Groep 1/2A

Lentebloemen
20-04-2018

Beste ouders,

Wat hebben we een heerlijke zonnige week met elkaar gehad. Daar hebben we tijdens het buitenspelen echt van genoten! Ook hebben we met elkaar buiten gegeten! Dat vinden we altijd erg gezellig! Deze week hebben wij het over alle lentebloemen gehad. Wij hebben geleerd over de narcis, de tulp, de hyacint, de blauwe druif, de krokus en nog veel meer! We hebben deze lentebloemen met hele dunne penselen geschilderd! In de tekenhoek worden de mooiste bloemenkaarten gemaakt! Juf Daisy had ook lentebloemen (witte tulpen) mee genomen! Hier zijn we mee gaan toveren! Wauw! De volgende dag waren de tulpen allemaal verkleurd! Maar hoe kan dat? De kinderen kunnen dit wel uitleggen.

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben over de ontwikkeling van een zaadje tot een plant geleerd. Hierbij hebben wij alle benodigdheden voor het zaaien bekeken en besproken. We hebben de stappen van het zaaien stap voor stap besproken. Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat een zaadje nodig heeft om te groeien en te bloeien; zon en water! Hierna hebben we een heel mooi filmpje bekeken, waar de ontwikkeling van zaadje tot plant werd geprojecteerd. De kinderen waren er erg van onder de indruk! Hierna zijn we zelf aan de slag gegaan! We hebben een eigen zaaibakje met mozaïek patroon gemaakt en hierna konden we de zaadjes (Sterrenkers) gaan zaaien. Prachtig vonden de kinderen het! We zullen de groei van de zaadjes elke dag even gaan bekijken!

 

In de boerderij hebben de boeren en boerinnen het maar druk met al het poep scheppen!

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deze week kwamen Kris en Daantje bij ons wennen! Wat vonden wij dat gezellig! Welkom in groep 1/2A!

welkom.gif

 

 

 

 

 

 


Op woensdag stond onze bloemenwinkel in de klas centraal! In deze fleurige tijd wil iedereen weer nieuwe plantjes en bloemen kopen. En dan is het erg handig als de klanten kunnen zien hoe duur alle planten en bloemen zijn. We hebben met elkaar een prijslijst gemaakt. Natuurlijk hebben we met elkaar besproken hoe duur bijv. een gieter is. Is dat 50 euro of 5 euro? Nadat we alle prijzen met elkaar hadden besproken, hebben we ook een nieuw bord gemaakt waarop de klanten kunnen zien of de winkel open of dicht is. Het bordje werd op open gezet en toen werd het toch druk in de bloemenwinkel! Er werden heel veel planten en bloemen verkocht! Als de papa’s en mama’s nog op zoek zijn naar mooie lentebloemen, dan weet u onze bloemenwinkel te vinden!

5.png

 

 

 

 

 

 


Fijn zonnig weekend!

Liefs,

De juffen.

Metamorfose van ei tot vlinder
13-04-2018

Beste ouders,

Op maandag had de juf nieuwe materialen voor in de klas meegenomen. We gingen aan de slag met elastiekjes, punaises en kurkborden. Wat werden er mooie kunstwerkjes gemaakt. Ook zijn we met sateprikkers en klei ruimtelijk gaan bouwen! Dat was erg leuk!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn gezellig met het thema lente verder gegaan. We hebben een boerderij in de huishoek gemaakt, waar alle dieren verzorgd kunnen worden. In de blokkenhoek worden boerderijen gebouwd. In de zandtafel hebben we een mooi lente landschap met dieren, bloemen en mensen. Hier bedenken en spelen wij de mooiste verhalen!

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij geleerd over de metamorfose van ei tot vlinder. Hoe ziet een vlinder eruit? Welke kleuren hebben de vlinders? Zijn er verschillende soorten? Wat eten vlinders ? Daarnaast hebben wij alle fasen besproken. We hebben een zeer indrukwekkend filmpje bekeken, waarbij alle fasen voorbij kwamen. Hierna hebben wij vlinders met koffie filters en ecoline geknutseld. Wauw, wat zijn ze mooi geworden! Ook is de metamorfose van ei tot vlinder door een aantal kinderen getekend. Erg knap!

 

Op dinsdag was de Nationale Buitenlesdag! We zijn heerlijk naar buiten gegaan! De kinderen kregen allemaal een natuur zoekkaart en een insectenpot mee, waarmee zij op ontdekkingstocht konden! Op de kaart stonden allerlei natuurlijke materialen en dieren die zij konden zoeken! De mooiste materialen werden gevonden! Hierna hebben wij ook nog allemaal buitenspellen gespeeld!

44.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiep hiep hoera! Belle werd 5 jaar!

1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op woensdag waren aap en tijger weer stiekem bij ons in de klas in de hoeken gaan spelen. Ze kregen ruzie met elkaar omdat zij alle twee poep wilde scheppen in de boerderijhoek! We hebben aap en tijger geholpen om de ruzie op te lossen door een goede oplossing te bedenken. Ook was juf Yvonne bij ons in de klas en zij kwam een dagje bij ons mee kijken! Yvonne is een zij instromer en wil ook graag juf worden! Het was erg gezellig! Heel veel succes Yvonne!

Donderdag stond de gehele dag in het teken van de kikker; van kikkerdril tot kikker! Jaja er is zelfs echte kikkerdril in de klas dat is leuk zeg! Ook maakten wij een knap knutselwerkje waarbij je goed kunt zien hoe het kikkerdril veranderd in een echte kikker!

Vrijdag gingen wij lekker naar de kinderboerderij!!! Wat een feestje was dat zeg! kippen voeren, cavia's aaien, geiten borstelen en ja hoor: poep scheppen hahahahaha! Het was een heerlijke ochtend! Ouders die mee zijn gegaan; heel erg bedankt!

 

Volgende week vrijdag

- wij gaan dan naar het museum! les heet nacht in het poppenhuis! Om 8:45 vertrekt de bus dus wees op tijd!!!!! Waar? bovenaan de trap!!!!!

- in de middag is er de sponsorloop! wat doe je aan? sportkleding! wie lopen er met ons mee? Zowel om ons er naar toe te begeleiden, maar ook om mee te rennen!!!!! Vergeet je niet te laten sponsoren!!!! Alles voor het groene speelplein!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Jonge dieren
06-04-2018

Beste ouders,

Na het gezellige paasweekend kwamen wij dinsdag weer op school. De paashazen hadden bij sommige kinderen wat grapjes uitgehaald. Er waren druifjes in plaats van eitjes verstopt! We kwamen er al snel achter dat het ook 1 april was geweest! Na alle mooie paasverhalen zijn we met het nieuwe thema gestart. We hebben het over alle jonge dieren in de lente gehad. We hebben mooie foto's bekeken en hier kwamen de volgende jonge dieren voorbij: kuikentje, veulen, lammetje, biggetje, kitten en kalfje. In de klas kunnen we ook kiezen om aan de lente thematafel te zitten. Hier staan allerlei boekjes, knuffeltjes en poppetjes die met de lente te maken. Hier kunnen wij verhalen mee spelen. 

Lammetje.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn met de nieuwe weektaak Taal gestart en we hebben de f en de aa geleerd. Ook hebben we weer lekker gegymd. Wat kunnen de kinderen toch goed klimmen en klauteren! Daarnaast hebben we het agent en boef tikspel gespeeld, gebalanceerd en de bal in de korf gegooid! Knap he!

 

Hiep hiep hoera! Fenna vierde haar 4e verjaardag!

10x-kleine-5inch-mix-kleuren-ballonnen.jpg

 

 

 

 

 

Op woensdag was juf Daisy naar haar studie en kwam Meester Freek bij ons in de klas! Wat was dat gezellig! Hij heeft de letterklank aa aan ons geleerd en wij hebben daar een werkje mee gemaakt! Bedankt meester Freek!

 

Op donderdag en vrijdag hebben wij ook keihard gewerkt en lekker gespeeld! Leuke circuitjes met de ipads, spelletjes, de weektaak en extra werkjes met de juf. Wat een gezelligheid!

 

Volgende week gaan wij op vrijdag naar de kinderboerderij!!! 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Grote Rekendag en paasonbijt!
30-03-2018

Beste ouders,

We hebben een hele gezellige paasweek met elkaar gehad! We hebben paasliedjes gezongen, de laatste eieren geknutseld en natuurlijk gezellig gewerkt en gespeeld. We hebben het boek van kikker “Een heel bijzondere dag ”gelezen. Dit verhaal spelen wij in de themahoek! We hebben de letters met het vliegenmepper geoefend en wat hebben we daarbij gelachen! Maandagmiddag hadden we echt lente weer! We hebben heerlijk buiten gespeeld! Het was zo gezellig dat we bijna niet doorhadden dat het al tijd was om naar huis te gaan!

9.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdagochtend kwam de oma van Isea bij ons in de klas. Ze heeft ons over het Boeddhisme verteld. Ze had een kleine boeddha meegenomen en een mooi verhaal verteld. We hebben ook wat ademhalingsoefeningen geleerd. Bedankt! We vonden het erg interessant!

Boeddha-beeldje-groen.png

 

 

 

 

 

 


Woensdag was de grote Rekendag! De hele ochtend stond in het teken van rekenen! We zijn in de kring met een programeerspel gestart. Eén kind had een blinddoek om en een ander kind moest hem begeleiden door aanwijzingen te geven zoals; drie stappen vooruit, 2 stappen naar links en 3 stappen vooruit! Hierna zijn we met een rekencircuit aan de slag gegaan! We hebben geteld, gespiegeld, hoeveelheden bij het juiste getal gezocht en op het smartboard rekenactiviteiten gedaan. Buiten hebben we een kwartetspel gespeeld, waarbij de kinderen allemaal een kaartje met een cijfer of een hoeveelheid kregen. Zo moesten de kinderen elkaar opzoeken en in een hoepel gaan staan! En hebben de kinderen goed gerekend? Reken maar van wel!

7.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Donderdag hadden wij het gezellige paasontbijt! Iedereen kwam in zijn pyjama naar school en had een lekker ontbijtje voor een ander kindje gemaakt! We hebben er heerlijk van gesmuld! Na het ontbijt hebben we eieren in de bosjes van Pex gezocht. De paashazen hadden de eieren wel héél goed verstopt! Hierna zijn wij naar de speeltuin geweest en onderweg kwamen wij ook nog de twee paashazen tegen!

naamloos.png1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naamloos.png2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn paasweekend!

Liefs,

De juffen.

Start van de lente!
23-03-2018

Beste ouders,

Deze week hebben we de klas in paas en lentesfeer gebracht. Wat een gezellig tijd! Op maandagochtend zijn we met de weektaak gestart en hebben de letter f van feest geleerd. Op het digibord hebben we alle woorden die met een f beginnen gevonden. Ook zijn we weer aan het oefenen met veterstrikken! In het begin is het soms even lastig, maar als het eenmaal lukt dan vinden we het zo leuk om te doen! Wanneer we gaan spelen en werken hebben we een nieuw stappenplan geleerd. Hierin leren wij steeds beter te kijken naar hoe wij aan het werk gaan en hoe wij iets leren. En wat te doen als het niet lukt? De kinderen kunnen dat wel uitleggen! 

Er was een hele hard wind tijdens het buitenspelen! Wat hadden we een plezier met crêpepapier! Joepie!

naamloos5.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag was de eerste lentedag! We hebben de seizoensklok op de lente gezet. Wat weten de kinderen al veel over de lente te vertellen. De bloemen beginnen weer te bloeien en er worden jonge dieren geboren. Ook vieren wij het feest Pasen! We hebben de paastakken met elkaar versierd! Dat was een mooie samenwerkingsopdracht!

naamloos9.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op woensdag hadden we een paascircuit in de klas! We hebben eieren versierd en geschilderd! We hebben geknutseld en verschillende spellen gespeeld zoals; paashaasrace, kuikenvoederspel en paassjoelen! Het was een gezellige start van de paasperiode! Wat fijn dat de oma's en moeders kwamen helpen! Bedankt voor jullie hulp!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deze week kwam Isobel bij ons wennen. Dat was erg gezellig! Welkom in groep in 1/2A!

Op donderdag en vrijdag werkten wij ook keihard door aan de lente! Wij hebben allemaal prachtige bloemen geverfd en niet met kwasten, nee nee met vorken hahahahaha! Wat zijn ze mooi geworden! Ook hebben wij een ei versierd met allemaal prachtige schrijfpatronen; knap he!

Op vrijdag knalden wij nog even met de weektaak, want ja daar staan nu wel 4 werkjes op!

Ook hebben wij lootjes getrokken voor het paasontbijt.....spannend! Want ja......het is wel heel moeilijk om een geheimpje te bewaren hahahaha

De bordjes met daarop de lootjes zijn vrijdag mee naar huis gegaan en komen dan met een lekker ontbijtje erop, donderdag weer terug. Spannend!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Wie heeft er op mijn kop gepoept?
16-03-2018

Beste ouders,


Op maandag zijn we naar het theater Dakota geweest. Wat een geweldige voorstelling over kleine mol! Kleine mol ging op onderzoek wie er op zijn kop gepoept had. Er kwamen allemaal dieren voorbij en zij lieten zien hoe hun poep er uitzag. De raarste poepjes kwamen voorbij, bleh! Wat hebben we gelachen! Uiteindelijk vond mol het dier die op zijn kop gepoept had. Rara wie was het? 

2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook weer leuke activiteiten rondom het thema geloof gedaan. We hebben het over het hindoeïsme gehad. Dit hebben we besproken aan de hand van een grote vertelplaat. We hebben het feest Divali en het poederfeest Holi besproken. We hebben een mooi filmpje over Divali bekeken! We hebben het ook over de islam gehad. Op deze vertelplaat hebben we het over de Ramadan en het Suikerfeest gehad. We hebben gezien hoe Flip de beer Suikerfeest mee mag vieren.

Ook hebben we gezellig geknutseld. We hebben feestkettingen gemaakt. De juf had foto's van verschillende vrienden uit andere landen meegenomen. Zij komen op het feestje in Nederland. Zij zijn al feestelijk gekleed en wij willen graag een feestketting cadeau doen. De kinderen gingen hiermee aan de slag. Ze keken goed naar foto's! De mooiste creaties werden gemaakt!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In de blokkenhoek worden er mooie gebouwen gemaakt zoals; een tempel, een kerk en een piramide. En in de zandtafel worden er taarten voor alle verschillende feesten gemaakt. Er liggen allerlei materialen, waarmee wij de taarten kunnen versieren. Wat word er hard gewerkt!

Fijn weekend!


Liefs,


De juffen.

Thema Geloof
09-03-2018

Beste ouders,

Na een heerlijke voorjaarsvakantie kwamen we weer fris en fruitig op school. Iedereen had er weer helemaal zin! Natuurlijk hebben we eerst alle vakantieverhalen met elkaar besproken en dit doen wij in een binnen en buitenkring. Hierbij hebben alle kinderen een praatmaatje en vertellen we wat we allemaal in de vakantie hebben gedaan. Zo kan iedereen zijn mooiste verhaal vertellen en leren we ook nog eens goed naar elkaar te luisteren! Hierna zijn we met de nieuwe weektaak Taal gestart. Er is een nieuw taakje op de weektaak gekomen, dus nu hebben we er 4! Joepie! We hebben deze week de letter t geleerd!

naamloos1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn we met het nieuwe thema Geloof gestart. Eerst hebben we het gehad over hoe leven wij? Waar wonen wij? We hebben het gehad over verschillende soorten huizen. We hebben foto’s van huizen bekeken en hier kwam naar voren dat de meeste kinderen in een rijtjeshuis of in een flat wonen. Maar in andere landen heb je weer hele andere soorten huizen waar kinderen in wonen zoals; een hut of een tent. Ook hebben we over verschillende soorten feesten in Nederland geleerd. Wat vieren we allemaal zoals; Pasen, Kerst, Koningsdag, Moederdag enz. Hierbij hebben we geleerd hoe en waarom wij dat vieren. De kinderen hebben een tekening gemaakt over het feest wat zij het leukste vinden om te vieren. 

naamloos2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiep hiep hoera! Fiene vierde maandag haar 5e verjaardag!

3.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag kwam meester Said van MuteSounds bij ons in de klas. Meester Said is doof en kwam ons hier iets over vertellen. We hebben allemaal verschillende gebaren geleerd zoals; goedemorgen, goedemiddag en goedenavond. Super handig! Daarna mochten we ons lievelingsdier vertellen en meester Said liet zien welk gebaar je daar bij maakt. Wat was dat leuk! Als laatste hebben we over gehoorbescherming geleerd. Meester Said liet op de computer horen hoe het is om een piep in je oor te hebben. Auw, dat was best een hele hoge piep! Het is dus erg belangrijk om je oren te beschermen en de muziek niet te hard te zetten. Na de les hebben we meester Said een groot applaus gegeven, maar niet door te klappen. De kinderen kunnen wel laten zien hoe we dat doen! Bedankt meester Said!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag hebben we het over alle kinderen over de hele wereld gehad. De juf had hier een mooi boek bij en hierin hebben we gekeken naar verschillende kleding en het uiterlijk. Sommige kinderen dragen iets speciaal voor een geloof. Iedereen ziet er een beetje anders uit en dat vinden we eigenlijk wel heel mooi en fijn. Ieder kind is speciaal, anders zou iedereen het zelfde zijn! Hier hebben we ook een mooie tekening over gemaakt!  

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag en donderdag waren de oudermiddagen en avonden. Bedankt voor uw komst en de fijne gesprekken. Leuk om te horen dat de kinderen het zo naar hun zin hebben! Wat hadden de oudste kleuters allemaal een mooie rapport. De juffen zijn heel trots op alle kinderen!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

Afsluiting thema
23-02-2018

Beste ouders,


Wat hadden we een gezellige drukke week! Op maandag zijn we met de weektaak Motoriek gestart. Wat werd er hard gewerkt! We hebben weer leuke thema lesjes gedaan zoals; een geluiden memory met geluiden kokers! Dat was best lastig, maar alle kokers werden bij elkaar gevonden! Knap hè! Er werden dokterskoffers geknutseld en de reclamefolders werden erbij gepakt. We gingen op zoek naar gezond en ongezond eten. De kinderen kwamen allemaal lekkere gezonde gerechten tegen. Jammie!

In de doktershoek hebben we geleerd om aan de hand van een spelscript een verhaal na te spelen. Hierbij bespreken de kinderen van tevoren de rollen en via de spelscriptkaarten spelen zij het verhaal uit. De kinderen leren zo welke handelingen bij een bepaalde rol horen en komen zo tot een echt verhaal. Dit zorgt ervoor dat zij uiteindelijk ook zelf leren om bij een eigen verhaal de rollen en de handelingen te verdelen en tot een doel te komen. Hieronder hangen er kaarten van het prentenboek Saar bij de dokter.

20180219_165026.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdagochtend hebben we lekker bewogen in het speellokaal. Toen we naar het speellokaal liepen, kwamen wij langs de hal waar alle foto’s en medailles van de Olympische spelen hangen. Een aantal kinderen had dit ook op de televisie gezien. Natuurlijk hebben wij dit ook toegepast tijdens de gym en hebben wij bewogen op een lied waarbij we mochten kunstrijden, schaatsen, snowboarden en skiën.


Op dinsdagmiddag hadden wij de afsluiting van het thema in de klas. De klas was omgetoverd tot een echt ziekenhuis met allemaal doktoren. De patiënten kwamen binnen bij de balie en hier werden zij verder geholpen naar de verschillende afdelingen zoals; de gipskamer, de oordokter, de oogdokter, de prik kamer, de kinderdokters, de receptenhoek en de apotheek. Wat was het druk in het ziekenhuis en alle patiënten werden geholpen. Wat was dat fijn! Als afsluiting hebben we het lied "Dokter kom eens kijken" gezongen!

PicsArt_02-22-09.38.27.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_02-22-09.39.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_02-22-09.41.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag hadden wij Creabizz. Alle kinderen hadden weer een leuke activiteit uitgekozen. Ook hadden wij een voorjaarsschoonmaak in de klas. De kinderen hielpen zo goed mee om alle werkjes in de kasten schoon te maken. Het rook heerlijk fris en fruitig in de klas! Laura, Michelle en Moniek heel erg bedankt voor jullie hulp!

Op donderdag en vrijdag zijn wij ook weer druk aan de slag gegaan! Leuke lesjes, lekker gespeeld, veel gelachen en gedanst. Heerlijk!

Op donderdag gingen de groep 2ers de groep 1ers een werkje uitleggen; zo dat kunnen ze toch goed! En gezellig dat dat is!

Op vrijdag deden wij gezelschapsspelletjes en dat gaat er fanatiek aan toe zeg! Rode wangen en tong uit de mond hahahaha! Geweldig!

In de middag gingen wij nog lekker met ons eigen speelgoed spelen en kregen wij van Elise een heerlijke wrap; jammie!!!!!!

 Belangrijke mededeling:

- er zijn weer neetjes geconstateerd!!!!!! Willen jullie allemaal goed kijken en zo nodig behandelen.

Wij wensen jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

Groetjes,

De juffen.

Dokter in de klas
16-02-2018

Beste ouders,


Wat hebben we weer een gezellige week met elkaar gehad. We zijn met de weektaak Rekenen gestart en hebben de letter Z van ziekenhuis leren schrijven! Het thema vloeit door alle hoeken. In de blokkenhoek worden de mooiste ziekenhuizen gebouwd, inclusief landplaatst voor de helikopter. In de doktershoek is het erg druk en de doktoren proberen alle patiënten te onderzoeken en te helpen. Er worden oogtesten afgenomen en heel wat recepten uitgeschreven. 

PicsArt_02-16-10.13.19.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook hebben we weer leuke thema lessen gedaan, waarbij we met de oogtest links en rechts hebben geoefend. Dat is nog best moeilijk! We hebben met elkaar pleisters geteld. En allemaal dokterswoorden in stukjes gehakt en geplakt. Knap hè!


Woensdagochtend lagen er allemaal hartjes bij de namen in de kring! Dat is gek! Na heel wat gesmoes kwamen de kinderen er achter dat het Valentijnsdag was. We hebben met elkaar over Valentijnsdag gesproken. Als je iemand heel lief vindt, vlinders in je buik voelt dan ben je misschien wel verliefd! Er zijn al heel wat kinderen in de klas verliefd! Wat zou je iemand met Valentijnsdag kunnen geven? De kinderen kwamen op het idee om een mooie kaart te maken. Dus zijn we gelijk aan de slag gegaan en hebben allemaal een mooie Valentijnskaart met hartjes geknutseld en geschreven. Wat werd er hard gewerkt!

PicsArt_02-16-10.10.50.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag hadden wij een dokter (anesthesist) in de klas! Dit is de moeder van Meike! Laura heeft ons uitgelegd wat een slaapdokter allemaal doet en wanneer je bij een slaapdokter komt. De slaapdokter wil vooral dat de patiënten geen pijn hebben. Daar hebben ze een speciale toverzalf en een slaapmasker voor. Ze heeft laten zien wat voor pyjama je aan krijgt in het ziekenhuis en welke kleren de doktoren aan hebben. Daarnaast had ze voor alle kinderen een doktersmuts, een mondkapje en spuitjes meegenomen. Nu kunnen wij thuis ook allemaal slaapdokter spelen! We vonden het het reuze interessant! Bedankt Laura!

PicsArt_02-16-10.16.05.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

belangrijke mededelingen:

- dinsdag 20-2 vanaf 14:30 inloop, afsluiting project!

-vrijdagmiddag speelgoedmiddag!


Fijn weekend!


Liefs, de juffen.

Kinderboekenmuseum!
09-02-2018

Beste ouders,

Op maandagochtend hebben wij de grote kinderen van groep 8 uitgezwaaid. Wij wensen jullie veel plezier op kamp!

camp_bus.gif

 

 

 

 

 

 


Hierna zijn we met het nieuwe thema “Ziek zijn” gestart! We hebben eerst een woordweb met allemaal plaatjes rondom dit thema besproken. Wat weten de kinderen er al veel over te vertellen en woorden te benoemen zoals; thermometer, verband, en gips. We hebben het boek Lucas bij de fotodokter gelezen. In de poppenhoek hebben wij een echte doktershoek met elkaar ingericht. Hier hebben wij verschillende rollen: de dokter, de zuster/ broeder en natuurlijk de patiënt! De dokter onderzoekt de patiënt. De patiënt kan zijn ogen laten testen met de oogtesten op de muur. Als de dokter er achter is gekomen wat er aan de hand is kan hij/zij een recept voor de patiënt in de lees schrijfhoek schrijven. Hier schrijft de dokter de naam van de patiënt, de naam van de dokter en hoeveel medicijnen, druppeltjes of lepels de patiënt nodig heeft.

PicsArt_02-08-09.54.49.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De patiënt neemt het recept mee naar de apotheek en hier worden de juiste medicijnen opgezocht en gegeven.

PicsArt_02-08-09.52.06.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag mochten wij met de bus naar het Kinderboekenmuseum! Bij binnenkomst keken wij al onze ogen uit! Wauw, er hingen allemaal mooie schilderijen. Hierna kwamen wij in de wereld van Kikker en zijn vriendjes. We hebben een quiz gespeeld, waarbij alle emoties van kikker voorbij kwamen. We mochten hierbij op de grote rode knop drukken en bij elk goed antwoord kregen we een puzzel stukje. Joepie! Daarnaast mochten we ook allemaal activiteiten doen zoals; springen als kikker, taarten bakken, schatten zoeken, varen, vissen en schaatsen. We konden er wel een hele dag vertoeven, maar TOET daar stond de bus al weer op ons te wachten! Ouders bedankt voor de begeleiding! We hebben een hele leuke ochtend gehad! Echt een aanrader om nog eens naar toe te gaan!

PicsArt_02-08-09.47.02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag en vrijdag ook weer hard gewerkt! Verkeersles, weektaak en natuurlijk veel leuke lessen over het thema!

Er was een les die ging over gezond en ongezond eten; Weten jullie nog een paar gezonde en ongezonde dingen op te noemen? Natuurlijk zijn ongezonde wel lekker:) Dus dat mag natuurlijk best he! Maar ook gezonde dingen eten he!

Ook deden wij een les waarbij onze lichaamsdelen aan bod kwamen; sommige lichaamsdelen zijn best een beetje lastig! Maar we zijn ze goed aan het oefenen.

Als knutsel maakten wij echte rontgenfotos! Zo wat zijn die mooi geworden! De kids hebben er zelfs het woord "rontgenfoto" bij geschreven! Dat is knap he!

Vrijdagmiddag hebben wij allemaal gezelsschapsspelletjes uit de kast gepakt en hebben wij gezellig met elkaar spelletjes gedaan! Super leuk!

Fijn weekend!

Liefs, de juffen.

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent!
02-02-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn we enthousiast met een nieuw liedje gestart! En wat een toeval de papa's en mama's kennen het liedje ook. Dat vinden wij helemaal niet raar, dat vinden wij héél bijzonder!!!!

naamloos.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na al het dansen, zingen, klappen en natuurlijk zwaaien hebben wij ook heel hard gewerkt. We hebben met elkaar een puzzelcircuit gedaan. De hele klas lag vol met puzzels en we hebben per tweetal steeds een mooie puzzel uitgekozen. Wat werd er goed samengewerkt!

PicsArt_02-01-08.21.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben we leuke taallesjes gedaan! We hebben geleerd om een woord in stukjes te hakken en weer aan elkaar te plakken. (v-i-s). Ook kwamen alle letters op het digibord voorbij en we kunnen al heel wat letters met elkaar benoemen. Ook hebben we weer leuke digibordlesjes gedaan! Er stonden allemaal foto's van verschillende bussen op het digibord. We kwamen er achter dat er op die bussen allemaal cijfers staan. Er staat ook nog op waar ze naar toe gaan, dat is handig! We hebben op de foto's gekeken welke cijfers er op de bus staan. En hier kwamen de cijfers 1-20 allemaal voorbij! De volgende dag hadden er al heel wat kinderen bussen en trams met een cijfer voorbij zien komen. Leuk!

In de gym werd er weer heel actief bewogen. Er stonden verschillende onderdelen zoals; op een schuine wand met een touw omhoog klimmen, mikken, over de banken springen en touwtje springen.

Dit was alweer de laatste week rondom het thema winter! De laatste pinguïns werden uit het ijs bevrijd. Er werden mooie sneeuwpoppen geknutseld en de laatste sneeuwvlokjes werden gemaakt. De kledingwinkel heeft ook heel veel winterkleding verkocht!

Op woensdag hebben wij het bij de vreedzame school over boos zijn gehad. Aap was heel erg boos en gooide zelfs het kopje van de juf om. Door met Aap te praten kwamen wij erachter waarom hij zo boos was. De kinderen begrepen hem wel en vertelde aan hem wanneer zij weleens boos zijn geweest. We hebben Aap geleerd om eerst even rustig te worden en daarna het probleem op te lossen. Zo kan hij weer gezellig met tijger gaan spelen!

 

Donderdag en vrijdag hebben wij ook weer keihard gewerkt! Wij deden een motoriek circuit waarbij de kids van groep 2 de werkjes gingen uitleggen aan groep 1; zo wat kunnen ze dat goed! Er werd super gewerkt!

Op vrijdag was het warme truiendag; gelukkig had iedereen een warme trui aan want het was in het begin best wel een beetje koud in de klas, maar.........waar krijg je het warm van? juist van opruimen en schoonmaken hahahaha! Dus de mouwen werden opgestroopt en de stofzuiger werd gepaKT HAHAHAHA! Alle winterwerkjes weer opgeruimd en met z'n allen geholpen; knap he! Vandaag hebben wij ook de onderste spelletjes van een plank gepakt hahaha, want die worden nl nooit gepakt dus deze waren allemaal nieuw! Keurig gewerkt en gespeeld; trots op de kinderen!

Fijn weekend!

Liefs, de juffen

 

Thema winter
26-01-2018

Beste ouders,

Op maandag zijn de oudste kleuters met de weektaak gestart. Hierbij hebben wij de letter a leren schrijven. Niet op papier, maar in schuim! Dat is nog veel leuker!! We hebben niet alleen letters geschreven, maar ook woorden in schuim na geschreven. Wat was dat leuk en wat ging dat goed! 

20180122_092001.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben leuke winterlesjes gedaan, waarbij we Mimi en haar vriendjes hebben geholpen om op winterwoorden te rijmen. Bij elk woord die wij konden verzinnen, kregen mimi en haar vriendjes een sneeuwbal. Deze sneeuwballen hadden ze nodig voor een sneeuwballengevecht. In de blokkenhoek bouwen de kinderen voor Mimi en haar vriendjes een eigen huisje en toveren daarbij een sneeuwtapijt waar zij kunnen spelen! We hebben ook geleerd hoe de opbouw van een sneeuwpop is. We hebben verschillende maten sneeuwballen gevonden. En daarna moet je ook nog goed kijken waar de grootste, middelste en kleinste hoort! Er waren ook weer ijsblokken in de klas waarbij er pinguïns vast zaten. En we hebben met elkaar geknutseld. We hebben schaatsen en glitter sneeuwvlokken gemaakt! 

20180123_093237.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

In het speellokaal hebben we de volgende onderdelen geoefend; balanceren, mikken, stuiteren en bewegingen spiegelen. Hulpjuf Suze liet hierbij de bewegingskaarten aan de kinderen zien!

Op dinsdag vierde Pim zijn 6e verjaardag! Hoera!!

20180123_135354.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben met elkaar het boek Kikker in de kou gelezen. Kikker wordt op een dag wakker en de wereld is helemaal anders. Het is winter en er ligt sneeuw en ijs. Alle dieren houden van de frisse kou. Eend heeft een verenpak, varkentje een speklaagje, haas een vacht, maar kikker die heeft helemaal niets. Hij vriest bijna dood. Gelukkig komt het allemaal goed en zorgen zijn vriendjes goed voor hem. We hebben een verteltafel gemaakt, waarbij wij het verhaal met kikker en zijn vriendjes na kunnen spelen. 

Op woensdag kwamen Aap en Tijger bij ons in de kring. Tijger was heel erg bang. Hij kon niet slapen, want hij had hele erg nachtmerries. Wat hadden de kinderen goede oplossingen bedacht op hem te helpen. Fiene wilde haar dromenvanger wel voor Tijger meenemen! Zo lief! We hebben met elkaar besproken waar je bang voor kan zijn en hoe je dat zou op kunnen lossen. Ook hebben we het boek Bang mannetje gelezen. Bang Mannetje is bang voor van alles, maar uiteindelijk is hij een zeer dapper jongetje. De kinderen kunnen heel goed vertellen hoe dat zo is gekomen.

 

Fijn weekend!

Liefs, de juffen

 

 

Thema winter
19-01-2018

Beste ouders,

De klas is helemaal in de winterse sferen! We hebben op maandag het boek Heksje mimi tovert sneeuw gelezen. Heksje Mimi springt boos met haar laarsjes in de plassen. Ze heeft er genoeg van. Ze wil geen regen, ze wil sneeuw! Mimi pakt haar toverstokje en probeert een echt sneeuwtapijt te toveren. Dat is best moeilijk want haar spreuk gaat niet helemaal goed. Ze krijgt een gekleurd vliegend tapijt. Gelukkig is Roosje er om haar te helpen. Zij kent de juiste spreuk en daar vallen de eerste sneeuwvlokken naar beneden.  De twee heksjes spelen samen in de sneeuw. Ze maken een sneeuwman en glijden op een slee van de berg. 

9789044821017_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Het thema winter vloeit door alle hoeken. Er is een sneeuwtafel met pinguins, eskimo's en een iglo. Bij de thema tafel kunnen we allemaal mooie winterboeken lezen en winteractiviteiten doen. En we hebben een kledingwinkel waar wij warme kleren kunnen kopen. Je kunt er ook heerlijke warme schocolademelk kopen! Mmmm lekker!! 

PicsArt_01-18-10.06.53.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er worden sneeuwpoppen met klei gemaakt en we geven de sneeuwpoppen ook het juiste aantal knopen!

PicsArt_01-18-10.01.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hadden we een egeltje op bezoek. Hij wilde graag een winterslaap gaan doen, maar alle bladeren waren weggewaaid. Wij hebben hem geholpen om weer een veilig plekje te geven. Ook hebben wij geleerd over vriezen en smelten aan de hand van een thermometer. Als het onder 0 is, dan vriest het en dat kunnen we zien als er  bijv. een klein laagje ijs op de ramen van de auto zit. Het kan zelfs nog meer gaan vriezen dan kan het wel - 1 of -2 of -3 worden. Brrrr koud! Als het streepje op de thermometer weer boven 0 komt, dan zal het ijslaagje weer gaan smelten. Om dit proces zelf te onderzoeken, hadden wij ook een blokken ijs in de klas. Door de warmte in de klas ging het ijs steeds meer smelten en bleef er water over. We hadden ook nog een probleem, want er zaten pinguins vast in het ijs! Hier wisten wij wel wat op!

PicsArt_01-18-10.03.58.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben weer gezellig gedanst en gezongen en hebben het liedje "Het is winter bibber bibber "geleerd! Ook hebben we geknutseld! We hebben sneeuwvlokken en sneeuwbollen geknutseld! Wauw, wat zijn ze mooi geworden! 

Op woensdag hadden wij weer creabizz. Iedereen mocht weer een eigen acivtiteit uitkiezen zoals; bordspelletjes, schilderen, de natuur in, muziek en nog veel meer! Wat hebben we er weer van genoten!

Op donderdag en vrijdag hebben wij het volgende gedaan:

- een winterschilderij gemaakt met wasco; volgende week gaan wij daar een beetje mee toveren......dan gaat er nl ecoline over:)

- ook hebben wij super leuke lessen van het winterproject gedaan. Bij 1 les gingen wij sneeuw toveren( er ging een kleed over de spulletjes).....dat viel dan op een aantal winterspulletjes en dan moesten de kids raden wat er weg was. Hierna moesten de kids met hun ogen dicht raden dmv voelen wat er onder het kleed/sneeuw lag. Erg leuk!

- We maakten patronen op een wintertrui; knap hoor! Dit werkje zit in hun mapje, dus als je het wil zien:)

- Ook deden wij een leuke muziekles waarbij wij ook echte instrumenten hebben gebruikt; konden ze super goed! Iets met een roodborstje, tik,tik, tik ;)

- de komende tijd zullen de juffen ook weer goed moeten observeren en werkjes met de kinderen gaan doen, want de rapporten en de gesprekken komen er weer aan! De andere kinderen gaan dan zelfstandig aan het werk en mogen de juffen dan niet storen; dit hebben wij de afgelopen dagen ook al een beetje geoefend en dat kunnen ze al heel goed! knap he!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

 

 

 

 

 

De beste wensen voor 2018!
12-01-2018

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar 2018! Dat het weer een gezellig en leerzaam jaar mag met elkaar mag worden! Als eerst hebben we met kinderchampagne  geproost! Wat vonden we het leuk om elkaar allemaal weer te zien!

PicsArt_01-11-06.45.38.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben allemaal een fijne kerstvakantie gehad en moesten wel weer even wennen aan het vroege opstaan, haha! Iedereen heeft zijn belevenissen van de vakantie in de kring aan een praatmaatje mogen vertellen. Het is leuk om het aan iemand te vertellen en ook heel leerzaam om naar elkaar te luisteren! Daarnaast kwam ook het vuurwerk in alle gesprekken voorbij. Dat blijft toch iets magisch voor ons allemaal! We zijn hier gelijk mee aan de slag gegaan en hebben zelf vuurwerk geknutseld. Groep 1 heeft met verf vuurwerk gestempeld en groep 2 heeft vuurwerk geknipt en geplakt! Wauw!!!

PicsArt_01-11-06.44.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag zijn wij met het nieuwe thema de winter gestart! We hebben het gehad over alle 4 de seizoenen en hebben een seizoenen quiz gespeeld! We zitten nu in het seizoen de winter en hebben het hier uitgebreid met elkaar over gehad. Het koude weer werkt gelukkig goed mee! Ook had de juf allemaal winterkleding meegenomen om aan te trekken.We hebben de woorden rondom de winter besproken en dit in een woordweb met elkaar gezet.  De winter verteltafel staat ook weer gezellig in de klas. Alle kinderen mogen van thuis ook winterspullentjes meenemen!

We hebben deze week heel wat feestjes met elkaar gevierd! Hiep hiep hoera voor Lotte, Tessa, Charlie en Jente!

PicsArt_01-11-06.48.12.jpg

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Fijne kerstdagen!
21-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een gezellige kerstweek met elkaar gehad! Op maandag hebben we kerstkaarten voor elkaar gemaakt en geschreven. Op dinsdag hebben we prachtige kerststukjes gemaakt! Bedankt alle moeders, opa’s, oma’s en oom en tante! Op woensdagochtend mochten wij naar de kerstmusical kijken. Wat was dat leuk!

Op woensdagavond hadden wij het kerstdiner! Op het plein verzamelde wij allemaal bij elkaar. Hierna zijn we in een kersttreintje naar de klas vertrokken. Wat zag de klas er mooi uit! We mochten aan de lange tafel gaan zitten. Iedereen had zijn mooiste kleren aan gedaan. Wauw, wat zag iedereen er mooi uit! We hebben lekker met elkaar gegeten. Wat een lekkere hapjes allemaal! Hierna hebben we met de discolampen en muziek aan een modeshow over de tafels gelopen! Wat was dat leuk! De kerstman kwam op bezoek en het kerstkoor kwam ook bij ons in de klas zingen. Zo mooi! Als afsluiting hebben wij gezellig met elkaar gedanst! Wij hebben zo genoten! Echt een feestje! Bedankt allemaal!!

PicsArt_12-21-10.18.23.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een spetterend, gezellig en liefdevol 2018!

PicsArt_12-21-10.47.10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Liefs,


Alle kinderen en de juffen.

Thema kerst
15-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een gezellige kerstsfeer in de klas! Alle lampjes klas branden zo mooi! We starten de ochtend met kerstliedjes op en de openhaard aan. Wat is het een gezellige tijd met elkaar!

Op maandag zijn we eerst met het verhaal over het kindje Jezus gestart. De kinderen vinden het verhaal prachtig en kunnen het zelf al goed vertellen. Ook hebben we de nieuwe letter k van Kerst, kerstbal, kerstboom, kribbe, kerstkaart en kaars geleerd! Ook hebben we gezellig met elkaar geknutseld! We hebben kerstbomen en kerstsokken met elkaar gemaakt! In de middag hebben we ook vol op genoten van het winterse weer! Wat hadden we een pret in de sneeuw!

PicsArt_12-15-12.14.56.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag was de school dicht omdat de juffen en meesters aan het staken waren.

Op woensdag had juf Daisy een studiedag en kwam juf Marian bij ons in de klas!  Wat was dat gezellig!

Donderdag en vrijdag waren ook weer gezellige dagen die volop in het kerstthema stonden! Zelfs in de gymles kwam de kerstman te voorschijn! Het tikspel; ""Kerstman, kom uit je huis!", "cadeautje, leggen niemand zeggen' en "hoeveel kerstmannen zitten er achter je? En nog veel meer. Super leuke les!

Vrijdag kwamen er 3 kinderen wennen; Lucas, Elise en Charlie, welkom in groep 1/2a! Ook hielden wij nog een gezellige kerstknutselochtend waarbij wij weer de mooiste knutsels hebben gemaakt! Mama's, bedankt voor jullie hulp!

Madee had een super vrijdagmiddaghapje gemaakt; sneeuwpoppen! Jammie we zaten te smullen!

 De laatste week gaat in!

- woensdag 20-12 kerstdiner! 16:45 tm 18:45 Gezellig! Op het prikbord hangt een lijst; wie neemt wat lekkers voor ons mee?

- donderdag 21-12 speelgoeddag!

- vrijdag 22-12 margedag

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

 

 

Sinterklaas op bezoek!
08-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een geweldige week met elkaar gehad! We hebben hard gewerkt, mooi gezongen, gedanst en vooral héél erg genoten van alle sinterklaas activiteiten! Maandag zijn we met een nieuwe weektaak Motoriek gestart. We hebben allerlei motoriek werkjes gemaakt en we hebben de letter p van piet leren schrijven! Ook hebben we een leuke inpakles gedaan, waarbij wij bij elk formaat papier een cadeau in de klas hebben gezocht. We hebben geleerd om vooral heel goed te passen en te meten. En we hebben ook nog een super cadeau ingepakt, haha!

PicsArt_12-07-10.26.09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Dinsdag was het zo ver…… Sinterklaas kwam naar de Zonnebloemschool! Wij stonden vol verwachting op de stoep te wachten. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam Sinterklaas in een héle lange auto! Wauw, een limousine! Toen we naar binnen mochten, stonden alle pieten ons op te wachten om snoepgoed aan ons uit te delen. Hierna hebben wij met alle kleuterklassen in de grote gymzaal bij Sinterklaas gezeten. Sinterklaas vertelde dat de kinderen van 1/2 a heel hard kunnen werken. En wat kan iedereen goed gymmen, dat hadden de spiekpieten wel gezien! Daarnaast had Sinterklaas gezien dat Sofia een broertje heeft gekregen! Sinterklaas weet ook alles! Hierna hebben we onze dans “De mega pietendans” laten zien. De pieten dansten ook mee! We kregen allemaal een cadeau van Sinterklaas. We hebben een mooie set gekregen waarmee je kan onderzoeken. Wat waren wij er blij mee! Dank u Sinterklaasje! Na het sinterklaasfeest hebben wij lekkere speculaas en snoepgoed gegeten en wat limonade gedronken. Het was één groot feest! Bedankt allemaal!

PicsArt_12-07-10.28.04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag mochten de kinderen iets meenemen wat zij op pakjesavond hadden gekregen. Hier hebben wij gezellig met elkaar mee gespeeld. Daarnaast hebben we alle sinterklaas knutsels en hoeken met elkaar weer leeggehaald en opgeruimd. We gaan nu verder met de gezellige kerstperiode!

Jaja donderdag was het zo ver! Tijd om de kerstboom te voorschijn te halen! Samen met de oma van Vincent hebben wij de klas en de boom mooi versierd; ziet er gezellig uit he! Ook maakten wij kerstballen die ook prachtig geworden zijn! Tussendoor een kerstliedje en af en toe een moeilijk werkje; wat een gezellige tijd!

Vrijdag kwam de andere oma van Vincent en die heeft met ons glinsterende sterren gemaakt die op het raam schitteren; heel mooi! Oma's bedankt voor jullie hulp!

Ook hebben wij samen met de kinderen een kerstwinkeltje gemaakt waar ze de mooiste kerstspulletjes kunnen kopen; komen jullie ook even kijken?

Jente had een heerlijk fruitig vrijdagmiddaghapje en we hebben allemaal zitten smullen jammie!

Ook hebben wij een nieuw jongetje in de klas: welkom Charlie in groep 1/2a!

 

Fijn weekend!

De rommelpieten!
01-12-2017

Beste ouders,

Maandag zijn we met de weektaak rekenen gestart. We hebben deze week gewerkt met gezellige sinterklaasliedjes op. Het werk lijkt wel sneller te gaan en wat hebben we een gezellige sfeer met elkaar! De mooiste kinderstemmen komen voorbij! We hebben ook de letter p van PIET geleerd. Natuurlijk ook de p van pepernoten, paard, pakjes en puzzelen!

Dinsdag hebben wij als echte pieten gegymd. We mochten de cadeautjes in de schoorsteen gooien, over de daken lopen, klimmen en kunstjes doen! Wat ging dat goed! De juf zag ook dat er aan de overkant een spiekpiet naar ons aan het kijken was. Toen wij allemaal bij het raam gingen kijken, had hij zich helaas al verstopt. Wie weet krijgen wij nog wel een mooi pietendiploma!

PicsArt_12-01-10.29.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben op dinsdag ook een Sinterklaas circuit gedaan. We hebben kruidnoten met elkaar gebakken, jammie! Wat rook dat heerlijk! We hebben grote sinterklaasprenten ingekleurd en met het nieuwe constructiemateriaal voor Sinterklaas gebouwd. Ook hebben we met pepernoten gesjoeld! Wat was het gezellig!

PicsArt_12-01-10.26.05.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toen we op woensdag de klas binnen kwamen hadden de pieten een vreselijke rommel in de klas gemaakt. Alles lag om of op de grond! Wat een rommel! Dat waren de rommelpieten geweest! Zij hebben met al ons materiaal gespeeld en niets opgeruimd! Alle kinderen hielpen mee met opruimen en zodoende was het héél snel weer opgeruimd! Er lagen gelukkig ook cadeautjes in de klas. Er was 1 grote zak in de poppenhoek verstopt en Felipe had hem gevonden. Iedereen kreeg een mooie gekleurde caleidoscoop. Wanneer je naar het licht kijkt en draait krijg je allemaal mooie vormen en kleuren! We zijn er erg blij mee! Dankjewel Sinterklaas!

PicsArt_12-01-10.31.14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben een nieuw versje met onze hand geleerd:

Kijk, ik heb vijf Pietjes op mijn hand!
Die helpen sint door het hele land.
Dit is de dikke bakkerspiet
Die eet vaak pepernoten als niemand het ziet.
Dit is Piet met de grote oren
Hij kan al jullie liedjes héél goed horen.
Lange Piet kan keihard lopen.
En de mooiste cadeautjes voor iedereen kopen.
De stalpiet zorgt voor het witte paard
Geeft het eten, drinken en kamt zijn staart.
En wie zorgt er voor het boek van Sinterklaas?
Dat is de kleinste pieterbaas.

Op woensdag werd Noah 5 jaar. Hiep hiep hoera!!!

20171129_111500.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn Sinterklaasweekend!

Liefs,

De juffen.

Sinterklaas
24-11-2017

Beste ouders,

Wat een gezellige start van de Sinterklaasperiode! Sinterklaas is in het land en daar wilde wij op maandagochtend natuurlijk van alles over vertellen! Wat een gezellige en mooie verhalen over de intocht! We hebben Sinterklaas, Amerigo en allemaal verschillende pieten gezien! Het was één groot feest! Er waren ook al wat cadeautjes in de schoenen bezorgd. Op maandag lag er bij onze openhaard een brief, een cadeau en het boek van Sinterklaas bij de schoenen. In het Sinterklaasjournaal hebben wij gezien dat het boek in het water is gevallen. Hierdoor is alles onleesbaar geworden. In de brief vraagt de Sint of wij in het lege boek willen schrijven en tekenen over onszelf, zodat alle kinderen weer in het boek staan. Hier zijn we enthousiast mee aan de slag gegaan! In het cadeau zat een zak vol lekkers! Dank u Sinterklaasje!

20171120_082120.jpg

p.txt.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hebben wij de letter S van Sinterklaas leren schrijven. Daarnaast hebben we allemaal taalwerkjes uit de kast gemaakt! Tijdens het spelen luisteren we sinterklaasliedjes, zo gezellig! Natuurlijk spelen wij ook in alle hoeken. Het thema vloeit al door alle hoeken en wat hebben we een plezier met elkaar! Er worden cadeautjes ingepakt in de inpakhoek. Hier leren we het papier goed bij het cadeau te passen en te meten. Bij de zandtafel zijn de bakpieten hard aan het werk en maken allemaal chocolade letters en woorden. In de Sinterklaashoek worden de ingepakte cadeautjes weggebracht, namen in het boek geschreven, kunstjes gedaan en de intocht komt meerdere keren per dag door de klas, haha! 

PicsArt_11-24-10.34.58.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij allemaal een mooie tekening voor de pieten gemaakt en in onze schoen gedaan. De pieten gebruiken onze tekeningen om de cadeautjes opnieuw in te pakken. Ook zijn wij lekker aan het zwingen en zingen!  Op 5 december mogen wij optreden voor Sinterklaas en de pieten. We plakken elke dag een sticker bij de aftelkalender! Wij zijn al enthousiast aan het oefenen op het nummer: De pieten mega dans!

 

Op woensdag hadden wij een gezellige knutselochtend! Hier hebben we in 4 groepen geknutseld! Wat is er hard gewerkt! En wat ziet het erg gezellig uit! Bedankt lieve ouders!

PicsArt_11-24-10.38.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag en vrijdag hebben wij ook hard gewerkt, gedanst en gezongen! Op donderdag maakten wij maskers van Zielepiet, ieder kind maakte een kaart voor in het Sinterklaasboek en ook deden wij leuke Sinterklaaswerkjes op het digibord. Wat ook wel een beetje spannend was, was dat wij een brandoefening deden. Natuurlijk was er niet echt brand, maar het was een oefening hoe snel wij buiten konden zijn met de hele school. Nou dat kunnen wij gelukkig heel snel; knap he!

 

Op vrijdag hielden wij nog een gezellige knutselochtend; ouders bedankt voor jullie hulp! Zo, wat hebben wij mooie creaties gemaakt! Ons eigen verlanglijstje, onze eigen chocoletter, zelf verzonnen sint, piet of paard en er werden ook nog wat prachtige cadeautjes gemaakt! Zo als je kunt lezen; wij hebben het heel erg naar ons zin!!!!

belangrijke dingen:

- wie heeft er nog wat plastic tasjes voor ons?

- ook hebben wij reserve broeken en onderbroeken nodig; wie heeft er nog wat liggen?

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Start Sinterklaasjournaal!
17-11-2017

Beste ouders,

De spanning voelen we steeds meer...... Sinterklaas is al onderweg naar Nederland! Op maandag zijn we met het Sinterklaasjournaal gestart! Elke dag kijken wij met elkaar naar alle gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal! O nee, alle pakjes zijn door de harde storm over boord gevallen! De juf vond twee pakjes in het water en nam ze mee naar de klas!  We verzamelen alle pakjes voor Sinterklaas en leggen ze bij de openhaard! Als dat maar goed komt…..

20171115_082046.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn wij met de nieuwe weektaak motoriek gestart. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd. Hierbij hebben wij op het Digibord woorden met de letter S gezocht! Ook heeft iedereen verschillende motoriek werkjes uit de kast gemaakt! Wat werd er hard gewerkt! In de hoeken komt het Sinterklaas thema ook al voorbij! Hier een mooie piet in de blokkenhoek! 

20171115_095317.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben al gezellig sinterklaasliedjes gezongen, stukje van de intocht gekeken en de klas in de sinterklaassfeer gebracht. Daarnaast hebben we met elkaar besproken wat wij graag zouden willen leren, doen en maken tijdens het thema Sinterklaas. Dit hebben wij allemaal op een poster geschreven. Volgende week gaan wij de hoeken met elkaar inrichten. 

In het speellokaal hebben we lekker gegymd. We hebben hier op een matje gestoeid, waarbij we op drie ballen mochten liggen en de ander de ballen af moest pakken. We hebben de wendsprong gemaakt, in het klimrek geklommen en met de bal op kranten gemikt! 

Bij de Vreedzame School kwamen aap en tijger op visite in de klas. Hier hebben we aan aap geleerd om naar tijger te luisteren en met elkaar te praten. Wij vinden het ook fijn om met elkaar in de kring te praten. Als we het over Sinterklaas hebben, wil iedereen wel wat vertellen! We proberen hier om de beurt elkaar te laten vertellen en naar elkaar te luisteren!

2.png

 

 

 

 

 

Dinsdag en woensdag waren de tafeltjesavonden! Het waren fijne gesprekken en leuk om u allemaal weer even gesproken te hebben!

Deze week hadden wij ook 2 feestjes! Joepie! Op maandag werd Bo 5 en Isa 4 jaar! Hieperdepiep hoera!!!! Wat een heerlijke traktaties!

20171113_104128.jpg

20171114_132259.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel plezier bij de Sinterklaas intocht!! Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

 

Het bos
10-11-2017

Beste ouders,

Het was weer een gezellige en leerzame week! Op maandag zijn we met de taakjes van de weektaak gestart. Alle oudste kleuters hebben de letter m leren schrijven. Knap he! Hierbij kijken we hoe we het schrijfpotlood goed vast houden. Daarnaast hebben we allemaal een moeilijk rekenwerkje uit de rekenkast gemaakt. De jongste hebben ook heel goed in het werkjes circuits gewerkt! Daarnaast hebben we de geleerde letters van afgelopen periode deze week herhaald. Bij elke letter hebben we een beweging bedacht en zo kunnen we de letters nog beter onthouden!

Op dinsdag hebben we de eerste en de laatste letter van de naam geoefend. Er stonden allemaal letters op het Digibord, wel 26!! We noemen dit ook wel het alfabet. Hier hebben we onze eerste letter en onze laatste letter van onze naam opgezocht! Hierna hebben we ook digibordles gedaan waarbij we herfstwoorden hebben geklapt zoals; pad-den-stoel! Het klappen gaat al heel erg goed!

1.png

 

 

 

 

 

 

Op woensdag zijn we naar het bos geweest! Hier hebben wij 5 verschillende herfstopdrachten in groepjes gedaan zoals; bodemdieren zoeken, waterdichtheid van de jassen testen, bladeren zoeken op kleur en vorm, de dikte van de bomen meten en op onderzoek naar paddenstoelen. Natuurlijk hebben we ook nog wat spelletjes gespeeld zoals; bomentikkertje! Na al het harde werken aan de opdrachten zijn we nog even lekker in de zandspeeltuin gaan spelen. Laura, Michelle, Anna, Ruud en de oma van Lotte en Tessa bedankt voor de begeleiding!

PicsArt_11-08-05.11.42.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3689.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben we een herfstschoonmaak in de klas gehouden. Super fijn dat er zoveel ouders een handje mee willen helpen! Ontzettend bedankt voor jullie fijne hulp!

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

Herfst!
03-11-2017

Beste ouders,


Op maandag hebben de oudste kleuters hun éérste weektaak gekregen! Joepie!!!! Hier staan 3 activiteiten (taakjes) op zoals; een letter activiteit, een werkje uit de kast en een hoek. Als het taakje af is, mogen we het afstempelen en het gezichtje inkleuren hoe wij het werkje hebben ervaren (makkelijk of moeilijk) We hebben elke dag onze weektaak gepakt en een taakje uitgekozen! Wat waren de kinderen er actief mee aan het werk! Zo knap!

16537110-Emoticon-showing-thumb-up-Stock-Photo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben wij het over de herfst gehad! Het weer werkt al aardig mee! Het is vroeger donker, kouder en de bladeren vallen met pakken naar beneden. We beleven veel plezier bij het bij elkaar vegen van alle herfstbladeren op het kleuterplein. David de kabouter was ook bij ons in de klas. Tijdens een herfstwandeling was de juf de kabouter tegen gekomen. Hij was van zijn paddenstoel gevallen tijdens het zingen “Op een grote paddenstoel rood met witte stippen” en na zijn val was hij alles kwijt. Aan de hand van allerlei foto´s van voorwerpen in het bos (tamme/wilde kastanje, eikel,bladeren, bomen, dennenappel, beukennootjes, paddestoelen en de dieren)  hebben wij alle de herfst besproken en alles weer aan David geleerd. De kinderen hebben hem zo goed geholpen! Uiteindelijk hebben wij ook weer het kabouterdorp voor David gevonden en kon hij fijn naar huis!

hqdefault.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hadden wij een vrije gymles. Hier hebben wij een warming up met een griezelverhaal gedaan. Spannend! We hebben het spokenspel gespeeld. En we hebben verschillende activiteiten met de bal gedaan zoals; overgooien en rollen naar elkaar. Het overrollen in een hele grote kring en met heél veel ballen was een groot succes! 

Op woensdag hebben wij het champignonpakket in de klas gekregen. Wij hebben samen het champignonpakket gekweekt en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. We kijken elke dag even!

PicsArt_11-02-08.00.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Thema Griezelen
27-10-2017

Beste ouders,

Na een heerlijke weekje herfstvakantie zijn we weer gezellig van start gegaan! Allereerst zijn we met de vakantieverhalen gestart en dat doen we met een praatmaatje. We zitten in een binnen en buitenkring en mogen om de beurt aan elkaar vertellen wat wij in de vakantie hebben gedaan. We vinden het leuk om aan elkaar te vertellen en we leren ook goed naar elkaar te luisteren.

20171023_090138.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er hing ook weer een nieuwe letter in de letterboom! We hebben de letter M van monster geleerd!

521215a70cbcd810fbdc5ae18f2c7f40--alphabet-crafts-letter-crafts.jpg

 

 

 

 

Voor de vakantie hebben wij allemaal een monster met klei gemaakt. Deze week hebben wij deze monsters geverfd. Ook zijn er spinnen met glitter spinnenwebben geknutseld!  Wat hebben ze hard gewerkt!

PicsArt_10-26-10.07.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de taallesjes zijn wij aan het oefenen met woorden klappen. We hebben allemaal materialen in de klas opgezocht en hebben deze woorden met elkaar geklapt zoals; pot-lood en vracht- wa- gen! Wat gaat dit al goed!

We hebben gezellig met elkaar gedanst! Het liedje 6 heksen is wel één van onze favouriete liedjes om op te dansen!

Op woensdag hadden wij een margedag!

Donderdag en vrijdag zijn wij ook weer lekker gaan griezelen hahahaha!!!!

Leuke rekenlesjes, spelen in de hoeken, een tekening maken van de Gruffalo (zo die waren eng brrrr!) en spelletjes uit de kasten gedaan. Alle kids kregen de opdracht om moeilijke werkjes uit de kasten te doen; nou dat kunnen ze toch goed! Geconcentreerd gingen zij aan het werk en er werden zo ook andere en nieuwe spelletjes gedaan! Knap hoor!

Vrijdag mochten alle kids verkleed komen; zo wat zagen ze er griezelig eng uit!!!! Zelfs Bas de beer was verkleed!!!! Dat had Vincent mooi gemaakt met z'n mama!

In de middag keken wij naar een leuk poppenkasttheater van de bovenbouwkinderen; wat leuk om te zien en wat deden ze goed hun best!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Voorleesweek!
13-10-2017

Beste ouders,

Boooooooooo!! Het thema Griezelen leeft volop in de klas! Elke dag vliegen er heksen op bezemstelen door de klas. Of springt er ineens een spook op achter een hoekje! Ook worden er in de toverhoek allemaal enge toverdrankjes gemaakt! En deze week hadden wij ook: De Voorleesweek! Er kwamen allemaal papa's, mama's en opa's en oma's griezelboekjes in de klas voorlezen. Wat was dat gezellig!! Bedankt allemaal!

PicsArt_10-12-07.20.26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hebben we het verhaal van Platvoetje gelezen en aan de hand hiervan hebben wij alle kenmerken van een heks besproken. Ook hebben we geknutseld met wattenstokjes! We hebben hele enge skeletten gemaakt. Knap he! En we zijn ook monsters aan het kleien! 

PicsArt_10-12-07.17.25.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij bij de taallesjes klapspelletjes gedaan. We hebben geleerd om onze naam te klappen! Ook hebben we griezelwoorden met elkaar geklapt zoals; to- ver-boek en dat zijn 3 klapjes! Ook mochten de kinderen om de beurt een moeilijk werkje bij de juf maken. 

Er zijn ook wat nieuwe griezel/herfst activiteiten bij gekomen. Op het krijtbord kunnen we enge spinnen maken. En op de paddenstoelen huizen missen alle stipjes. Onee! De kinderen lossen dit wel op! En we zijn griezelschrijfpatronen aan het oefenen! Wat zijn ze hard aan het werk!

PicsArt_10-12-07.23.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We genieten ook volop van het herfstweer tijdens het buitenspelen. We hebben met de hele klas verstoppertje gespeeld. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Wie niet weg is is gezien!! Er werden wel hele goede verstopplekken werden gevonden, haha!

Op woensdagochtend was de kinderboekenmarkt! De kinderen stonden te trappelen om naar het grote plein te gaan. Wat hebben we allemaal mooie boekjes gekocht! We hebben de boekjes allemaal even bekeken in de klas!  

Bij de Vreedzame school hebben wij het gehad over iets om de beurt iets doen. Het komt wel eens voor dat er twee kinderen hetzelde willen doen en dat kan niet altijd. We hebben verschillende manieren besproken hoe je dat samen op kan lossen. 

Op donderdag hebben wij griezelige monsters geknutseld brrrrrr! De kindren mochten helemaal zelf aan de slag gaan en zo kwamen er hele enge monsters tot stand. Durven jullie het aan om ze te bekijken? Ze hangen op het prikbord boven het krijtbord.......

Een aantal monsters werden er nog gemaakt van klei,zodat iedereen een eigen monstertje heeft; na de vakantie gaan wij ze afmaken!

Vrijdag kwam de fotograaf en ja hoor iedereen toverden zijn of haar mooiste glimlach op het gezicht!!!!!

Verder hebben wij hard gewerkt, spelletjes gedaan, speelgoedmiddag gehad, lekker vrijdagmiddaghapje gegeten en nu is het tijd voor een welverdiende vakantie!

Fijne herfstvakantie!

Liefs,

De juffen

Hoera!
13-10-2017

Hoera!!

Het broertje van Sofia is op 2 oktober geboren en zijn naam is Noah! Wat is hij lief!

image1.jpeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben met alle kinderen een mooi wiegje voor hem geknutseld! 

Wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar! 

Liefs, van ons allemaal!

Welkom bij groep 1/2A

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

Thema in de klas

De lente: Wat leeft en groeit er onder en boven de grond? 

c92dcc823b169309762c111495df1d0d.jpg

 

De Vreedzame School

dvs.png

Logeerbeer Bas!

Hallo, daar ben ik weer!

Ik ben Bas de beer.

Bij wie mag ik logeren.

Wie is dat deze keer?

lief-bas-de-beer-medium-35-cm.jpg