is het erg druk en de doktoren proberen alle patiënten te onderzoeken en te helpen. Er worden oogtesten afgenomen en heel wat recepten uitgeschreven. 

PicsArt_02-16-10.13.19.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook hebben we weer leuke thema lessen gedaan, waarbij we met de oogtest links en rechts hebben geoefend. Dat is nog best moeilijk! We hebben met elkaar pleisters geteld. En allemaal dokterswoorden in stukjes gehakt en geplakt. Knap hè!


Woensdagochtend lagen er allemaal hartjes bij de namen in de kring! Dat is gek! Na heel wat gesmoes kwamen de kinderen er achter dat het Valentijnsdag was. We hebben met elkaar over Valentijnsdag gesproken. Als je iemand heel lief vindt, vlinders in je buik voelt dan ben je misschien wel verliefd! Er zijn al heel wat kinderen in de klas verliefd! Wat zou je iemand met Valentijnsdag kunnen geven? De kinderen kwamen op het idee om een mooie kaart te maken. Dus zijn we gelijk aan de slag gegaan en hebben allemaal een mooie Valentijnskaart met hartjes geknutseld en geschreven. Wat werd er hard gewerkt!

PicsArt_02-16-10.10.50.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag hadden wij een dokter (anesthesist) in de klas! Dit is de moeder van Meike! Laura heeft ons uitgelegd wat een slaapdokter allemaal doet en wanneer je bij een slaapdokter komt. De slaapdokter wil vooral dat de patiënten geen pijn hebben. Daar hebben ze een speciale toverzalf en een slaapmasker voor. Ze heeft laten zien wat voor pyjama je aan krijgt in het ziekenhuis en welke kleren de doktoren aan hebben. Daarnaast had ze voor alle kinderen een doktersmuts, een mondkapje en spuitjes meegenomen. Nu kunnen wij thuis ook allemaal slaapdokter spelen! We vonden het het reuze interessant! Bedankt Laura!

PicsArt_02-16-10.16.05.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

belangrijke mededelingen:

- dinsdag 20-2 vanaf 14:30 inloop, afsluiting project!

-vrijdagmiddag speelgoedmiddag!


Fijn weekend!


Liefs, de juffen.

Kinderboekenmuseum!
09-02-2018

Beste ouders,

Op maandagochtend hebben wij de grote kinderen van groep 8 uitgezwaaid. Wij wensen jullie veel plezier op kamp!

camp_bus.gif

 

 

 

 

 

 


Hierna zijn we met het nieuwe thema “Ziek zijn” gestart! We hebben eerst een woordweb met allemaal plaatjes rondom dit thema besproken. Wat weten de kinderen er al veel over te vertellen en woorden te benoemen zoals; thermometer, verband, en gips. We hebben het boek Lucas bij de fotodokter gelezen. In de poppenhoek hebben wij een echte doktershoek met elkaar ingericht. Hier hebben wij verschillende rollen: de dokter, de zuster/ broeder en natuurlijk de patiënt! De dokter onderzoekt de patiënt. De patiënt kan zijn ogen laten testen met de oogtesten op de muur. Als de dokter er achter is gekomen wat er aan de hand is kan hij/zij een recept voor de patiënt in de lees schrijfhoek schrijven. Hier schrijft de dokter de naam van de patiënt, de naam van de dokter en hoeveel medicijnen, druppeltjes of lepels de patiënt nodig heeft.

PicsArt_02-08-09.54.49.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De patiënt neemt het recept mee naar de apotheek en hier worden de juiste medicijnen opgezocht en gegeven.

PicsArt_02-08-09.52.06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag mochten wij met de bus naar het Kinderboekenmuseum! Bij binnenkomst keken wij al onze ogen uit! Wauw, er hingen allemaal mooie schilderijen. Hierna kwamen wij in de wereld van Kikker en zijn vriendjes. We hebben een quiz gespeeld, waarbij alle emoties van kikker voorbij kwamen. We mochten hierbij op de grote rode knop drukken en bij elk goed antwoord kregen we een puzzel stukje. Joepie! Daarnaast mochten we ook allemaal activiteiten doen zoals; springen als kikker, taarten bakken, schatten zoeken, varen, vissen en schaatsen. We konden er wel een hele dag vertoeven, maar TOET daar stond de bus al weer op ons te wachten! Ouders bedankt voor de begeleiding! We hebben een hele leuke ochtend gehad! Echt een aanrader om nog eens naar toe te gaan!

PicsArt_02-08-09.47.02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag en vrijdag ook weer hard gewerkt! Verkeersles, weektaak en natuurlijk veel leuke lessen over het thema!

Er was een les die ging over gezond en ongezond eten; Weten jullie nog een paar gezonde en ongezonde dingen op te noemen? Natuurlijk zijn ongezonde wel lekker:) Dus dat mag natuurlijk best he! Maar ook gezonde dingen eten he!

Ook deden wij een les waarbij onze lichaamsdelen aan bod kwamen; sommige lichaamsdelen zijn best een beetje lastig! Maar we zijn ze goed aan het oefenen.

Als knutsel maakten wij echte rontgenfotos! Zo wat zijn die mooi geworden! De kids hebben er zelfs het woord "rontgenfoto" bij geschreven! Dat is knap he!

Vrijdagmiddag hebben wij allemaal gezelsschapsspelletjes uit de kast gepakt en hebben wij gezellig met elkaar spelletjes gedaan! Super leuk!

Fijn weekend!

Liefs, de juffen.

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!
02-02-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn we enthousiast met een nieuw liedje gestart! En wat een toeval de papa's en mama's kennen het liedje ook. Dat vinden wij helemaal niet raar, dat vinden wij héél bijzonder!!!!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na al het dansen, zingen, klappen en natuurlijk zwaaien hebben wij ook heel hard gewerkt. We hebben met elkaar een puzzelcircuit gedaan. De hele klas lag vol met puzzels en we hebben per tweetal steeds een mooie puzzel uitgekozen. Wat werd er goed samengewerkt!

PicsArt_02-01-08.21.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben we leuke taallesjes gedaan! We hebben geleerd om een woord in stukjes te hakken en weer aan elkaar te plakken. (v-i-s). Ook kwamen alle letters op het digibord voorbij en we kunnen al heel wat letters met elkaar benoemen. Ook hebben we weer leuke digibordlesjes gedaan! Er stonden allemaal foto's van verschillende bussen op het digibord. We kwamen er achter dat er op die bussen allemaal cijfers staan. Er staat ook nog op waar ze naar toe gaan, dat is handig! We hebben op de foto's gekeken welke cijfers er op de bus staan. En hier kwamen de cijfers 1-20 allemaal voorbij! De volgende dag hadden er al heel wat kinderen bussen en trams met een cijfer voorbij zien komen. Leuk!

In de gym werd er weer heel actief bewogen. Er stonden verschillende onderdelen zoals; op een schuine wand met een touw omhoog klimmen, mikken, over de banken springen en touwtje springen.

Dit was alweer de laatste week rondom het thema winter! De laatste pinguïns werden uit het ijs bevrijd. Er werden mooie sneeuwpoppen geknutseld en de laatste sneeuwvlokjes werden gemaakt. De kledingwinkel heeft ook heel veel winterkleding verkocht!

Op woensdag hebben wij het bij de vreedzame school over boos zijn gehad. Aap was heel erg boos en gooide zelfs het kopje van de juf om. Door met Aap te praten kwamen wij erachter waarom hij zo boos was. De kinderen begrepen hem wel en vertelde aan hem wanneer zij weleens boos zijn geweest. We hebben Aap geleerd om eerst even rustig te worden en daarna het probleem op te lossen. Zo kan hij weer gezellig met tijger gaan spelen!

 

Donderdag en vrijdag hebben wij ook weer keihard gewerkt! Wij deden een motoriek circuit waarbij de kids van groep 2 de werkjes gingen uitleggen aan groep 1; zo wat kunnen ze dat goed! Er werd super gewerkt!

Op vrijdag was het warme truiendag; gelukkig had iedereen een warme trui aan want het was in het begin best wel een beetje koud in de klas, maar.........waar krijg je het warm van? juist van opruimen en schoonmaken hahahaha! Dus de mouwen werden opgestroopt en de stofzuiger werd gepaKT HAHAHAHA! Alle winterwerkjes weer opgeruimd en met z'n allen geholpen; knap he! Vandaag hebben wij ook de onderste spelletjes van een plank gepakt hahaha, want die worden nl nooit gepakt dus deze waren allemaal nieuw! Keurig gewerkt en gespeeld; trots op de kinderen!

Fijn weekend!

Liefs, de juffen

 

Thema winter
26-01-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn de oudste kleuters met de weektaak gestart. Hierbij hebben wij de letter a leren schrijven. Niet op papier, maar in schuim! Dat is nog veel leuker!! We hebben niet alleen letters geschreven, maar ook woorden in schuim na geschreven. Wat was dat leuk en wat ging dat goed! 

20180122_092001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben leuke winterlesjes gedaan, waarbij we Mimi en haar vriendjes hebben geholpen om op winterwoorden te rijmen. Bij elk woord die wij konden verzinnen, kregen mimi en haar vriendjes een sneeuwbal. Deze sneeuwballen hadden ze nodig voor een sneeuwballengevecht. In de blokkenhoek bouwen de kinderen voor Mimi en haar vriendjes een eigen huisje en toveren daarbij een sneeuwtapijt waar zij kunnen spelen! We hebben ook geleerd hoe de opbouw van een sneeuwpop is. We hebben verschillende maten sneeuwballen gevonden. En daarna moet je ook nog goed kijken waar de grootste, middelste en kleinste hoort! Er waren ook weer ijsblokken in de klas waarbij er pinguïns vast zaten. En we hebben met elkaar geknutseld. We hebben schaatsen en glitter sneeuwvlokken gemaakt! 

20180123_093237.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

In het speellokaal hebben we de volgende onderdelen geoefend; balanceren, mikken, stuiteren en bewegingen spiegelen. Hulpjuf Suze liet hierbij de bewegingskaarten aan de kinderen zien!

Op dinsdag vierde Pim zijn 6e verjaardag! Hoera!!

20180123_135354.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben met elkaar het boek Kikker in de kou gelezen. Kikker wordt op een dag wakker en de wereld is helemaal anders. Het is winter en er ligt sneeuw en ijs. Alle dieren houden van de frisse kou. Eend heeft een verenpak, varkentje een speklaagje, haas een vacht, maar kikker die heeft helemaal niets. Hij vriest bijna dood. Gelukkig komt het allemaal goed en zorgen zijn vriendjes goed voor hem. We hebben een verteltafel gemaakt, waarbij wij het verhaal met kikker en zijn vriendjes na kunnen spelen. 

Op woensdag kwamen Aap en Tijger bij ons in de kring. Tijger was heel erg bang. Hij kon niet slapen, want hij had hele erg nachtmerries. Wat hadden de kinderen goede oplossingen bedacht op hem te helpen. Fiene wilde haar dromenvanger wel voor Tijger meenemen! Zo lief! We hebben met elkaar besproken waar je bang voor kan zijn en hoe je dat zou op kunnen lossen. Ook hebben we het boek Bang mannetje gelezen. Bang Mannetje is bang voor van alles, maar uiteindelijk is hij een zeer dapper jongetje. De kinderen kunnen heel goed vertellen hoe dat zo is gekomen.

 

Fijn weekend!

Liefs, de juffen

 

 

Thema winter
19-01-2018

Beste ouders,

De klas is helemaal in de winterse sferen! We hebben op maandag het boek Heksje mimi tovert sneeuw gelezen. Heksje Mimi springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is best moeilijk want haar spreuk gaat niet helemaal goed. Ze krijgt een gekleurd vliegend tapijt. Gelukkig is Roosje er om haar te helpen. Zij kent de juiste spreuk en daar vallen de eerste sneeuwvlokken naar beneden.  De twee heksjes spelen samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. 

9789044821017_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Het thema winter vloeit door alle hoeken. Er is een sneeuwtafel met pinguins, eskimo's en een iglo. Bij de thema tafel kunnen we allemaal mooie winterboeken lezen en winteractiviteiten doen. En we hebben een kledingwinkel waar wij warme kleren kunnen kopen. Je kunt er ook heerlijke warme schocolademelk kopen! Mmmm lekker!! 

PicsArt_01-18-10.06.53.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er worden sneeuwpoppen met klei gemaakt en we geven de sneeuwpoppen ook het juiste aantal knopen!

PicsArt_01-18-10.01.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hadden we een egeltje op bezoek. Hij wilde graag een winterslaap gaan doen, maar alle bladeren waren weggewaaid. Wij hebben hem geholpen om weer een veilig plekje te geven. Ook hebben wij geleerd over vriezen en smelten aan de hand van een thermometer. Als het onder 0 is, dan vriest het en dat kunnen we zien als er  bijv. een klein laagje ijs op de ramen van de auto zit. Het kan zelfs nog meer gaan vriezen dan kan het wel - 1 of -2 of -3 worden. Brrrr koud! Als het streepje op de thermometer weer boven 0 komt, dan zal het ijslaagje weer gaan smelten. Om dit proces zelf te onderzoeken, hadden wij ook een blokken ijs in de klas. Door de warmte in de klas ging het ijs steeds meer smelten en bleef er water over. We hadden ook nog een probleem, want er zaten pinguins vast in het ijs! Hier wisten wij wel wat op!

PicsArt_01-18-10.03.58.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben weer gezellig gedanst en gezongen en hebben het liedje "Het is winter bibber bibber "geleerd! Ook hebben we geknutseld! We hebben sneeuwvlokken en sneeuwbollen geknutseld! Wauw, wat zijn ze mooi geworden! 

Op woensdag hadden wij weer creabizz. Iedereen mocht weer een eigen acivtiteit uitkiezen zoals; bordspelletjes, schilderen, de natuur in, muziek en nog veel meer! Wat hebben we er weer van genoten!

Op donderdag en vrijdag hebben wij het volgende gedaan:

- een winterschilderij gemaakt met wasco; volgende week gaan wij daar een beetje mee toveren......dan gaat er nl ecoline over:)

- ook hebben wij super leuke lessen van het winterproject gedaan. Bij 1 les gingen wij sneeuw toveren( er ging een kleed over de spulletjes).....dat viel dan op een aantal winterspulletjes en dan moesten de kids raden wat er weg was. Hierna moesten de kids met hun ogen dicht raden dmv voelen wat er onder het kleed/sneeuw lag. Erg leuk!

- We maakten patronen op een wintertrui; knap hoor! Dit werkje zit in hun mapje, dus als je het wil zien:)

- Ook deden wij een leuke muziekles waarbij wij ook echte instrumenten hebben gebruikt; konden ze super goed! Iets met een roodborstje, tik,tik, tik ;)

- de komende tijd zullen de juffen ook weer goed moeten observeren en werkjes met de kinderen gaan doen, want de rapporten en de gesprekken komen er weer aan! De andere kinderen gaan dan zelfstandig aan het werk en mogen de juffen dan niet storen; dit hebben wij de afgelopen dagen ook al een beetje geoefend en dat kunnen ze al heel goed! knap he!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

 

 

 

 

 

De beste wensen voor 2018!
12-01-2018

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar 2018! Dat het weer een gezellig en leerzaam jaar mag met elkaar mag worden! Als eerst hebben we met kinderchampagne  geproost! Wat vonden we het leuk om elkaar allemaal weer te zien!

PicsArt_01-11-06.45.38.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben allemaal een fijne kerstvakantie gehad en moesten wel weer even wennen aan het vroege opstaan, haha! Iedereen heeft zijn belevenissen van de vakantie in de kring aan een praatmaatje mogen vertellen. Het is leuk om het aan iemand te vertellen en ook heel leerzaam om naar elkaar te luisteren! Daarnaast kwam ook het vuurwerk in alle gesprekken voorbij. Dat blijft toch iets magisch voor ons allemaal! We zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan en hebben zelf vuurwerk geknutseld. Groep 1 heeft met verf vuurwerk gestempeld en groep 2 heeft vuurwerk geknipt en geplakt! Wauw!!!

PicsArt_01-11-06.44.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag zijn wij met het nieuwe thema de winter gestart! We hebben het gehad over alle 4 de seizoenen en hebben een seizoenen quiz gespeeld! We zitten nu in het seizoen de winter en hebben het hier uitgebreid met elkaar over gehad. Het koude weer werkt gelukkig goed mee! Ook had de juf allemaal winterkleding meegenomen om aan te trekken.We hebben de woorden rondom de winter besproken en dit in een woordweb met elkaar gezet.  De winter verteltafel staat ook weer gezellig in de klas. Alle kinderen mogen van thuis ook winterspullentjes meenemen!

We hebben deze week heel wat feestjes met elkaar gevierd! Hiep hiep hoera voor Lotte, Tessa, Charlie en Jente!

PicsArt_01-11-06.48.12.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Fijne kerstdagen!
21-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een gezellige kerstweek met elkaar gehad! Op maandag hebben we kerstkaarten voor elkaar gemaakt en geschreven. Op dinsdag hebben we prachtige kerststukjes gemaakt! Bedankt alle moeders, opa’s, oma’s en oom en tante! Op woensdagochtend mochten wij naar de kerstmusical kijken. Wat was dat leuk!

Op woensdagavond hadden wij het kerstdiner! Op het plein verzamelde wij allemaal bij elkaar. Hierna zijn we in een kersttreintje naar de klas vertrokken. Wat zag de klas er mooi uit! We mochten aan de lange tafel gaan zitten. Iedereen had zijn mooiste kleren aan gedaan. Wauw, wat zag iedereen er mooi uit! We hebben lekker met elkaar gegeten. Wat een lekkere hapjes allemaal! Hierna hebben we met de discolampen en muziek aan een modeshow over de tafels gelopen! Wat was dat leuk! De kerstman kwam op bezoek en het kerstkoor kwam ook bij ons in de klas zingen. Zo mooi! Als afsluiting hebben wij gezellig met elkaar gedanst! Wij hebben zo genoten! Echt een feestje! Bedankt allemaal!!

PicsArt_12-21-10.18.23.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een spetterend, gezellig en liefdevol 2018!

PicsArt_12-21-10.47.10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Liefs,


Alle kinderen en de juffen.

Thema kerst
15-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een gezellige kerstsfeer in de klas! Alle lampjes klas branden zo mooi! We starten de ochtend met kerstliedjes op en de openhaard aan. Wat is het een gezellige tijd met elkaar!

Op maandag zijn we eerst met het verhaal over het kindje Jezus gestart. De kinderen vinden het verhaal prachtig en kunnen het zelf al goed vertellen. Ook hebben we de nieuwe letter k van Kerst, kerstbal, kerstboom, kribbe, kerstkaart en kaars geleerd! Ook hebben we gezellig met elkaar geknutseld! We hebben kerstbomen en kerstsokken met elkaar gemaakt! In de middag hebben we ook vol op genoten van het winterse weer! Wat hadden we een pret in de sneeuw!

PicsArt_12-15-12.14.56.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag was de school dicht omdat de juffen en meesters aan het staken waren.

Op woensdag had juf Daisy een studiedag en kwam juf Marian bij ons in de klas!  Wat was dat gezellig!

Donderdag en vrijdag waren ook weer gezellige dagen die volop in het kerstthema stonden! Zelfs in de gymles kwam de kerstman te voorschijn! Het tikspel; ""Kerstman, kom uit je huis!", "cadeautje, leggen niemand zeggen' en "hoeveel kerstmannen zitten er achter je? En nog veel meer. Super leuke les!

Vrijdag kwamen er 3 kinderen wennen; Lucas, Elise en Charlie, welkom in groep 1/2a! Ook hielden wij nog een gezellige kerstknutselochtend waarbij wij weer de mooiste knutsels hebben gemaakt! Mama's, bedankt voor jullie hulp!

Madee had een super vrijdagmiddaghapje gemaakt; sneeuwpoppen! Jammie we zaten te smullen!

 De laatste week gaat in!

- woensdag 20-12 kerstdiner! 16:45 tm 18:45 Gezellig! Op het prikbord hangt een lijst; wie neemt wat lekkers voor ons mee?

- donderdag 21-12 speelgoeddag!

- vrijdag 22-12 margedag

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

 

 

Sinterklaas op bezoek!
08-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een geweldige week met elkaar gehad! We hebben hard gewerkt, mooi gezongen, gedanst en vooral héél erg genoten van alle sinterklaas activiteiten! Maandag zijn we met een nieuwe weektaak Motoriek gestart. We hebben allerlei motoriek werkjes gemaakt en we hebben de letter p van piet leren schrijven! Ook hebben we een leuke inpakles gedaan, waarbij wij bij elk formaat papier een cadeau in de klas hebben gezocht. We hebben geleerd om vooral heel goed te passen en te meten. En we hebben ook nog een super cadeau ingepakt, haha!

PicsArt_12-07-10.26.09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Dinsdag was het zo ver…… Sinterklaas kwam naar de Zonnebloemschool! Wij stonden vol verwachting op de stoep te wachten. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam Sinterklaas in een héle lange auto! Wauw, een limousine! Toen we naar binnen mochten, stonden alle pieten ons op te wachten om snoepgoed aan ons uit te delen. Hierna hebben wij met alle kleuterklassen in de grote gymzaal bij Sinterklaas gezeten. Sinterklaas vertelde dat de kinderen van 1/2 a heel hard kunnen werken. En wat kan iedereen goed gymmen, dat hadden de spiekpieten wel gezien! Daarnaast had Sinterklaas gezien dat Sofia een broertje heeft gekregen! Sinterklaas weet ook alles! Hierna hebben we onze dans “De mega pietendans” laten zien. De pieten dansten ook mee! We kregen allemaal een cadeau van Sinterklaas. We hebben een mooie set gekregen waarmee je kan onderzoeken. Wat waren wij er blij mee! Dank u Sinterklaasje! Na het sinterklaasfeest hebben wij lekkere speculaas en snoepgoed gegeten en wat limonade gedronken. Het was één groot feest! Bedankt allemaal!

PicsArt_12-07-10.28.04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag mochten de kinderen iets meenemen wat zij op pakjesavond hadden gekregen. Hier hebben wij gezellig met elkaar mee gespeeld. Daarnaast hebben we alle sinterklaas knutsels en hoeken met elkaar weer leeggehaald en opgeruimd. We gaan nu verder met de gezellige kerstperiode!

Jaja donderdag was het zo ver! Tijd om de kerstboom te voorschijn te halen! Samen met de oma van Vincent hebben wij de klas en de boom mooi versierd; ziet er gezellig uit he! Ook maakten wij kerstballen die ook prachtig geworden zijn! Tussendoor een kerstliedje en af en toe een moeilijk werkje; wat een gezellige tijd!

Vrijdag kwam de andere oma van Vincent en die heeft met ons glinsterende sterren gemaakt die op het raam schitteren; heel mooi! Oma's bedankt voor jullie hulp!

Ook hebben wij samen met de kinderen een kerstwinkeltje gemaakt waar ze de mooiste kerstspulletjes kunnen kopen; komen jullie ook even kijken?

Jente had een heerlijk fruitig vrijdagmiddaghapje en we hebben allemaal zitten smullen jammie!

Ook hebben wij een nieuw jongetje in de klas: welkom Charlie in groep 1/2a!

 

Fijn weekend!

De rommelpieten!
01-12-2017

Beste ouders,

Maandag zijn we met de weektaak rekenen gestart. We hebben deze week gewerkt met gezellige sinterklaasliedjes op. Het werk lijkt wel sneller te gaan en wat hebben we een gezellige sfeer met elkaar! De mooiste kinderstemmen komen voorbij! We hebben ook de letter p van PIET geleerd. Natuurlijk ook de p van pepernoten, paard, pakjes en puzzelen!

Dinsdag hebben wij als echte pieten gegymd. We mochten de cadeautjes in de schoorsteen gooien, over de daken lopen, klimmen en kunstjes doen! Wat ging dat goed! De juf zag ook dat er aan de overkant een spiekpiet naar ons aan het kijken was. Toen wij allemaal bij het raam gingen kijken, had hij zich helaas al verstopt. Wie weet krijgen wij nog wel een mooi pietendiploma!

PicsArt_12-01-10.29.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben op dinsdag ook een Sinterklaas circuit gedaan. We hebben kruidnoten met elkaar gebakken, jammie! Wat rook dat heerlijk! We hebben grote sinterklaasprenten ingekleurd en met het nieuwe constructiemateriaal voor Sinterklaas gebouwd. Ook hebben we met pepernoten gesjoeld! Wat was het gezellig!

PicsArt_12-01-10.26.05.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toen we op woensdag de klas binnen kwamen hadden de pieten een vreselijke rommel in de klas gemaakt. Alles lag om of op de grond! Wat een rommel! Dat waren de rommelpieten geweest! Zij hebben met al ons materiaal gespeeld en niets opgeruimd! Alle kinderen hielpen mee met opruimen en zodoende was het héél snel weer opgeruimd! Er lagen gelukkig ook cadeautjes in de klas. Er was 1 grote zak in de poppenhoek verstopt en Felipe had hem gevonden. Iedereen kreeg een mooie gekleurde caleidoscoop. Wanneer je naar het licht kijkt en draait krijg je allemaal mooie vormen en kleuren! We zijn er erg blij mee! Dankjewel Sinterklaas!

PicsArt_12-01-10.31.14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben een nieuw versje met onze hand geleerd:

Kijk, ik heb vijf Pietjes op mijn hand!
Die helpen sint door het hele land.
Dit is de dikke bakkerspiet
Die eet vaak pepernoten als niemand het ziet.
Dit is Piet met de grote oren
Hij kan al jullie liedjes héél goed horen.
Lange Piet kan keihard lopen.
En de mooiste cadeautjes voor iedereen kopen.
De stalpiet zorgt voor het witte paard
Geeft het eten, drinken en kamt zijn staart.
En wie zorgt er voor het boek van Sinterklaas?
Dat is de kleinste pieterbaas.

Op woensdag werd Noah 5 jaar. Hiep hiep hoera!!!

20171129_111500.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn Sinterklaasweekend!

Liefs,

De juffen.

Welkom bij groep 1/2A

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

Thema in de klas

Piraten

12.jpg

 

 

De Vreedzame School

dvs.png

Logeerbeer Bas!

Hallo, daar ben ik weer!

Ik ben Bas de beer.

Bij wie mag ik logeren.

Wie is dat deze keer?

lief-bas-de-beer-medium-35-cm.jpg