Groep 1/2A

Sinterklaas op bezoek!
08-12-2017

Beste ouders,

Wat hebben we een geweldige week met elkaar gehad! We hebben hard gewerkt, mooi gezongen, gedanst en vooral héél erg genoten van alle sinterklaas activiteiten! Maandag zijn we met een nieuwe weektaak Motoriek gestart. We hebben allerlei motoriek werkjes gemaakt en we hebben de letter p van piet leren schrijven! Ook hebben we een leuke inpakles gedaan, waarbij wij bij elk formaat papier een cadeau in de klas hebben gezocht. We hebben geleerd om vooral heel goed te passen en te meten. En we hebben ook nog een super cadeau ingepakt, haha!

PicsArt_12-07-10.26.09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Dinsdag was het zo ver…… Sinterklaas kwam naar de Zonnebloemschool! Wij stonden vol verwachting op de stoep te wachten. Het duurde even, maar uiteindelijk kwam Sinterklaas in een héle lange auto! Wauw, een limousine! Toen we naar binnen mochten, stonden alle pieten ons op te wachten om snoepgoed aan ons uit te delen. Hierna hebben wij met alle kleuterklassen in de grote gymzaal bij Sinterklaas gezeten. Sinterklaas vertelde dat de kinderen van 1/2 a heel hard kunnen werken. En wat kan iedereen goed gymmen, dat hadden de spiekpieten wel gezien! Daarnaast had Sinterklaas gezien dat Sofia een broertje heeft gekregen! Sinterklaas weet ook alles! Hierna hebben we onze dans “De mega pietendans” laten zien. De pieten dansten ook mee! We kregen allemaal een cadeau van Sinterklaas. We hebben een mooie set gekregen waarmee je kan onderzoeken. Wat waren wij er blij mee! Dank u Sinterklaasje! Na het sinterklaasfeest hebben wij lekkere speculaas en snoepgoed gegeten en wat limonade gedronken. Het was één groot feest! Bedankt allemaal!

PicsArt_12-07-10.28.04.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag mochten de kinderen iets meenemen wat zij op pakjesavond hadden gekregen. Hier hebben wij gezellig met elkaar mee gespeeld. Daarnaast hebben we alle sinterklaas knutsels en hoeken met elkaar weer leeggehaald en opgeruimd. We gaan nu verder met de gezellige kerstperiode!

Jaja donderdag was het zo ver! Tijd om de kerstboom te voorschijn te halen! Samen met de oma van Vincent hebben wij de klas en de boom mooi versierd; ziet er gezellig uit he! Ook maakten wij kerstballen die ook prachtig geworden zijn! Tussendoor een kerstliedje en af en toe een moeilijk werkje; wat een gezellige tijd!

Vrijdag kwam de andere oma van Vincent en die heeft met ons glinsterende sterren gemaakt die op het raam schitteren; heel mooi! Oma's bedankt voor jullie hulp!

Ook hebben wij samen met de kinderen een kerstwinkeltje gemaakt waar ze de mooiste kerstspulletjes kunnen kopen; komen jullie ook even kijken?

Jente had een heerlijk fruitig vrijdagmiddaghapje en we hebben allemaal zitten smullen jammie!

Ook hebben wij een nieuw jongetje in de klas: welkom Charlie in groep 1/2a!

 

Fijn weekend!

De rommelpieten!
01-12-2017

Beste ouders,

Maandag zijn we met de weektaak rekenen gestart. We hebben deze week gewerkt met gezellige sinterklaasliedjes op. Het werk lijkt wel sneller te gaan en wat hebben we een gezellige sfeer met elkaar! De mooiste kinderstemmen komen voorbij! We hebben ook de letter p van PIET geleerd. Natuurlijk ook de p van pepernoten, paard, pakjes en puzzelen!

Dinsdag hebben wij als echte pieten gegymd. We mochten de cadeautjes in de schoorsteen gooien, over de daken lopen, klimmen en kunstjes doen! Wat ging dat goed! De juf zag ook dat er aan de overkant een spiekpiet naar ons aan het kijken was. Toen wij allemaal bij het raam gingen kijken, had hij zich helaas al verstopt. Wie weet krijgen wij nog wel een mooi pietendiploma!

PicsArt_12-01-10.29.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben op dinsdag ook een Sinterklaas circuit gedaan. We hebben kruidnoten met elkaar gebakken, jammie! Wat rook dat heerlijk! We hebben grote sinterklaasprenten ingekleurd en met het nieuwe constructiemateriaal voor Sinterklaas gebouwd. Ook hebben we met pepernoten gesjoeld! Wat was het gezellig!

PicsArt_12-01-10.26.05.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toen we op woensdag de klas binnen kwamen hadden de pieten een vreselijke rommel in de klas gemaakt. Alles lag om of op de grond! Wat een rommel! Dat waren de rommelpieten geweest! Zij hebben met al ons materiaal gespeeld en niets opgeruimd! Alle kinderen hielpen mee met opruimen en zodoende was het héél snel weer opgeruimd! Er lagen gelukkig ook cadeautjes in de klas. Er was 1 grote zak in de poppenhoek verstopt en Felipe had hem gevonden. Iedereen kreeg een mooie gekleurde caleidoscoop. Wanneer je naar het licht kijkt en draait krijg je allemaal mooie vormen en kleuren! We zijn er erg blij mee! Dankjewel Sinterklaas!

PicsArt_12-01-10.31.14.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We hebben een nieuw versje met onze hand geleerd:

Kijk, ik heb vijf Pietjes op mijn hand!
Die helpen sint door het hele land.
Dit is de dikke bakkerspiet
Die eet vaak pepernoten als niemand het ziet.
Dit is Piet met de grote oren
Hij kan al jullie liedjes héél goed horen.
Lange Piet kan keihard lopen.
En de mooiste cadeautjes voor iedereen kopen.
De stalpiet zorgt voor het witte paard
Geeft het eten, drinken en kamt zijn staart.
En wie zorgt er voor het boek van Sinterklaas?
Dat is de kleinste pieterbaas.

Op woensdag werd Noah 5 jaar. Hiep hiep hoera!!!

20171129_111500.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn Sinterklaasweekend!

Liefs,

De juffen.

Sinterklaas
24-11-2017

Beste ouders,

Wat een gezellige start van de Sinterklaasperiode! Sinterklaas is in het land en daar wilde wij op maandagochtend natuurlijk van alles over vertellen! Wat een gezellige en mooie verhalen over de intocht! We hebben Sinterklaas, Amerigo en allemaal verschillende pieten gezien! Het was één groot feest! Er waren ook al wat cadeautjes in de schoenen bezorgd. Op maandag lag er bij onze openhaard een brief, een cadeau en het boek van Sinterklaas bij de schoenen. In het Sinterklaasjournaal hebben wij gezien dat het boek in het water is gevallen. Hierdoor is alles onleesbaar geworden. In de brief vraagt de Sint of wij in het lege boek willen schrijven en tekenen over onszelf, zodat alle kinderen weer in het boek staan. Hier zijn we enthousiast mee aan de slag gegaan! In het cadeau zat een zak vol lekkers! Dank u Sinterklaasje!

20171120_082120.jpg

p.txt.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hebben wij de letter S van Sinterklaas leren schrijven. Daarnaast hebben we allemaal taalwerkjes uit de kast gemaakt! Tijdens het spelen luisteren we sinterklaasliedjes, zo gezellig! Natuurlijk spelen wij ook in alle hoeken. Het thema vloeit al door alle hoeken en wat hebben we een plezier met elkaar! Er worden cadeautjes ingepakt in de inpakhoek. Hier leren we het papier goed bij het cadeau te passen en te meten. Bij de zandtafel zijn de bakpieten hard aan het werk en maken allemaal chocolade letters en woorden. In de Sinterklaashoek worden de ingepakte cadeautjes weggebracht, namen in het boek geschreven, kunstjes gedaan en de intocht komt meerdere keren per dag door de klas, haha! 

PicsArt_11-24-10.34.58.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij allemaal een mooie tekening voor de pieten gemaakt en in onze schoen gedaan. De pieten gebruiken onze tekeningen om de cadeautjes opnieuw in te pakken. Ook zijn wij lekker aan het zwingen en zingen!  Op 5 december mogen wij optreden voor Sinterklaas en de pieten. We plakken elke dag een sticker bij de aftelkalender! Wij zijn al enthousiast aan het oefenen op het nummer: De pieten mega dans!

 

Op woensdag hadden wij een gezellige knutselochtend! Hier hebben we in 4 groepen geknutseld! Wat is er hard gewerkt! En wat ziet het erg gezellig uit! Bedankt lieve ouders!

PicsArt_11-24-10.38.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag en vrijdag hebben wij ook hard gewerkt, gedanst en gezongen! Op donderdag maakten wij maskers van Zielepiet, ieder kind maakte een kaart voor in het Sinterklaasboek en ook deden wij leuke Sinterklaaswerkjes op het digibord. Wat ook wel een beetje spannend was, was dat wij een brandoefening deden. Natuurlijk was er niet echt brand, maar het was een oefening hoe snel wij buiten konden zijn met de hele school. Nou dat kunnen wij gelukkig heel snel; knap he!

 

Op vrijdag hielden wij nog een gezellige knutselochtend; ouders bedankt voor jullie hulp! Zo, wat hebben wij mooie creaties gemaakt! Ons eigen verlanglijstje, onze eigen chocoletter, zelf verzonnen sint, piet of paard en er werden ook nog wat prachtige cadeautjes gemaakt! Zo als je kunt lezen; wij hebben het heel erg naar ons zin!!!!

belangrijke dingen:

- wie heeft er nog wat plastic tasjes voor ons?

- ook hebben wij reserve broeken en onderbroeken nodig; wie heeft er nog wat liggen?

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Start Sinterklaasjournaal!
17-11-2017

Beste ouders,

De spanning voelen we steeds meer...... Sinterklaas is al onderweg naar Nederland! Op maandag zijn we met het Sinterklaasjournaal gestart! Elke dag kijken wij met elkaar naar alle gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal! O nee, alle pakjes zijn door de harde storm over boord gevallen! De juf vond twee pakjes in het water en nam ze mee naar de klas!  We verzamelen alle pakjes voor Sinterklaas en leggen ze bij de openhaard! Als dat maar goed komt…..

20171115_082046.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn wij met de nieuwe weektaak motoriek gestart. We hebben de letter S van Sinterklaas geleerd. Hierbij hebben wij op het Digibord woorden met de letter S gezocht! Ook heeft iedereen verschillende motoriek werkjes uit de kast gemaakt! Wat werd er hard gewerkt! In de hoeken komt het Sinterklaas thema ook al voorbij! Hier een mooie piet in de blokkenhoek! 

20171115_095317.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben al gezellig sinterklaasliedjes gezongen, stukje van de intocht gekeken en de klas in de sinterklaassfeer gebracht. Daarnaast hebben we met elkaar besproken wat wij graag zouden willen leren, doen en maken tijdens het thema Sinterklaas. Dit hebben wij allemaal op een poster geschreven. Volgende week gaan wij de hoeken met elkaar inrichten. 

In het speellokaal hebben we lekker gegymd. We hebben hier op een matje gestoeid, waarbij we op drie ballen mochten liggen en de ander de ballen af moest pakken. We hebben de wendsprong gemaakt, in het klimrek geklommen en met de bal op kranten gemikt! 

Bij de Vreedzame School kwamen aap en tijger op visite in de klas. Hier hebben we aan aap geleerd om naar tijger te luisteren en met elkaar te praten. Wij vinden het ook fijn om met elkaar in de kring te praten. Als we het over Sinterklaas hebben, wil iedereen wel wat vertellen! We proberen hier om de beurt elkaar te laten vertellen en naar elkaar te luisteren!

2.png

 

 

 

 

 

Dinsdag en woensdag waren de tafeltjesavonden! Het waren fijne gesprekken en leuk om u allemaal weer even gesproken te hebben!

Deze week hadden wij ook 2 feestjes! Joepie! Op maandag werd Bo 5 en Isa 4 jaar! Hieperdepiep hoera!!!! Wat een heerlijke traktaties!

20171113_104128.jpg

20171114_132259.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel plezier bij de Sinterklaas intocht!! Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

 

Het bos
10-11-2017

Beste ouders,

Het was weer een gezellige en leerzame week! Op maandag zijn we met de taakjes van de weektaak gestart. Alle oudste kleuters hebben de letter m leren schrijven. Knap he! Hierbij kijken we hoe we het schrijfpotlood goed vast houden. Daarnaast hebben we allemaal een moeilijk rekenwerkje uit de rekenkast gemaakt. De jongste hebben ook heel goed in het werkjes circuits gewerkt! Daarnaast hebben we de geleerde letters van afgelopen periode deze week herhaald. Bij elke letter hebben we een beweging bedacht en zo kunnen we de letters nog beter onthouden!

Op dinsdag hebben we de eerste en de laatste letter van de naam geoefend. Er stonden allemaal letters op het Digibord, wel 26!! We noemen dit ook wel het alfabet. Hier hebben we onze eerste letter en onze laatste letter van onze naam opgezocht! Hierna hebben we ook digibordles gedaan waarbij we herfstwoorden hebben geklapt zoals; pad-den-stoel! Het klappen gaat al heel erg goed!

1.png

 

 

 

 

 

 

Op woensdag zijn we naar het bos geweest! Hier hebben wij 5 verschillende herfstopdrachten in groepjes gedaan zoals; bodemdieren zoeken, waterdichtheid van de jassen testen, bladeren zoeken op kleur en vorm, de dikte van de bomen meten en op onderzoek naar paddenstoelen. Natuurlijk hebben we ook nog wat spelletjes gespeeld zoals; bomentikkertje! Na al het harde werken aan de opdrachten zijn we nog even lekker in de zandspeeltuin gaan spelen. Laura, Michelle, Anna, Ruud en de oma van Lotte en Tessa bedankt voor de begeleiding!

PicsArt_11-08-05.11.42.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3689.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben we een herfstschoonmaak in de klas gehouden. Super fijn dat er zoveel ouders een handje mee willen helpen! Ontzettend bedankt voor jullie fijne hulp!

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

 

Herfst!
03-11-2017

Beste ouders,


Op maandag hebben de oudste kleuters hun éérste weektaak gekregen! Joepie!!!! Hier staan 3 activiteiten (taakjes) op zoals; een letter activiteit, een werkje uit de kast en een hoek. Als het taakje af is, mogen we het afstempelen en het gezichtje inkleuren hoe wij het werkje hebben ervaren (makkelijk of moeilijk) We hebben elke dag onze weektaak gepakt en een taakje uitgekozen! Wat waren de kinderen er actief mee aan het werk! Zo knap!

16537110-Emoticon-showing-thumb-up-Stock-Photo.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben wij het over de herfst gehad! Het weer werkt al aardig mee! Het is vroeger donker, kouder en de bladeren vallen met pakken naar beneden. We beleven veel plezier bij het bij elkaar vegen van alle herfstbladeren op het kleuterplein. David de kabouter was ook bij ons in de klas. Tijdens een herfstwandeling was de juf de kabouter tegen gekomen. Hij was van zijn paddenstoel gevallen tijdens het zingen “Op een grote paddenstoel rood met witte stippen” en na zijn val was hij alles kwijt. Aan de hand van allerlei foto´s van voorwerpen in het bos (tamme/wilde kastanje, eikel,bladeren, bomen, dennenappel, beukennootjes, paddestoelen en de dieren)  hebben wij alle de herfst besproken en alles weer aan David geleerd. De kinderen hebben hem zo goed geholpen! Uiteindelijk hebben wij ook weer het kabouterdorp voor David gevonden en kon hij fijn naar huis!

hqdefault.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hadden wij een vrije gymles. Hier hebben wij een warming up met een griezelverhaal gedaan. Spannend! We hebben het spokenspel gespeeld. En we hebben verschillende activiteiten met de bal gedaan zoals; overgooien en rollen naar elkaar. Het overrollen in een hele grote kring en met heél veel ballen was een groot succes! 

Op woensdag hebben wij het champignonpakket in de klas gekregen. Wij hebben samen het champignonpakket gekweekt en we zijn erg benieuwd naar het eindresultaat. We kijken elke dag even!

PicsArt_11-02-08.00.34.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Thema Griezelen
27-10-2017

Beste ouders,

Na een heerlijke weekje herfstvakantie zijn we weer gezellig van start gegaan! Allereerst zijn we met de vakantieverhalen gestart en dat doen we met een praatmaatje. We zitten in een binnen en buitenkring en mogen om de beurt aan elkaar vertellen wat wij in de vakantie hebben gedaan. We vinden het leuk om aan elkaar te vertellen en we leren ook goed naar elkaar te luisteren.

20171023_090138.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er hing ook weer een nieuwe letter in de letterboom! We hebben de letter M van monster geleerd!

521215a70cbcd810fbdc5ae18f2c7f40--alphabet-crafts-letter-crafts.jpg

 

 

 

 

Voor de vakantie hebben wij allemaal een monster met klei gemaakt. Deze week hebben wij deze monsters geverfd. Ook zijn er spinnen met glitter spinnenwebben geknutseld!  Wat hebben ze hard gewerkt!

PicsArt_10-26-10.07.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de taallesjes zijn wij aan het oefenen met woorden klappen. We hebben allemaal materialen in de klas opgezocht en hebben deze woorden met elkaar geklapt zoals; pot-lood en vracht- wa- gen! Wat gaat dit al goed!

We hebben gezellig met elkaar gedanst! Het liedje 6 heksen is wel één van onze favouriete liedjes om op te dansen!

Op woensdag hadden wij een margedag!

Donderdag en vrijdag zijn wij ook weer lekker gaan griezelen hahahaha!!!!

Leuke rekenlesjes, spelen in de hoeken, een tekening maken van de Gruffalo (zo die waren eng brrrr!) en spelletjes uit de kasten gedaan. Alle kids kregen de opdracht om moeilijke werkjes uit de kasten te doen; nou dat kunnen ze toch goed! Geconcentreerd gingen zij aan het werk en er werden zo ook andere en nieuwe spelletjes gedaan! Knap hoor!

Vrijdag mochten alle kids verkleed komen; zo wat zagen ze er griezelig eng uit!!!! Zelfs Bas de beer was verkleed!!!! Dat had Vincent mooi gemaakt met z'n mama!

In de middag keken wij naar een leuk poppenkasttheater van de bovenbouwkinderen; wat leuk om te zien en wat deden ze goed hun best!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Voorleesweek!
13-10-2017

Beste ouders,

Boooooooooo!! Het thema Griezelen leeft volop in de klas! Elke dag vliegen er heksen op bezemstelen door de klas. Of springt er ineens een spook op achter een hoekje! Ook worden er in de toverhoek allemaal enge toverdrankjes gemaakt! En deze week hadden wij ook: De Voorleesweek! Er kwamen allemaal papa's, mama's en opa's en oma's griezelboekjes in de klas voorlezen. Wat was dat gezellig!! Bedankt allemaal!

PicsArt_10-12-07.20.26.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag hebben we het verhaal van Platvoetje gelezen en aan de hand hiervan hebben wij alle kenmerken van een heks besproken. Ook hebben we geknutseld met wattenstokjes! We hebben hele enge skeletten gemaakt. Knap he! En we zijn ook monsters aan het kleien! 

PicsArt_10-12-07.17.25.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag hebben wij bij de taallesjes klapspelletjes gedaan. We hebben geleerd om onze naam te klappen! Ook hebben we griezelwoorden met elkaar geklapt zoals; to- ver-boek en dat zijn 3 klapjes! Ook mochten de kinderen om de beurt een moeilijk werkje bij de juf maken. 

Er zijn ook wat nieuwe griezel/herfst activiteiten bij gekomen. Op het krijtbord kunnen we enge spinnen maken. En op de paddenstoelen huizen missen alle stipjes. Onee! De kinderen lossen dit wel op! En we zijn griezelschrijfpatronen aan het oefenen! Wat zijn ze hard aan het werk!

PicsArt_10-12-07.23.48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We genieten ook volop van het herfstweer tijdens het buitenspelen. We hebben met de hele klas verstoppertje gespeeld. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 Wie niet weg is is gezien!! Er werden wel hele goede verstopplekken werden gevonden, haha!

Op woensdagochtend was de kinderboekenmarkt! De kinderen stonden te trappelen om naar het grote plein te gaan. Wat hebben we allemaal mooie boekjes gekocht! We hebben de boekjes allemaal even bekeken in de klas!  

Bij de Vreedzame school hebben wij het gehad over iets om de beurt iets doen. Het komt wel eens voor dat er twee kinderen hetzelde willen doen en dat kan niet altijd. We hebben verschillende manieren besproken hoe je dat samen op kan lossen. 

Op donderdag hebben wij griezelige monsters geknutseld brrrrrr! De kindren mochten helemaal zelf aan de slag gaan en zo kwamen er hele enge monsters tot stand. Durven jullie het aan om ze te bekijken? Ze hangen op het prikbord boven het krijtbord.......

Een aantal monsters werden er nog gemaakt van klei,zodat iedereen een eigen monstertje heeft; na de vakantie gaan wij ze afmaken!

Vrijdag kwam de fotograaf en ja hoor iedereen toverden zijn of haar mooiste glimlach op het gezicht!!!!!

Verder hebben wij hard gewerkt, spelletjes gedaan, speelgoedmiddag gehad, lekker vrijdagmiddaghapje gegeten en nu is het tijd voor een welverdiende vakantie!

Fijne herfstvakantie!

Liefs,

De juffen

Hoera!
13-10-2017

Hoera!!

Het broertje van Sofia is op 2 oktober geboren en zijn naam is Noah! Wat is hij lief!

image1.jpeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben met alle kinderen een mooi wiegje voor hem geknutseld! 

Wij wensen jullie heel veel geluk met elkaar! 

Liefs, van ons allemaal!

Thema Griezelen!
06-10-2017

Beste ouders,

Op maandag zijn wij met het nieuwe thema "Griezelen" gestart. Toen we binnen kwamen hing er al een enorm skelet aan de deur! Waaahh!!! Allereerst hebben wij natuurlijk met elkaar besproken wat er bij het thema Griezelen hoort zoals; heksen, spoken, skeletten, spinnen, spinnenwebben, enge maskers, monsters, toveren, toverdrankjes en nog veel meer! We hebben samen nagedacht over wat wij in de klas met elkaar kunnen gaan maken. Daarbij kwam al snel het idee van een griezelhoek! We hebben met elkaar een spannende griezelhoek gemaakt. Hier kunnen wij ons als griezelfiguren verkleden en spannende toverdrankjes maken!

PicsArt_10-05-09.19.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag zijn we met het knutselen gestart! We hebben van eierdozen griezel heksen geknutseld. Ook zijn wij ook lekker gaan gymmen en hebben daar het heksentikspel gespeeld. Wat konden die heks hard rennen! Daarna hebben we het zwarte kattenspel gespeeld waarbij twee heksen alle staartjes van de katten moesten pakken. Super spannend!


Op woensdag waren er ineens allemaal heksen en griezels op het plein!! Dat was best even schrikken! In de klas stonden er allemaal potjes en een heksenketel op tafel. We hebben met de heks in het toverboek gekeken en een recept van een toverdrankje met elkaar gemaakt. Wat was dat leuk! Nu hebben we een toverhoekje waar we allemaal toverdrankjes kunnen maken!

88b233c682cd0ead792d3fa12e64e1ab.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag 4 oktober was het ook Dierendag! De juf had een verrassing voor de kinderen. Lizzy, de hond van Daisy haar moeder kwam bij ons in de klas! Ze is 1 jaar oud en super lief! We hebben het over de verzorging van een hond gehad. We hebben foto's van haar als puppy gezien! En we hebben geleerd dat het erg belangrijk is om eerst te vragen of je een hond mag aaien. Je weet natuurlijk nooit of het een lief hondje is. Er zijn ook hulphonden die je niet mag aaien. Lizzy heeft een speuractiviteit in de klas gedaan. We hadden een aantal voorwerpen in de klas verstopt. Ze wist het heel goed te vinden en kreeg een groot applaus van ons allemaal! We mochten haar allemaal even aaien en dat vond ze wel heel erg lekker. Ze ging helemaal op haar rug liggen en kusjes geven.

lizzy%201.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PicsArt_10-04-06.07.53.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag was de school dicht; ja de meesters en juffen gingen staken in het Zuiderpark

Vrijdag gingen wij keihard aan het werk! Leuke lesjes en werkjes in ons mapje. Wij maakten een spinneweb en moesten ons hierbij goed concentreren. Dan gaat het nl. super goed!

Ook deden wij een les over "ik zie,ik zie...." hierbij moesten wij zoveel mogelijk kenmerken van een voorwerp opnoemen en zodoende raden welk voorwerp het dan moest zijn. Super leuk spel; misschien thuis een keertje doen? De kids kunnen het vast goed uitleggen.

Verder lazen wij "het kind van de gruffalo".....brrrrrr spannend!!!!! Dansten wij op griezelliedjes brrrrrrr en speelden wij ook nog in onze griezelhoek!!!!

Voor nu een Griezelig goed weekend!

 

Liefs,

De juffen

 

 

Afscheid van meester Eddy!
29-09-2017

Beste ouders,


Op maandag hebben wij de letter r van roos geleerd. We kunnen de r heel goed laten horen let maar op: rrrrrrrrrrrr! In de kring wisten wij al heel wat woorden met de r te benoemen zoals; raam, ridder, rolstoel en robot! Hierna hebben wij op het Digibord allemaal woorden met de r gezocht! Wij hebben nu een letterboom in de taalhoek! Hier hangt steeds een nieuwe letter in! Spannend!

20170927_162918.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag zijn we spontaan met het veterstrikken gestart! De kinderen willen heel graag zelf hun veters leren strikken! We hebben de smaak te pakken! Na wat knopen in de veters, gaat het steeds beter! Eerst oefenen met de hulp veterschoenen en daarna met de eigen schoenen! Als het helemaal goed gaat, krijg je een mooi veterstripdiploma! Wat zijn ze trots!

20170926_143707.jpg

 

 

 

 

 

 

 

20170927_114305.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de taallesjes hebben wij het rijmen geoefend! Er lagen allemaal rijmkaartjes op tafel. Hierbij hebben we een rijm memory gespeeld! Super leuk! In de middag hebben wij het mix en match spel gespeeld, waarbij ieder kind een rijmkaartje had. We gingen op zoek naar ons rijmvriendje en dan mocht je elkaar een high five geven!


Op woensdag waren Aap en tijger weer bij ons in de klas. Ze hadden ruzie over een ballon. Wat waren ze onaardig naar elkaar omdat ze de ballon alle twee wilde opblazen. Wij hebben ze geleerd om bij een ruzie eerst rustig te worden en een oplossing te bedenken. Zo kunnen ze weer gezellig samenspelen en grapjes met de ballon maken. Wat hebben we hier om gelachen!

Afscheid meester Eddy

PicsArt_09-28-11.10.29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag was er het feestje van meester Eddy, want hij gaat met pensioen!!!!! Wij deden voor hem een mooi dansje en liedje en Meester Eddy deed super goed mee! Wij hadden voor hem ook een heel mooi kunstwerk gemaakt; een zonnebloem van al onze handjes zodat hij altijd aan ons kan denken. Meester Eddy gaf ons ook allemaal een heel mooi cadeautje en voor in de klas een super mooi boek! Dank je wel lieve meester Eddy!!!!! Hij gaat nu heerlijk genieten van z'n welverdiende pensioen en gaat dan ook super leuke dingen doen!

Op deze dag gingen wij ook bootcampen; we gingen bij de gym allemaal leuke spelletjes doen en dat kwam een gymjuf geven; super leuk!

Na al deze festiviteiten hebben wij natuurlijk ook nog keihard gewerkt!

- spelletjes en werkjes uit de moeilijke kasten; zo dat was best wel moeilijk maar wat deden ze het goed!

- we zijn druk bezig geweest met de dagen van de week! wanneer ga je naar school? heb je weekend? enz enz

- ook kregen wij allemaal een werkblad voor in ons mapje! jaja knap he! dit ging over kleuren en vormen en de kids zijn heel geconcentreerd bezig geweest.

- alle spullen zijn weer mee naar huis en vanaf volgende week nieuw thema!!!!! BRRRRRRRR GRIEZELEN maar!!!!

 

belangrijke mededeling:

- willen jullie druiven en tomaatjes die meegegeven worden, graag door midden snijden ivm stikken! Dank je wel alvast

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen.

Een korte week!
22-09-2017

Beste ouders,

Op maandag hadden de juffen en meesters een studiedag vanuit De Haagse Scholen. Hierin konden zij interessante workshops volgen en daarbij ook een kijkje nemen bij verschillende scholen!

Dinsdag waren we alweer een dagje vrij,  want het was Prinsjesdag! We hebben natuurlijk wel in de kring over koning Willem Alexander en koningin Maxima gesproken! En wat vinden wij de gouden koets toch mooi! Een aantal kinderen zijn in de stad gaan kijken! Zij hadden alles van héél dichtbij gezien! Super leuk!

Op woensdag hebben we het boek ‘Elmer’ gelezen. Dit boek gaat over een vrolijke olifant die anders is dan de andere olifanten. Elmer heeft alle kleuren van de regenboog! Hij wil net zoals de andere olifant grijs zijn en verzint hier iets op. De kinderen kunnen dit wel vertellen. Na dit leuke verhaal hebben wij Elmer geknutseld. We mochten lekker met verf aan de slag! Daarnaast hebben we ook een ruimtelijke samenwerkingsopdracht vanuit De Vreedzame School met elkaar gedaan. Hierbij hebben we Elmer met vormen nagemaakt. We hebben hierbij allemaal een stukje geholpen, knap he!

PicsArt_09-22-04.02.28.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Thema vormen en kleuren!
15-09-2017

Beste ouders,


Op maandag zijn wij met het nieuwe thema “Kleuren en vormen” gestart. Als startactiviteit zijn we met een leuke toveractiviteit in de kring gestart. Er lagen allemaal gekleurde snoepjes op tafel, spannend! We hebben de kleuren en natuurlijk de letter S die op het snoepje staat besproken. Daarnaast hebben we geleerd om een kleuren patroon met elkaar op het bord te leggen. Hierna hebben wij warm water in het midden van het bord gegoten. Hocus Pocus pas! Daar vloeide langzaam alle kleurtjes naar het midden van het bord. Wauw!!!! Allemaal twinkelende ogen! We hadden met elkaar een regenboogbord getoverd! Naast het gebruik van het warme water hebben we dit natuurlijk ook zelf ook even met onze mond geprobeerd. Iedereen kreeg een snoepje en bleef er net zo lang op zuigen tot dat het snoepje helemaal wit was! Hierna hebben we de activiteit nogmaals in kleine groepjes gedaan. Wat waren de kinderen trots! Tenslotte hebben wij  het kleurenbord na gekleurd!

PicsArt_09-15-12.28.30.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wij hebben met elkaar het leuke boek “Kleurenwinkeltje” gelezen. Marjolein is dol op kleuren. Daarom verkoopt ze in haar kleurenwinkel allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast heeft ze ook allemaal gekleurde vormen waar wij naar op zoek gaan in het boek. Wij hebben in onze klas ook een vormen en kleurenwinkeltje in de huishoek gemaakt. Hier leren wij door middel van het rollenspel hoe wij iets kunnen kopen en verkopen in de winkel. In de kring hebben wij een lesje over de winkel gehad! Wat was dat leuk!

PicsArt_09-14-12.00.38.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op maandag vierde wij de 4e verjaardag van Nathan. Hiep hiep hoera!!! Gefeliciteerd!

20170915_130805.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


Boasson kwam op maandag bij ons wennen! Wat was dat gezellig!! Welkom in groep 1/2A!!!


Op dinsdag hebben wij het bij de taallesjes over woorden gehad. Een zin bestaat uit allemaal woorden. Dit kunnen lange of korte woorden zijn. Wij hebben het verschil tussen lange en korte woorden geleerd zoals; pop en poppenhuis. Wij kunnen zelf ook een langer woord maken. En de juf maakte hierbij ook een grapje; Welke woord is langer? Is dat reus of kabouter? Een aantal kinderen moest er even goed over na denken. Een reus is lang, maar het woord kabouter is natuurlijk langer! Maar heel wat kinderen wisten het al gelijk! Knap he! Ook hebben we naar het aantal woorden in een zin geluisterd. Bij elk woord hebben wij een blokje op tafel gelegd. Zo tellen we precies hoeveel woorden een zin heeft en kun je ook zien of het een korte of lange zin is.


Op woensdag was juf Daisy naar haar studie. Juf Barbara kwam gezellig in de klas! Zij hebben een voelspel met allemaal vormen gedaan. Alle vormen zaten in een voelzak verstopt. De kinderen moesten heel goed voelen welke vorm zij in hun hand hadden. Wat was dat leuk!!

 

Donderdag en vrijdag waren ook weer super gezellige dagen!

- we gingen bouwwerken nabouwen vanaf een kaart; zo dat was best lastig maar wat deden de kids het knap!

- we deden een kleurenspel waarbij de kids allemaal spullen moesten zoeken die een bepaalde kleur hebben; 3,2,1 zoeken maar! Dit is ook te bewonderen in de klas!

- Meike vierde haar 5de verjaardag; joepie wat een feestje!!!!! En wat een leuke traktatie; dolfijnen van bananen!!!!

- verder hebben wij lekker gedanst, gegymd, gespeeld en natuurlijk ook hard gewerkt!

 

Bijzonderheden:

- Maandag 18 september is een margedag en zijn de kinderen vrij! Alle leerkrachten hebben een studiedag vanuit De Haagse Scholen!
- Dinsdag 19 september is het Prinsjesdag en zijn wij allemaal vrij!

- donderdag vier ik (juf marleen) mijn verjaardag!!!!! Iedereen mag verkleed komen en ik zorg voor een lekker ochtendhapje en drankje!!! We gaan er een feestje van maken joepie!!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Aap jarig!
08-09-2017

Beste ouders,

Op maandag hebben wij de nieuwe letter i geleerd. De i van ik, indiaan, inkt, insect en inktvis. We hebben op het Digibord naar woorden met een i gezocht. Een woord kan met de i beginnen, maar de letter i kan ook in het midden of achter aan zitten .

1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week hebben we geoefend om onze naam te schrijven. Hierbij kijken we ook of we goed op onze stoel zitten. We kijken we hoe we het potlood goed vast moeten houden en daarna schrijven maar! Handig om te oefenen, want zo kan je altijd zelf je naam op je werkjes en tekeningen schrijven. We hebben ook verschillende kleuren stiften gebruikt. Super leuk!

Op dinsdag zijn we weer lekker gaan gymmen. Hierbij hebben we een leuk balans parcours gelopen. Daarnaast hebben we geklommen, de ballonnen hoog gehouden en het kip en ei spel gespeeld! We hebben ook leuke taallesjes gedaan waarbij we de woorden/ plaatjes in de goede volgorde hebben gelegd. De juf vertelde een reek van 4 dieren. Hierna hebben we deze reeks met plaatjes op de juiste volgorde neergelegd. Ook hebben we spelletjes gedaan waarbij er 2 woorden in de woordenreeks hetzelfde waren. Hierbij oefenen we heel goed te luisteren.

Ook kwam Nathan op dinsdag wennen! Wat was het gezellig! Welkom in 1/2A!!

Op woensdag was Aap jarig! Hiep hiep hoera! We hebben een mooie verjaardagshoed voor hem gemaakt. Natuurlijk hebben wij voor hem gezongen en heeft hij de kaarsjes uitgeblazen. Hij kreeg ook nog een mooie tekening van Belle! Zo lief! Hierna heeft hij ons op lekkere banaantjes getrakteerd! Jammie! Ook het ander vriendje van Aap was bij ons in de klas. Hij was met Vincent mee naar school gekomen. Hij wilde het feestje van Aap natuurlijk niet missen!

242472904002202.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op woensdag hadden wij ook de eerste CreaBizz. Joepie! Alle kinderen mochten iets leuks uitkiezen zoals; muziek, tekenen, dans, de natuur in, spelletjes, film, knutselen enz. De kids kwamen super trots terug. Daarna doen we altijd een vertelronde waarbij de kinderen mogen vertellen wat ze hebben gedaan of gemaakt.

Donderdag gingen wij "flitsen met dobbelstenen" met Tinus de teltijger; rollen met de dobbelsteen en zo snel mogelijk het aantal op je vingers laten zien en daarna benoemen. Ook leuk om thuis te doen!

We deden een les begrijpend luisteren; met het boek "wat nu, Olivier?  We lezen dan het boek voor en stellen dan vragen. Deze keer kwam visualiseren aanbod; kinderen kunnen dit al erg goed! Op deze manier wordt het voorlezen ook echt interactief!

Vrijdag kwam Suze wennen! Welkom in groep 1/2a!!!!! Super gezellig dat je er bent!

Ook deden wij een rekenlesje; "treintje ging uit rijden". Mensen stappen in de trein en mensen stappen uit. Zo zijn we spelenderwijs aan het tellen geslagen en kwam erbij en eraf ook aanbod. Natuurlijk deden wij ook het liedje treintje ging uit rijden; ja hoor daar gingen wij door de klas hahahaha!

 

belangrijke mededeling:

- op donderdag 21 september ben ik (juf marleen) jarig en vier ik mijn verjaardag in de klas. Alle kids mogen dan verkleed komen! We maken er een gezellige dag van; joepie!!!!!!

 

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen

Spelen met schuim!
01-09-2017

Beste ouders,


We hebben weer een reuze gezellige week met elkaar gehad! De juffen hadden een dagje met elkaar omgeruild! We hebben weer leuke taallesjes gedaan. Hierbij hebben wij het over fluisteren gehad. We hebben met grappige woorden fluisterspelletjes gedaan en wat was dat leuk! Soms kwam er toch een heel ander woord uit, haha! Ook hebben we versjes en liedjes nagezongen. We hebben ook het Engels liedje  “If you're happy and you know it, clap your hands “ gezongen.

Hiep hiep hoera! Vincent vierde zijn 5e verjaardag!

la.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdagochtend zijn wij voor het eerst weer met de grote gym gestart. We konden bijna niet wachten! Allereerst een goede warming up gedaan en daarna hop aan de slag! Hierbij hebben wij de wendsprong geleerd. Ook hebben wij geklommen, gemikt en een tikspel gespeeld! Wat hadden we een plezier!

Afgelopen dagen zijn we in groepjes lekker met schuim aan de slag te gaan. We hebben in het schuim onze eerste letter en onze naam geschreven. Ook hebben we meerdere letters aan de hand van letterkaarten na geschreven. Lekker met schuim fröbelen,heerlijk! Ook zijn wij met onze neus de reclamefolders en krantjes in gegaan. Hier hebben we ook onze eerste letter opgezocht. Deze letters hebben wij op ons werkje geplakt.

PicsArt_08-31-05.48.02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Op woensdag hebben wij bij de vreedzame school geleerd over opstekers en afbrekers. Tijger zei iets heel onaardigs tegen aap. Wij hebben hem geleerd om elkaar elke dag opstekers (complimenten) te geven zoals; Wat kun jij netjes werken! Wat kan jij goed bouwen! Wat fijn dat jij even helpt! De afbrekers(onaardige dingen) die zeggen we natuurlijk liever niet! We geven elkaar vooral opstekers , want hier worden wij erg blij van! We hebben met elkaar een opsteker ketting gemaakt. Iedereen mocht een eigen kraal uitzoeken en aan het draadje rijgen. En diegene die de ketting om heeft, krijgt allemaal mooie complimenten! Ook hebben we geleerd om "Stop! Hou op!" te zeggen, als iemand iets doet wat jij niet wil.

1.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag hebben wij met tinus de teltijger een buitenactiviteit gespeeld. Bij het spel riepen wij "Tijger, hoe laat is het?". Tijger riep bijv. 6 uur en hierna mochten wij zoveel stappen richting tijger nemen. Maar soms riep tijger ineens "Bedtijd!' en dan moesten wij heel hard wegrennen! Geweldig! Ook hebben wij weer heel wat leuke liedjes gezongen en lekker gedanst. Wat kunnen ze dat al goed! Ook hebben wij s'middags bij juf Linda gezongen want zij was jarig! We hebben al onze werkjes afgemaakt en de klas weer netjes opgeruimd! We hebben de week gezellig met elkaar afgesloten!

Fijn weekend!

Liefs,

De juffen!

De eerste week!
25-08-2017

Beste ouders,

Hierbij de eerste blog van het nieuwe schooljaar! We hebben allemaal een fijne vakantie gehad en hadden ook weer zin om te beginnen! We gaan er samen een super gezellig jaar van maken! Deze week kwamen er gelijk 5 nieuwe zonnestralen in 1/2a. Fiene, Belle, Daan en Isea en zij komen uit groep 0. Lelie kwam ook gezellig bij ons in klas. Welkom allemaal in groep 1/2A! Meester Jeroen kwam zich ook voorstellen bij ons in de klas. Hij werkt nu samen met meester Eddy.

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag zijn wij eerst met een kennismakingsspel gestart. Natuurlijk is het best even spannend om weer naar school te gaan. De eerste periode werken wij met het thema "Weer naar school". We beginnen met de routines en de regeltjes in de klas en dit geeft duidelijkheid voor alle kinderen. Fijn om dit met elkaar te bespreken en we helpen elkaar daar graag bij! Natuurlijk ontdekken wij ook alles weer in de klas.

PicsArt_08-23-04.30.07.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Op dinsdag hebben wij het over alle 26 letters van het alfabet gehad. We hebben hier een liedje over geleerd. De kinderen hebben gekeken of zij de eerste letter van hun naam konden vinden. Ook zijn wij gestart met het knutselen van de verjaardagskalender. Er is eerst een coole foto gemaakt en hiermee mocht je een feestwagonnetje voor de verjaardagstrein gaan knutselen! Binnenkort is het resultaat in de klas te bewonderen.


Op dinsdagavond was de kennismaking/ informatie avond. Leuk om alle ouders even te zien en te kunnen spreken. Als u nog vragen heeft, kunt u ons altijd even mailen of bij ons langslopen.


Op woensdag hebben wij kennis gemaakt met de Vreedzame school. Hierbij kwamen Aap en Tijger zich aan alle kinderen voorstellen. Aap had met stift op het krijtbord getekend. Oh oh oh!! De kinderen hebben dit samen met aap opgelost. Geweldig! Hierna zijn we op speurtocht door de school geweest. We zijn langs alle klassen geweest en mochten zelfs in de klas bij de grote kinderen kijken. Gaaf!! Zo leren wij de school steeds beter kennen. Ook weten wij waar meester en Eddy en meester Jeroen aan het werk zijn.

Op donderdag was juf Marleen er voor de eerste keer, dus er werd weer een klein "voorstelrondje" gedaan. Wat fijn om jullie weer allemaal te zien! We gaan er een gezellig jaar van maken!

We deden een lesje tellen en terugtellen met tinus tel; die telt de hele dag! Wij hebben goed geoefend en kunnen dit al heel goed.

In de kring deden wij een les begrijpend luisteren waarbij de kids moesten voorspellen wat er zou gebeuren in het prentenboek; de kids maakten mooie voorspellingen en ja hoor, 1 meisje had het goed geraden!

Ook deden wij een lesje aan en uitkleden en dit gaat ook al super goed en snel! Thuis oefenen kan natuurlijk geen kwaad :)

Verder gingen wij op donderdag en vrijdag verder met onze verjaardagstrein en zijn er hele mooie woorden gestempeld; knappe kids!

In de middag hebben wij lekker gedanst en gezongen joepie!!!!

 

Belangrijk:
- Naast de deur(rechts) hangen de lijsten van de nso, overblijf en hulp in de klas. Zou iedereen dit in willen vullen? Alvast bedankt!

Fijn weekend!

Liefs,


De juffen

Welkom!
19-08-2017

Groep 1/2A is er klaar voor!

20840919_782951828496535_5684644328834370964_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben er zin in! Tot snel!

Liefs,

juf Marleen en juf Daisy

Welkom bij groep 1/2A

PicsArt_08-24-09.37.55.jpg

 

Thema in de klas:

Sinterklaas

Amerigo1.jpg