Groep 1/2A

Voorleesweek!
13-10-2017

Beste ouders,

Boooooooooo!! Het thema Griezelen leeft volop in de klas! Elke dag vliegen er heksen op bezemstelen door de klas. Of springt er ineens een spook op achter een hoekje! Ook worden er in de toverhoek allemaal enge toverdrankjes gemaakt! En deze week hadden wij ook: De Voorleesweek! Er kwamen allemaal papa's, mama's en opa's en oma's griezelboekjes in de klas voorlezen. Wat was dat gezellig!! Bedankt allemaal!

PicsArt_10-12-07.20.26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hebben we het verhaal van Platvoetje gelezen en aan de hand hiervan hebben wij alle kenmerken van een heks besproken. Ook hebben we geknutseld met wattenstokjes! We hebben hele enge skeletten gemaakt. Knap he! En we zijn ook monsters aan het kleien! 

PicsArt_10-12-07.17.25.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij bij de taallesjes klapspelletjes gedaan. We hebben geleerd om onze naam te klappen! Ook hebben we griezelwoorden met elkaar geklapt zoals; to- ver-boek en dat zijn 3 klapjes! Ook mochten de kinderen om de beurt een moeilijk werkje bij de juf maken. 

Er zijn ook wat nieuwe griezel/herfst activiteiten bij gekomen. Op het krijtbord kunnen we enge spinnen maken. En op de paddenstoelen huizen missen alle stipjes. Onee! De kinderen lossen dit wel op! En we zijn griezelschrijfpatronen aan het oefenen! Wat zijn ze hard aan het werk!

PicsArt_10-12-07.23.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We genieten ook volop van het herfstweer tijdens het buitenspelen. We hebben met de hele klas verstoppertje gespeeld. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Wie niet weg is is gezien!! Er werden wel hele goede verstopplekken werden gevonden, haha!

Op woensdagochtend was de kinderboekenmarkt! De kinderen stonden te trappelen om naar het grote plein te gaan. Wat hebben we allemaal mooie boekjes gekocht! We hebben de boekjes allemaal even bekeken in de klas!  

Bij de Vreedzame school hebben wij het gehad over iets om de beurt iets doen. Het komt wel eens voor dat er twee kinderen hetzelde willen doen en dat kan niet altijd. We hebben verschillende manieren besproken hoe je dat samen op kan lossen. 

Op donderdag hebben wij griezelige monsters geknutseld brrrrrr! De kindren mochten helemaal zelf aan de slag gaan en zo kwamen er hele enge monsters tot stand. Durven jullie het aan om ze te bekijken? Ze hangen op het prikbord boven het krijtbord.......

Een aantal monsters werden er nog gemaakt van klei,zodat iedereen een eigen monstertje heeft; na de vakantie gaan wij ze afmaken!

Vrijdag kwam de fotograaf en ja hoor iedereen toverden zijn of haar mooiste glimlach op het gezicht!!!!!

Verder hebben wij hard gewerkt, spelletjes gedaan, speelgoedmiddag gehad, lekker vrijdagmiddaghapje gegeten en nu is het tijd voor een welverdiende vakantie!

Fijne herfstvakantie!

Liefs,

De juffen

Hoera!
13-10-2017

Hoera!!

Het broertje van Sofia is op 2 oktober geboren en zijn naam is Noah! Wat is hij lief!

image1.jpeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben met alle kinderen een mooi wiegje voor hem geknutseld! 

Wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar! 

Liefs, van ons allemaal!

Thema Griezelen!
06-10-2017

Beste ouders,

Op maandag zijn wij met het nieuwe thema "Griezelen" gestart. Toen we binnen kwamen hing er al een enorm skelet aan de deur! Waaahh!!! Allereerst hebben wij natuurlijk met elkaar besproken wat er bij het thema Griezelen hoort zoals; heksen, spoken, skeletten, spinnen, spinnenwebben, enge maskers, monsters, toveren, toverdrankjes en nog veel meer! We hebben samen nagedacht over wat wij in de klas met elkaar kunnen gaan maken. Daarbij kwam al snel het idee van een griezelhoek! We hebben met elkaar een spannende griezelhoek gemaakt. Hier kunnen wij ons als griezelfiguren verkleden en spannende toverdrankjes maken!

PicsArt_10-05-09.19.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag zijn we met het knutselen gestart! We hebben van eierdozen griezel heksen geknutseld. Ook zijn wij ook lekker gaan gymmen en hebben daar het heksentikspel gespeeld. Wat konden die heks hard rennen! Daarna hebben we het zwarte kattenspel gespeeld waarbij twee heksen alle staartjes van de katten moesten pakken. Super spannend!


Op woensdag waren er ineens allemaal heksen en griezels op het plein!! Dat was best even schrikken! In de klas stonden er allemaal potjes en een heksenketel op tafel. We hebben met de heks in het toverboek gekeken en een recept van een toverdrankje met elkaar gemaakt. Wat was dat leuk! Nu hebben we een toverhoekje waar we allemaal toverdrankjes kunnen maken!

88b233c682cd0ead792d3fa12e64e1ab.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 4 oktober was het ook Dierendag! De juf had een verrassing voor de kinderen. Lizzy, de hond van Daisy haar moeder kwam bij ons in de klas! Ze is 1 jaar oud en super lief! We hebben het over de verzorging van een hond gehad. We hebben foto's van haar als puppy gezien! En we hebben geleerd dat het erg belangrijk is om eerst te vragen of je een hond mag aaien. Je weet natuurlijk nooit of het een lief hondje is. Er zijn ook hulphonden die je niet mag aaien. Lizzy heeft een speuractiviteit in de klas gedaan. We hadden een aantal voorwerpen in de klas verstopt. Ze wist het heel goed te vinden en kreeg een groot applaus van ons allemaal! We mochten haar allemaal even aaien en dat vond ze wel heel erg lekker. Ze ging helemaal op haar rug liggen en kusjes geven.

lizzy%201.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_10-04-06.07.53.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag was de school dicht; ja de meesters en juffen gingen staken in het Zuiderpark

Vrijdag gingen wij keihard aan het werk! Leuke lesjes en werkjes in ons mapje. Wij maakten een spinneweb en moesten ons hierbij goed concentreren. Dan gaat het nl. super goed!

Ook deden wij een les over "ik zie,ik zie...." hierbij moesten wij zoveel mogelijk kenmerken van een voorwerp opnoemen en zodoende raden welk voorwerp het dan moest zijn. Super leuk spel; misschien thuis een keertje doen? De kids kunnen het vast goed uitleggen.

Verder lazen wij "het kind van de gruffalo".....brrrrrr spannend!!!!! Dansten wij op griezelliedjes brrrrrrr en speelden wij ook nog in onze griezelhoek!!!!

Voor nu een Griezelig goed weekend!

 

Liefs,

De juffen

 

 

Afscheid van meester Eddy!
29-09-2017

Beste ouders,


Op maandag hebben wij de letter r van roos geleerd. We kunnen de r heel goed laten horen let maar op: rrrrrrrrrrrr! In de kring wisten wij al heel wat woorden met de r te benoemen zoals; raam, ridder, rolstoel en robot! Hierna hebben wij op het Digibord allemaal woorden met de r gezocht! Wij hebben nu een letterboom in de taalhoek! Hier hangt steeds een nieuwe letter in! Spannend!

20170927_162918.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag zijn we spontaan met het veterstrikken gestart! De kinderen willen heel graag zelf hun veters leren strikken! We hebben de smaak te pakken! Na wat knopen in de veters, gaat het steeds beter! Eerst oefenen met de hulp veterschoenen en daarna met de eigen schoenen! Als het helemaal goed gaat, krijg je een mooi veterstripdiploma! Wat zijn ze trots!

20170926_143707.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20170927_114305.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de taallesjes hebben wij het rijmen geoefend! Er lagen allemaal rijmkaartjes op tafel. Hierbij hebben we een rijm memory gespeeld! Super leuk! In de middag hebben wij het mix en match spel gespeeld, waarbij ieder kind een rijmkaartje had. We gingen op zoek naar ons rijmvriendje en dan mocht je elkaar een high five geven!


Op woensdag waren Aap en tijger weer bij ons in de klas. Ze hadden ruzie over een ballon. Wat waren ze onaardig naar elkaar omdat ze de ballon alle twee wilde opblazen. Wij hebben ze geleerd om bij een ruzie eerst rustig te worden en een oplossing te bedenken. Zo kunnen ze weer gezellig samenspelen en grapjes met de ballon maken. Wat hebben we hier om gelachen!

Afscheid meester Eddy

PicsArt_09-28-11.10.29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag was er het feestje van meester Eddy, want hij gaat met pensioen!!!!! Wij deden voor hem een mooi dansje en liedje en Meester Eddy deed super goed mee! Wij hadden voor hem ook een heel mooi kunstwerk gemaakt; een zonnebloem van al onze handjes zodat hij altijd aan ons kan denken. Meester Eddy gaf ons ook allemaal een heel mooi cadeautje en voor in de klas een super mooi boek! Dank je wel lieve meester Eddy!!!!! Hij gaat nu heerlijk genieten van z'n welverdiende pensioen en gaat dan ook super leuke dingen doen!

Op deze dag gingen wij ook bootcampen; we gingen bij de gym allemaal leuke spelletjes doen en dat kwam een gymjuf geven; super leuk!

Na al deze festiviteiten hebben wij natuurlijk ook nog keihard gewerkt!

- spelletjes en werkjes uit de moeilijke kasten; zo dat was best wel moeilijk maar wat deden ze het goed!

- we zijn druk bezig geweest met de dagen van de week! wanneer ga je naar school? heb je weekend? enz enz

- ook kregen wij allemaal een werkblad voor in ons mapje! jaja knap he! dit ging over kleuren en vormen en de kids zijn heel geconcentreerd bezig geweest.

- alle spullen zijn weer mee naar huis en vanaf volgende week nieuw thema!!!!! BRRRRRRRR GRIEZELEN maar!!!!

 

belangrijke mededeling:

- willen jullie druiven en tomaatjes die meegegeven worden, graag door midden snijden ivm stikken! Dank je wel alvast

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Een korte week!
22-09-2017

Beste ouders,

Op maandag hadden de juffen en meesters een studiedag vanuit De Haagse Scholen. Hierin konden zij interessante workshops volgen en daarbij ook een kijkje nemen bij verschillende scholen!

Dinsdag waren we alweer een dagje vrij,  want het was Prinsjesdag! We hebben natuurlijk wel in de kring over koning Willem Alexander en koningin Maxima gesproken! En wat vinden wij de gouden koets toch mooi! Een aantal kinderen zijn in de stad gaan kijken! Zij hadden alles van héél dichtbij gezien! Super leuk!

Op woensdag hebben we het boek ‘Elmer’ gelezen. Dit boek gaat over een vrolijke olifant die anders is dan de andere olifanten. Elmer heeft alle kleuren van de regenboog! Hij wil net zoals de andere olifant grijs zijn en verzint hier iets op. De kinderen kunnen dit wel vertellen. Na dit leuke verhaal hebben wij Elmer geknutseld. We mochten lekker met verf aan de slag! Daarnaast hebben we ook een ruimtelijke samenwerkingsopdracht vanuit De Vreedzame School met elkaar gedaan. Hierbij hebben we Elmer met vormen nagemaakt. We hebben hierbij allemaal een stukje geholpen, knap he!

PicsArt_09-22-04.02.28.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Thema vormen en kleuren!
15-09-2017

Beste ouders,


Op maandag zijn wij met het nieuwe thema “Kleuren en vormen” gestart. Als startactiviteit zijn we met een leuke toveractiviteit in de kring gestart. Er lagen allemaal gekleurde snoepjes op tafel, spannend! We hebben de kleuren en natuurlijk de letter S die op het snoepje staat besproken. Daarnaast hebben we geleerd om een kleuren patroon met elkaar op het bord te leggen. Hierna hebben wij warm water in het midden van het bord gegoten. Hocus Pocus pas! Daar vloeide langzaam alle kleurtjes naar het midden van het bord. Wauw!!!! Allemaal twinkelende ogen! We hadden met elkaar een regenboogbord getoverd! Naast het gebruik van het warme water hebben we dit natuurlijk ook zelf ook even met onze mond geprobeerd. Iedereen kreeg een snoepje en bleef er net zo lang op zuigen tot dat het snoepje helemaal wit was! Hierna hebben we de activiteit nogmaals in kleine groepjes gedaan. Wat waren de kinderen trots! Tenslotte hebben wij  het kleurenbord na gekleurd!

PicsArt_09-15-12.28.30.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wij hebben met elkaar het leuke boek “Kleurenwinkeltje” gelezen. Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze in haar kleurenwinkel allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast heeft ze ook allemaal gekleurde vormen waar wij naar op zoek gaan in het boek. Wij hebben in onze klas ook een vormen en kleurenwinkeltje in de huishoek gemaakt. Hier leren wij door middel van het rollenspel hoe wij iets kunnen kopen en verkopen in de winkel. In de kring hebben wij een lesje over de winkel gehad! Wat was dat leuk!

PicsArt_09-14-12.00.38.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op maandag vierde wij de 4e verjaardag van Nathan. Hiep hiep hoera!!! Gefeliciteerd!

20170915_130805.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Boasson kwam op maandag bij ons wennen! Wat was dat gezellig!! Welkom in groep 1/2A!!!


Op dinsdag hebben wij het bij de taallesjes over woorden gehad. Een zin bestaat uit allemaal woorden. Dit kunnen lange of korte woorden zijn. Wij hebben het verschil tussen lange en korte woorden geleerd zoals; pop en poppenhuis. Wij kunnen zelf ook een langer woord maken. En de juf maakte hierbij ook een grapje; Welke woord is langer? Is dat reus of kabouter? Een aantal kinderen moest er even goed over na denken. Een reus is lang, maar het woord kabouter is natuurlijk langer! Maar heel wat kinderen wisten het al gelijk! Knap he! Ook hebben we naar het aantal woorden in een zin geluisterd. Bij elk woord hebben wij een blokje op tafel gelegd. Zo tellen we precies hoeveel woorden een zin heeft en kun je ook zien of het een korte of lange zin is.


Op woensdag was juf Daisy naar haar studie. Juf Barbara kwam gezellig in de klas! Zij hebben een voelspel met allemaal vormen gedaan. Alle vormen zaten in een voelzak verstopt. De kinderen moesten heel goed voelen welke vorm zij in hun hand hadden. Wat was dat leuk!!

 

Donderdag en vrijdag waren ook weer super gezellige dagen!

- we gingen bouwwerken nabouwen vanaf een kaart; zo dat was best lastig maar wat deden de kids het knap!

- we deden een kleurenspel waarbij de kids allemaal spullen moesten zoeken die een bepaalde kleur hebben; 3,2,1 zoeken maar! Dit is ook te bewonderen in de klas!

- Meike vierde haar 5de verjaardag; joepie wat een feestje!!!!! En wat een leuke traktatie; dolfijnen van bananen!!!!

- verder hebben wij lekker gedanst, gegymd, gespeeld en natuurlijk ook hard gewerkt!

 

Bijzonderheden:

- Maandag 18 september is een margedag en zijn de kinderen vrij! Alle leerkrachten hebben een studiedag vanuit De Haagse Scholen!
- Dinsdag 19 september is het Prinsjesdag en zijn wij allemaal vrij!

- donderdag vier ik (juf marleen) mijn verjaardag!!!!! Iedereen mag verkleed komen en ik zorg voor een lekker ochtendhapje en drankje!!! We gaan er een feestje van maken joepie!!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Aap jarig!
08-09-2017

Beste ouders,

Op maandag hebben wij de nieuwe letter i geleerd. De i van ik, indiaan, inkt, insect en inktvis. We hebben op het Digibord naar woorden met een i gezocht. Een woord kan met de i beginnen, maar de letter i kan ook in het midden of achter aan zitten .

1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben we geoefend om onze naam te schrijven. Hierbij kijken we ook of we goed op onze stoel zitten. We kijken we hoe we het potlood goed vast moeten houden en daarna schrijven maar! Handig om te oefenen, want zo kan je altijd zelf je naam op je werkjes en tekeningen schrijven. We hebben ook verschillende kleuren stiften gebruikt. Super leuk!

Op dinsdag zijn we weer lekker gaan gymmen. Hierbij hebben we een leuk balans parcours gelopen. Daarnaast hebben we geklommen, de ballonnen hoog gehouden en het kip en ei spel gespeeld! We hebben ook leuke taallesjes gedaan waarbij we de woorden/ plaatjes in de goede volgorde hebben gelegd. De juf vertelde een reek van 4 dieren. Hierna hebben we deze reeks met plaatjes op de juiste volgorde neergelegd. Ook hebben we spelletjes gedaan waarbij er 2 woorden in de woordenreeks hetzelfde waren. Hierbij oefenen we heel goed te luisteren.

Ook kwam Nathan op dinsdag wennen! Wat was het gezellig! Welkom in 1/2A!!

Op woensdag was Aap jarig! Hiep hiep hoera! We hebben een mooie verjaardagshoed voor hem gemaakt. Natuurlijk hebben wij voor hem gezongen en heeft hij de kaarsjes uitgeblazen. Hij kreeg ook nog een mooie tekening van Belle! Zo lief! Hierna heeft hij ons op lekkere banaantjes getrakteerd! Jammie! Ook het ander vriendje van Aap was bij ons in de klas. Hij was met Vincent mee naar school gekomen. Hij wilde het feestje van Aap natuurlijk niet missen!

242472904002202.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag hadden wij ook de eerste CreaBizz. Joepie! Alle kinderen mochten iets leuks uitkiezen zoals; muziek, tekenen, dans, de natuur in, spelletjes, film, knutselen enz. De kids kwamen super trots terug. Daarna doen we altijd een vertelronde waarbij de kinderen mogen vertellen wat ze hebben gedaan of gemaakt.

Donderdag gingen wij "flitsen met dobbelstenen" met Tinus de teltijger; rollen met de dobbelsteen en zo snel mogelijk het aantal op je vingers laten zien en daarna benoemen. Ook leuk om thuis te doen!

We deden een les begrijpend luisteren; met het boek "wat nu, Olivier?  We lezen dan het boek voor en stellen dan vragen. Deze keer kwam visualiseren aanbod; kinderen kunnen dit al erg goed! Op deze manier wordt het voorlezen ook echt interactief!

Vrijdag kwam Suze wennen! Welkom in groep 1/2a!!!!! Super gezellig dat je er bent!

Ook deden wij een rekenlesje; "treintje ging uit rijden". Mensen stappen in de trein en mensen stappen uit. Zo zijn we spelenderwijs aan het tellen geslagen en kwam erbij en eraf ook aanbod. Natuurlijk deden wij ook het liedje treintje ging uit rijden; ja hoor daar gingen wij door de klas hahahaha!

 

belangrijke mededeling:

- op donderdag 21 september ben ik (juf marleen) jarig en vier ik mijn verjaardag in de klas. Alle kids mogen dan verkleed komen! We maken er een gezellige dag van; joepie!!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Spelen met schuim!
01-09-2017

Beste ouders,


We hebben weer een reuze gezellige week met elkaar gehad! De juffen hadden een dagje met elkaar omgeruild! We hebben weer leuke taallesjes gedaan. Hierbij hebben wij het over fluisteren gehad. We hebben met grappige woorden fluisterspelletjes gedaan en wat was dat leuk! Soms kwam er toch een heel ander woord uit, haha! Ook hebben we versjes en liedjes nagezongen. We hebben ook het Engels liedje  “If you're happy and you know it, clap your hands “ gezongen.

Hiep hiep hoera! Vincent vierde zijn 5e verjaardag!

la.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdagochtend zijn wij voor het eerst weer met de grote gym gestart. We konden bijna niet wachten! Allereerst een goede warming up gedaan en daarna hop aan de slag! Hierbij hebben wij de wendsprong geleerd. Ook hebben wij geklommen, gemikt en een tikspel gespeeld! Wat hadden we een plezier!

Afgelopen dagen zijn we in groepjes lekker met schuim aan de slag te gaan. We hebben in het schuim onze eerste letter en onze naam geschreven. Ook hebben we meerdere letters aan de hand van letterkaarten na geschreven. Lekker met schuim fröbelen,heerlijk! Ook zijn wij met onze neus de reclamefolders en krantjes in gegaan. Hier hebben we ook onze eerste letter opgezocht. Deze letters hebben wij op ons werkje geplakt.

PicsArt_08-31-05.48.02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Op woensdag hebben wij bij de vreedzame school geleerd over opstekers en afbrekers. Tijger zei iets heel onaardigs tegen aap. Wij hebben hem geleerd om elkaar elke dag opstekers (complimenten) te geven zoals; Wat kun jij netjes werken! Wat kan jij goed bouwen! Wat fijn dat jij even helpt! De afbrekers(onaardige dingen) die zeggen we natuurlijk liever niet! We geven elkaar vooral opstekers , want hier worden wij erg blij van! We hebben met elkaar een opsteker ketting gemaakt. Iedereen mocht een eigen kraal uitzoeken en aan het draadje rijgen. En diegene die de ketting om heeft, krijgt allemaal mooie complimenten! Ook hebben we geleerd om "Stop! Hou op!" te zeggen, als iemand iets doet wat jij niet wil.

1.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag hebben wij met tinus de teltijger een buitenactiviteit gespeeld. Bij het spel riepen wij "Tijger, hoe laat is het?". Tijger riep bijv. 6 uur en hierna mochten wij zoveel stappen richting tijger nemen. Maar soms riep tijger ineens "Bedtijd!' en dan moesten wij heel hard wegrennen! Geweldig! Ook hebben wij weer heel wat leuke liedjes gezongen en lekker gedanst. Wat kunnen ze dat al goed! Ook hebben wij s'middags bij juf Linda gezongen want zij was jarig! We hebben al onze werkjes afgemaakt en de klas weer netjes opgeruimd! We hebben de week gezellig met elkaar afgesloten!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen!

De eerste week!
25-08-2017

Beste ouders,

Hierbij de eerste blog van het nieuwe schooljaar! We hebben allemaal een fijne vakantie gehad en hadden ook weer zin om te beginnen! We gaan er samen een super gezellig jaar van maken! Deze week kwamen er gelijk 5 nieuwe zonnestralen in 1/2a. Fiene, Belle, Daan en Isea en zij komen uit groep 0. Lelie kwam ook gezellig bij ons in klas. Welkom allemaal in groep 1/2A! Meester Jeroen kwam zich ook voorstellen bij ons in de klas. Hij werkt nu samen met meester Eddy.

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn wij eerst met een kennismakingsspel gestart. Natuurlijk is het best even spannend om weer naar school te gaan. De eerste periode werken wij met het thema "Weer naar school". We beginnen met de routines en de regeltjes in de klas en dit geeft duidelijkheid voor alle kinderen. Fijn om dit met elkaar te bespreken en we helpen elkaar daar graag bij! Natuurlijk ontdekken wij ook alles weer in de klas.

PicsArt_08-23-04.30.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag hebben wij het over alle 26 letters van het alfabet gehad. We hebben hier een liedje over geleerd. De kinderen hebben gekeken of zij de eerste letter van hun naam konden vinden. Ook zijn wij gestart met het knutselen van de verjaardagskalender. Er is eerst een coole foto gemaakt en hiermee mocht je een feestwagonnetje voor de verjaardagstrein gaan knutselen! Binnenkort is het resultaat in de klas te bewonderen.


Op dinsdagavond was de kennismaking/ informatie avond. Leuk om alle ouders even te zien en te kunnen spreken. Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd even mailen of bij ons langslopen.


Op woensdag hebben wij kennis gemaakt met de Vreedzame school. Hierbij kwamen Aap en Tijger zich aan alle kinderen voorstellen. Aap had met stift op het krijtbord getekend. Oh oh oh!! De kinderen hebben dit samen met aap opgelost. Geweldig! Hierna zijn we op speurtocht door de school geweest. We zijn langs alle klassen geweest en mochten zelfs in de klas bij de grote kinderen kijken. Gaaf!! Zo leren wij de school steeds beter kennen. Ook weten wij waar meester en Eddy en meester Jeroen aan het werk zijn.

Op donderdag was juf Marleen er voor de eerste keer, dus er werd weer een klein "voorstelrondje" gedaan. Wat fijn om jullie weer allemaal te zien! We gaan er een gezellig jaar van maken!

We deden een lesje tellen en terugtellen met tinus tel; die telt de hele dag! Wij hebben goed geoefend en kunnen dit al heel goed.

In de kring deden wij een les begrijpend luisteren waarbij de kids moesten voorspellen wat er zou gebeuren in het prentenboek; de kids maakten mooie voorspellingen en ja hoor, 1 meisje had het goed geraden!

Ook deden wij een lesje aan en uitkleden en dit gaat ook al super goed en snel! Thuis oefenen kan natuurlijk geen kwaad :)

Verder gingen wij op donderdag en vrijdag verder met onze verjaardagstrein en zijn er hele mooie woorden gestempeld; knappe kids!

In de middag hebben wij lekker gedanst en gezongen joepie!!!!

 

Belangrijk:
- Naast de deur(rechts) hangen de lijsten van de nso, overblijf en hulp in de klas. Zou iedereen dit in willen vullen? Alvast bedankt!

Fijn weekend!

Liefs,


De juffen

Welkom!
19-08-2017

Groep 1/2A is er klaar voor!

20840919_782951828496535_5684644328834370964_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben er zin in! Tot snel!

Liefs,

juf Marleen en juf Daisy

Welkom bij groep 1/2A

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

Thema in de klas:

Griezelen

griezelen.jpg